1 ЮНИ - ПРОТЕСТ ЗА ДЕТСКИТЕ И МАЙЧИНСТВОТО ПРЕД ПАРЛАМЕНТА!

• 65 182
  • 1 653
  •   1
Отговори
# 1 110
Да бе на баба или на дядо
ама който си няма ???????

и това с прехвърлянето......този като ЮРИСТ трябва да е наясно че става само при положение, че бабата или дядото работят на договор и са осигурени в момента Simple Smile та.........
Те работят ли ...... ще взимат повече......та кой ще се навие да ти гледа детето и да взима по-малко отколкото като работи ......

Направо съм бясна

[/quote]Личеше че водещата подкрепя инициативата и не споделя изказванията на този дъртак,но не го постави на място,да отговаря конкретно,а не да шикалкави.
[/quote]
Той човека това е решил да говори......това си знае....
не можеш да го накараш да каже нещо конкретно....
нали ще му изстине мястото Simple Smile ..... на тази възраст.....да остане без доходи.......на едната пенсия..... как ще се оправя сам с нея....
за кое по-напред Simple Smile

# 1 111
  • До хладилника, който обичам
   Момичетаааааааа, апелирам за внимание!!! Пак Ви моля: Ако някоя от вас знае как да се свърже с Нова ТВ / защото на сайта им няма нито майл, нито телефон за връзка! / да им се обади и да ги информира, че искаме НЕ ТВЪРДА СУМА, А МАЙЧИНСТВОТО ДА Е ОБВЪРЗАНО С ОСИГУРИТЕЛНИТЕ ДОХОДИ НА СЕМЕЙСТВОТО!!!
   Извинявам се за главните букви, но много ме ядосват като повтарят една и съща грешка постоянно!!!
   #Cussing out

Все пак това са новините на Нова и това ще го повтарят цял ден!!!
Звъннах и ми казаха, че вече няколко човека са звъняли и било им ясно, че става дума за осигурителните доходи... Rolling Eyes

Бягам да протестирам Grinning

Не знам, Бу, скептична съм, защото сме се нагледали какво се случва с добрите идеи и хора, след като се докопат до власт. Все още съм на мнение, че трябва да сме коректив за политиците и да си гледаме децата, а те законите!
И това е вярно  Peace
Ако стане - ще се изритаме от Парламента бре!  Laughing Майки бол!

# 1 112
Хайде успех!

После пак на отчет.

# 1 113
  Благодаря ти Бу  Hug!!! Тъкмо и аз намерих къде им са контактите и сега щях да пиша на календар!!!
  Аз не трябва да излизам, заради контракции, но ще видим до кога ще ме стърпи! Може да час и аз да цъфна на протеста  Mr. Green!

# 1 114
Не знам, Бу, скептична съм, защото сме се нагледали какво се случва с добрите идеи и хора, след като се докопат до власт. Все още съм на мнение, че трябва да сме коректив за политиците и да си гледаме децата, а те законите!
подкрепям! КНСБ е синдиат, но не се ли води непровителстена организация  newsm78 нещо такова ни трябва според мен. силно представяне на неправителствени организации и асоциации, които защитават обикновения човек. намеси ли се много-много политиката -калпава работа.
за да има 1 партия накаква власт - трябва да влезе в парламента. и не само за 1 мандат. което предполага лавиране, договаряне и прочее сделчици с останалите партии.

# 1 115

и това с прехвърлянето......този като ЮРИСТ трябва да е наясно че става само при положение, че бабата или дядото работят на договор и са осигурени в момента Simple Smile та......
Той човека това е решил да говори......това си знае....
не можеш да го накараш да каже нещо конкретно....
нали ще му изстине мястото Simple Smile ..... на тази възраст....

тъкмо ще си гледа внучето и мама и тати ще работят!!!!! дедко нали това предлага, може и сам да се е навил

# 1 116
Във връзка с темата, която обсъждахме досега тук http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=99945.0 стигнахме до идея за протест пред Парламента на 1 юни тази година със следните искания:

ДО Г-Н ГЕОРГИ ПЪРВАНОВ, ПРЕЗИДЕНТ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

ДО Г-Н СЕРГЕЙ СТАНИШЕВ,
МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

ДО Г-ЖА ЕМИЛИЯ МАСЛАРОВА,
МИНИСТЪР НА ТРУДА И СОЦИАЛНАТА ПОЛИТИКА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

НА ВНИМАНИЕТО НА ДЕПУТАТИТЕ
ОТ ЧЕТИРИДЕСЕТОТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

О Т В О Р Е Н О   П И С М О

ОТ НАСТОЯЩИТЕ И БЪДЕЩИ БЪЛГАРСКИ МАЙКИ 
София, адрес
телефони за връзка  телефона на Клео/понеже тя ще отговаря на въпросите на журналистите основно/, 0899 100 331 - Калина Тошева, 0888 236 359 - Ина Игнатова

Уважаеми господин Станишев,
Уважаеми господин Първанов,
Уважаема госпожо Масларова,
Уважаеми госпожи и господа депутати,

Ние, настоящите и бъдещи български майки, изразяваме  недоволството си от липсата на държавна политика по отношение на насърчаване на раждаемостта и спокойното отглеждане на децата ни. Считаме, че сегашното обезщетение за отглеждане на дете в размер на 160 лв. е недостатъчно на фона на ежедневно поскъпващия живот в страната. Освен това считаме, че отпускането на детски надбавки въз основа на семейния доход е дискриминационно и недемократично.

Смятаме, че правителството трябва да съсредоточи усилията си в посока преодоляване на демографския срив в Република България.  Категорични сме, че това може да се постигне чрез:

1. Увеличаване  на обезщетението за отглеждане на дете както следва:

1.1. В общия случай:

- за първата година на майчинството - 80 % от брутния осигурителен доход на двамата родители  за шестте месеца, предхождащи раждането, разделен на 2, но минимум 250 лв;

- за втората година - 60 % от брутния семеен доход за шестте месеца, предхождащи раждането, разделен на 2, но минимум 180 лв;

1.2. За самотни майки, при изработване на ясни критерии за разграничаване на живеещите на семейни начала от самотните майки:

- за първата година 100 % от дохода за шестте месеца, предхождащи раждането, но минимум 300 лв.

- за втората година 80 % от дохода за шестте месеца, предхождащи раждането , но минимум 250 лв.

1.3. За студентките редовно обучение – допълнителна стипендия за майчинство от 50 лв.

1.4. При раждане на  близнаци, тризнаци и т.н. - обезщетението, предвидено по-горе, умножено по броя на едновременно родените деца;

2. Увеличаване на детските надбавки -  по 50 лв. за всички деца, независимо от доходите на родителите.

3. Разширяване на семейното подоходно облагане.

4. Изготвяне и приемане на наредба за прилагане на Конвенцията за надомната работа, ратифицирана през 2000 г., а впоследствие и разработване на проектозакон за надомния труд, който да бъде приет от Народното събрание, както и на програми за стимулиране на надомната работа.

5. Увеличаване броя на детските градини и ясли, които са крайно недостатъчни.

6. Увеличаване броя на детските площадки, градини и паркове и предотвратяване на превръщането на малкото останали такива в паркинги, бензиностанции и т.н.

Настояваме  сумите за обезщетенията, помощите и детските надбавки да бъдат ежегодно индексирани съобразно инфлацията, подобно на доходите на държавните служители и пенсионерите.

Информираме Ви, че на 1 юни в градинката  до Народното събрание от 9.00 до 13.00 часа ще бъде проведен организиран мирен протест. В същия ден ще бъде проведено и мирно протестно шествие в град Пловдив. В 12.30 часа в гр. София ще бъде връчена подписка на представител на властта, който се надяваме да изпратите. В противен случай ще предадем подписката директно в Народното събрание.

Господин президент, господин министър-председател, госпожо министър, госпожи и господа депутати,
вярваме, че вашата основна мисия е добруването и спокойното бъдеще на хората в страната ни. Децата на България са утрешните й граждани. Нека животът им бъде достоен!

С уважение: НАСТОЯЩИТЕ И БЪДЕЩИ БЪЛГАРСКИ МАЙКИ

По предложение на една от мамите коригирах първия си постинг, за да не търсят новодошлите искания в 35 страници, а направо от началото да са наясно.
"В писмото се казва още, че за студентките редовно обучение трябва да бъде отпускана допълнителна стипендия за майчинство в размер на 50 лв."

Ама то има такава, 80 лв.  Rolling Eyes

Аз писах и в другата тема по въпроса.

# 1 117
saglasna sam za vsi4ko no az naprimer niamam siguren dohod rabotia na procent kvo pravim kvi sa teia 90% ot zaplatata kato az niamam sigurna zaplata tova go 4uh dnes sutrinta po btv

# 1 118
- за първата година на майчинството - 80 % от брутния осигурителен доход на двамата родители  за шестте месеца, предхождащи раждането, разделен на 2, но минимум 250 лв;

- за втората година - 60 % от брутния семеен доход за шестте месеца, предхождащи раждането, разделен на 2, но минимум 180 лв;

# 1 119
Този дядко говори точно в стила на свекърва ми - "Който си е правил деца - да си ги гледа"  #Cussing out
Аз отдавна съм се отказала да се надявам, че нещо ще се промени.
Според нашите държавници за майчинството се заплаща ОБЕЗЩЕТЕНИЕ и ние сме в трудоспособност след изтичане на болничните и трябвало да се върнем на работа след изтичането им, ако искаме по-високи доходи, както било в белите държави. Само, че там имат като цяло нормални доходи и таткото не работи за смешни пари и е в състояние да издържа съпругата и децата си не само 2 години, а ГОДИНИ!  #Cussing out
А това изказване за количките е под всякаква критика. То бива, бива ....

# 1 120
Ей сега чух едно интервю по ИНФО радио с Христина... не мога да се сетя фамилията. БРАВО НА ХРИСТИНА! Справи се чудесно с интервюто, поздравления!  Peace  bouquet

# 1 121
  • Ботевград
Момичета, аз няма да мога да дойда на протеста, но пращам мъжът ми и приятелки на линия! Simple Smile знам, че ще успеем!?
Оставете ги всички пенсионери и лошо мислещи хора!
Те не могат да попречат на благородната клауза!

# 1 122
п.с. много ви моля, записвайте медийните изяви! Тези, които са у дома - записвайте всичко, да можем после да видим, да коментираме и да се готвим за по-нататък!
Някой може ли да ги качи в нета?  Praynig Praynig Praynig

# 1 123
Майките които ни представят по медиите се справят страхотно! Браво, момичета!

# 1 124
Цитат
Някой може ли да ги качи в нета?  Praynig Praynig Praynig

Да момичета, ако някой го направи Ще му благодаря 100 кратно  Praynig Praynig Praynig

Поzдравления zа Клео, Инето и Бу...МОМИЧЕТА БЯХТЕ НЕВЕРОЯТНИ, А НА КЛЕО ШАПКА СВАЛЯМ.
Стискам палци на миШленцето_специално.
 Hug Peace

Общи условия

Активация на акаунт