1 ЮНИ - ПРОТЕСТ ЗА ДЕТСКИТЕ И МАЙЧИНСТВОТО ПРЕД ПАРЛАМЕНТА!

• 65 363
  • 1 653
  •   1
Отговори
# 555
koala, Бу,
знаете ли в Пловдив къде се събират подписи в момента, до края на деня или утре? Питам, защото моите приятелки от Пловдив искат да се подпишат и ме питат къде да отидат
Аз не знам - участвам само във виртуалната организация и давам акъл Laughing И ще присъствам, разбира се. Но друго - тцъ, не знам Confused

Мюриель, браво, душата! 120 майки! Да им беше спретнала парад из Варна тоже! То не е и късно! Тегли от по-горния линк писмото-брошурка, раздавай! Време има - 3 работни дни, стигат за организация.

Не става, Бу Rolling Eyes Много е малко времето, няма кой да гледа Климент, а освен това, едвам подписката организирах... Да имаше още един-двама сериозни и свободни откъм време съмишленици, друго щеше да е..ама нейсе, ако има следващ протест и по-голям срок за организация - насреща съм Grinning

# 556
Момичета, излизам по дела Laughing

Ще се вкюча пак довечера

# 557
Ако някой иска да разпечатва протестното писмо ето го тук и във вариант за София. Сменила съм само мястото на протеста от оргинала на Бу

# 558
  • anywhere
Последно - в понеделник медиите само "призовката" ли ще пускат, или цялото ОТВОРЕНО ПИСМО?!

# 559
Последно - в понеделник медиите само "призовката" ли ще пускат, или цялото ОТВОРЕНО ПИСМО?!

Ще изчакаме всички момичета и довечера ще го измислим!

# 560
  • anywhere
Аз съм за това ОТВОРЕНОТО ПИСМО да им се даде малко по-рано, а не в деня на самия протест. Работила съм като репортер, новинар и винаги съм предпочитала да имам максимум информация преди събитието, така мога да се подготвя със събеседници, предистория, факти... А иначе като не знам точно за какво иде реч - грабвам тефтерчето и магнетофончето и юруш на импровизацията на момента! Mr. Green
В наш интерес е да са си научили хората урока предварително.  Wink Във всеки случай не е загуба!  Peace

# 561
Момичета, от Зачатие също ни отказаха, така че ще трябва да ги махнем от писмото и според мен да махнем точките за осиновяването и репродуктивните методи, защото няма кой да ги защити адекватно, тъй като явно не сме запознати достатъчно с тематиката.

Аз лягам да спя, защото не знам къде съм вече от умора, ще се появя чак утре.

# 562
  • До хладилника, който обичам
Момичета, от Зачатие също ни отказаха, така че ще трябва да ги махнем от писмото и според мен да махнем точките за осиновяването и репродуктивните методи, защото няма кой да ги защити адекватно, тъй като явно не сме запознати достатъчно с тематиката.

Правя ремонт на писмото-брошурка, после софианки да ремонтират тяхното, щом е тъй.

# 563
Току-що говорих с г-н Стоянов от общината (голям пич, поне по тел.), който каза че в понеделник разрешението ще е готово и НЯМА НАЧИН ДА НЕ БЪДЕ ОДОБРЕНО!!!!

Айдееее, зелена светлина на светофара...

Дайте последно да се уточним за формата на писмото до медиите и времето на изпращане. Задължително трябва да е едно и също и пуснато по едно време.

дами, има ли вече яснота кога и къде ще се събират подписи?
какво мислите за популяризиране на протеста и подписката на места, където задължително има много родители - детски градини и училища? дори и да няма разрешение от директорите, информация може да се дава извън двора и желаещите да се подписват там.

Идеята е много добра. Има ли майки, които могат да се заемат днес и в понеделник?

Браво, Инче, супер новина.

Моля, нека всички помислим дали да не махнем тези 2 точки, които очаквахме да бъдат защитени от `Зачатие` - осиновяванията и репродуктивното здраве. Ако има някой ЗА  да ги оставим, да е готов да ги защитава в четвъртък.

Според мен във вторник с връчването на отвореното писмо и каквито подписи сме събрали до тогава, трябва да се пусне прес съобщението, а самото отворено писмо да се даде на протеста на който се направи труда да дойде от медиите. Отвореното писмо във вторник ще се връчи с копия от подписите, а оригиналите остават в нас и ще продължим да събираме подписи и ще връчим подписката в 12.00 часа на 1 юни на който дойде от депутатите. Това сопред мен трябва да е упоменато и в отвореното писмо. На всички ще е ясно, че медии няма да липсват, а в 12 часа представете си какво стълпотворение ще бъде, когато всички журналисти ще чакат да се появи някой, а и няма как да не се появи някой, защто имаче голяма излагация ще бъде.

Може би малко оплетено го обясних, дано сте ме разбрали. Аз съм писала отгоре на подписката - Протестна подписка относно ниското обезщетение за майчинство и детските надбавки и в подкрепа на мирния организиран протест на 1 юни пред Народното събрание в гр. София, и в гр. Пловдив. Точно както го е казала JEDNA.

В понеделник вечерта или вторник следобяд ще се съберем на уречено място, за да съединим подписките си и да ги номерираме и да сме готови за вторник за връчването.

# 564
  • До хладилника, който обичам

Според мен във вторник с връчването на отвореното писмо и каквито подписи сме събрали до тогава, трябва да се пусне прес съобщението, а самото отворено писмо да се даде на протеста на който се направи труда да дойде от медиите. Отвореното писмо във вторник ще се връчи с копия от подписите, а оригиналите остават в нас и ще продължим да събираме подписи и ще връчим подписката в 12.00 часа на 1 юни на който дойде от депутатите. Това сопред мен трябва да е упоменато и в отвореното писмо. На всички ще е ясно, че медии няма да липсват, а в 12 часа представете си какво стълпотворение ще бъде, когато всички журналисти ще чакат да се появи някой, а и няма как да не се появи някой, защто имаче голяма излагация ще бъде.

Вече няколко журналиста ви казаха - не така.

1. Защото ако други хора не прочетат предварително, няма как да знаят за какво става дума и евентуално да се присъединят към протеста. Това не е протест на майките от бг-мамма, а за всички български майки. Светът не е само форума... едно 70% от майките не ползват интернет, а от другите 30% които ползват - повечето не четат тук. Хората трябва да знаят предварително за какво става дума, за какво е протеста, какви са исканията, да се чувстват поканени да се присъединят, ако желаят.

2. Защото медиите трябва да знаят предварително за подробностите, за да отразят адекватно събитието.

Поради което пак предлагам:
- Отвореното писмо се праща в неделя по обяд до медиите (всички медии: вестници, ТВ, електронни медии, радиа - и не само софийски медии, моля ви, имайте го предвид. Това засяга всички майки в страната!)

- Подписи събирайте до последно и после заедно с отвореното писмо ги връчете на който представител от властта дойде на събитието.

- Медиите ще дойдат, не се съмнявайте. Само че, като излезне в понеделник, ще се вдигне с пъти повече шум, а в противен случай - постфактум с едно изречение ще го отбележат...

# 565
  • anywhere
Присъединявам се към това, което Бу е написала.
Не виждам защо се инатите писмото да не се дава на медиите до самия протест?!  Shocked Rolling Eyes
Журналистите ще дойдат, не се притеснявайте!  Laughing Гарантирам ви го!  Peace
Подписи е хубаво да се събират до последно, дори и на самия протест!
Медиите трябва да говорят всеки ден за този протест до самия ден! Трябва да се проглушат ушите на обществеността и най-вече - на управляващите!

# 566
  • Pernik
Здравейте момичета!
Кажете с какво мога да помогна и аз. Да събера подписи и тук в Перник. Работя в радио FM+, мъжа ми в радио Fresh i Mila gold.  Вече писах на Милен Цветков ако прояви интерес ще ви пиша.
Нека някой ми напише на лична с какво да помогна.

# 567
Момичета, бараво на вас за чудесната идея и организирането на протеста.
Опитах се да прочета всичко по темата и според мен текстът на отворенот писмо е много добре балансиран. Присъединявам се към Бу и Зъхи, аз също мисля, че медиите трябва да имат писмото предварително. Не съм съвсем наясно, но може ли да се организира популяризиране на мероприятието по медиите, в смисъл да се обявява, че ще се проведе мирен организиран протест на 1 юни пред Народното събрание в гр. София, и в гр. Пловдив с връчване на подписката. Така протестът ще се популяризира - както правят за митингите и демонстрациите. Не съм наясно дали това са платени съобщения или не. Но ако може hAnibal да пуска съобщения по FM+, Fresh и Mila gold, например.
После, мислили ли сте, ако все пак никой от т.нар. управляващи не дойде да уважи протестът на самия ден? На кого ще се връчи подписката? Предлагам, ако така се получи, 3-4 майки да се опитат да я връчат на Председателя на Народното събрание или някой от заместниците му, нали протестът ще се проведе в градинката до НС. Все трябва да има някой в това НС.
Предлагам също да се свържем с представителките на ДВИЖЕНИЕТО НА БЪЛГАРСКИТЕ МАЙКИ. Те помогнаха събирането на средства за Вики, тук във форума и биха могли да се включат също в протеста.
Момичета, знам, че сте на предела на силите, опитвам се да ви помогна с идеи, ако ви се струват абсурдни - отсвирете ме.

# 568
  • Pernik
Ще говоря с шефа какво може да се излъчи в ефир (дори рекламен клип може да се направи), но не мога да намеря текста на отворенот писмо Embarassed от 30 мин се ровя. Ако може някой да ми го изпрати

# 569
  • Pernik
Писмото наистина трябва да се даде предварително за да може да се подготвят медиите

Общи условия

Активация на акаунт