1 ЮНИ - ПРОТЕСТ ЗА ДЕТСКИТЕ И МАЙЧИНСТВОТО ПРЕД ПАРЛАМЕНТА!

• 64 692
  • 1 653
  •   1
Отговори
# 270
Момичета смятам , че не трябва да изпадаме в подробности, единствено по първа точка - майчински и детски имаме конкретни предложения в цифри, все пак това е акцента, другите неща са дадени като идеи и насоки, в крайна сметка има си хора които да разработят предложенията, за това им плащат. Относно детските като някаква част от МРЗ, смятам че е по-добре да са фиксирана сума, по-лесно е , а вярвавйте ми ако се затрудни много администрирането това пак ще рекушира върху нас.предлагам да пускаме подписка
Още чакам някой да изяви желание да занесе писмото до общината и да иска разрешение за протест
Мислете за евентуално някакви добавки за писмото до Масларова
Някой знае ли все пак как ще го пратим newsm78

Абсолютно съм съгласна, че не трябва да изпадаме в подробности.

По въпроса за общината и разрешението - аз за съжаление нямам възможност да отида  Sad Бих препоръчала, ако са съгласни от Движението на българските майки, техен представител да го внесе - ще бъде по-сериозно и представително.

А изпращането на писмото до Масларова може да стане по няколко начина:

1. Свързваме се с пресцентъра на МТСП, казваме с две думи за писмото, протеста и искаме среща с Масларова, на която да й връчим писмото и да поговорим. Връчването е най-добре да стане в деня на протеста, по възможност в парламента, за да бъде подобаващо отразено от медиите. Т.е. група от майки влиза при министъра, връчва писмото, говори, излиза и дава информация пред медиите и останалите протестиращи.
Пресцентър МТСП - Телефони: 8119432, 9873394
                                 Факс:    9861318
                                 Е-mail: press@mlsp.government.bg

2. Разпечатва се писмото с подписката и се изпраща по пощата

Емилия Масларова - министър на труда и социалната политика
    Министерство на труда и социалната политика
    София 1051, ул. Триадица №2

3. Изпраща се в електронен вариант по e-mail

4. Разпечатва се и се занася в МТСП, като се взима входящ номер, което гарантира, че на писмото ще получим отговор. Трябва само да има лице за контакт и адрес.

# 271
Според мен, подписката трябва да я пуснем в нова тема - тази ще стане огромна.

# 272
То е ясно че в нова тема, питам ви дали е ок и ще я пусна, ама като гледам ще е утре Mr. Green

# 273
Мисля 4е текстът е добре. Сега ще проверя дали сте по4нали нова теми4ка за подписката. 4акам включване и за часа на срещата пред Парламента. Няма да мога да се включа, но ще пратя приятелки мами Simple Smile

# 274
  • на кой му пука, майна
Като гледам май никой няма да се навие да занесе молбата за протеста  Confused

# 275
  Каквото и да измислите съм за!ама няма ли софянки тук?занесете това писмо де!иначе какво правиме-няма нищо страшно!няма и наказателна отговорност!просто молба за протест! Peace

# 276
kleo_80, да допълня и аз:

5) Майчинството да се получава директно от майките, без посредничеството на работодател, за да се избегнат проблеми, които съществуват в момента (забавяне или неизплащане на сумите, поради невнесени осигуровки на други служители, например)
6) Да се направи нещо в посока увеличаване на детските градини и ясли, за да може всички майки, които желаят да работят, да има къде да оставят децата си
7) Да се помисли за детските площадки, градини и паркове, където играят и се разхождат нашите деца. Повечето от тях са в окаяно състояние, да не говорим, че на места съвсем липсват, а парковете в София се броят на пръстите на едната ръка.
8 ) Да се помисли дали не е възможно държавата да осигурява надомна работа на желаещите майки. Това може да стане като Министерството на труда сключи договори с фирми, чиито продукти/услуги биха могли да се извършват/правят у дома. По този начин всички ще са доволни - майките ще си гледат децата, в свободното време ще заработват допълнително парички, а държавата ще им гарантира, че няма да бъдат измамени.

Ами това е от мен засега.  Wink

Твърдо гласувам за това ! Наистина  е неприятно , когато майката не може да допринася за дохода в семейството . Аз например бих се възползвала на 100% . Идеята е страхотна ! Браво !

# 277
Каквото и да решите аз съм "ЗА".Но...мисля , че в желанието си нещо да поправим като неправилно пропускаме важни аспекти. Искаме увеличения на обезщетенията за отглеждане на дете и на детските добавки , а това знаете е нож с две остриета - нали всички циганики  ще започнат да раждат неограничен брой деца ! Погледнато през нашите очи децата са си деца.Но през призмата на демографската политика това значи възпроизвеждане на най-непродуктивната част от населението!!!!!!!!!!! А като гледам минималните суми посочени в писмото - това си е цяло състояние за  тях !!!!
"като се изработят ясни критерии за разграничаване на живеещите на семейни начала от самотните майки;"-убедила съм се , че държавните чиновници средщат трудности с определянето на ясни правила . Затова предлагам не да откриваме топлата вода , а ако има мами живеещи в чужбина нека да споделят как са решени тези въпроси в страните където живеят.И да не забравяме в очакванията си , че силна социална политика могат да водят само богатите страни , а докато стигнем Канада ....... Weary

# 278
  • на кой му пука, майна
Каквото и да решите аз съм "ЗА".Но...мисля , че в желанието си нещо да поправим като неправилно пропускаме важни аспекти. Искаме увеличения на обезщетенията за отглеждане на дете и на детските добавки , а това знаете е нож с две остриета - нали всички циганики  ще започнат да раждат неограничен брой деца ! Погледнато през нашите очи децата са си деца.Но през призмата на демографската политика това значи възпроизвеждане на най-непродуктивната част от населението!!!!!!!!!!! А като гледам минималните суми посочени в писмото - това си е цяло състояние за  тях !!!!
"като се изработят ясни критерии за разграничаване на живеещите на семейни начала от самотните майки;"-убедила съм се , че държавните чиновници средщат трудности с определянето на ясни правила . Затова предлагам не да откриваме топлата вода , а ако има мами живеещи в чужбина нека да споделят как са решени тези въпроси в страните където живеят.И да не забравяме в очакванията си , че силна социална политика могат да водят само богатите страни , а докато стигнем Канада ....... Weary

krasian, а ти какво предлагаш да не искаме увеличение, защото видиш ли ще облагодетелстваме циганите, ами така или иначе те си раждат деца колкото си искат и ние не можем да ги спрем по никакъв начин, така, че айде да не задълбаваме повече от необходимото  Peace

# 279
Да ,но нали за това се иска по-високо майчинство на ОСИГУРЕНИТЕ майки и студентки.Мисля,че по този начин ще бьдем разграничени с ромките.

# 280
Момичета мислих снощи много по въпроса и смятам че е най-добре да ОТЛОЖИМ ПРОТЕСТА.
Непосилно е да се организираме за една седмица. Като гледам много малко от посещаващите форума са прочели темата, никой не се наема  да занесе писмото до общината.
Освен това Движение на Българските майки няма да участват поради ред причини, съответно трябва да се проучи относно протеста имаме ли нужда от юридическо лице или не.
За да има ефект от протеста трябва да сме много хора , а не да идем 20 майки пред НС.
Мисля че ще е най-добре да се организираме повсеместно , за да е по-внушителен протеста.
трябва ни и време да доизкусурим исканията и да ги разлепим по паркове и градинки, за да могат да участват повече хора.
Честно да ви кажа съм малко разочарована, както беше казала една майка във форума теми като "пушите ли след секс" са далеч по-четени и коментирани, на всеки му се иска да гледа острани и да чака наготово.
Смятам че дори и майките от чужбина въпреки че не могат да дойдат на протеста могат да се подпишат, никой знае дали някой ден няма пак да гледат деца тук.
Другото което ми е чудно е че бременните не проявяват интерес, в крайна сметка нали именно за тях ще всичко, ние вече сме изпята песен, освен ако не родим пак
Съжалявам че стана дълго, но в крайна сметка смятам че просто ако ще правим нещо трябва да е като хората и да има голямо участие иначе ще ни пратят в 3-та глуха Cry

# 281
Да не би аз да не искам помощите за отглеждане на дете да са по-големи !Просто чета писмото и си мисля следното Sadбез да претендирам за точност и ако има грешки моля да бъда поправена!) :
Средностатистически в страната се раждат около 70 000 деца годишно (поне здравната каса предвиди толкова раждания) , но приемаме , че говорим за 50 000 деца които се раждат годишно и умножаваме по 18 години назад = 900 000 деца които да получат по 30 лв.допълнително детски добавки месечно = 27 000 000 лв/месец Х 12 месеца = 324 милиона допълнително за детски добавки
и още 2 Х 50 000 деца = 100 000 деца Х 100 лв/месечно ( средно увеличение в сравнение със сега) =10 000 000 лв/месец Х 12 месеца =120 милиона годишно или за казаното до тук излиза , че на държавата за да изпълне исканията ни и трябват  444 милиона годишно . Това е съвсем кръчмарски разчет разбира се.Знаеш ли как ще ни се зарадват на това дето ще им го тръснем сега!Нали имаше и статистици във форума , те ще кажат какви средства са предвидени в бюджета за обещетения и детски добавки но с тези искания направо ще им стане лошо !!!Това първо-без да има връзка с написаното от мен в предното мнение.
Второ , което има малко връзка - държавата има интерес да инвестира ето например по този начин в нацията (копирам го -"ИКОНОМИЧЕСКИ И СОЦИАЛЕН СЪВЕТ
КМСЕИ/001
София, 30 януари 2006 г.
С Т А Н О В И Щ Е
на
ИКОНОМИЧЕСКИЯ И СОЦИАЛЕН СЪВЕТ
по
“Лисабонската стратегия на Европейския съюз и политиката на Република
България за постигане на конкурентоспособна и просперираща
икономика”
...Една възможност в това отношение е създаването на фонд "Инвестиции в
младежта". Същността на фонда е в натрупването и използването на
средства за повишаване образователната степен и квалификацията на
българските младежи. Чрез целенасочена и бюджетно подкрепена политика
да се създават индивидуални партиди с първоначална вноска от три хиляди
лева при раждането на дете. Ежемесечно превеждане на детски добавки във
фонда по индивидуалните партиди в размер, например, от 15 лева.
Предоставяне на средствата на притежателите на индивидуалните партиди,
в зависимост от няколко условия:
-при навършване на 18 годишна възраст за младежи, записали
висше образование в България;
-при навършване на 21 годишна възраст за младежи, които са
извършвали трудова дейност след завършване на средното си
образование.
При положение, че бенефициентите не завършат средното си
образование, средствата остават на разположение на държавата. В случай,
че емигрират, то използваните средства стават изискуеми от държавата, ако
законът позволява това. "
Много се задълбочих , ама темата е такава - локумена !

Извинете , че мислих на глас и си позволих да разглеждам проблема под различен ъгъл ! Ще бъда с вас на 1 юни колкото и да ме оплюете след написаното.
Влагам само добри чувства !

# 282
  • на кой му пука, майна
Момичета мислих снощи много по въпроса и смятам че е най-добре да ОТЛОЖИМ ПРОТЕСТА.
Непосилно е да се организираме за една седмица. Като гледам много малко от посещаващите форума са прочели темата, никой не се наема  да занесе писмото до общината.
Освен това Движение на Българските майки няма да участват поради ред причини, съответно трябва да се проучи относно протеста имаме ли нужда от юридическо лице или не.
За да има ефект от протеста трябва да сме много хора , а не да идем 20 майки пред НС.
Мисля че ще е най-добре да се организираме повсеместно , за да е по-внушителен протеста.
трябва ни и време да доизкусурим исканията и да ги разлепим по паркове и градинки, за да могат да участват повече хора.
Честно да ви кажа съм малко разочарована, както беше казала една майка във форума теми като "пушите ли след секс" са далеч по-четени и коментирани, на всеки му се иска да гледа острани и да чака наготово.
Смятам че дори и майките от чужбина въпреки че не могат да дойдат на протеста могат да се подпишат, никой знае дали някой ден няма пак да гледат деца тук.
Другото което ми е чудно е че бременните не проявяват интерес, в крайна сметка нали именно за тях ще всичко, ние вече сме изпята песен, освен ако не родим пак
Съжалявам че стана дълго, но в крайна сметка смятам че просто ако ще правим нещо трябва да е като хората и да има голямо участие иначе ще ни пратят в 3-та глуха Cry

Клео много добре си го написала и аз оставам с такова впечатление, а именно, че всеки чака на готово и както казваш именно бременните трябва да участват най-активно, защото ние и да се борим за нашите деца такова майчинство няма да взимаме, освен ако родим още веднъж.

И да, темите за "пушите ли след секс" са много по-популярни и четени, това е полужението, но и никой не ни помогна да популяризираме темата-УВИ !

Мили майки, бъдещи и настоящи, замислете се над думите на Клео !
Ако ние не си помогнем и организираме, няма кой да го направи вместо нас, не стойте и чакайте на готово

# 283
Клео, напълно съм съгласна с тебе! Нека да отложим протеста, но предлагам да се пусне тема с подписката,като паралелно с нея се събират и допълнително предложения.
Най-малкото, можем да съберем подписи и да я изпратим на Масларова. Това нека да е началото. Не е нужно да започваме с протест. Да го направим добронамерено. Може пък така да спечелим министърката на наша страна. Тя все пак се опитва нещо да направи по въпроса.

# 284
  • на кой му пука, майна
Дааа, не ни стиска и това е то.
Жалко, много жалко...
Иначе за сметките и процентите устакяри колко щеш, ама да се свърши съществената работа...няма кой...

Общи условия

Активация на акаунт