1 ЮНИ - ПРОТЕСТ ЗА ДЕТСКИТЕ И МАЙЧИНСТВОТО ПРЕД ПАРЛАМЕНТА!

• 65 345
  • 1 653
  •   1
Отговори
# 540
  • на кой му пука, майна
Донибони, а дали няма някаква официална форма за такива искания? Никой ли не работи в администрацията, да ни каже?

Ми не знам, аз копирах малко от Софийската молба и промених нещата както трябва да се случат в Пловдив, ако молбата мине за София, значи и за Пловдив ще стане  Grinning

Писах Л.С на ЗлаВещица да видим дали ще подаде молбата  Grinning

# 541
Вижте няколко  страници по-горе, Jedna е дала текста

В текста задължително се упоменава целта на мероприятието.

# 542
  • Düsseldorf
Здравейте пак! Аз мисля да разлепя в квартала следния ПРИЗИВ:
П Р И З И В

към всички бъдещи и настоящи майки и съпричастните граждани

Елате на 1 юни в градинката  до Народното събрание от 9.00 до 13.00 часа на мирен протест срещу несправедливата социална политика спрямо българските майки! На министър Масларова и множество медии ще бъде връчено следното отворено писмо, придружено с подписка с искания за по-добри условия за отглеждането на нашите деца! Минете поне да се включите с подписа си в инициативата за по-доброто им бъдеще!
следва текста на отвореното писмо

Какво ще кажете?

# 543
  • на кой му пука, майна
Вижте няколко  страници по-горе, Jedna е дала текста

В текста задължително се упоменава целта на мероприятието.

Опоменато е така:

Надяваме се молбата ни да бъде уважена, за да изразим свободно и съобразно правилата, недоволството си относно ниската сума изплащана за отпуск по майчинство, детските надбавки и други въпроси, засягащи детето и раждаемостта в България.

Не е ли достатъчно  newsm78, аз копирах от Софийската молба

# 544
ДониБони, Зла Вещица, току що писах на Стефан Бонев. Очаквам да ми отговори, надявам се.

Зла Вещица, задръж топката до понеделник, за да видим какъв ще е отговорът на Бонев. Ако нещо се закучи работата с него, тогава да пробваш с твоите връзки, мисля, че няма да е късно

# 545
  • София
дами, има ли вече яснота кога и къде ще се събират подписи?
какво мислите за популяризиране на протеста и подписката на места, където задължително има много родители - детски градини и училища? дори и да няма разрешение от директорите, информация може да се дава извън двора и желаещите да се подписват там.

от столична община отговориха ли вече?

# 546
Току-що говорих с г-н Стоянов от общината (голям пич, поне по тел.), който каза че в понеделник разрешението ще е готово и НЯМА НАЧИН ДА НЕ БЪДЕ ОДОБРЕНО!!!!

Айдееее, зелена светлина на светофара...

Дайте последно да се уточним за формата на писмото до медиите и времето на изпращане. Задължително трябва да е едно и също и пуснато по едно време.

какво мислите за популяризиране на протеста и подписката на места, където задължително има много родители - детски градини и училища? дори и да няма разрешение от директорите, информация може да се дава извън двора и желаещите да се подписват там.

Идеята е много добра. Има ли майки, които могат да се заемат днес и в понеделник?

# 547
  • До хладилника, който обичам
несправедливата социална политика спрямо българските майки!
"Несправедливата" не ми харесва Confused

Koala, значи на всяка цена му кажи (лично по телефона, ако може), че в София имат разрешение за мероприятието и даже може леко да извъртиш нещата - да кажеш, че "имат подкрепата на Столична голяма община"...което не е съвсем невярно  Grinning

# 548

Идеята е много добра. Има ли майки, които могат да се заемат днес и в понеделник?

Аз днес за час и половина събрах 120 подписа пред детската ни кухня по район. Много бяха мили и отзивчиви майките и се зарадваха, че ще има протест. Тъй че, там са местата, ясли, кухни и градини!

# 549
koala, Бу,
знаете ли в Пловдив къде се събират подписи в момента, до края на деня или утре? Питам, защото моите приятелки от Пловдив искат да се подпишат и ме питат къде да отидат

# 550

Аз днес за час и половина събрах 120 подписа пред детската ни кухня по район. Много бяха мили и отзивчиви майките и се зарадваха, че ще има протест. Тъй че, там са местата, ясли, кухни и градини!

smile3501 newsm10

# 551
  • До хладилника, който обичам
koala, Бу,
знаете ли в Пловдив къде се събират подписи в момента, до края на деня или утре? Питам, защото моите приятелки от Пловдив искат да се подпишат и ме питат къде да отидат
Аз не знам - участвам само във виртуалната организация и давам акъл Laughing И ще присъствам, разбира се. Но друго - тцъ, не знам Confused

Мюриель, браво, душата! 120 майки! Да им беше спретнала парад из Варна тоже! То не е и късно! Тегли от по-горния линк писмото-брошурка, раздавай! Време има - 3 работни дни, стигат за организация.

# 552
....... всички искаме по 5000 лв и да си седим вкъщи да си гледаме децата докато станат на 18, ама дайте да бъдем реалистки!

Не може да не внасяш нищо на държавата и после да искаш тя да ти плаща, че и на всичкото отгоре наравно с тия, дето са плащали на максималната осигурителна вноска. Смятам, че разходите за детето ще бъдат изчистени ...

..... си дай реална сметка за какво искаш да ти плати държавата
От държавата даром нищо не искам! Нека първо уточним това!
[/quote]
Аз искам УВАЖЕНИЕ и ПРИЗНАНИЕ
Искам да имам превилегии ... искам децата ми да имат превилегии...
Единственото, което съм ползвала е намалението на таксата в детската градина когато и двете деца я посещават.
... newsm78 а да ... и попа ми взе по малко пари за кръщенето щото ги кръстихме в един казан...
Детски не получаваме - дохода ни е с 2 лв. в +  #2gunfire
Моля пишете ми какво да мога да направя в подкрепа на протеста... Поздрави от далечна и малка Силистра  bouquet

# 553
Пловдивчанки,

коя от вас може да дойде с мен в понеделник в 9.30 в общината, за да  подадем молба за шествието?

Освен това, по съвет на Стефан Бонев, ще е добре да подготвим писмена покана до кмета и до председателя на Общинския съвет, които са представители на две съвсев различни институции.

Аз ще имам грижата за тези покани, но искам поне още една майка да дойде с мен в понеделник, евентуално ако успеем да се срещнем с някой от властимащите.

Поне още една, може и повече Simple Smile

В Пловдив- днес сутринта размножих 10 бр. от отвореното писмо и ги оставих в детската кухня на ВХВП, бебешкия магазин на Младежка, магазина за памперси пак на Младежка. сега като се наспи малчо отиваме в детската градина "Незабравка" на баткото, утре ще се моткам в района на градинката на Енергото. каквото събера в понеделник, най-късно вторник изпращам на Инето

# 554
Моля пишете ми какво да мога да направя в подкрепа на протеста... Поздрави от далечна и малка Силистра  bouquet

Събирай подписи в подкрепа на начинанието и ги изпрати на:
Ина Игнатова
София 1124
ул. Н В Гогол № 9

Подписка на бял лист, 3 имена, град подпис
на всеки лист отгоре да пише "В подкрепа на исканията на настоящите и бъдещи български майки"

Общи условия

Активация на акаунт