1 ЮНИ - ПРОТЕСТ ЗА ДЕТСКИТЕ И МАЙЧИНСТВОТО ПРЕД ПАРЛАМЕНТА!

• 65 055
  • 1 653
  •   1
Отговори
# 1 335
  • До хладилника, който обичам
Напротив:

В. "Позвънете"
.........исканото увеличение е за осигурените....

# 1 336
  • на кой му пука, майна
Напротив:

В. "Позвънете"
.........исканото увеличение е за осигурените....

Да, това е единствената медия, която отразява "за осигурените"

А в другите медии ?
По телевизията особенно казват "Настоящите и бъдещи майки искат увеличене на майчинството и детските надбавки...

# 1 337
По БТВ пуснаха някакви графики, но гласът зад кадър не беше особено изчерпателен, вярно е.

# 1 338

Вземете си процентите но минимума няма как да остане 160!ТОЗИ СПОР ОТДАВНА БЕШЕ УТОЧНЕН И ТОЧКА ПЪРВА ОБЕДИНЯВА ИСКАНИЯТА.
   НЕ ОТСТЪПВАЙТЕ МОЛЯ ВИ! ЩЕ СЕ РАЗЕДИНИМ!
Винаги ще има някой за който определени условия ще са по изгодни от други.Затова и обсъждаме.Но за разединение не бива и дума да става защото дори едно от исканията си да можем да прокараме ще е все крачка напред.

# 1 339
  • София
Обвиняват ни, че искаме повече пари, а не казваме от къде могат да се вземат.

След интервюто с господина от МТСГ вчера сутринта по НТВ ми дойде още една идея за осигуряване на част от необходимите средства.
Въпросният господин (съжалявам, че не му запомних името) като директор на дирекция в МТСГ е държавен служител. Ето част от финансовите привилегии на държавните служители:
-   Вноските за Държавно обществено осигуряване на държавния служител – пенсия, общо заболяване и майчинство, здравна се плащат от работодателя. Косвено техен работодател е държавата и тези пари идват от бюджета, който се пълни и от нашите данъци.
-   На държавния служител всяка година му се полагат пари за облекло – костюм, обувки, очила и т.н.
-   При пенсиониране на държавния служител му се изплащат толкова брутни заплати, колкото години е бил държавен служител, но максимум 20 (за сравнение на обикновения човек се изплащат 2 брутни заплати, а ако е работил повече от 10 години на последното работно място 6 брутни заплати).

Сметнете колко държавни служители има по всички министерства, държавни агенции, областни и общински управи и т.н. Е ако държавата спре да плаща за всичко това от държавния бюджет ще се осигури една не малка част от необходимите за децата средства.

# 1 340
  • Sofia
.. и в сегашния кодекс за социално осигуряване пише, че само осигурените ги получават тези 160лв, но циганите ги взимат тези пари. Да не говорим за надбавките ...
Хареса ми законопроекта на Велчев, там обезщетението е обвързано със заплатата. Вероятно обаче няма да го приемат  Twisted Evil разиграват цирк според мен и накрая ще приемат предложението на МС където раздела за майчинство изобщо не се дискутира.
Законопроекта на Адемов така и не можах да го намеря  Rolling Eyes

# 1 341
-   При пенсиониране на държавния служител му се изплащат толкова брутни заплати, колкото години е бил държавен служител, но максимум 20 (за сравнение на обикновения човек се изплащат 2 брутни заплати, а ако е работил повече от 10 години на последното работно място 6 брутни заплати).
Това е само при предсрочно пенсиониране и основно за военните. Силно се съмнявам да е за всеки държавен служител Grinning

# 1 342
  • Sofia
Според мен и надбваките за дете трябва да са облекчения от
ДОД, както е и сега, но сумата е смешна ..

# 1 343
Момичета, за първи път се включвам след протеста. Не  исках да пиша вчера, за д не кажа нещо за което ще съжалявам. Добре че бяха журналистите, за да ни отразят подобаващо и оставям без коментар факта че бяха на брой колкото протестиращите Embarassed
Много съм разочарована от изказвания от типа "мен това не ме засяга", "по принцип съм съгласна, но не съм съгласна с еди какво си", "не можах да дойда, защото времето беше лошо или защото нямам кола" Confused
Ако не сме единни в исканията си, независимо дали сме 100 % съгласни с тях и ако не се лишим от някои неща, като например да отнемем от времето и спокойствието си, да зарежем детето на някоя баба или съседка, да стоим по нощите пред компютъра, за да прочетем нещо по въпроса нищо няма да постигнем. Другото което ми прави лощо впечатление е че се коментира без да е прочетено писмото внимателно и се бълват всевъзможни  глупости, включително пред медиите. Ами как искате после те да са разбрали за какво протестираме, като някои от нас не са Rolling Eyes

# 1 344
Относно държавните служители - много ви моля недейте да нападате други социални групи.Такова нещо за 20 брутни заплати няма, относно осигуровките, които се поемат от Държавата, вие знаете ли какви заплати взимат държавните служители Rolling Eyes, просто смешни, ако ги накрат да си плащат и осигуровките сами ще трябва да им ги увеличат и парите за това пак ще дойдат от бюджета, парите им за дрехи са 150 лв за цялата година
taigi би ли обяснила как точно циганите , които не са осигурени взимат по 160 лв newsm78
И тази тема за циганите край няма - разберете че те ще спечелят от детските, аз затова бях против такъв голям размер и предложих да се ограничат след определен брой деца, но тук ме изядоха с парцалите че някои българки също искали 4 деца, ами извинявайте ако при тия ц ени, някой може да си позволи 4 деца, мисля че не опрял до детските

# 1 345
Естествено че ще ни обвиняват!Ето няколко жокера за тези които ще говорят пред медиите и с представителите на властта:
1.Ръста на държавните разходи за 2006 е с 300 милиона в повече отколкото  за предходните 2 години взети заедно въпреки обявените 10% съкращения в държавната администрация
2.Практика да продължава субсидирането на предприятия които са губещи вместо предтрукториране , приватизация или друго.
3.Защо пък като начало да не се задели част от бюджетния излишък който за тази година се предвижда да достигне 1.2 - 1.5 милиарда лева Shocked

# 1 346
  • Варна
Evelyna, не си права за държавните служители. Замисляла ли си се, че това не са привилегии, а необходимост? Че държавните служители нямат право на никакви други доходи /поне в сферата, където аз работя е така/, освен заплатата. Никакви странични финанси, осигуряване върху реалната заплата, данък в пълен размер. В колко от частните фирми е така? Имам познати, които работят за много повече пари, отколкото е заплатата на един държавен служител, а плащат данъци в минимален размер. Ей върху това трябва да се помисли, а не прибързано да се правят изводи.

# 1 347
  • Sofia
клео, начини има много. Ако все още са в бюрото по труда и взимат обезщетение за безработица - значи са осигурени, също ако някой познат ги е осигурил за 6 месеца, и т.н. И не си мислете, че те не си знаят правата. Отидете в някое социално бюро да видите какви опашки цигани има, с попълнени една камара документи, знаят си правата много добре и си ги гонят до дупка. На всяко българче се раждат 5 циганчета, скоро ние ще сме малцинство, т.е. не ние ами нашите деца ...
Затова ако не се плащат пари, а се приспадат данъци ще се облагодетелстват само хора, които си плащат данъци, а не такива дето искат държавата да ги издържа (съжалявам, но и аз съм от пъпешите дето си плащат всички данъци  bowuu)

# 1 348
  • на кой му пука, майна
клео, начини има много. Ако все още са в бюрото по труда и взимат обезщетение за безработица - значи са осигурени, също ако някой познат ги е осигурил за 6 месеца, и т.н. И не си мислете, че те не си знаят правата. Отидете в някое социално бюро да видите какви опашки цигани има, с попълнени една камара документи, знаят си правата много добре и си ги гонят до дупка. На всяко българче се раждат 5 циганчета, скоро ние ще сме малцинство, т.е. не ние ами нашите деца ...
Затова ако не се плащат пари, а се приспадат данъци ще се облагодетелстват само хора, които си плащат данъци, а не такива дето искат държавата да ги издържа (съжалявам, но и аз съм от пъпешите дето си плащат всички данъци  bowuu)

Е, тогава какво предлагаш ?

# 1 349
относно обезщетението за безработица, за да вземеш такова също трябва преди това да си се осигурявал, относно това някой да те осигурява 6 месеца, не мисля че е толкова лесно да се навие някой, а дори и така да е, ми то тогава и българите го могат и ми омръзна вече да повтарям че тук говорим за политиката по отношение на осигурените, тези които са на социално подпомагане държавата да си намира начин да ограничава помощите които им дава,.
Относно семейното подоходно облагане, не знам защо никой не обръща внимание че го има в писмото, всички гледат само 1-те две точки, включително и медиите #Cussing out
Според мен семейното подоходно облагане би следвало да измести по някакъв начин детските, а майчинството си е отделно, по време на майчинство не получаваш доходи от които да спестяваш чрез семейното облагане. Освен това имайте предвид че за обезщетението  за отглеждане на малко дете трябва да се променят няколко члена,  а за въвеждане на истинско семейно подоходно облагане трябва да се промени целия Закон за облагане доходите на физическите лица и да се направят много сериозни разчети

Общи условия

Активация на акаунт