1 ЮНИ - ПРОТЕСТ ЗА ДЕТСКИТЕ И МАЙЧИНСТВОТО ПРЕД ПАРЛАМЕНТА!

• 64 678
  • 1 653
  •   1
Отговори
# 285
      Не разбирам какво сложно има да се пусне една проста молба за протест!тя или ще се приеме или ще се отхвърли.що се отнася до писмото до масларова,след като има компетентни за предложениятя, би следвало да ги защитят като предадат писмото лично от името на всички ни.но това за 80% просто е нереалистично.увеличиха ни майчинството с 30 лв.сега искаме да ги увеличът сдще 90 за осигурените, а какво остава да плащат по 400-600 лв на някои.Няма как! е пускайте подписка за протест-а условията ще ги доизкусорим

# 286
Правим ревизия на собствените си искания, така излиза? newsm78

Значи почваме пак от кота нула...  Хайде тогава да помислим така:

Вариант първи:
1. За осигурените -  90% от заплатата първата година, МРЗ втората

2. За неосигурените - МРЗ първата година, половин МРЗ за втората

3. За студентки - да се запази МРЗ + 50 лв стипендия първата година, МРЗ втората

4. За близнаци, тризнаци и т.н. - както е по-горе

Вариант втори: не конкретизираме никакви суми, а настояваме за по-високо майчинство изобщо.

Детските - според мен твърдо 30 лв. за всички деца

Останалото си е същото.

Тъй като нямаме юридическо лице, едва ли е целесъобразно да се пуска до ББ молба за протест.

Но може да се направи

мирно неформално шествие пред Парламента или МТСП - едва ли някой може да спре майки с колички и деца да се разхождат където си искат

За да се осъществи среща с Масларова, предварително трябва да я поканим, като й обясним целта на нашата покана. Споделям добронамереното отношение, предложено от Премаман
Това може да стане като

внася се в деловодството на МТСП писмото и покана за среща и се взема входящ номер, за да е сигурно, че ще му бъде обърнато внимание. Не че самата министърка ще ни отговори, някой чиновник ще е, но поне ще го прочете тя.
Тъй като форматът е ОТВОРЕНО ПИСМО, то съответно се разпраща и по медиите. Тогава Масларова няма шанс да шикалкави и ще се срещне с нас.

За подписката: електронен вариант или хартиен вариант?

За това, че темата не се дискутира от по-широк кръг хора - може би не е правено досега, но да помолим Mamma да се ковне във абсолютно всички подфоруми линк със следното заглавие: Общофорумна дискусия за увеличаване на майчинството и детските?

ДониБони, горе главата, не се отказваме, просто малко се отрезвихме Grinning

Молба до всички: СПРЕТЕ ДА ПОВДИГАТЕ ВЪПРОСА ЗА ЦИГАНКИТЕ, АКО ЩЕ ПРАВИМ НЕЩО, ЩЕ ГО ПРАВИМ ЗА ВСИЧКИ НАСТОЯЩИ И БЪДЕЩИ МАЙКИ!

Ех, жалко, че няма предстоящи парламентарни избори тази година... Sad

# 287
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
Подкрепям идеята за протеста Peace и ще дойда на 1 юни.

За подписката: електронен вариант или хартиен вариант?

Май трябва хартиен вариант за майките без интернет. Аз съм готова да разпечатам и събирам подписи в парка и по улиците само трябва да оформите исканията ни.

# 288
Момичета предлагам да изчакате няколко дни, имам познати във финансите, нека се опитам да направя някои сметки, за да видим колко реалистични са исканията, така или иначе като няма да е за 1-ви юни няма за къде да бързаме, нека обмислим нещата по-добре.
даже тези от София може да се видим
А и май исканията ни станаха твърде много, може би трябва да се съсредоточим върху 2,3 неща

# 289
Ех, жалко, че няма предстоящи парламентарни избори тази година... Sad

Да, ама има предстоящи опити да се харесаме на Европейския съюз до 01.01.07 (и на мен ми се струва, че Масларова точно затова се е размърдала да прави реформа в социалната политика, а не защото е много загрижена за нас) - така че, не се отчайвайте, моментът си е много подходящ да наливаме масло... Peace

# 290
  • Габрово

Вариант втори: не конкретизираме никакви суми, а настояваме за по-високо майчинство изобщо.

Мисля си, че не е добър този вариант, защото не си личи, че е мислено по въпроса. Ако направим вариант №1, е ясно че не само искаме, а и мислим и се съобразяваме какво точно искаме.

# 291
Ха,идеално!  Laughing Щом няма да е на 1.06. сигурно ще се организирам да дойда.Нека да измислим датата на протеста по-бързичко ,за да могат майките от провинцията да си наравят сметките .
Коала ,фен съм на вариант номер 1.  Peace

Нека популяризираме темата във форума - надявам се Мамма и Татти да помогнат.   bouquet
Наемам се да принтирам и лепя плакатчета в Русе!   Mr. Green
Ако всеки направи това в своя град ,може и да постигнем нещо.
Peace

# 292
Добро утро момичета!

Ще занеса посмото/та, когато и където кажете!
Само мир да има!

Подкрепям Premaman. Нека дискусиите тук са в духа на разбирателството, а не взаимните нападки. Само така се печелят съмишленици. Ако някой не разбира или има други идеи, нека се изслушваме, всяко мнение е важно и ценно.

# 293
.. и още нещо.

Когато е готов окончателния вариант на текста, да направим анкета ЗА/Против във всички подфоруми, за да видим колко момичета от форума биха подкрепили инициативата.

Ако броят е минимален, може би протестът трябва да отпадне. Защото наистина, както сте споменали по-горе, 10-20 майки с колички пред НС са си просто разходка на чист въздух.

# 294
  Мисля че не искате да си отворите очите!разликата м/у 160 лв. и 80-90% от заплатите е ужасно голяма.Ще ни помислят за прекалено нахални и не реалистични!и спрете с МРЗ да вдигнем над нея с поне 10 лв.за да имат ВСИЧКИ МАЙКИ ИНТЕРЕС.
  Детски-30 лв. за всички деца до 18 год.
  За осигурените 250 лв.минимум или 50 %от общия доход на родителите през последната год.през първата год.
Пример жената 200лв+мъжа 400лв.=  600лв./2=300 лв
                       ж.350лв+мъжа 750лв=1100лв./2= 550 лв 
                       ж.400лв +мъжа 900лв.=1300/2=   650 лв
  говорим за 50 % как ви се струват тези примери пред 160 лв.?    а искате да са почти двойни! Е голямо въображение!
  през втората год. 200лв. за всички осигурени.(за да не предизвикаме предложение за скъсяване на 2-те год.)
  За неосигурените 170лв. през двете год.
 За останалото както казахте по -горе.

# 295
да уточним исканията макар че няма всички да сме на едно мнение никога.не може ли да пуснем и двата вида подписка???Какъвто и да е вида и,всички ще поставим трите си имена, годините и града под едни и същи искания.Това което знам от опит е че исканията трябва да са написани на всяка страница от горе.ако успеем на 1-юни да внесем отвореното писмо до Масларова,ще има повече сила и пред медиите.Щом не можем да се организираме-протеста ще отпадне но поне да внесем писмото тогава.

# 296
Момичета започнахме да даваме назад , което ме натъжава много  Cry
Съгласна съм да се наема с организацията . Единственото с което не мога да помогна това е адвокат . А и ми се струва , че за него ще трябва да се плаща , освен ако не е заинтересован да ни представлява . Имам връзки и в медиите ( работих дълго време в Дарик радио )Решете коя да бъде датата , къде да бъде мястото и съберете подписката . Да не стане така , че наистина да се изтъпаним 10 майчета на площада . Ще бъде жалка картина и никой няма да ни обърне внимание . Съгласна съм и с предложенията на мамите да разпечатаме исканията си и да ги разпространим сред другите майки.
Общо взето всяка следваща и дея е добра .
Нека не се отказваме !  Praynig

# 297
  • на кой му пука, майна
Момичета не се отказвайте от досегашния вариант, моля ви !

Нека си остане минимума през първата година
250лв и детските задължително 50лв ! Не мисля, че е редно да отстъпваме, аз съм "ЗА" старият вариант !

Не правете компромиси, когато става въпрос за децата ни !

# 298
  • на кой му пука, майна
И също трябва да помислим как да включим текст, в който да предлагаме майчинството в никакъв случай да не се намаля на 1г. платена, а да си останат 2г. платени

# 299
Момичета не се отказвайте от досегашния вариант, моля ви !

Нека си остане минимума през първата година
250лв и детските задължително 50лв ! Не мисля, че е редно да отстъпваме, аз съм "ЗА" старият вариант !

Не правете компромиси, когато става въпрос за децата ни !

202uu И аз съм ЗА досега6ния вариант

Общи условия

Активация на акаунт