1 ЮНИ - ПРОТЕСТ ЗА ДЕТСКИТЕ И МАЙЧИНСТВОТО ПРЕД ПАРЛАМЕНТА!

• 64 680
  • 1 653
  •   1
Отговори
# 345
    До колкото разбирам и последно остава предложението на мишленце от 17 страница.то трябва да стои в началото на всеки лист от подписката.да я печатим и да почваме!какво още се назландисваме?молбата е готова смятам да я пуснеш и който дойде дойде.В същия ден да внесем писмото с подписите.Ще има достатъчно медии ако ги уведомим!мишленце каза че имало доброволка и в дир-а.да се срещнат с инето.

Аз също мога да отида с Инето. Чакам само одобрение за 2-те писма от `Зачатие`, очаквам утре да имам отговор най-късно.

Маме Кристи, прочети внимателно последните страници с окончателния текст  bouquet

# 346
Абе, хора, 18 страници, от които 5-6 смислени мнения по темата Rolling Eyes Мислите ли, че така ще променяме закони? Имам огромно желание да се включа, и ще го направя, но отблъсквате страшно много хора с тези пререкания! Може и на ЛС да си уточнявате позициите.
Може ли да запитам, защо от Движение-то се разграничават от протеста?

# 347
уважаеми Гер4о, върнала съм се на работа официално веднага след изтичане на трите месеца, а неофициално съм работила през цялото време (сигурно съм най-голямата глупачка, но така е), а и много други са така
И аз така , върнах се на работа , когато детето ми беше на десет месеца

# 348
Абе, хора, 18 страници, от които 5-6 смислени мнения по темата Rolling Eyes Мислите ли, че така ще променяме закони? Имам огромно желание да се включа, и ще го направя, но отблъсквате страшно много хора с тези пререкания!

За съжаление си много права. Това е и моето мнение.
По другия въпрос мисля, че Мишленце трябва да ти отговори.

# 349
Момичета имам само една забележка - средния осигурителен доход за 2005г. е бил 331.62лв.
Това означава 80 % от 331.62 = 265.30 лв - съответно минимума е 250                        
                         50 % от 331.62 = 199 лв. - така че мисля че тук трябва малко да свалим да не е 200 лв, защото това излиза над средния доход и не е логично ама хич да е минимум, кажете колко да е , примерно 180 - пак повече от сега, но да не е 200?

# 350
  • sofia
Абе, хора, 18 страници, от които 5-6 смислени мнения по темата Rolling Eyes Мислите ли, че така ще променяме закони? Имам огромно желание да се включа, и ще го направя, но отблъсквате страшно много хора с тези пререкания! Може и на ЛС да си уточнявате позициите.
Може ли да запитам, защо от Движение-то се разграничават от протеста?

Защото момичета бяхме информирани преди 1 седмица,защото не са ясни исканията,защото не е съгласувано с адвокат,защото на 1 юни сме в провинцията по домовете и е планирано отдавна,защото не мога сложа името на орг. под нещо ,което ние не сме изръфали до последен детайл.......и защото повечето от нас са на мнение различно от повечето искания.
Подобно нещо иска здрава организация,което не ни е по силите.

Повечето момичета знаят и вероятно ще дойдат на 1ви,но това си е тяхно лично решение .

Дано ме разбирате правилно ,аз се чувствам длъжна до ви отговоря.

# 351
Благодаря ти, Роси, просто исках да знам защо Grinning

# 352
Вярно е, че е набързо всичко, но по-добре така, отколкото да си мълчим. Няма да е последният протест, надявам се!

# 353
Аз съм съгласна с Клео. Все пак трябва да е съобразена сумата.  Peace 180 пак е по-добре от 160. Впрочем аз за втората година и на 160 съм доволна. Нека майките имат стимул да се върнат на работа. Но ако майчинството им се прибави към заплатата на втората година, мисля, че ще бъде супер.

Момичета, давайте да умуваме днес какво ще правим. Да задействаме ли нещата с молбата до Бойко Борисов и после с писмата или да отложим протеста за по-нататък? newsm78

Нека разгледаме нещата от всички страни:

ЗА:
1. 1 юни е супер дата по отношение на отразяване на всичко по медиите, което е свързано с децата.
2. Освен това на този ден няма как да не ни обърнат внимание депутатите, защото ще се окажат в много неизгодна позиция и доста рейтиги ще паднат.
3. Хубаво е да направим протеста преди да започнат почивките отпуските.
4. и най-важно, до момента все пак сме се организирали и ако остане във времетео, смятам, че все по-малко момичета ще присъстват, пак свързано с почивките.

ПРОТИВ:
1. Роси има право, че много набързо стана всичко и много ранна дата избрахме и за толкова малко време не може да се доизпипа всичко.
2. Наистина правната част ни куца, нужно е да се провери всичко и от тази гледна точка.
3. От софийските майки не виждам една, която да иска да ни представлява пред медиите и политиците, всички по-устати не са от София Tired Аз още в началото съм изтъкнала причината, поради която не искам, а именно, че се притеснявам много от камера и си глътвам граматиката Embarassed
4. И не на последно място, не виждам толкова голям интерес към протеста!

Може би ако пуснем писмото по медиите, тогава ще има отзвук и ще дойдат доста майки, да рискуваме ли?

Просто не искам да се озовем 10 майки на кръст пред Парламента, ще бъде тотална излагация! А като гледам в анкетата, просто ме няпушва смях  някои какви доводи измислят, за да се оправдят и да не дойдат - детето щяло още да спи, ами ако било гладно, ако много пече слънчето, ако вали дъжд hahaha Joy Става въпрос за 5 часа, все пак. Ако вали дъжд, ясно, че ще дойдем без децата всичките.

Кажете си мнението днес, моля ви!

Още чакам отговор от сдружението `Зачатие` относно текста на писмото и молбата. Но сигурно и те чакат нас да решим окончателно нещата.

# 354
До момента 55 гласа ЗА, мисля, че не е малко, и като пуснем писмото до медиите, поне още толкова newsm78 В дира също има майки, които искат да дойдат, пускам анкета и там Peace

# 355
Ако няма кворум по отношение на присъствието на 1 юни, може да се мине и без митинга, мисля. В този случай, ще е удачно самото отворено писмо да пообиколи хората, да се запознят и разпишат и  да бъде публично връчено на Масларова(с медийно отразяване, ако се намерят медийни връзки Grinning).
Протест е наложителен, според мен, каквато и форма да изберете, ще го подкрепя и ще запозная и варненки. Пак моля, уточнете текста на писмото, колкото по- бързо е готов, толкова повече покрепили ще има!

# 356
   Клео казано е в исканията 80%от СЕМЕЙНИЯ доход! А НЕ заплатата на майката!Ако тръгнем да снижаваме и аз имам някои различни мнения.
   Например:минимално за осигурените-220лв.-(мисля че това е с 20 лв. над социалния минимум за 1 човек.) ЗАЩО КАТО ИЗЧИСЛЯВАТ КОЙ ДА ВЗИМА ДЕТСКИ И КОЙ НЕ,смятат по 200 лв на член от семейството,а отпускат 160лв.за майчинство.
Или 50 % от Семейния доход за първата год.ПРИМЕР(300+500=800лв*50%=400лв.)
     За втората 200 лв. или 40% от СЕМЕЙНИЯ доход.
и т на т.
   Целта ми е да не ни питат от коя планета падаме като подадем невъзможни предложения.
 НО ПОСТИГНАХМЕ КОНСЕНСУС С ПРЕДЛОЖЕНИЕТО НА мишленце, ЗАЩОТО ТЕ ТАКА ИЛИ ИНАЧЕ ЩЕ ГИ ОРЕЖАТ!Да искаме повече за да ни дадат малко.НЕКА НЕ ОБСЪЖДАМЕ ПОВЕЧЕ СУМИТЕ,А ДА ДЕЙСТВАМЕ!

# 357
Момичета, наблегнете на самото участие, просто трябва да видят, че има недоволни от провежданата 'социална' политика! Вярно е, че трябва да има и конкретни предложения, които да бъдат отхвърлени, но участието е по-важно!

# 358
Момичета,

Без нерви и без паника. Имаме време до понеделник (4 дни) да съберем колкото се може повече информация и да сме готови с окончателния вариант на писмото. Съгласна съм с Клео, че исканията ни трябва да са "подковани" и аргументирани отвсякъде.
Дотогава ще решим и за протеста.

В тази връзка, някой запознат ли е със следното:
1. Отворено писмо - има ли някакви специфични изисквания по отношение на форма, съдържание, разпространение и т.н.
2. Самотни майки - как законово се определя статута им в настоящия момент; какво майчинство получават и каква е сумата на детските (зависи ли като в общия случай от 200 лв доход)
3. Неосигурените - получават ли 160 лв за 2 години майчинство?

Последна редакция: чт, 25 май 2006, 09:43 от Ineto

# 359
  • До хладилника, който обичам
Аз съм 'за' такъв протест, но физически не мога да присъствам пред Парламента.
Ако някой организира същото събитие в Пловдив, ще присъствам и ще протестирам с пълно гърло - защото политиката в момента не е адекватна, и защото искам да имам още деца, които да гледам нормално.

Общи условия

Активация на акаунт