1 ЮНИ - ПРОТЕСТ ЗА ДЕТСКИТЕ И МАЙЧИНСТВОТО ПРЕД ПАРЛАМЕНТА!

• 65 039
  • 1 653
  •   1
Отговори
# 1 275
# 1 276
Само нещо да попитам  Embarassed
Коя от вас е  Боряна Петрова  newsm78

# 1 277
  • София

Мисля, че е Сърдечко Simple Smile

# 1 278
  • София

Мисля, че е Сърдечко Simple Smile
Tя е, разконспирирана е  Mr. Green

# 1 279
И аз щях да дойда ако бях свободен, но май за много хора са проблем такива прояви през работен ден. Има ли начин да се организира нещо за през почивните дни? Wink

# 1 280
 Абе  аз гледах новините по БТВ и ми се стори, че наблегнаха първо на това, че са се събрали само около тридесетина майки.А иначе исканията дори не бяха изброени, а казаха само за д.градини и нещо друго, което даже вече не помня.Според мен не очаквайте кой знае какво, мисля, че този протест не беше много успешен, в смисъл, не се постигна целения резултат.

# 1 281
Това имах предвид, друго си е ако не можеш да се разминеш от протестиращи около и пред парламента. И не знам дали трябва да се иска специално разрешение от общината за подобен род прояви, но нищо не ни пречи да отидем в определен ден и час на въпросното място. Дори да не размахваме плакати, дори да не скандираме лозунги, мисля че определено ще направи по-голямо впечатление. Пък ще им покажем, че може и да ни стане навик, ако се престорят, че не са ни забелязали.
Отдавна го обмислям като концепция, но лошото е, че твърде много неща се събраха и такива протести явно трябва да се организират всеки ден, или поне да си поделим weekend-a с протестиращи срещу високите цени на цигарите, алкохола и закона за тютюнопушенето в закритите обществени места.. Wink
Въпреки ограниченото присъствие днешният ден може да бъде едно добро начало, а хубавите неща стават понякога бавно и не от първия път. Надявам се всички да са с вас, както и аз ви подкрепям. Мисля също, че имаме основание да очакваме и доста по-впечатляващи резултати при следващ протест.
И един въпрос - не мислите ли, че малко се размиват нещата в празника - как биха ви прозвучали например новините - "По случай 1 Юни Бойко Борисов чете приказки на деца в детска градина, Организират се големи празненства в южния парк, Първанов се среща с протестиращи майки, а зоопаркът е отворен за безплатни посещения през целия ден!"
Нека бъде в друг ден и само за нас. Е, ние си знаем, за броя на подписите, събрани само за 3 дни. По някои медии отразиха събитието и доста по-подробно. Но иска ми се колкото е възможно повече хора да се съберем на едно място и не е нужно за това да се губи цял ден. Нека да е за един час, пък ако не идват и не си отиват непрекъснато постоянният брой на хората определено ще е доста повече от 30-40.

Последна редакция: пт, 02 юни 2006, 05:09 от dreadx

# 1 282
mishlentze ,гледах преди малко бтв,много добро изказване!  bouquet

Мен от БТВ не са ме интервюирали май newsm78 Сигурно е била Инето bowuu

# 1 283
Аз пък смятам, че отзвука в медиите, беше повече от успешен.
И вярвам, че ще има резултат, от това което направихме. Няма да остане глас в пустиня.
Това, което ме озадачи от вчерашните новини по националните медии е, че новини от типа "синове на депутати, използвали фолшиви карти" бяха на първо място. А самият празник на детето беше на заден план. Или изобщо не е имало организирани мероприятия.

# 1 284
И още - търсят се 2 дами за предаване по темата в неделя, от 17:00 ч, по ТВ 7 дни.
Предложих на Шаркчицата, но трябва още 1. Жени (Писна ми) ти какво ще кажеш?
Пак казвам, че е добре да се виждат повече хора!

# 1 285
И още - търсят се 2 дами за предаване по темата в неделя, от 17:00 ч, по ТВ 7 дни.
Предложих на Шаркчицата, но трябва още 1. Жени (Писна ми) ти какво ще кажеш?
Пак казвам, че е добре да се виждат повече хора!

Да ви кажа, аз бях възмутена на кое място сме в новините по БТВ, след `Доктор ухапа полицай` - е т`ва ли е най-важната новина #2gunfire Това по късните новини, за централната емисия не можах да гледам, защото говорих пред Даярик с Мръцков доста, той е от БСП и двамата с Адемов от ДПС ни убеждаваха през цялото време как държавата ни нямала пари и аз им казах някои истини в очите, ама лошото е, че не в ефир, защото Адемов много разтяга локуми и не остана време.

Казах на Мръцков да направят така, че държавата да е богата, а именно да стимулират хората да си извадят реалните доходи на бял свят и това няма да сдтане ако хората нямат изгода от това. Т.е. държавата да ги обезщетява според това, което са внасяли като осигуровки. Да, ма т`ва нямало как да стане, не можело големи промени да се правят с този бюджет, нямало пари, как да няма, точно това му обясних, след като и аз и мъжа ми внасяме за майчинство - 7% от дохода на семейството отива всеки месец за майчинство, как така няма пари. Отговора беше, че институционалните деца с кои пари се гледали Shocked Разбирай децата по домовете и седмичните детски градини Crazy И другия отговор на Мръцков беше, ми то и аз не излизам никога болничен, ама си плащам нали Shocked Ами, казах му, че той е частен случай, а пък това с майчинството касае всички и мъже и жени bowuu Замълча.

Питах го още ако вземе пари назаем от Пенчо, да речем 500 лв, после като дойде време да ги връща на кой ще ги върне, на Пенчо или на другия комшия, щото той се нуждае повече #2gunfire Мълча. Не било точно така в държавната политика Rolling Eyes Да де, ако е така няма да има откъде да се гепи някой лев за строеж на хотелче или пък за приватизацията на някое предприятиице. Мисля ако ни поканят в БТВ, Нова или Канала да им го кажа точно така. Щом на нашия проблем реагират дс няма пари ще ги питам къде отиват парите, дето ние ги плащаме bowuu

Побесняла съм, да ви кажа честно #2gunfire

Един вид ни заявиха, че нищо няма да стане по нашия въпрос Crossing Arms

Обяче се включи по Дарик Христина Христова, мисля, че предложението им за 90% от дохода за първата година и после по 160 лв както си е досега и добро в сравнение с това на БСП и ДПС за 200 дни 90% от заплатата и после 160.

Освен това на нас с Клео ни звъня секретарката й вчера и иска да проведем дискусия, тъй като смята, че      някои от исканията ни се припокриват. Ще видим кога ще се срещнем.

Вчера всички депутати ни съветваха да се регистрираме като организация, за да могат да ни ползват официално за консуртанти, обаче мисля, че това си бяха голи приказки. И за партия някой подметна, само че и аз съм против.

Как беше по Дарик, момичета?

Ще кажа и тук, освен в пловдивската тема - Инето е дала 150 лв за плакати, на протеста казах на де що видях майки и бременни и само 12 момичета сме извадили по 5 лв. Срам и резил, а бяхма поне 30. Само детето на Инето ли трябва да се лиши от нещо? Знам, че софиянки сме царици на ослушването, което доказахме и с вчерашната  бройка на протеста, но все пак Rolling Eyes Не може само една от нас да поеме разходите на всички, нали Naughty

Последна редакция: пт, 02 юни 2006, 08:35 от mishlentze

# 1 286
   Ако приемете предложението за 90% от заплатата и 160лв. минимум-[b]ще е предателство от ваша страна срещу много от подкрепилите протеста![/b]
    Защитавайте това за което всички сме се подписали!

# 1 287
   Ако приемете предложението за 90% от заплатата и 160лв. минимум-[b]ще е предателство от ваша страна срещу много от подкрепилите протеста![/b]
    Защитавайте това за което всички сме се подписали!

Ти няма ли да дойдеш на срещата ако има такава?

# 1 288
  • Ботевград
Здравейте, всичко беше успешно, влязохме във всички медии, а точно в 20.00 най-гледаното време, бяхме водеща новина по Канал 1, а и Общо подписи: 13327 - увеличили са се, нали ... Hug  bouquet

# 1 289
  • Düsseldorf
ще е предателство от ваша страна срещу много от подкрепилите протеста!

От самото начало беше ясно, че няма всички искания да бъдат приети... Но ако се приеме варианта с една година вместо 200 дни ще си е огромен успех, нищо не става от раз в която и да е държава и благодарение на един протест. Нека нещата стават бавно, но СТАВАТ! Крачка по крачка се постига траен резултат...

Общи условия

Активация на акаунт