1 ЮНИ - ПРОТЕСТ ЗА ДЕТСКИТЕ И МАЙЧИНСТВОТО ПРЕД ПАРЛАМЕНТА!

• 65 101
  • 1 653
  •   1
Отговори
# 1 500
Аз съм на линия , само ако няма кой , защото най-вероятно ще съм на дискусия за детските в четвъртък , а не мога да отсъствам много от работа  Embarassed Чакам поканата и да видя за колоко човека ще е

# 1 501
  • на кой му пука, майна
Предлагам да се включат и мами от Пловдив, аз не мога, но някоя мама с дете което ходи на ясли или градина и е свободна може да отиде в София  Grinning

# 1 502
Добро утро Дами
Аз както винаги съм на линия. Изивявам желание да участвам в дискусята и т.н. Сега сканирам експертните мнения о въпроса за двоините детски при близнаците ще ги кача да ги разгледате.

# 1 503
  • До хладилника, който обичам

Цитат
Изцяло подкрепяме инициативата ви и с готовност ще участваме. Ако има с какво да сме ви полезни ще се радваме да помогнем.
С уважение,
Петя Лечева
Център "Съвременни родители"
info@roditeli.info

Задочно познавам Петя Лечева, Център за съвременни родители е нещо като нашия Център за бременни жени с Клуб на родителя в Пловдив. Хубаво е, че всякакви подобни НПО-та и организации подкрепят протеста ни.

За следващ протест:

Разбирам, че искате да продължим с протестирането, но също така вярвам, че трябва да се изчака със следващия протест.

Нека да видим първо какво ще има като резултат. Засега първи резултати имаме:
- отразяване по всички медии, дискусионни предавания, събуждане на общественото мнение по тези въпроси.
- светкавично внесени 2! законопроекта Laughing (няма какво да се лъжем, точно заради тези брожения толкова скоростно ги вкараха)

Дайте повече време за размисъл и действие - което не означава да спрем с мислене и действия, но не точно чрез ежемесечни протести. Ако няма нищо налице - ей къде е септември (сега наближава отпускарски сезон, летни теми, не забравяйте, ще се изгуби инерцията така).

За законопроекта на Велчев и Христова основните точки ги знам, изнесени бяха в медиите заедно с този на Масларова и Адемов, но не вярвам това да е всичко по него... Детайли няма ли още?

И още: той е по-добрия от двата. Ще го подкрепим ли - ако се допълни с някой от другите ни искания (например за разширено облагане и парите за близнаци)?

Момичета, получили сме покана да участваме в дискусия на НДСВ в сряда 11 часа, в НС за 4,5 човека. Става въпрос за размера на отпуската и обезщетението за отглеждане на дете във връзка със Законопроекта на Христина Христова
Казвайте кои от нас да ходят?

Ако няма 'бройка' може да се опитам да дойда. Майки от Бургас, Варна, СтЗ, има ли? Мисля, че е важно да има и майки от други градове, да кажат как е ситуацията там, да се знае, че е повсевместен проблемът.

# 1 504
За законопроекта на Велчев и Христова основните точки ги знам, изнесени бяха в медиите заедно с този на Масларова и Адемов, но не вярвам това да е всичко по него... Детайли няма ли още?

И още: той е по-добрия от двата. Ще го подкрепим ли - ако се допълни с някой от другите ни искания (например за разширено облагане и парите за близнаци)?

Бу, с това се изчерпват детайлите по предложения законопроект. Друго няма. И не, аз не бих го подкрепила, защото не предвижда увеличение на минимума от 160 лв!
Доколкото разбрах срокът за приемане на промените в Кодекса по социалното осигуряване е края на Септември, така че няма толкова много време.

Разбирам, че искате да продължим с протестирането, но също така вярвам, че трябва да се изчака със следващия протест.

Нека да видим първо какво ще има като резултат. Засега първи резултати имаме:
- отразяване по всички медии, дискусионни предавания, събуждане на общественото мнение по тези въпроси.
- светкавично внесени 2! законопроекта Laughing (няма какво да се лъжем, точно заради тези брожения толкова скоростно ги вкараха)

Дайте повече време за размисъл и действие - което не означава да спрем с мислене и действия, но не точно чрез ежемесечни протести. Ако няма нищо налице - ей къде е септември (сега наближава отпускарски сезон, летни теми, не забравяйте, ще се изгуби инерцията така).

Законопроектите са внесени преди нашия протест: на 11.05 и 26.05.
Аз съм за протестите да бъдат веднъж месечно, при положение, че няма резултат от това, което сме направили до момента (в рамките на следващите 2 седмици, както писах по-горе). Самите журналисти ни дадоха тази идея и мисля, че е добре да им се доверим за това.

Момичета, получили сме покана да участваме в дискусия на НДСВ в сряда 11 часа, в НС за 4,5 човека. Става въпрос за размера на отпуската и обезщетението за отглеждане на дете във връзка със Законопроекта на Христина Христова
Казвайте кои от нас да ходят?

Тъй като всички сме равни, трябва да има единодушие за момичетата, които ще ни представят на тази дискусия. Ще бъде доста по-трудно, защото срещу себе си ще имаме експерти, на които това им е работата. Така че, казвайте кои да са хората. Аз съм за Клео, Мишленце, Бу, без да се чувствате засегнати останалите. За мен това са хората, които имат необходимите знания и самочувствие.

Последна редакция: пн, 05 юни 2006, 10:26 от Ineto

# 1 505
Аз също съм съгласна с Инето, че трябва да отидат хора познаващи добре нормативната уредба, даже ако има и мама адвокат ще бъде още по-добре....

# 1 506
  • на кой му пука, майна
Бу, защо трябва да подкрепяме някой от законопроектите, там минимума си е 160лв, а нас такъв минимум не ни устройва  #Crazy

# 1 507
   Добро утро и от мен!
  Надявам се ако се подкрепи проекта на Велчев и Христова, да не забравите факта че минимума пак е 160лв. с което до колкото знам всички ние сме категорично несъгласни!
 Надявам се жените които ще участват в дискусията да защитават до край факта че с 160лв. дете не се гледа!

# 1 508
   Добро утро и от мен!
  Надявам се ако се подкрепи проекта на Велчев и Христова, да не забравите факта че минимума пак е 160лв. с което до колкото знам всички ние сме категорично несъгласни!
 Надявам се жените които ще участват в дискусията да защитават до край факта че с 160лв. дете не се гледа!

Peace

И не, аз не бих го подкрепила, защото не предвижда увеличение на минимума от 160 лв!

# 1 509
  • До хладилника, който обичам
...а ако след дискусията вдругиден се 'повдигне' минимума с едно 20 лв, да речем?

# 1 510
  • на кой му пука, майна
И за детските трябва да се говори и то много, защото е смешно да се отпускат 18лв на дете, трябва да се подчертае, че ако искаме да се доближим до ЕС трябва да се вземе пример от тях, където на дете се отпускат достатъчно пари и с годините сумата расте, и ако споменат пак за малцинствата им кажете, така да го измислят, че циганите да не са облагодетелствани /примерно: да се отпускат детски на деца, чийто родители са изрядни данъкоплатци  bowuu  Crossing Arms /

# 1 511
  • на кой му пука, майна
...а ако след дискусията вдругиден се 'повдигне' минимума с едно 20 лв, да речем?

Naughty
Искаме 250 минимум, ако се стигне до преговори  Mr. Green, може да смъкнем на 230лв.  Mr. Green
Бу, и с 180лв. не се гледа дете, не отстъпвайте, моля ви !

# 1 512
Тъй като всички сме равни, трябва да има единодушие за момичетата, които ще ни представят на тази дискусия. Ще бъде доста по-трудно, защото срещу себе си ще имаме експерти, на които това им е работата. Така че, казвайте кои да са хората. Аз съм за Клео, Мишленце, Бу, без да се чувствате засегнати останалите. За мен това са хората, които имат необходимите знания и самочувствие.
Инче ти къде се пропускаш?Момичета трябва да се подходи сериозно по въпроса, никой не е казал че отиваме да подкрепяме законопроекта, отиваме да го разискваме и да си кажем мнението, аз съм направила и някои сметки относно финансирането, искам да видя те колко пари ще кажат че са необходими.
Трябва да се действа бързо, защото трябва да им пуснем списък с 3-те имена и ЕГН до края на деня
Аз предлагам да ходим аз, Кали, Ина, Влади ако иска и някой който не е от София - Бу ти щ можеш ли, ако не вижте някой друг, съгласни ли сте момичета?

# 1 513
  • на кой му пука, майна
Инче ти къде се пропускаш?Момичета трябва да се подходи сериозно по въпроса, никой не е казал че отиваме да подкрепяме законопроекта, отиваме да го разискваме и да си кажем мнението, аз съм направила и някои сметки относно финансирането, искам да видя те колко пари ще кажат че са необходими.
Трябва да се действа бързо, защото трябва да им пуснем списък с 3-те имена и ЕГН до края на деня
Аз предлагам да ходим аз, Кали, Ина, Влади ако иска и някой който не е от София - Бу ти щ можеш ли, ако не вижте някой друг, съгласни ли сте момичета?

Кои са Кали и Влади ?  Embarassed

# 1 514
Кали - Mishlentze, Влади - Salai  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт