1 ЮНИ - ПРОТЕСТ ЗА ДЕТСКИТЕ И МАЙЧИНСТВОТО ПРЕД ПАРЛАМЕНТА!

• 64 684
  • 1 653
  •   1
Отговори
# 360
Момичета,

Без нерви и без паника. Имаме време до понеделник (4 дни) да съберем колкото се може повече информация и да сме готови с окончателния вариант на писмото. Съгласна съм с Клео, че исканията ни трябва да са "подковани" и аргументирани отвсякъде.
Дотогава ще решим и за протеста.

В тази връзка, някой запознат ли е със следното:
1. Отворено писмо - има ли някакви специфични изисквания по отношение на форма, съдържание, разпространение и т.н.
2. Самотни майки - как законово се определя статута им в настоящия момент; какво майчинство получават и каква е сумата на детските (зависи ли като в общия случай от 200 лв доход)
3. Неосигурените - получават ли 160 лв за 2 години майчинство?

Инче, вярно е, до 1 юни има време, но трябва да изгладим текста днес или утре и да може мамите от другите населени места да започнат да набират подписи и да имат време да ни ги пратят. Все пак по пощата нещата не пристигат за 1 ден. А ако остане само писмото , без протеста, подписите ще са най-важни!

# 361
  • София
Аз пак ще попитам не може ли майките от другите населени места да организират протест в същия час, в който ще се проведе протеста в София?  Както видях доста майки от Пловдив пишат, че ще отидат ако има в техния град. Може би ще има добър ефект ако се организира протест и в други градове.

# 362
Аз пак ще попитам не може ли майките от другите населени места да организират протест в същия час, в който ще се проведе протеста в София?  Както видях доста майки от Пловдив пишат, че ще отидат ако има в техния град. Може би ще има добър ефект ако се организира протест и в други градове.

Peace
Търсят се желаещи по отношение на организацията!

# 363
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
Това на 17 стр. ли е окончателния вариант за подписката? От софийските мами да събирам ли подписи или няма смисъл? Мога да разлепя обяви за протеста в парка и около Орлов мост, но трябва да знам това ли е окончателния вариянт.
 Иначе на първи ще дойдат освен мен и още няколко мои приятелки.

# 364

Peace
Търсят се желаещи по отношение на организацията!

Да, едно писмо има да се пусне при кмета, ама да има кой Peace

# 365
Това на 17 стр. ли е окончателния вариант за подписката? От софийските мами да събирам ли подписи или няма смисъл? Мога да разлепя обяви за протеста в парка и около Орлов мост, но трябва да знам това ли е окончателния вариянт.
 Иначе на първи ще дойдат освен мен и още няколко мои приятелки.

Браво, Адара, и аз в южния парк мисля да събирам подписи! Нека днес уточним за текста, пуснала съм тема в клюкарника с молба за помощ от майките - юристки, да видим ще има ли корекции.

bouquet

# 366
# 367
Аз идвам с детето и това е,твърдо ще дойда  Peace !!!!!

# 368
Майчета, на площад "Народно събрание" 50-тина майки ще се губят - много е голямо пространството и няма да има нужния ефект. Аз предлагам да се направи в градинката до Народното събрание - като застанеш срещу него - от дясната страна. Първо, ще бъде удобно и за майките с колички, и за децата, има дървета и сянка съответно, мисля, че няма да имаме проблем с разрешението за там, минават много хора, които могат да се агитират да се подпишат и най-накрая - няма да се налага да се спира движението - представете си, работен ден е, вместо да ни подкрепят, бързащите за работа ще ни "благославят".
Може да се разпечата писмото и всички да събираме подписи там, да се дадат интервюта за медиите, а съм сигурна, че и някой от народните представители ще дойде да провери какво е това стълпотворение на майки с деца до Парламента на първи юни. Може да се изготвят някакви плакати и лозунги, както и символичните бебешки шишета, пълни с жълти стотинки. Като дойдат медиите, няколко майки могат да занесат писмото до Народното събрание + няколко бебешки шишета.

Между другото, днес попаднах на следната публикация, засягаща майчинството: http://www.segabg.com/online/article.asp?issueid=2267&sectio … =2&id=0000501

По въпроса за консултирането с адвокат - направо се учудвам - толкова майки адвокатки има във форума, а нито една да не помогне?! newsm78 Само вижте темата "Кой кой е по професия" и сами ще се уверите.

И накрая, можем да се обърнем към хилядите фондации и неправителствени организации, които се занимават с деца, те със сигурност ще ни подкрепят. Мога да извадя тяхни координати, някой ще се наеме ли да им прати мейли, че няма да имам толкова време?

# 369
И накрая, можем да се обърнем към хилядите фондации и неправителствени организации, които се занимават с деца, те със сигурност ще ни подкрепят. Мога да извадя тяхни координати, някой ще се наеме ли да им прати мейли, че няма да имам толкова време?

ОК

Между другото, днес попаднах на следната публикация, засягаща майчинството: http://www.segabg.com/online/article.asp?issueid=2267&sectio … =2&id=0000501

из написаното в линка: "НДСВ вече има подготвен проект за промени, според който майките ще получават 90% от заплатата си в продължение на 1 г.". Някаква идея дали да не се свържем с тях?!

# 370
  • До хладилника, който обичам
Кой понеделник? Доколкото схващам, иде реч за другия четвъртък - 1 юни?

# 371
  • Пловдив
Кой понеделник? Доколкото схващам, иде реч за другия четвъртък - 1 юни?

Имам предвид, че не мога да говоря с никой преди понеделник, знам, че е за четвъртък.

# 372
Цитат
из написаното в линка: "НДСВ вече има подготвен проект за промени, според който майките ще получават 90% от заплатата си в продължение на 1 г.". Някаква идея дали да не се свържем с тях?!

ЦЕНТРАЛА НА НДСВ
СОФИЯ 1000
УЛ. "ВРАБЧА" 23
 тел.: 02/ 9218-163
e-mail: ndsv@ndsv.bg

Пресцентър и връзки с обществеността

Ръководител:
ИВАНКА МОНОВА
Тел.: 9218-179;
e-mail: vmonova@ndsv.bg

Сътрудници:
Ивайло Йовчев
Тел.: 9218-185;
e-mail: iyovchev@ndsv.bg

Неда Гълъбарова
Тел.: 9218-185;
e-mail: ngalabarova@ndsv.bg

Албена Шишманова
Тел.: 9218-184
e-mail: ashishmanova@ndsv.bg

# 373
  • До хладилника, който обичам
Цитат

Вариант първи:
1. За осигурените -  90% от заплатата първата година, МРЗ втората
2. За неосигурените - МРЗ първата година, половин МРЗ за втората
3. За студентки - да се запази МРЗ + 50 лв стипендия първата година, МРЗ втората
4. За близнаци, тризнаци и т.н. - както е по-горе

Зарежето НДСВ и @#$%^$% им законопроект. Масата се осигурява на МРЗ, 160 лв. Което по прости сметки показва, че 90% са по-малко от настоящите пари за майчинство.

Много по-добро според мен е това предложение:
Цитат
Жени с начално и по-ниско образование - 160 лв.
Жени с основно образование - 180 лв.
Жени със средно образование - 200 лв. /или 80 % от работната заплата по избор на майката/
Жени с висше образование - 250 лв. / или 90 % от раб. заплата по избор на майката/

# 374
  • Пловдив

[/quote]

Да, бе, да! Как изобщо се връзвате на подобни празни приказки? Та какво направиха НДСВ за четири години управление?
За Пловдив - аз ще дойда на протеста.

Общи условия

Активация на акаунт