1 ЮНИ - ПРОТЕСТ ЗА ДЕТСКИТЕ И МАЙЧИНСТВОТО ПРЕД ПАРЛАМЕНТА!

• 65 109
  • 1 653
  •   1
Отговори
# 1 485
  • София
Момичета от сега казвам, че от 01 до 15 Юли съм на морето. Ако трябва там ще заформя нещо Simple Smile Нека не звучи несериозно, но защо да не мина по плажа и не събера подписи. Дори на чужденците ще обяснявам за какво точно протестираме ! Ще взема плакати и ако трябва по мен ще си ги накача - ами така де.
НА ВСЯКА ЦЕНА ТРЯБВА ДА ПРОДЪЛЖИМ С ПРОТЕСТИТЕ ИНАЧЕ ВСИЧКО ЩЕ СИ ОСТАНЕ ПО СТАРОМУ !!!

# 1 486
  • sofia
Момичета от сега казвам, че от 01 до 15 Юли съм на морето. Ако трябва там ще заформя нещо Simple Smile Нека не звучи несериозно, но защо да не мина по плажа и не събера подписи. Дори на чужденците ще обяснявам за какво точно протестираме ! Ще взема плакати и ако трябва по мен ще си ги накача - ами така де.
НА ВСЯКА ЦЕНА ТРЯБВА ДА ПРОДЪЛЖИМ С ПРОТЕСТИТЕ ИНАЧЕ ВСИЧКО ЩЕ СИ ОСТАНЕ ПО СТАРОМУ !!!

Юле,момичета,това беше в нашата поща,но мисля,че късае вас.Копирам го

Здравейте майки!
Пише ви Изабела Василева ,председател на сдружение "Двойна радост"- гр.Силистра , в което членуват семейства с близнаци. Ние майките от Силистра изцяло подкрепяме вашите искания, които общо взето се покриват с нашите предложения които сме изпратили до МТСП .
Надявам се този път майките да бъдат чути.Ако имате нужда от подкрепа - пишете ми.

обаче няма координати.Нещо да пиша от ваше име или да дам нечии тел newsm78

# 1 487

Юле,момичета,това беше в нашата поща,но мисля,че късае вас.Копирам го

Здравейте майки!
Пише ви Изабела Василева ,председател на сдружение "Двойна радост"- гр.Силистра , в което членуват семейства с близнаци. Ние майките от Силистра изцяло подкрепяме вашите искания, които общо взето се покриват с нашите предложения които сме изпратили до МТСП .
Надявам се този път майките да бъдат чути.Ако имате нужда от подкрепа - пишете ми.

обаче няма координати.Нещо да пиша от ваше име или да дам нечии тел newsm78

Благодаря за инфото, можеш да дадеш моя  тел 0899 100 331 - Калина Тошева.

Пак благодаря  bouquet

Последна редакция: пн, 05 юни 2006, 11:20 от mishlentze

# 1 488
  • София
Роси благодаря ти миличка   bouquet

# 1 489
  • София
Браво , момичета , не съм ви гледала , че бях на работа , но съм сигурна , че сте се справили .
Претръпнахте ли , че според мен с такиве изяви тепърва ще се започне .
А протест на 1 юли ще направим ли ?
Искам мнение и за протестите в почивен ден , дали ще има ефект от тях ?

Според мен ще има ефект от протестите в почивни дни!Медиите са най-важни в тези случаи,за да стигнат посланията до всички-включително и политиците!  bouquet

# 1 490
Момичета от сега казвам, че от 01 до 15 Юли съм на морето.

Джули, вече сме 2!

Момичета, за протестите - естествено, че няма да спираме.
НО, нека първо да видим в близките 2 седмици какво ще/няма да се случи.
Т.е. чакаме отговор на официално депозираното в МТСП писмо и, както вече стана ясно, се надяваме да се състои предложената от Хр. Христова среща в НС на 06.06.
Освен това, от някои медии изразиха желание да продължат разговора, вече под формата на двустранен диалог, а не както досега - изслушване само на едната или другата страна.

След това ще имаме още 2 седмици, за да организираме нов протест.

Последна редакция: нд, 04 юни 2006, 21:58 от Ineto

# 1 491
Браво , момичета , не съм ви гледала , че бях на работа , но съм сигурна , че сте се справили .
Претръпнахте ли , че според мен с такиве изяви тепърва ще се започне .
А протест на 1 юли ще направим ли ?
Искам мнение и за протестите в почивен ден , дали ще има ефект от тях ?

Според мен ще има ефект от протестите в почивни дни!Медиите са най-важни в тези случаи,за да стигнат посланията до всички-включително и политиците!  bouquet

Аз съм на линия за 1 юли, освен това мисля че ще успея да "домъкна"  Embarassed още няколко майки с колички, а що се отнася до почивните дни мисля че има резон да се пробваме. Първо тогава новините са по-малко и може да ни отразят в началото. Второ много хора гледат новините през уикенда (особено ако това не им се е отдавало през седмицата) докато релаксират. Освен това ще могат да се включат всички работещи които имат желание, но са на работа през другите дни и нямат възможност. И най-важното ще покажем на всички че сме сериозни и няма да се спрем докато не постигнем това за което се борим. Ако сте гледали Списъка на Шиндлер припомнете си как с търпение и упорство нещата стават.
И пак казвам според мен ако продължим има шанс от ЕС да научат за протеста ни. Не е ясно как ще реагират, но си мисля че на нашите управляващи не им е до разправии и по този въпрос и ще направят всичко което е по силите им да не се стига до там.   bouquet

# 1 492
Ейййй, БРАВО  smile3501 smile3501 smile3501
По-добре не бих го написала, предлагам с тези думи да участваш в предаване по телевизията  thumbsup

Благодаря ти,  doniboni , но пред камерата ще си глътна езика. А иначе ще помогна с каквото мога. С вас съм (нищо, че досега само четох, а не писах през цялото време бях с вас). Сега се престраших  box и можете да разчитате на мен за помощ.   bouquet

# 1 493
Деби, Насинда започна темата в дира и после я прехвърлихме и изгладихме тук, така че тя има заслугата  bouquet

Браво и на Насинда  smile3525 не знаех бях пропуснала тази подробност   Embarassed

# 1 494
Деби, Насинда започна темата в дира и после я прехвърлихме и изгладихме тук, така че тя има заслугата  bouquet

Браво и на Насинда  smile3525 не знаех бях пропуснала тази подробност   Embarassed
Благодаря ти Деби!
Всичко тръгна от една тема в която се питаше дали някой би се осмелил да съди държавата....Тогава ние с JEDNA решихме, да го поставим като анкета да видим дали ще имаме подкрепа и от там нататък виждате какво стана....Чесно аз съм много горда и щастлива, че нещата се сведоха до тук...вярно е че има много още, но първата крачка е направена Hug Peace

# 1 495
Здравейте момичета ,
видях , че Джули и Ели вече са се обадили , аз няма какво да допълня , освен че не бива да спираме до тук . Идеята за 1.07 е чудесна  Hug Надявам се всички тези усилия да имат ефект  Praynig

# 1 496
Владе,
Можеш ли да пишеш кои негови предложения са отхвърлени и съответните аргументи?
Ине не са свързани с нашите искания тези неща който е предложил. Касае се трудово право и уреждането на няколко специфични случаи правата на работника и т.н. полагането на труд от млади хора без договор, сключването на верижни договори и тези които сключвар договори за работа на половин ден. Но всички тези неща които е предложил са отхвърлени, като несъществени или вече договорени и обосновани в закона, само за последната точка за изплащ
ането на майчинство за броя родени живи деца от една бременост има положителен резултат. и той е предложил нови алиней.
Утре ще сканирам това което ни касае и ще го кача някакъде да се запознаете с тях. Интересно е защото е обосновано юридически и е извадил точно законите и е цитирал точки и алинеи от тях.
Засега лека нощ
Утре съм на линия. Целувки на мушмуроците

# 1 497
Здравейте момичета, извинявайте, че изчезнах от хоризонта, но вчера реших да си видя мъжа и детето малко, пък и къщата имаше нужда да ме види Mr. Green
Отговори на тъпи коментари няма да давам Naughty Относно това дали ще правим нов протест - СЪС СИГУРНОСТ, но както е написла Инчето, нека изчакаме да видим първо какво ще стане и ще мислим кога и къде, видяхте че бързо се справяме с организацията Mr. Green
JEDNA, Jullina, Бедствието, много съжалявам момичета, не можах да ви гледам че бях на погача на кумата Embarassed Записахте ли го? разбрах че е минало добре
относно НЕОСИГУРЕНИТЕ - не знам какво са ви питали, но прочетете пак добре писмото - не говорим нищо за тях, имаше един вариант по-рано , но той отпадна. Към тях нямаме претенции, не можем да искаме да обвържат обезщетението с осигурителния принос и след това да недоволстваме че неосигурените получават малко, те в момента взимат 100 лв една година
Желая ви на всички лека вечер, ще видим утре дали от екипа на Христина Христова ще се обади някой Rolling Eyes

Последна редакция: пн, 05 юни 2006, 00:29 от kleo_80

# 1 498
Здравейте и от мен най-накрая!
Тези дни не успях да пиша, но всичко съм изчела. Смятам, че трябва да се изчака, да се обадят от името на Христина Христова и да се направи среща, освен това - да се получи официален отговор от МТСП - нали там писмото е заведено официално?
И накрая, да се намерят подходящи хора  в Парламента, които да лобират за нашите идеи. Цялата тази работа трябва отвътре да стане. Тоест, сега, след протеста, е време за срещи и разговори, за установяване на контакти и търсене на подкрепа от хората във властта, които споделят идеите.
Подкрепа от страна на медиите също би било много подходящо - всъщност медиите са си четвъртата власт. Ако не ни чуят депутатите, чрез пресата можем да говорим.
Нямах време за гледане на телевизия, но е страхотно, че продължава да се коментира темата. Всички се представяте чудесно!   Peace 

И накрая, има в пощата (в gmail) едно писмо за подкрепа, незнам дали сте го видяли, затова го копирам и тук:
Цитат
Изцяло подкрепяме инициативата ви и с готовност ще участваме. Ако има с какво да сме ви полезни ще се радваме да помогнем.
С уважение,
Петя Лечева
Център "Съвременни родители"
info@roditeli.info

# 1 499
Момичета, получили сме покана да участваме в дискусия на НДСВ в сряда 11 часа, в НС за 4,5 човека. Става въпрос за размера на отпуската и обезщетението за отглеждане на дете във връзка със Законопроекта на Христина Христова
Казвайте кои от нас да ходят?

Общи условия

Активация на акаунт