1 ЮНИ - ПРОТЕСТ ЗА ДЕТСКИТЕ И МАЙЧИНСТВОТО ПРЕД ПАРЛАМЕНТА!

• 65 321
  • 1 653
  •   1
Отговори
# 885

Можеш да носиш шише пълно с празни стотинки...

писна ми, би ли разяснила как се носи шише пълно с празни стотинки  Joy Joy Joy

Сори ама не се сдържах, стана ми смешно  Grinning

hahaha СУПЕР

Това са майчинските днес Шише пълно с празни стотинки!

Нали че чудите за плакати - ето истината  Mr. Green

# 886
JohnT, освободи си място в ЛС - имам питанка?

Поствам въпроса тук:

имаш ли представа как се предоставя електронната подписка - т.е. ще има разпечатка на хартиен носител, но:
- трябва ли да включва e-mail адресите?
- --"--- IP?
- трябва ли да се предаде със електронен файл на CD?

Много благодаря!

# 887
Инче, ако се пратят плакатите по автобуса София- Пловдив, ще пристигнат за два часа. Кога ще са готови, в сряда надвечер, ама в колко часа горе долу? Доколкото знам последният  автобур от София за Пловдив тръгва в 19 ч.

# 888
Инфо:

Население под, във и над трудоспособна възраст
Години    Общо    Възрастови групи
Под трудоспособна възраст - %    В трудоспособна възраст - %    Над трудоспособна възраст - %
1990         21.6 55.5 22.9
1995    100.0    19.1    56.6    24.3
2000    100.0    16.8    58.3    24.9
2001    100.0    16.3    59.2    24.5
2002    100.0    15.9    60.1    24.0
2003    100.0    15.5    60.8    23.7
2004    100.0    15.1    61.6    23.3
2005    14.862.4 22.8

под трудоспособна възраст = деца: за 15 години от 21,6% или 1872562 - 14,8% или 1142375, намаление от 730187 !

Коефициенти на раждаемост и естествен прираст на населението
Години    Раждаемост
(на 1000 души)    Естествен прираст
(на 1000 души)    Тотален коефициент на плодовитост3
1990    12.1    -0.4    1.81
1995    8.6    -5.0    1.23
2000    9.0    -5.1    1.27
2001    8.6    -5.6    1.24
2002    8.5    -5.8    1.21
2003    8.6    -5.7    1.23
2004    9.0    -5.2    1.29
2005    9.2    -5.4    1.31

ето и линка: http://www.nsi.bg/Population/Population05.htm

# 889
  • До хладилника, който обичам
Добро утро!

Току-що гледах участието на Хасан Адемов (Председател на Комисията по ТСП в НС) по сутрешния блок на НТВ по повод на социалната политика по отношение на майчинството.
Разискваше се следното предложение:
1. 90% от заплатата на осигурените за период от 200 дни (т.е. + 65 от сегашното положение)
2. 160 лв при завръщане на майката на работа, при избор на безработен за отглеждане на детето. (Издънка на Адемов - избор на безработен от "рисковия" контингент.)
3. "Парите никога няма да стигат"
4. Не гледайте само София, в провинцията 160 лв са прилична сума.
5. И в момента сумите, отпускани от бюджета не достигат с ок 30 млн.лв
6. Цитат: "За майчинство се удържат 3.5% от брутната заплата на работника"

Това ще ни е от полза за медиините участия, защото представлява официалната позиция на държавата.

Мислете за слаби места - аз лично виждам много, но трябва да храня бебка. По-късно ще се включа.

Аз го гледах и се опитах да се включа в ефир по телефона, но не успях, все заето (загряха им телефона с протести, кикики). Толкова съм ядосана (по един хладнокръвен начин, нали), че няма накъде повече.
Слаби места - бол, с лопата да ги ринеш.

1. Тази точка е окей - не вярвам някой да рита срещу 65 допълнителни дни с по-високи пари. Даже 'браво' за нея.

2. Не е издънка - разбира се, че са рисков контингент. Толкова майки се опитват да намерят добра детегледачка, за която да не отива половин заплата. Ако толкова лесно се намираше добра жена, на която да повериш малко дете срещу 160 лв, вярвам, че все щяхме да знаем и ние, нали? Хайде холан, за 160 лв на кой знае кого да си оставиш детето... При това, както самият Адемов каза, това трябва да са лица с квалификация - тоест, детски учителки или медицински сестри - е къде ги, аджеба, тези рояци от безработни квалифицирани жени (и не пенсионерки, моля ви!), които за 160 лв да гледат по 8 часа малко чуждо дете? Бабите (ако случайно още има от породата баби, които да не работят, за да гледат внуче, отдавна измря тази порода, ех!) разбира се, не могат да получават тези пари. Както Адемов посочи, те са баби - значи по презумпция ако искат да си гледат внучето - моля, от какъв зор и пари да им се дават за това?

3. Разбира се, че парите никога няма да стигат. Това значи ли, че тъй и тъй не стигат, дайте хич да не се дават?!  Shocked

4. Да, в София майките кучета ги яли, аз първа ще се подпиша...  Laughing Остава да посочи Адемов къде е тази магична провинция, в която със 160 лв човек да може да се издържа, и готово се местя, ми то ще е рахат! Представяш ли си - цели 160 лв!

5. Като не достигат - какво? Както една майка по телефона правилно отбеляза, този проектозакон е насочен предимно към безработните, а не към семействата с малки деца. Т.е. в този закон и изпълнението му ще се налеят маса пари, и пак файда няма да има.

6. Благодаря на Адемов за уточнението. Значи, който може да прави средностатистически сметки (на база средна заплата за страната), моля да сметне за средно 30 години работен живот колко пари се вкарват от едно семейство (само родителите, макар че децата на свой ред към 23-24 - ако приемем, че учат висше - на свой ред започват да внасят удръжки)

Сега съм убедена, че мога да излезна пред медии, много ми накипя, докато го слушах. Аман от недомислени закони.

# 890
JEDNA, моля те прати на ЛС на Mimito точния текст на молбата за Общината. Благодаря!

Момичетата от Варна ще се опитат да се включат!

БРАВО!

# 891
в колко часа е протеста? ще се опитам да дойда.

# 892
Инче, ако се пратят плакатите по автобуса София- Пловдив, ще пристигнат за два часа. Кога ще са готови, в сряда надвечер, ама в колко часа горе долу? Доколкото знам последният  автобур от София за Пловдив тръгва в 19 ч.

Днес ще ги ръчкам да стане по-рано. Ще ти звънна към обяд!

# 893
в колко часа е протеста? ще се опитам да дойда.

9-13

# 894
4. Не гледайте само София, в провинцията 160 лв са прилична сума.
4. Да, в София майките кучета ги яли, аз първа ще се подпиша...  Laughing Остава да посочи Адемов къде е тази магична провинция, в която със 160 лв човек да може да се издържа, и готово се местя, ми то ще е рахат! Представяш ли си - цели 160 лв!

Още инфо от официалните статистики:
Естествен прираст в градовете -3.2%
Естествен прираст в селата -11% (не че в селата има млади хора, но това е положението според НСИ)
значи 160 лв не стигат никъде

# 895

Днес ще ги ръчкам да стане по-рано. Ще ти звънна към обяд!

ОК

сега излизам, че Ицко вече  къса веригите

Ще съм на линия към 13 ч.

# 896
  • До хладилника, който обичам
Но в селата все още е практика две домакинства да съжителстват - например, родители + младо семейство и 1-2 прародители в една къща (която обикновено е на 2 етажа), тъй че там по се преживява, макар и мизерно (живея на село в момента, а и отдавна всъщност родителите ми се пренесоха сателитно извън града, където ходят на работа и информацията ми е актуална).
Докато в града (вкл. малки градове) най-често се живее на отделни домакинства, където със 160 лв си заникъде...

# 897
  Пускам вида на молбата до Кмета и моля някоя от София да я пусне в общината.

До Кмета на гр. София

МОЛБА

Г-н Кмет, от името на -Бъдещите и настоящи майки, Ви молим да ни бъде разрешено на 1 юни-Ден на детето, да се състои организиран протест на Площад "Народно събрание".Той да бъде мирен с начален час..9 00... и край ...13 00...часа.
     Няма определен трафик на движение за пристигането.
     Надяваме се молбата ни да бъде уважена за да изразим съобразно правилата недоволството си, относно ниската сума на майчинството и детските надбавки.Исканията ни ще бъдат предоставени в писмен вид пред Министър Масларова, придружени с подписка.

Благодарим за вниманието!

Отговорник (трите имена)
                                                тел.за контакт  ........................
Нещо такова беше-преправете я според Града

# 898
   От Радомир събрахме 112 подписа!това е мн.добре за тук!БЛАГОДАРНОСТИ НА КАБЕЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ "МУЛТИМЕДИЯ"-ГР.РАДОМИР ,КОЯТО БЕЗПЛАТНО ПУСНА ПРИЗИВ КЪМ РАДОМИРЦИ ЗА ПРОТЕСТА В СОФИЯ

# 899
ми става им кофти на тези дето ги осигуряват на минимална, а получават другата част ей така.Да се размърдат малко и да изкажат мнение пред работодателите си!!Мен ме осигуряват на заплатата, която получавам и съответно ми правят по-голями удръжки, но пък ми отпуснаха по-голям кредит щото видяха от представените ми документи, че съм платежоспособна...На нас хем ни е гот че имаме по-малко удръжки, хем се сърдим после...

Общи условия

Активация на акаунт