1 ЮНИ - ПРОТЕСТ ЗА ДЕТСКИТЕ И МАЙЧИНСТВОТО ПРЕД ПАРЛАМЕНТА!

• 65 396
  • 1 653
  •   1
Отговори
# 585
Момичета искаме и бургаските мами да се включим!
Моля пратете ни пълния текст на писмата и тн за да можем да се съберем пред общината на 1 юни.
Надявам се да има много мами!
Благодаря!

tsachi, много се радвам!
Не знам дали си разбрала, но ако искате да направите протест пред Общината или някъде другаде в Бургас, ще ви трябва официално разрешение от Общината. въпреки, че няма време, при добро желание, може да депозирате молба (формата на молбата можеш да намериш на някоя от предишните страници) в понеделник.
Текста на писмото също претърпява някои промени, но ще го имаш утре надявам се.
Можете веднага да започнете със събиране на подписи в подкрепа на протеста.

# 586
Споделям мнението на всички по отношение на 2-те точки, свързани с осиновяването и безплодието, освен ако не се намери форумка, която е на Ти с материята, да защитава тази кауза. Иначе, при евентуално зададен въпрос по темата, не можем да кажем нищо.

Бу, познаваш ли някое от момичетата от "Проблемно забременяване и рискова бременност"? Ако желаят да участват по темата.

Peace

.

Относно необходимостта от повече информираност на хората за осигуряване на присъствие е напълно достатъчно да напишем, че става въпрос за увеличение на обезщетенията за майчинство и осигуряване на детски надбавки за всички деца, без да цитираме цифрите от отвореното писмо.

И получаваме десет реда дописка в някоя колонка-хроника или в най-добрия случай на вътрешна страница долу в ляво Naughty

Момичета, като предоставим пълния текст на медиите, ги печелим! Те обичат "производителите" на новини! Разберете, че в понеделник, след неделния глад за новини, нашата ще бъде на водещо място.

# 587
... и един въпрос:

какво да правя с десетте екземпляра подписки, които вече съм разпространила? В тях присъства сдружението "Зачатие". Не мога отново да търся хората да се подписват, немислимо е.

Ине, пращам ви ги в София така, а вие ще решите на място. като ги видиш, мисля, че ще намерите варианта.

Днес беше дълъг и емоционален ден. Утре големият ми син има тържество за завършване на детската градина. Ще се включа, ако мога сутринта, ако не чак следобед.

Лека нощ, сладки сънища!

# 588
ОФФ
оспамих форума Laughing пуснах и в очакващите майки - във всички 9 теми на брой. Все пак и за тях се отнася. Аз съм на линия утре цял ден - естествено налага се да работя, но все пак ще следя. Давайте да решавайте време не остана.
Лека вечер и спокоини сънища Дами и малки и по-малки деца и бебоци.

# 589
Не съм съгласна ! Сумата трябва да е твърда, за да няма ощитени ! За да не се делим и плюем едни други ! За да сме единни !
СУМАТА ТРЯБВА ДА Е ТВЪРДА ЗА ВСИЧКИ МАЙКИ, разберете го най-сетне, иначе нищо няма да постигнете, защото болшинството от майки няма да Ви подкрепят в това начинание ! Както и аз включително !

Стига сте били егоисти ! Стига сте мислили индивидуално !

Мила, това с твърдата сума е просто безумно предложение, което, дайте да си говорим честно е твърде насправедливо. Аз разбирам, че всички искаме по 5000 лв и да си седим вкъщи да си гледаме децата докато станат на 18, ама дайте да бъдем реалистки!

Не може да не внасяш нищо на държавата и после да искаш тя да ти плаща, че и на всичкото отгоре наравно с тия, дето са плащали на максималната осигурителна вноска. Смятам, че разходите за детето ще бъдат изчистени по първа точка и оттам нататък държавата никого не е длъжна да издържа, нали така? Щом ти издържа детето какво повече можеш да искаш, щом не си внасяла нищо или пък на мининмум?

Не искам да спорим, но си дай реална сметка за какво искаш да ти плати държавата, аз искам обезщетение за това, че не мога да ходя на работа и да получавам парите, които си получавам там, а съм останала вкъщи да възпитавам бъдещото поколение данъкоплатци на България. И също детски, за да издържам децата си. Нищо повече!

От държавата даром нищо не искам! Нека първо уточним това!

А на теб кой ти каза, че аз не съм осигурена или че не съм работила ?
Пак мислиш само за себе си и като съдя по теб, такива са ни и депутатите в парламента, същите, като теб и затова държавата ни никога няма да се оправи към по-добро, защото всеки мисли само за себе си.

Работя от 4г. във военен завод, осигуряват ме на реалната ми заплата, която е 600лв.
НО аз не мисля само за себе си ! Има жени работещи за 400лв, а са осигурени на минимална и те какво ? Тях мишките ги яли, така ли ?

А ти мила, утре като изхвърчиш от тази си работа и си намериш друга работа на която работодатела те осигурява на нищожни пари-ДРУГА ПЕСЕН ЩЕ ПЕЕШ

Айде моля ви се, бъдете реалисти, къде живеете в България или някъде в мечтите си ?

Осигуряваха ме на 200 лв, но принципно вземах % и съм стигала до 1000 лв заплата, бях на смени, как да докажа, че съм вземала такава заплата. Чесно ли е? В България сме на принципа : кучетата си лаят, кервана си върви... дано скоро се оправят нещата. Иначе що се отнася за протеста и аз бих ви подкрепила ако не вали и сме в София (каката е при баба и дядо та ще предпочета да бъдем заедно) family4

# 590
Ето ме и мен.  Hug
Така, да караме по ред:
Относно медиите и отвореното писмо. Съгласявам се, нека се изпрати в неделя по мейл на пресата, но при това положение някой трябва в понеделник рано сутринта да занесе копие в Министерството на труда - за Емилия Масларова. Така ще сме уведомили и едните и другите. Това, което се носи в министерството, трябва да се заведе с входящ номер. Към писмото трябва да прикрепим и покана за среща-разговор на 1 юни. А на протеста ще връчим подписката, както и копие от писмото до министър-председателя и народните представители в Парламента, нали сме посочили и тях. Отвореното писмо до тези институции можем да го пуснем и по мейла на тяхните прес-центрове и PR-и. Гарантирам, че ще се свържат с нас.
Смятам, че като начало, ако стигнем до споразумение, представители на майките да участват при изготвянето на бъдещите стратегии, социални политики, закони и др., ще е голямо постижение, т.е. цялото мероприятие ще има смисъл.
За пресата - предлагам да ползваме съобщението, което изготвихме по-рано, като ще прикрепим като закачен файл и самото писмо - само мир да има.
Аз лично точно в неделя на обяд няма да мога да ги пусна - това ми е най-натовареното време с децата, затова вкарвам адресите на медиите в пощата и оттам директно могат да се пратят на всички едновременно (но с опцията скрито копие). Мога да се заема с изпращането късно вечер, ако ви устройва. А пък и на мен ми се иска да събера малко подписи, само се чудя къде да го разпечатам, че нямам принтер подръка, но ще измисля нещо. Wink Айде, заемам се с адресите  Wink

# 591
Момичета сега се завърнах от купон и хоп пред компа,още не съм си видяла съкровището ooooh!
Да ви кажа говорих с една мадама, сигурно ще можем да говорим по Инфо радио на 1-ви сутринта, един познат репортер пита защо не сме го адресирали и до Президента, какво ще кажете да го допишем ли?
Относно Зачатие, те категорично ли се отказват и ако не е тайна защо newsm78
Аз смятам че ако се отказват наистина трябва да махнем точките, защото въобще не сме наясно с материята - аз например подразбрах че инвитрото се поема от Касата, но трябва да кандидатстваш, очевидно трябва да отговаряш на някакви критерии, така че това дето сме го написали на мен нищо не ми говори ooooh!
Мюриел, adara -  страшни сте,браво за подписите  bouquet
А относно това че фигурира Зачатие - подписите не са ли на отделен лист от писмото, аз така съм го направила - давам да четат писмото и след това се подписват на отделен лист с текст горе - В ПОДКРЕПА НА ИСКАНИЯТА НА БЪДЕЩИТЕ И НАСТОЯЩИ МАЙКИ
Хайде лека ви нощ Hug

# 592
Доста късно се включвам, моля за извинение. Ще потърся копието с исканията и ако успея ще събера подписи от близки и познати, но какво да ги правя? На кого да ги пратя?
Пред парламента няма ли да се събират още подписи?Там ще има минаващи жени, които може би също ще искат да ни подкрепят. Ако пред парламента се събират, то аз мога това, което събера да не е под номер и да го прикачим на място, тогава да се номерира.
Дайте ми по-бързо отговор, за да знам какво да правя!

# 593
Добрютро и от мен!

Мога да изпратя по мейла утре на обяд писмото/та (отворено писмо+покана за присъствие) до всички медии.
Бу, Коала, дайте адресите на Пловдивските медии.

В понеделник сутринта също мога да занеса писмата до Министреството на труда и социалната политика. Мишленце, ще дойдеш ли с мен? Някой друг желаещ?

Предлагам ви да занеса писмата и до НС, с адресат Комисията по труда и социалната политика. Вярвам, че оттам ще ни "уважат" на 1-ви. В комисията фигурират скандалната Стела Банкова и Весела Драганова.

Мисля, че няма да навреди, както Премаман беше предложила, да пуснем писмотопо мейла и до няколко неправителствени организации с цели, близки до нашата.

П.С. Чаено момиче, изпратих ти всичко необходимо на ЛС

# 594
  • До хладилника, който обичам
какво да правя с десетте екземпляра подписки, които вече съм разпространила? В тях присъства сдружението "Зачатие". Не мога отново да търся хората да се подписват, немислимо е.
Нищо не прави, просто следващите ще са без тези точки, няма значение. Нямаше как да знаем, че ще се откажат. Просто следващите продължават с новото писмо с 2 точки по-малко.

# 595
  • До хладилника, който обичам
http://galina.rakanov.com/pismo1.doc
новият вариант, качен от Немирница (благодаря!)

# 596
  • на кой му пука, майна
Добро утро и от мен  Grinning
Бу, в новият вариант пак присъстват "Зачатие"  Rolling Eyes

И аз смятам, че след като няма да ни подкрепят, трябва да се махнат точките, понеже наистина материята е непозната за нас.

Добрютро и от мен!

Мога да изпратя по мейла утре на обяд писмото/та (отворено писмо+покана за присъствие) до всички медии.

Пловдив: КАТРА FM:
office@katrafm.com

вестник 24 часа Пловдив:
gl_redaktor@plovdiv24.com

Радио City:

София:     адрес:
София 1404, квартал."Манастирски ливади",
жк."Бокар" бизнес сграда ЕВРОЦЕНТЪР, ет.3
телефон: 958 28 48
факс: 958 28 49

Пловдив:    адрес: ул. Константин Стоилов 23
телефон: 032 663 777

Варна:    адрес: ул. Братя Миладинови 24, Атриум
телефон: 052 699 199
факс: 052 699 619

Стара Загора:    адрес: кв. Лозенец, ул. Мусала 38
телефон: 042 30 485

нямаха имеил, само адрес за връзка  Rolling Eyes

Радио Пловдив:

director@radioplovdiv.bg
zamdirector@radioplovdiv.bg
chiefeditor@radioplovdiv.bg

"Общински справочник" излиза всеки четвъртък и петък на страниците на вестник "Марица":
bonev@plovdiv.bg

Последна редакция: сб, 27 май 2006, 10:35 от doniboni

# 597
Добрютро и от мен!

В понеделник сутринта също мога да занеса писмата до Министреството на труда и социалната политика. Мишленце, ще дойдеш ли с мен? Някой друг желаещ?

Предлагам ви да занеса писмата и до НС, с адресат Комисията по труда и социалната политика. Вярвам, че оттам ще ни "уважат" на 1-ви. В комисията фигурират скандалната Стела Банкова и Весела Драганова.

Мисля, че няма да навреди, както Премаман беше предложила, да пуснем писмотопо мейла и до няколко неправителствени организации с цели, близки до нашата.

П.С. Чаено момиче, изпратих ти всичко необходимо на ЛС

Инче, с теб съм, само да е към 11 пак, че сутрин няма кой да ми глреда децата Rolling Eyes

Само въпроса ми е от кого тогава ще бъде подписано това писмо, нали в края има подпис и там сме писали, че следва подписка?

Момичета, аз вече събрах няколко подписа с моя текст на страницата отгоре и съм дала на няколко момичета да събират подписки в понеделник. Пак с този текст. Мисля, че няма да е проблем да ги прикачим в този вид, нали се казва горе-долу същото?

Вчера занесох писмото на една приятелка - юристка, каза че писмото е перфектно и според нея дори и исканията за осиновяването и репродуктивното здраве са написани много ясно и няма какво толкова да се дискутира по тях. Особено по темата за репродуктивното здраве и методи.  
Клео, ин витрото се поема от касата наистина, но само първоия опит, доколкото знам или пък само лекарствата. Ще пиша пак на Сигнус да ми обясни каква е ситуацията, ако още не  е влязла в болница. Относно осиновяването, в момента ситуацията е, че се прави всичко възможно децата от домовете да се дадат на чужденци, а не на българи, просто защото чужденците плащат по-добре на директорките. Българите чакат с години да им дойде реда. А в чужбина никой не следи какво се случва с децата и ми каза също, че има случаи в които осиновените деца се продават в чужлина и после се използват за ПРОСТИТУЦИЯ ИЛИ ЗА ОРГАНИ!!!

Според мен не трябва да се махат тези 2 точки, а само името на `Зачатие`.

Но нали подписката ще я сглобяваме в София и можем да прикачим 1 текст отпред, който обединява всички подписи, само ще махнем `зачатие`.  И не, не мисля, че има шанс те да се включат, по което и да е време, гласували са го с 3 гласа против и 2 въздържали се. Ами, и те изтъкват като причина късното организиране на протеста. Но според мен главната причина е, че са останали с убеждението, че `Движение на българските майки` ще участват и затова са дали толкова бързо съгласието си в началото, не знам от къде идва тази информация, аз не съм потвърждавала участие на никого, преди да получа отговор. И като разбраха, че `Движението` отказва и те се отказаха. Няма значение, ние така или иначе не разчитаме на никого, смятам че исканията ни са достатъчно основателни, за да можем да се защитим сами.

# 598
Момичета, нали не сте започнали с подписите на същия лист с исканията Rolling Eyes Нали се бяхме уговорили да слягяме номера в София и да се обедини подписката, така как ще стане? Не може 50 пъти да се слагат исканията за подписка на един и същ документ Rolling Eyes

# 599
  Детски за всички деца до 18 год.-30лв.да не си надскачаме сенките
  Майчинство за осигурените МИНИМУМ-250лв
  Майчинство за неосигурените- 180лв.
  Майчинство за самотни майки-300-350лв.

И аз съм съгласна. Добавих последния ред от себе си. Дано го харесате. Peace
А моля ви се едно време родителите ни се развеждаха фиктивно за да могат да купят още един апартамент, вие сега искате ние ли да сме фиктивно самотни майки ....
Нека да има минимум за осигурените майки, но над него да е процент от дохода.. айде моля ви се внасяме такива осигуровки
и накрая когато имаме нужда държавата да ни помогне за да можем сами да отгледаме децата си .. да ни се подиграват със 160 лв ..
Тук някои апелират към равни майчински - НЕ съм съгласна изобщо, защото това  ме навежда на мисълта да взема да си укрия данъците за тази година и по този начин да си набавя за следващата една по още едно майчинство ...
Смятам, че по този начин семействата като нашето са най-ощетени ... ние сме просто дойни крави за държавата, за да има за
"безработните"  майки .. независимо от кой етнос

Общи условия

Активация на акаунт