1 ЮНИ - ПРОТЕСТ ЗА ДЕТСКИТЕ И МАЙЧИНСТВОТО ПРЕД ПАРЛАМЕНТА!

• 65 045
  • 1 653
  •   1
Отговори
# 1 305
JEDNA :
Ами пак ги сметни и ще се убедиш... Сега дават за 135 дни % от дохода, който за осигурените на реална заплата майки не е никак малък. Ако тези дни станат 365 - това са почти три пъти повече разходи за държавата. Като добавим и минималната сума, която трябва да скочи поне на 250 лв., както и сумите за следващата година, и детските - това за държавата е сумарно многократно увеличение. И то не може да стане от раз. Не че не ми се иска, но здравият разум подсказва, че не може да стане. Много ясно, че ние няма да си намалим исканията. Но казвам, че и никой няма да ни ги изпълни на 100 %...
Иначе ти хубаво казваш, че ти е по-важно с какви пари ще си гледаш детето, но ако смяташ, че 90 лева повече за първите 135 дена ще ти оправят положението, то аз не смятам така. После това дете няма ли да има нужди??? Разбира се, че е важно по-дълго време да можеш да си го гледаш с по-нормален от 160 лв. доход!!

Моля, моля, Христина Христова беше Министър на ТСП миналата година. Заедно с Милен Велчев, тогава министър на финансите, направиха предложението за 90% 1-вата година. Мислиш ли, че не са правили изчисления на база възможностите на бюджета.
Хайде да оставим тези сметки на експертите - щом казват, че може - значи може!

# 1 306
  • на кой му пука, майна
JEDNA :
Ами пак ги сметни и ще се убедиш... Сега дават за 135 дни % от дохода, който за осигурените на реална заплата майки не е никак малък. Ако тези дни станат 365 - това са почти три пъти повече разходи за държавата. Като добавим и минималната сума, която трябва да скочи поне на 250 лв., както и сумите за следващата година, и детските - това за държавата е сумарно многократно увеличение. И то не може да стане от раз. Не че не ми се иска, но здравият разум подсказва, че не може да стане. Много ясно, че ние няма да си намалим исканията. Но казвам, че и никой няма да ни ги изпълни на 100 %...
Иначе ти хубаво казваш, че ти е по-важно с какви пари ще си гледаш детето, но ако смяташ, че 90 лева повече за първите 135 дена ще ти оправят положението, то аз не смятам така. После това дете няма ли да има нужди??? Разбира се, че е важно по-дълго време да можеш да си го гледаш с по-нормален от 160 лв. доход!!

Ох, колко нищихме проблема, върни се назад в страниците

Стига сте я жалили таз държава, бе, тя мисли ли вие с какво се прехранвате ????????
Ще се научат от къде да дърпат за да ни дадат това което искаме, няма да карат нови коли всяка година, ще сменят през 3г. /примерно/, стига сте мислили откъде, та откъде, да го мислят те. Ние плащаме от заплатите си 3.5% майчинство и си го искаме подобаващо и съобразено с нуждите на децата ни  когато станем майки през 2-те години, това е !

# 1 307
 Алекс
    Моето дете си го гледаме само аз и мъжа ми.Смятам че детето трябва да се отглежда от семейството а не от фамилията. в тази връзка който помотне-помогне но ако няма такива искам сами да можем да му задоволим осн.нужди! 90 лв.няма да ми оправят положението но са си 90 лв. и за много хора това са пари ако за теб не са. Peace

# 1 308

Те вчера и 50 лв на дете ни казаха, че няма откъде да дойдат, ти 800 Crazy Дай Боже един ден и това да стане, ама не ми се вярва Rolling Eyes Освен това нали е ясно ако се вдигнат детските кой ще бъде най-облагодетелстван? Тези, които имат по 10 деца, значи те ще имат доход от 8000 лв без да си мръднат пръста, егати рахата, а?
Ще ти обърна внимание че семейното подоходно облагане е годишно и тези примерни 800 лв. са за 1 година т.е 66 лв. на месец и то за тези които  работят и плащат данъци ,а не за всички !!!А парите ще са всъщност  данъците които внасят същите тези работещи!

# 1 309
  • Sofia
Радвам се на всяка циганка,която има нормална работа и е осигурена:-)))

# 1 310
  • Sofia
Алекс
    Моето дете си го гледаме само аз и мъжа ми.Смятам че детето трябва да се отглежда от семейството а не от фамилията. в тази връзка който помотне-помогне но ако няма такива искам сами да можем да му задоволим осн.нужди! 90 лв.няма да ми оправят положението но са си 90 лв. и за много хора това са пари ако за теб не са. Peace

че кой казва че трябва да е от фамилията,ако могат помагат,ако не могат сам се оправяш.Simple Smile

# 1 311
Ще кажа и тук, освен в пловдивската тема - Инето е дала 150 лв за плакати, на протеста казах на де що видях майки и бременни и само 12 момичета сме извадили по 5 лв. Срам и резил, а бяхма поне 30. Само детето на Инето ли трябва да се лиши от нещо? Знам, че софиянки сме царици на ослушването, което доказахме и с вчерашната  бройка на протеста, но все пак Rolling Eyes Не може само една от нас да поеме разходите на всички, нали Naughty
Мисля, че не само мамите от София и Пловдив трябва да помогнат със събирането на сумата. В крайна сметка този простест беше и за всички останали. Вие защитавахте и нашите права. Ако желаеш, дай някакъв адрес, ще изпратя пари по пощата.  Peace

# 1 312
AngelEyes, въпросът, който повдигаш е приключен!!!!

# 1 313
  • До хладилника, който обичам
От 19:30 сме с малката Мая в местното публицистично предаване на БНТ (Канал 1). По канала, чието лого е розови очила (но не ПОТв, каза журналистката). Хващало се в Пловдив. Каниха и Коала, но не знам дали ще успее да дойде.
Гледайте ни Grinning

Накратко: понеже се съмнявам някой да е гледал Wink
За 6-7 минути казах сбито всички основни точки (+ двете отпаднали за инвитрото и осиновяването).
Мая нарисува няколко мацета.
Туй то.

Доста съм огорчена от липсата на национално медийно отразяване на пловдивското шествие, което беше добре организирано. Като се отразява само София, колкото и да се повтаря, че е протест на български бъдещи и настоящи майки, излиза, че е основно в София. Даже имам опасения, че на срещата другата седмица ще се обсъдят софийските ясли и градини, евентуално ще се вземат локални мерки и това ще е...

Така...сега и аз най-сетне се включвам, за да изразя личното си мнение.
Като начало-наистина добре-но нямаше да е възможно без КЛЕО, МИШЛЕНЦЕ, ИНА, САЛАЙ и всички други, макар и в по-малка степен.
Шарк, извинявай, но не си права. Всички имат своя принос - даже тези майки/бащи/членове на семейството, които са се включили с по един виртуален подпис. Ако не бяха ни подкрепили всички тези хора, кой щеше?! Всеки един, участвал по някакъв начин, е важен.

И още - търсят се 2 дами за предаване по темата в неделя, от 17:00 ч, по ТВ 7 дни.
Предложих на Шаркчицата, но трябва още 1. Жени (Писна ми) ти какво ще кажеш?
Пак казвам, че е добре да се виждат повече хора!

Не само повече хора, но и от други градове. Не искам да ви огорчавам с мнението си, но определено смятам, че не трябва да се концентрира всичко около София. По-добре да се потърсят за тази и следващите тв изяви майки от други градове, за да се види наистина, че протестът не е само в София, а повсевместен на всички майки в страната.

# 1 314
Да ви кажа, аз бях възмутена на кое място сме в новините по БТВ, след `Доктор ухапа полицай` - е т`ва ли е най-важната новина

Мишле, ти какво очакваш от медиите - те произвеждат новини. Специално за това, което пишеш - ок, значително по-важни сме. Но, протеста беше отразен повече от добре, включително на екран излязоха точните ни искания с % и цифри.

Видяхте ли в Пазарджик колко хора са се събрали на протестно шествие за 2-те сестри Белмейски?
А ние, за всички български бъдещи и настояще майки?! Въпросът е риторичен.
Отделиха ни повече, отколкото заслужавахме. Това е истината.

Надявам се, следващите събития да срещнат по-широка подкрепа на живо, за да бъдат отразени мащабно.

Не казвам, че малко са ни отразили, а че сме последна дупка на кавала по   централните по БТВ и исканията ни прозвучаха смешно, защото не са си направили труда да прочетат нещата внимателно и казаха 80% от доходите на двамата родители, без да уточнят, че е разделен на 2 bowuu

Те вчера и 50 лв на дете ни казаха, че няма откъде да дойдат, ти 800 Crazy Дай Боже един ден и това да стане, ама не ми се вярва Rolling Eyes Освен това нали е ясно ако се вдигнат детските кой ще бъде най-облагодетелстван? Тези, които имат по 10 деца, значи те ще имат доход от 8000 лв без да си мръднат пръста, егати рахата, а?
Ще ти обърна внимание че семейното подоходно облагане е годишно и тези примерни 800 лв. са за 1 година т.е 66 лв. на месец и то за тези които  работят и плащат данъци ,а не за всички !!!А парите ще са всъщност  данъците които внасят същите тези работещи!

От кой точно данък трябва да дойдат детските, това ми е въпроса, не искам да задълбавам, но е ясно че данък детски просто няма Rolling Eyes Едно време родителите ни са плащали след определена възраст данък, че нямат деца, даже откакто станат на 21 или нещо такова и предполагам, че от този данък са се обезщетявали тези, които имат. Ти съгласен ли си да се взима пак такъв данък на бездетните, за да има за 10-те чавета на Айше? Затова решихме да искаме само 50 лв, но пък за всяко дете Peace

Виж, ясно ми е, че доволни 100% никога няма да има, ама все пак на тези искания се спряхме като консенсусни. Имаше 2 седмици време всеки д се включи в дискусията, сега е късно вече, исканията са предадени и в момента само ги отстояваме.

Последна редакция: пт, 02 юни 2006, 11:05 от mishlentze

# 1 315
И още - търсят се 2 дами за предаване по темата в неделя, от 17:00 ч, по ТВ 7 дни.
Предложих на Шаркчицата, но трябва още 1. Жени (Писна ми) ти какво ще кажеш?
Пак казвам, че е добре да се виждат повече хора!

Не само повече хора, но и от други градове. Не искам да ви огорчавам с мнението си, но определено смятам, че не трябва да се концентрира всичко около София. По-добре да се потърсят за тази и следващите тв изяви майки от други градове, за да се види наистина, че протестът не е само в София, а повсевместен на всички майки в страната.

Бу, не виждам да съм ограничила избора! JEDNA ще участва, тя е от Радомир. Идвайте и вие!

# 1 316
  • Düsseldorf
JEDNA
Пиша последно по този въпрос, защото вече преливаме от пусто в празно.
Ти държиш на 4,5 месеца по 90 лева повече, което е много по-малко от 12 месеца по 90 % от заплатата ти все пак, елементарна сметка!!!!!!
НЯМА ДЪРЖАВА КОЯТО ДА УВЕЛИЧАВА ДРАСТИЧНО - ВИНАГИ СТАВА ПОСТЕПЕННО, КОЛКОТО И ДА НЕ НИ СЕ ИСКА.

# 1 317
JEDNA ще участва, тя е от Радомир. Идвайте и вие!
Майки от Бургас, Варна - дали няма да иска някой да дойде?

# 1 318
  • Sofia
Jedna, тези майчински се взимат от всички майки - осигурени, неосигурени, работили, неработили. Поради тази причина циганите се издържат с тях, и раждат дете след дете за да ги получават, отделно взимат помощи. На практика държавата ги стимулира да раждат нещастни дечица и да ги захвърлят.
Съгласна съм с теб и мисля, че точно това трябва да се доуточни в исканията. Майчинство 250лв минимум, НО за осигурените майки. (така формулирано ще е необходима много по-малка сума от бюджета за да се осигури)
Същото важи и за самотните майки. Тези 300лв да не са така на калпак, защото всички циганки се пишат самотни майки. Трябва да са осигурявани преди раждането за да ги получават.

Последна редакция: пт, 02 юни 2006, 11:24 от taigi

# 1 319
Майки искат увеличение на парите

Пловдив
Нина Руменова

Протестно шествие в подкрепа на исканията на настоящите и бъдещите български майки за увеличение на детските надбавки без ограничение на дохода на семейството тръгна вчера от пл. “Съединение” до площад “Централен”. С него близо 100 пловдивчанки с бебешки колички изразиха солидарност към подписката и отвореното писмо с исканията, които по същото време бяха връчени на заместник-председателя на Народното събрание Любен Корнезов.

Единствено областният управител Тодор Петков присъства на протеста и се обяви в подкрепа на инициативата.
Звън от дрънчащи жълти стотинки в бебешки шишета огласиха Главната. Майките настояват обезщетението за отглеждане на дете за първата година на майчинството да бъде минимум 250 лева, а за втората – най-малко 180 лв. Сред исканията на майките са увеличаване на броя на детските градини и яслите, на детските площадки, градини и паркове. Под отвореното писмо са се подписали повече от 11 000 души в електронния й вид и близо 2500 по време на мирния протест вчера.

Това е от в. 'Марица' на 1 и 2 стр.

"24 часа" Пловдив

Искат деца, а пари няма
(хубава снимка на цялото шествие на стр. 1 от пловдивската притурка, текста под нея гласи:
Млади пловдивчанки протестираха вчера с колички и празни бебешки шишета срещу мизерното заплащане)

на стр. 3, също с хубава снимка от шествието

Майки протестираха с празни бебешки шишета
Разбирам ви, гледал съм и аз деца, каза им областният управител

Как да родя второ дете при това мизерно майчинство, попита Даниела Тинкова. Тя бе една от 100-ината майки, които протестираха вчера с колички и празни бебешки шишета срещу мизерното заплащане.
Както "24 часа" писа, младите пловдивчанки се събраха пред паметника на Съединението. Лично при тях отиде областният управител Тодор Петков.
"Напълно ви разбирам. Аз също съм гледал деца, но тогава беше по-лесно", каза той на майките.
Шествието мина по Главната, а жените размахаха дрънкулки от празни бебешки шишета с жълти стотинки. Носеха и плакати с надписи "С жълти стотинки деца не се хранят". "Не ни забравяйте, ние сме вашето утре".
Дано ни чуят, ако не - догодина на първи юни пак ще протестираме, зарекоха се младите жени.
Аз съм студент, а жена ми кара на едно майчинство, каза Антон Вардев, който беше начело на шествието. "Добре, че кърмя. Кутия адаптирано мляко струва 7 лева и свършва за 3 дни", каза Велина Папазова.
Младите жени искат минимум 250 лева майчинство през първата година и 180 лева през втората.

Общи условия

Активация на акаунт