1 ЮНИ - ПРОТЕСТ ЗА ДЕТСКИТЕ И МАЙЧИНСТВОТО ПРЕД ПАРЛАМЕНТА!

• 65 119
  • 1 653
  •   1
Отговори
# 1 350
Според мен семейното подоходно облагане би следвало да измести по някакъв начин детските, а майчинството си е отделно, по време на майчинство не получаваш доходи от които да спестяваш чрез семейното облагане. Освен това имайте предвид че за обезщетението  за отглеждане на малко дете трябва да се променят няколко члена,  а за въвеждане на истинско семейно подоходно облагане трябва да се промени целия Закон за облагане доходите на физическите лица и да се направят много сериозни разчети
newsm10
именно !

# 1 351
Само нещо да попитам  Embarassed
Коя от вас е  Боряна Петрова  newsm78
Вай!!! Не съм Петрова, а Попова.....кой ме е изтипосал Попова и къде?
 newsm78
Това беше шегичка, разбира се.
Чак сега се включвам, че през деня не влизам в нета.
Момичета, като ви чета сериозните размишления постфактум,  осъзнавам, че голяма част от тези неща, за които говорите, не са ми съвсем ясни..... Embarassed
Предполагам, са се намерили вече мами за неделя?
Апропо, да споделя какво си записах примерно вчера от предаването по Дарик-може да послужи.
Христина Христова каза така-2260000 души са внасяли във фонда за болнични и майчинство.
59000 майки само са го ползвали за 2005-което означава, че парите приоритетно са отивали за болнични, предвид факта, че броя раждания за 2005 са около 70000. Тя каза, че било необходимо фондът за бременност и майчинство да се отдели. Смята, че сумата в този и вид е НИСКА, ще настоява за нейния законопроект-тоест, 90% за една година.

# 1 352

Ей, опасна сиииии. Не знам - момичета, какво решихте за неделя?

# 1 353
  • До хладилника, който обичам

Ей, опасна сиииии. Не знам - момичета, какво решихте за неделя?
Каква неделя?

# 1 354
за ТВ 7 дни. Пак ли се отнесе  Laughing

# 1 355
ИНе-що да съм опасна, ко пак напрайх? Embarassed Mr. Green

# 1 356
  • София
Инче в Неделя съм на линия остава утре да се чуем за да се разберем. Нахвърляла съм си някои неща, но ако момичетата тук имат въпроси нека ги напишат за да включим и тях  Hug

# 1 357
Инче в Неделя съм на линия остава утре да се чуем за да се разберем. Нахвърляла съм си някои неща, но ако момичетата тук имат въпроси нека ги напишат за да включим и тях  Hug

С Деси (Бедствието) и Жедна (Елена) чухте ли се?
Ако искаш прати на ЛС или тук какво си си нахвърляла, ако трябва да добавяме...

# 1 358
  • на кой му пука, майна
Цитат на: ЧЕРВЕНАТА SHARK-ЧИЦА!!! link=topic=101038.msg1857303#msg1857303

Христина Христова каза така-2260000 души са внасяли във фонда за болнични и майчинство.
59000 майки само са го ползвали за 2005-което означава, че парите приоритетно са отивали за болнични, предвид факта, че броя раждания за 2005 са около 70000. Тя каза, че било необходимо фондът за бременност и майчинство да се отдели. Смята, че сумата в този и вид е НИСКА, ще настоява за нейния законопроект-тоест, 90% за една година.

Някой ще ми разясни ли тези 90% какви са ? Има ли предвиден минимум сума в този законопроект ?

# 1 359
Цитат на: ЧЕРВЕНАТА SHARK-ЧИЦА!!! link=topic=101038.msg1857303#msg1857303

Някой ще ми разясни ли тези 90% какви са ? Има ли предвиден минимум сума в този законопроект ?

90% от дохода на жената за период от 1 год. Предвиденият мин е 160 лв, както досега, с което ние не сме съгласни!

Последна редакция: пт, 02 юни 2006, 17:47 от Ineto

# 1 360
Хайде и от мен едно включване по прословутия въпрос: Всички искат пари, ама никой не казва откъде да се вземат. Това го казаха опенентите ни поне 100-на пъти. Обикновено чевекът срещу тях винаги се връзва и започва за обяснява нещо по въпроса откъде. Личното ми мнение, че ние ако знаехме откъде, ами нямаше да сме от протестиращите, а от тези по министерствата. Не е наша работа ние да им предлагаме решения. Те са на "местата", където трябва да са наясно откъде могат да се вземат парите и да вземат решенията. Извинявам се, но т.нар. управляващи, щото сега всички са такива, ако не знаят откъде да вземат пари, ами за какво са се курдисали начело на държавата - единствено за личната си далавера ли? Нали на всички нива по министерствата получават, работят, изискват, анализират и боравят с информация. Ние ли трябва да им казваме какви са постъпленията в държавата, дето единственото, което е от най-важно значение за нас е дали ще ни стигнат парите за поредния пакет памперс или адаптирано мляко. Ако искат наистина да помогнат по въпроса с парите за майчинството и детските подходът им трябва да е съвсем друг - срещи на Орешарски, Масларова, представители на работодателите, потребителите, неформални организации, а не да ме питат те откъде да вземат парите.
Според мен най-важното при този протест беше, че при разискванията във форума се представи отвореното писмо, в което се предложиха принципни решения как да се обвържат средствата по време на майчинството и как да се получават детските. На тази база трябва да се "срещнат" позициите на управляващи и протестиращи. Сметките ги правят хората, които получават заплати за това.
Предложението ми е при следващите разговори не се връзвайте да отговаряте на тъпия въпрос откъде да се вземат парите.

# 1 361
Хайде и от мен едно включване по прословутия въпрос: Всички искат пари, ама никой не казва откъде да се вземат. Това го казаха опенентите ни поне 100-на пъти. Обикновено чевекът срещу тях винаги се връзва и започва за обяснява нещо по въпроса откъде. Личното ми мнение, че ние ако знаехме откъде, ами нямаше да сме от протестиращите, а от тези по министерствата. Не е наша работа ние да им предлагаме решения. Те са на "местата", където трябва да са наясно откъде могат да се вземат парите и да вземат решенията. Извинявам се, но т.нар. управляващи, щото сега всички са такива, ако не знаят откъде да вземат пари, ами за какво са се курдисали начело на държавата - единствено за личната си далавера ли? Нали на всички нива по министерствата получават, работят, изискват, анализират и боравят с информация. Ние ли трябва да им казваме какви са постъпленията в държавата, дето единственото, което е от най-важно значение за нас е дали ще ни стигнат парите за поредния пакет памперс или адаптирано мляко. Ако искат наистина да помогнат по въпроса с парите за майчинството и детските подходът им трябва да е съвсем друг - срещи на Орешарски, Масларова, представители на работодателите, потребителите, неформални организации, а не да ме питат те откъде да вземат парите.
Според мен най-важното при този протест беше, че при разискванията във форума се представи отвореното писмо, в което се предложиха принципни решения как да се обвържат средствата по време на майчинството и как да се получават детските. На тази база трябва да се "срещнат" позициите на управляващи и протестиращи. Сметките ги правят хората, които получават заплати за това.
Предложението ми е при следващите разговори не се връзвайте да отговаряте на тъпия въпрос откъде да се вземат парите.
Евала на мамчето на нашите мартенски близначета!@!!
Ине, предлагам да включим към неформалната групичка и мама Дъстин, като близнашка мама, която още повече може да подсили нещата.  bouquet

# 1 362
Дъстин, Шарки,

Такива са били и нашите отговори на въпроса откъде да дойдат парите. Има си хора за тая работа и щом Христова и Велчев са изчислили, че може да се отпуснат 90% за 1 година, няма какво повече да се говори. Ясно е, че пари има. Друг е въпросът дали това, което предлагат се припокрива и доколко с написаното от нас.

И Шарки, няма групичка. Имаше хора, които поеха ангажименти и ги изпълниха. И такива, които предпочетоха тихия фронт. Въпрос на личност, желание и възможности. Който има желание да е на фронта - добре дошъл е! Тиловаци много!

# 1 363
Дъстин, Шарки,

Такива са били и нашите отговори на въпроса откъде да дойдат парите. Има си хора за тая работа и щом Христова и Велчев са изчислили, че може да се отпуснат 90% за 1 година, няма какво повече да се говори. Ясно е, че пари има. Друг е въпросът дали това, което предлагат се припокрива и доколко с написаното от нас.

И Шарки, няма групичка. Имаше хора, които поеха ангажименти и ги изпълниха. И такива, които предпочетоха тихия фронт. Въпрос на личност, желание и възможности. Който има желание да е на фронта - добре дошъл е! Тиловаци много!
Аз нали ти казах одеве-малко само ми трябва да набера смелост...... Crazy

# 1 364
Здравейте, аз съм един татко, който за пръв път влиза в този форум. Направих си регистрация само, за да напиша този постинг.
Искам да поздравя всички активни участнции в инициативата! Дами, вършите страхотна работа и опровергавате всички "мастити" социолози, които се тръшкат, че българите "не са способни на гражданско действие" (айде да не казвам имена Simple Smile) Аз съм журналист, смятам се за доста информиран и имам "поглед върху нещата". Та съвсем спокойно и с чиста съвест мога да ви кажа, че това, което направихте на 1 юни е една от най-успешните граждански инициативи, предприемани в България. Съвсем сериозно и без преувеличение. Мога да ви кажа, че има ПР агенции, които има какво да научат от вас. Като се има предвид краткия период на подготовка, фактите говорят, че създадохте новина, разпространихте съгласувна позиция (въпреки споровете и нюансите), привлякохте вниманието на медиите (включително на 3-те национални телевизии) и внесохте искане+подписка в парламента, точно в момента, в който се обсъждат промени в Кодекса за социално подмомагане. Това е страхотен резултат и повече от добро начало! И моля ви не бъдете максималисти - радвайте се на успеха и мислете за следващия ход! Абсолютно не съм съгласен с гневните мнения за това колко "малко" майки имало на протестите. Ако говорим конкретно за София, по мои най-скромни сметки, за цялото време на протеста поне за известно време на мястото са присъствали поне 100 човека. При това в работен ден, при това с малки деца, които си имат режим (знаете го по-добре от мен); при това след сравнително кратко огласяване на инициативата. Това е всичко друго, но не и "малко"!
Това е засега. Пожелавам на всички да са ви живи, здрави и щастливи дечицата! Успех! Бих помогнал с каквото мога.

Общи условия

Активация на акаунт