Мъж-домакин в 21-ви век, съществува ли и как?

• 18 884
  • 920
  •   1
Отговори
ММ веднъж спомена, че това му е мечтата, мъж-домакин, жената да работи, отдавна беше Sweat Smile Чудя се има ли реализирани такива щастливци и възможно ли е? Нов век сме все пак, семейните отношения се развиват и менят, има жени изкарващи повече от мъжете си, има дори възможност майчинските да се вземат от мъж. Но има ли мъже дето си седят у дома, а жената да ходи на работа? В краен случай някой да се похвали как мъжът домакинства, готви, простира, води и взема детето от градина, полива мушкатото и мопи, докато все пак поработва нещо странично. И в най-краен случай, мъже-форумци, заповядайте да кажете ако и вие сте имали такива мечтания и как са се развили нещата.

# 1
аз живея в чужбина,  и всеки мой колега, излиза след жената за 6 месеца по майчинство. Мъжете визмат по-висока заплата и тези 6 месеца им е подарък от държавата. Никой не се срамува, че ще пази 6 месечно бебе.

# 2
Познавам само един такъв мъж. Идеше ми да му забия два шамара да влезе в реалността още преди да разбера, че е мъж-домакиня. Тоест не съм била предубедена. Той е с много нежна и поетична душа. Усилията, които е в състояние да полага, са сведени до возене на деца насам-натам, пазаруване, домакинстване и готвене. През другото време маа крачоли по улиците, зазяпан в облаците.
Жена му има собствен бизнес, до който той няма достъп, защото не е свързан с поезия и духовно израстване.
Тя е напориста, груба, със странни представи за етика и никак не я харесвам. Всъщност и двамата не харесвам поотделно, а не защото са си "разменили ролите".

# 3
А има ли вече до толкова скопен мъж в 21-ви век?! Може и до там да стигнете, "оправните" жени!
Като чуя аргумент, че жената взимала повече пари и дай да обърнем природата въпреки!
Животът е динамичен. Имало е периоди мъжът ми да носи повече пари и периоди обратното.
Представям си да бях му предложила да си остане в къщи да домакинства, щот аз съм с повече приходи.
Темата е нелепа и абсурдна!

# 4
Има. Аз съм такъв, само че положението при нас е малко по-различно, защото работя дистанционно от вкъщи и изкарвам пари докато съм си вкъщи и не чакам на заплатата на жена ми.

Това ми позволява да се грижа за децата, докато жена ми е на работа.

# 5
Моят мъж ходи на работа, но си мечтае да е рентиер и да бичи айляк по цял ден. По принцип неговата мечта може да се реализира някой ден, защото реално е наследник на доста скъпи недвижими имоти, но на този етап това е само мечта. Аз не искам да се прибирам, толкова ми е скучно домакинстването...слава на Бога децата попораснах, та нямат нужда вече от толкова грижи. Но аз не съм ли на работа, буквално умирам...

# 6
  • СИ
Преди доста години жената се беше изнервила нещо покрай децата и стоенето в къщи. Та беше тръгнала да ми обяснява, как по цял ден съм се разхождал и съм пиел кафе, а тя се претрепвала от домакинска работа. Предложих аз да поема домакинските задължения и децата, а тя да почва работа и да се оправя със сметки и пари. Обаче размисли... И аз продължих с разходките и кафетата.       Stuck Out Tongue Closed Eyes

# 7
Не съм виждала мъж домакин, но вече и мъжете почват да съчетават работа с домакинство, тоест помагат, което е хубаво.  Аз лично бих предпочела мястото на домакинята - да си гледам децата, мъжа и дома. За съжаление в такива времена най-добре да имаш работа.

# 8
Бях писал в другата тема, имах такъв познат. Жена му прехвърли майчинството след първата година, откара си така няколко години май докато детето тръгна на градина. Не мисля, че се е прекарал, с едно сравнително кротко дете, вече да не е баш бебе, не изисква чак толкова много работа. Друг е въпроса, че отнесе много бъзици, че е домакинята вкъщи и че е в майчинство, ама все пак резултата предвид всичко останало едва ли му е било лошо. Но не е за всеки, особено в тази възраст около 30 за мъж съм на мнение, че трябва да гони кариера, успехи, да изкарва кинти, не да се забива до печката и пералнята. Но различни хора, различни идеали и приоритети.

# 9
  • out of space
При всички положения за мен това е изключително жалка картинка.

# 10
  • София
Бившата ми шефка, американка, беше в такава конфигурация с мъжа си. При тях беше донякъде разбираемо, защото тя наистина докарваше сериозните пари, а при тях децата непрекъснато трябва да се развозват напред-назад и той си беше нон-стоп шофьор на двамата ученици. Обаче, нищо друго не пипваше у тях, голяма гад. Тя се връща от работа и тича да прави вечеря, оправя пране, сгъва дрехи, оправя къщата ... То така и баба знае, само фиу-фиу с колата и после дрънка на китарката в двора.
Та не съм видяла положителен пример аз, но това не значи, че няма. Може и да има мъже, които се справят, знае ли човек.

# 11
По линия на мм познавам такова семейство - семейство от ок. 30 годишни, върнали са се от САЩ, за да отглеждат детето тук, първо тя си е намерила работа, така че се разбрали той да гледа детето.
Съмнявам се, че някой му се е подигравал, средата им не е такава.

# 12
  • Най-красивата страна
Аз познавам един такъв мъж домакин.
Жена му печелеше добри пари.
Той идваше с детето на площадката и се хвалеше,че всичко прави сам-пране,гладене,готвене ,чистене...и детето гледа..
Обаче другите мъже му се подиграваха.
 Жена му след 2 години го заряза и се хвана с един чужденец,взе и детето..

# 13
Познавам мъже които да, чистят, бършат, грижат се за децата, влизат в болница с тях, и ходят на работа. И евала им. Одобрявам и адмирирам подобно поведение.
Чак за стоене вкъщи не познавам, но аз и такива жени стоящи си вкъщи, не познавам.

И двамата ходят на работа, ние също. Редно е и двамата да вършат КЪЩНАТА работа, тя не е женска, а къщна.

Така че, кое му е странното ? За мен това е правилния начин - и двамата да дърпат хомота или както там го наречете...

# 14
  • Далечният изток
Имам един такъв познат. Жена му е една от най-богатите жени в града. Работи здраво. Дава му джобни за кафе и цигари. Той не знам какво прави, домакин е сигурно. Знам, че той готви у тях, сигурно и други домакински неща върши. Нямат малки деца, да кажем, че тях гледа... Мъжът ми си мечтае и той да е като него, да съм му давала по 10 лева на ден и да си гледал кефа, да да...

Общи условия

Активация на акаунт