1 ЮНИ - ПРОТЕСТ ЗА ДЕТСКИТЕ И МАЙЧИНСТВОТО ПРЕД ПАРЛАМЕНТА!

• 65 393
  • 1 653
  •   1
Отговори
# 570
Движението на българските майки отказа да се включи, жалко че и Зачатие отказаха...

Не бързайте с информацията за медиите -ще я пуснем официално когато го решим, още повече, че текат сега финални доизкусурявания

вече съм се изказала кога според мен трябва да ги уведомим  - неделя на обяд

# 571
Все още чакам някоя майка да ме придружи в понеделник до община  Пловдив за да подам молба за шествието тук.

Моля, не ме оставяйте сама в това начинание, аз също имам малко дете, поне една от вас, пловдивчанки, да е с мен - да има на кого да оставя детето, докато се разправям с формалностите.

Освен това се надявам на неформална среща с председателя на ОбС - Пловдив в понеделник.

И така - 9.30 пред общината с кого/ с кои newsm78

# 572
Мюриель, ЕВАЛА, скъпа, само така, много ти се възхищавам!

Момичета от всички градове и села, Инето ви е дала адреса си, принтвате текста и на всяка станица каквото аз съм писала примерно, но да е на всяка най-отгоре, за да е ясно, че не сме събирали подписи само така без кауза, и после в неделя пращате писмо с обратна разписка, може би ще е затворена пощата newsm78 Тогава обикновено писмо и в понеделник ще имаме и вашите подписи от близки, познати, роднити, и не толкова познати, който успеете да привлечете за подпис. Важно е според мен да са жени, защото исканията са от Настоящите и бъдещи български майки. Иначе, баби, стринки, лели, по-малки сестри, всички сме все майки или бъдещи такива.

Успех!

Коала, нищо страшно няма и аз се притеснявах да съм сама, просто една служителка слага номер на молбата, трябва да има поставен адрес и телефон за връзка, ние дадохме адреса на Инето и двата ни телефона. Друго няма, за 5 минути работа е, нищо сложно Peace Дават ти номера и един телефон да звъннеш, за да провериш кога да отидеш да вземеш отговора за протеста.

С инфото за медиите, моля не правете още нищо, нека го решим тук, нали все пак трябва да се получи разрешение от общините, не може така на гол тумбак чифте пищови и вече да раздухваме по медиите, моля ви момичета  bouquet

Също, окончателния текст според мен също търпи промени по 2 точки, така че е още рано да се раздухва, докато не изкусурим всичко. Помислихте ли какво да правим по точките за осиновяването и за репродуктивните методи? Ще ги махаме ли или има желаещ да ги защитава?

# 573
Момичета, Mishlentze - моля ви нека текста на всяка страница от подписката да е един,а именно
В подкрепа на исканията на Настоящите и бъдещи български майки, защото аз вече разпечатах и почнах да събирам подписи, утре ще се разберем окончателно за медиите, както и кой на кого ще изпраща, а не стане да им го пратим няколко пъти или пък да пропуснем някого, извинявайте, ама имам среща на випуска, заради годишнина от бала и зачезвам засега Mr. Green

# 574
Момичета,пиша от името на kleo,утре ще събираме подписи в северния парк от 16ч.!Място-пейките(под дърветата) след могилата,в близост до стрелбището и въртележката!

# 575
Момичета, в Пловдив вече започнахме събирането на подписите Peace Веселина разпечата писмото и първите подписи са положени Grinning Засега са само 2 страници, но пък и не сме обикаляли много... Някой питаше къде се събират - днес следобяд беше в градинката на Четвъртък пазара. Предполагам, че и утре ще бъде там (аз съм извън града). В понеделник със сигурност ще посъберем подписи и от майките от кварталните детски кухни Peace Каним майките и на шествието и почти всички казват, че ще се опитат да дойдат - дано го направят Praynig

# 576
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
Момичета, аз вече имам почти 200 подписа (182, но имам лист и в едно момиче), а и утре  и вдругиден ще събирам, обаче текста на писмото е от обяд и включва сдружение Зачатие. Дали е проблем?
 Утре пак ще събирам подписи в района на Орлов мост и в Борисовата градина. За тези от които не успея да взема подпис, а имат желание от 17 до 18 часа ще стоя на площадката със слона на пясъчника или на някоя пейка. Имам лист закачен на количката на който пише "Подписка в подкрепа... "и тн  така, че ще ме видите.

# 577
Аз също вече съм разпространила подписката.

За да не се налага да правим всичко отначало, предлагам да запазим и сдружение Зачатие, и точките за осиновяването и репродуктивните методи.

На 1 юни едва ли ще се осъществи разговор по същество, за да е необходимо присъствието им. Такъв разговор би се случил по-късно, доста по-късно. Дотогава хората от Зачатие могат да се подготвят и да излъчат един или двама свои представители.

така че, предлагам да си останат точките за осиновяването и репродуктивните методи, т.е.  да не се променя вече нищо в писмото

# 578
здравейте и от мен - не искам да ви се меся в организацията а само да кажа че токущо по битиви новините  показаха как в стара загора правят подписка срещу полигона в змейово и казаха че ще има и протест на 7.06 - дано това да ви помогне в решениет какво да се изпрати на медиите и какво не.
тук също почнахме с подписката сдружение зачатие присъства в писмото приложено към подписката дано не е проблем.
продължавам да ви следя и дано всичко мине на шест с разрешенията от общините в пловдив и софия - стискам палци Peace

# 579
Дами аз още не съм разпечатала нищо. Чакам да кажете какво да променя да си разпечатм и да гоня и нашия затънтен край на София. Имам на разположение неделя и понеделник. Чакам да кажете и почвам. Късно се включвам е организацията, но нямаше как до сега. Каквото мога ще помагам и както казах в началото ако наистина се обединим съм с два крака, две ръце и две деца за каузата. Ине, Мишленце и всички главни действащи лица. Хайде да се постави какво остава на дневен ред и да се реши. Според мен следните неща трябва да се решат спешно.
1. Остават ли в текста исканията свързани с проблеми по безплодие и т.н.
  -  ЗА
    текста някъде вече е разпространен с тези точки
    едва ли някой точно в деня на протеста ще пита подробно за да има кой да защитава точно тези точко на обширно и широко
  - ПРОТИВ
    засега няма никой от активно участващите запознат с проблемите разискващи тези точки от текста
2. Денят и текста който да се даде на медиите за организирания протест
   - ЗА
   неколцина вече журналисти изказаха мнение тук в темата, че е доста по добре да бъдат инфрмирани предварително за да знаят за какво иде реч
   по широката публика която ще има протеста, защото това не е протест само на майките от бг-ммама
   - ПРОТИВ
   пак изказвания от журналист, че ако се представи пълното искане, медийте няма да имат такава голяма заитересованост
   ако сега се даде нещо каквото и да е на медийте както при нас все промени стават можем да се окажем в небрано лозе, тоест преди публикуването в медийте всичко тябва да е изчистено
3. Текста който седи най-отгоре на листата за подписи.
Лично аз съм на мнение че трябва да е един и същ
идейте за сега са той да бъде следния
В подкрепа на исканията на Настоящите и бъдещи български майки

Това аз синтезирах като все още нерешени проблеми.
Времето наистина е малко давайте решаваме и слагаме всичко в ред. Ако зависи само от мен аз ще кисна не само на първи пред парламента а всеки ден, но не всеки е луд колкото мен, така че остава веднъж да се организира една голяма тумба майки - бъдещи и настоящи /сега се сещам да пусна и няколко постинга в отчетните теми на очакващите мами/ ЗА ДА НИ ВЗЕМАТ НА СЕРИОЗНО И ДА ПОМИСЛЯТ ГОСПОДА УПРАВЛЯВАЩИТЕ ЗА БЪДЕЩЕТО НА МИЛАТА НИ СТРАНА - НАШИТЕ ДЕЦА

П.П сори за правописните и други грешки, но моето и на България наследство виси в ръцете ми.
ИЗВИНЯВАМ СЕ че чак сега се включвам, но кавгите отначалото ме изнервиха. Поклон на тези който докараха нещата до тук и искрено ви се възхищавам.
Специялно на Мишленцето - ти си за пример.

# 580
  • До хладилника, който обичам
Аз, честно казано, мисля, че трябва да е без точките за осиновяване и репродукция - това е нещо, което може да засегне всяко семейство, но при положение, че няма да има подкрепа и представител от 'Зачатие', малко се губи смисъла - ние нямаме идея за какво иде реч в тези специфични тематики...

Тъй или иначе, основната идея беше да се помогне на децата и майките с по-високо майчинство и детски. Предполагам, че горните точки са били добавени с идеята да има момичета от 'Зачатие', или греша?

# 581
Споделям мнението на всички по отношение на 2-те точки, свързани с осиновяването и безплодието, освен ако не се намери форумка, която е на Ти с материята, да защитава тази кауза. Иначе, при евентуално зададен въпрос по темата, не можем да кажем нищо.

Бу, познаваш ли някое от момичетата от "Проблемно забременяване и рискова бременност"? Ако желаят да участват по темата.

Нямам против съобщението до медиите да се изпрати в неделя, защото понеделнишките тиражи са най-високи. Резервите ми касаят онази част от текста на писмото, в което пишем, че по време на протеста ще бъдат връчени писма и подписките на .... (министър/депутати), което не сме подсигурили. Да не стане така, че слагаме тигана, а рибата е още в морето. Все още съм на мнение, че до медиите не трябва да се изпраща пълния текст на писмото. Относно необходимостта от повече информираност на хората за осигуряване на присъствие е напълно достатъчно да напишем, че става въпрос за увеличение на обезщетенията за майчинство и осигуряване на детски надбавки за всички деца, без да цитираме цифрите от отвореното писмо. Трябва да е push&pull стратегия. Нека има и нещо, което да провокира интереса на медиите да присъстват на място.

Това е от мен за днес.

П.С. Бу, можеш ли да заковеш и анкетата за протеста в София? Да не я побутваме непрекъснато от 2-ра страница.

Последна редакция: пт, 26 май 2006, 23:05 от Ineto

# 582
Момичета искаме и бургаските мами да се включим!
Моля пратете ни пълния текст на писмата и тн за да можем да се съберем пред общината на 1 юни.
Надявам се да има много мами!
Благодаря!

# 583
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
Момичета пуснете теми и по отчетните.  Днес една майка ми каза, че не знае за протеста, а чете в бг-мамма, но в отчетните.

# 584
Да, вярно.
Чета в Бургаската и в 2006 но днес научих.
Дано не е късно да се организираме Praynig

Общи условия

Активация на акаунт