1 ЮНИ - ПРОТЕСТ ЗА ДЕТСКИТЕ И МАЙЧИНСТВОТО ПРЕД ПАРЛАМЕНТА!

• 64 696
  • 1 653
  •   1
Отговори
# 255
Т.6 и т.7 според мен трябва да останат !
Мен особено ме вълнува т.6 , а и много други майки , които подкрепят идеята .

Отиваме на разходка , после ще се включа пак , а

и подкрепям ДониБони в последното и мнение , аз лично за себе си съм решила , че ще имам , ако даде Господ, три деца

# 256
  • София
Благодаря ви момичета, не го бях видяла Simple Smile
Мисля, че е справедливо. Нямам забележки и ще дойда на 1 юни да подкрепя писмото.

# 257
Аз мисля, че писмото така е добре и не трябва да се махат точки. По този начин може да бъде адресирано:

До

г-н Сергей Станишев,
Министър-председател на Република България

Копие до:

г-жа Емилия Масларова
Министър на труда и социалната политика

проф. Радослав Гайдарски
Министър на здравеопазването

Ако искате да бъдем чути от повече хора, може да се изпрати още до:

г-н Георги Първанов
Президент на Република България

г-н Пламен Орешарски
Министър на финансите

г-н Румен Овчаров
Министър на икономиката

г-н Бойко Борисов
Кмет на град София

За медиите е достатъчно да се напише отдолу ОТВОРЕНО ПИСМО. Към него можем да закачим и допълнителна информация, като сметките за разходите на едно бебе месечно, сегашното положение - размера на майчинството, детските, проблемите, с които се сблъскваме - получаването, бюрократичните спънки, ощетените майки на близнаци и на породени деца, дискриминацията на работното място и т.н. И накрая, покана към всички журналисти да дойдат на протестния митинг на 1 юни да го отразят и да зададат въпроси, ако имат. Не е лошо предварително да се уведоми Масларова за митинга и писмото и да се поиска среща с нея, защото ако тя присъства на събитието, ще дойдат повече медии.

Последна редакция: нд, 21 май 2006, 13:08 от premaman

# 258
5. Изработване на адекватна здравна стратегия и налагане на медицински  стандарт в акушерството и гинекологията за профилактика, диагностика и лечение на безплодието, както и  за прилагането на различните асистирани репродуктивни методи, като се осигурят безплатно лечение на бездетните семейства и право на две платени от държавата процедури инвитро на всяко семейство, при което лечението е било безуспешно, както и да се поемат от НЗОК необходимите основни  изследвания и диагностични процедури при мъжа и жената в инфертилната двойка.

# 259
  • Ботевград
Поздравления, писмото е страхотно!
Браво, дано успеем да накараме тези, от които зависи да се замислят! Thinking

# 260
Аз мисля че както предлага Premaman давайте ако искате да го пускаме за подписка и някой да се наеме да го занесе до кмета за да се уреди протеста(на мен ми е невъзможно)
Аз ще помисля за бюджета, мислете и вие за другите неща които е  предложила Premaman.
Въпроса е в бюджета какво да включим - памперси, мокри кърпички, козметика и дрехи ясно.
Обаче например моето бебе сега е само на кърма, но тези на адаптирано и освен това като се захранят не знам колко излиза храната.
не знам бюджета за дете на каква възраст да е написано
Или да е примерно от до 2 години, започва от .... и стига до ....
Дайте идея newsm78

# 261
Момичета, какво ще кажете за следните условия при детските надбавки:

1. Да се полагат на всяко дете, независимо от дохода на родителите
2. Да бъдат в размер 1/3 от МРЗ при дете с поне един осигурен родител и размер от 1/5 от МРЗ при дете на двама неосигурени родители до навършване на 6 год. възраст на детето, като изключение се прави за деца на родители студенти, които се третират като деца на осигурени родители
3. След навършване на 6 год. възраст на детето получаването на детски надбавки се обвързва с неговото образование, като:
   3.1. Продължават до 18 год. възраст на детето при условие, че е записано в училище и няма повече от 20 дни неизвинено отсъствие от училищни занятия за една учебна година
   3.2. При повече от 20 дни неизвинено отсъствие от учебни занятия за една учебна година детските надбавки се спират

/Мисля, че обвързването с образованието е един от начините да ограничим ромите да експлоатират децата си/

# 262
Хайде, приспах бебето, сага съм на линия Laughing

За т.т. 6 и 7 - остават си

5. Изработване на адекватна здравна стратегия и налагане на медицински  стандарт в акушерството и гинекологията за профилактика, диагностика и лечение на безплодието, както и  за прилагането на различните асистирани репродуктивни методи, като се осигурят безплатно лечение на бездетните семейства и право на две платени от държавата процедури инвитро на всяко семейство, при което лечението е било безуспешно, както и да се поемат от НЗОК необходимите основни  изследвания и диагностични процедури при мъжа и жената в инфертилната двойка.

Напълно съм съгласна, чудесно формулирано  bouquet

Аз мисля, че писмото така е добре и не трябва да се махат точки. По този начин може да бъде адресирано:

До

г-н Сергей Станишев,

Копие до:

г-жа Емилия Масларова

проф. Радослав Гайдарски

г-н Георги Първанов

г-н Пламен Орешарски
Министър на финансите

г-н Румен Овчаров
Министър на икономиката

г-н Бойко Борисов
Кмет на град София

За медиите е достатъчно да се напише отдолу ОТВОРЕНО ПИСМО. Към него можем да закачим и допълнителна информация, като сметките за разходите на едно бебе месечно, сегашното положение - размера на майчинството, детските, проблемите, с които се сблъскваме - получаването, бюрократичните спънки, ощетените майки на близнаци и на породени деца, дискриминацията на работното място и т.н. И накрая, покана към всички журналисти да дойдат на протестния митинг на 1 юни да го отразят и да зададат въпроси, ако имат. Не е лошо предварително да се уведоми Масларова за митинга и писмото и да се поиска среща с нея, защото ако тя присъства на събитието, ще дойдат повече медии.

Разширяваме максимално обхвата на адресатите си. Ще пада яко писане, но ще се справим! Одобрявам, одобрявам Peace

Аз мисля че както предлага Premaman давайте ако искате да го пускаме за подписка и някой да се наеме да го занесе до кмета за да се уреди протеста(на мен ми е невъзможно)
Аз ще помисля за бюджета, мислете и вие за другите неща които е  предложила Premaman.
Въпроса е в бюджета какво да включим - памперси, мокри кърпички, козметика и дрехи ясно.
Обаче например моето бебе сега е само на кърма, но тези на адаптирано и освен това като се захранят не знам колко излиза храната.
Дайте идея newsm78

Клео, в началото на темата има примерна калкулация на разходите за едно бебе месечно, да се предвидят и пари за лекарства обаче Naughty

Бубошка, искаме 50 лв. детски надбавки. При сегашното положение 1/3 от 160 лв. е 53 лв. и стотинки. Струва ми се, че е излишно да намесваме и учителите или директорите на училища, които ще трябва да удостоверяват дали детето има или няма 20 неизвинени отсъствия. Ще стане още по-трудно  и бюрократично отпускането им.

Пък и по този начин няма да спрем ромите да експлоатират децата си, те пак ще си го правят. Ако някой трябва да ги спира, това са Агенцията за закрила на детето и съответните власти

# 263
момичета това е:
Политика за насърчаване на раждаемостта и закрила на детето

   Да се увеличат безщетението за отглеждане  на дете и детските надбавки, а именно
За 1-та година - 80 % от семейния доход разделен на 2, но минимум 250 лв
За 2-та година - 50 % от семейния доход разделен на 2, но минимум 200 лв
За неосигурените - МРЗ и за 2-те години
За самотните майки - 100 % от дохода или 300 лв като се изработят ясни критерии за разграничаване на живеешите на семейни начала от самотните майки
За студентите - МРЗ, както за другите неосигурени плюс стипендия за майчинство 50лв.
За близнаци, тризнаци и т.н. - обезщетението предвидено по-горе умножено по броя на децата
За детските - 30 лв за всички, независимо от доходите
   Да се увеличи броя на детските градини и ясли, които са крайно недостатъчни
   Да се направят повече детски площадки, градини и паркове и да спре превръщането на малкото останали такива в паркинги бензиностанции и т.н.
   Да се улесни процедурата по осиновяване
   Да се отнемат права на родители, които използват децата си или са и оставили за оглеждане и не ги потърсят в разумен срок
   Да се ограничат помощите за неосигурени майки, които раждат деца единствено с цел получаване на помощи и експлоатация на децата
   Да се въведе семейно подоходно облагане
   Да се изработи адекватна здравна стратегия по отношение на различните асистирани репродуктивни методи за лечение

Пишете забележки и предложения, аз ще мога да пиша чак следобяд

искам само да кажа, че трябва да се подчертае това МРЗ+стипендия за майчинство, защото имено сега трябва да избира майката студентка дали иска социални помощи или стипендия...и тъй-като помощите са повече все пак, почти всички прекъсват...но пък по правилник ако са прекъснали нямат право на каквато и да е стипендия...та, трябва да се види това как да се оформи със стипендията по време на прекъсване.

Аз съм с две ръце "ЗА" макар 4е  изкарах последния си семестър, заверих го декември и родих януари. Не мога да взимам стипендия за6тото имам невзети изпити от преди да родя.

Моми4ета, понеже не можах да следя няколко дена темата, а както гледам е мнооооого дискутирана, моля отговорете ми: ре6ихте ли за протестния митинг, дали 6те се състои, някакъв конкретен 4ас, пред Народното Събрание ли ще е? Аз няма да мога да се включа, но говорих с една моя приятелка от София, също с малко дете и тя каза 4е ако се организира такова нещо ще се вклю4и. Оба4е 6те трябва аз да я известя (няма интернет). А ина4е подписката запо4на ли? Включете ме и мен, и нея.
Аз: Дора Василиева Тодорова
      Мария Людмилова Гяурова

# 264
  • на кой му пука, майна
Хайде, приспах бебето, сага съм на линия Laughing

За т.т. 6 и 7 - остават си

Напълно съм съгласна, чудесно формулирано  bouquet

До

г-н Сергей Станишев,

Копие до:

г-жа Емилия Масларова

проф. Радослав Гайдарски

г-н Георги Първанов

г-н Пламен Орешарски
Министър на финансите

г-н Румен Овчаров
Министър на икономиката

г-н Бойко Борисов
Кмет на град София

Разширяваме максимално обхвата на адресатите си. Ще пада яко писане, но ще се справим! Одобрявам, одобрявам Peace

Дайте идея newsm78

Клео, в началото на темата има примерна калкулация на разходите за едно бебе месечно, да се предвидят и пари за лекарства обаче Naughty

Бубошка, искаме 50 лв. детски надбавки. При сегашното положение 1/3 от 160 лв. е 53 лв. и стотинки. Струва ми се, че е излишно да намесваме и учителите или директорите на училища, които ще трябва да удостоверяват дали детето има или няма 20 неизвинени отсъствия. Ще стане още по-трудно  и бюрократично отпускането им.

Пък и по този начин няма да спрем ромите да експлоатират децата си, те пак ще си го правят. Ако някой трябва да ги спира, това са Агенцията за закрила на детето и съответните власти

Peace

Айде пускайте подписка, де за кога отлагате ?  Grinning

# 265
 Peace

Iskam da se podpi6a-KADE?

# 266
Момичета Вие сте НЕВЕРОЯТНИ.Тази тема ми е толкова болна.От Февруари не взимаме детските надбавки,защото брутният ни доход за един месец е 851лв.
По всички точки съм съгласна с Вас и ще Ви подкрепя.
Моля,искам да се подпиша,но къде???

# 267
Момичета, невероятни сте! Имате и моята подкрепа Hug Няма да мога да дойда в София, но ако успеем да се организираме в Пловдив (коала вече започна организацията Grinning ) непременно ще присъствам Peace

3. След навършване на 6 год. възраст на детето получаването на детски надбавки се обвързва с неговото образование, като:
   3.1. Продължават до 18 год. възраст на детето при условие, че е записано в училище и няма повече от 20 дни неизвинено отсъствие от училищни занятия за една учебна година
   3.2. При повече от 20 дни неизвинено отсъствие от учебни занятия за една учебна година детските надбавки се спират
Само да уточня нещо за отсъствията от училище - ако все пак решите да сложите горния цитат в писмото, то коригирайте 20-те дни неизвинени отсъствия - все пак учениците се преместват в друго училище при 15 часа неизвинени отсъствия, а тук се говори за дни Shocked За майките на по-малки дечица, които не са запознати още с правилниците в училищата: при 5 неизв. отс. се налага наказание "забележка", при 10 неизв. отс. - "предупреждение за преместване" (ученикът автоматично се лишава от стипендия, ако е получавал) и при 15 неизв. отс. - "преместване". А моето мнение е, че тази точка е излишна - нали и сега искат документ, че детето ти е редовен ученик (ако е в ученическа възраст, разбира се), за да получиш детските...

# 268
Момичета смятам , че не трябва да изпадаме в подробности, единствено по първа точка - майчински и детски имаме конкретни предложения в цифри, все пак това е акцента, другите неща са дадени като идеи и насоки, в крайна сметка има си хора които да разработят предложенията, за това им плащат. Относно детските като някаква част от МРЗ, смятам че е по-добре да са фиксирана сума, по-лесно е , а вярвавйте ми ако се затрудни много администрирането това пак ще рекушира върху нас.предлагам да пускаме подписка
Още чакам някой да изяви желание да занесе писмото до общината и да иска разрешение за протест
Мислете за евентуално някакви добавки за писмото до Масларова
Някой знае ли все пак как ще го пратим newsm78

# 269
Да пускаме подписката, този текст харесва ли ви, чудя се само ако всеки отговаря и си пише 3-те имена ,после това как ще го изпратим, ще го принтираме всичкото ли?

Мили бъдещи и настоящи майки, моля ви подкрепете ни, това е текста на писмото което мислим да пратим до М-р Масларова и до Мин.-председателя, искрено се надяваме на вашата подкрепа тук и на 1-ви юни пред Народното събрание. Тези, които не сте от София, ако имате възможност организирайте се и вие във вашите населени места да направим протеста по-внушителен. Може да си пуснете тук темички, за да обсъдите подходящо място и час. Благодарим ви предварително.   bouquet Надяваме се да успеем да променим нещо
Моля напишете си трите имена и кажете дали ще дойдете пред Парламента.

"ДО
Г-ЖА ЕМИЛИЯ МАСЛАРОВА,
МИНИСТЪР НА ТРУДА И СОЦИАЛНАТА ПОЛИТИКА
НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

НА ВНИМАНИЕТО НА ДЕПУТАТИТЕ
ОТ ЧЕТИРИДЕСЕТОТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ
НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

О Т В О Р Е Н О   П И С М О,
София, тук трябва да има адрес и телефон,
ОТ НАСТОЯЩИТЕ И БЪДЕЩИТЕ МАЙКИ НА БЪЛГАРИЯ

София, дата .........

Уважаема госпожо Масларова,

Ние, настоящите и бъдещите майки на България, изразяваме несъгласието си с наскоро обявеното намерение за промяна на социалната политика на правителството по отношение на жените, които излизат в отпуск за отглеждане на дете.

Считаме, че сегашното майчинство от 160 лв. е крайно недостатъчно на фона ежедневно поскъпващия живот в страната. Освен това считаме, че отпускането на детски надбавки въз основа на семейния доход е дискриминационно и недемократично.

Споделяме напълно усилията на правителството за насърчаване на раждаемостта в Република България и преодоляване на демографския срив.  Категорични сме, че това може да се постигне чрез:

1. Увеличаване  на обезщетението за отглеждане на дете както следва:

1.1. За първата година на майчинството - 80 % от семейния доход за последната година преди раждането, разделен на 2, но минимум 250 лв;
1.2. За втората година - 50 % от семейния доход за последната година преди раждането, разделен на 2, но минимум 200 лв;
1.3. За неосигурените майки- минимална работна заплата за двете години на платеното майчинство;
1.4. За самотни майки - 100 % от дохода за последната година преди раждането или минимум 300 лв.,  като се изработят ясни критерии за разграничаване на живеещите на семейни начала от самотните майки;
1.5. За студентките - минимална работна заплата плюс стипендия за майчинство от 50лв.;
1.6. При раждане на  близнаци, тризнаци и т.н. - обезщетението, предвидено по-горе, умножено по броя на едновременно родените деца;

2. Увеличаване на детските надбавки -  50 лв. за всички деца, независимо от доходите на родителите.

3. Разширяване на семейното подоходно облагане

4. Стимулиране на надомната и почасова работа

5. Изработване на адекватна здравна стратегия и налагане на медицински  стандарт в акушерството и гинекологията за профилактика, диагностика и лечение на безплодието, както и  за прилагането на различните асистирани репродуктивни методи. Да се осигури безплатно лечение на бездетните семейства и право на две платени от държавата процедури инвитро на всяко семейство, при което лечението е било безуспешно, както и да се поемат от НЗОК необходимите основни  изследвания и диагностични процедури при мъжа и жената в инфертилната двойка.

6. Увеличаване броя на детските градини и ясли, които са крайно недостатъчни.

7. Увеличаване броя на детските площадки, градини и паркове и предотвратяване на  превръщането на малкото останали такива в паркинги, бензиностанции и т.н.

8. Улесняване на процедурата по осиновяване.

Настояваме  сумите за обезщетение по майчинство и детските надбавки да бъдат ежегодно индексирани съобразно инфлацията, подобно на доходите на държавните служители и пенсионерите.

Госпожо министър, господа депутати,

вярваме, че вашата основна мисия е добруването и спокойното бъдеще на хората в страната ни. Децата на България са утрешните й граждани. Нека животът им бъде достоен!

Общи условия

Активация на акаунт