1 ЮНИ - ПРОТЕСТ ЗА ДЕТСКИТЕ И МАЙЧИНСТВОТО ПРЕД ПАРЛАМЕНТА!

• 65 251
  • 1 653
  •   1
Отговори
# 975
Защо смятате, че държавата е длъжна да изхранва децата Ви? 

А държавата защо смята, че децата ми са длъжни да я изхранват?

Peace Peace  bouquet

# 976
  • Ботевград
По принцип всеки има право да говори каквото си поиска, затова има свобода на словото ...
Но не мисля, че с това, че не ни подкрепя с нещо е помогнала, по-скоро е попречила, сега ще кажат "Тези не са се доразбрали, или то като повечето не подкрепят, значи няма нужда ....."
Лоша работа ...!!!

# 977
Момичета, не се ядосвайте, че има и различни мнения!Подписката ви е доста голяма така че....Все пак не забравяйте , че не във всеки дом има компютър и интернет.Всичко свършихте перфекто .Организирахте се дистанционно,

# 978
  Момичета, когато има избори за правителство (пример) също има опозиции но печелят тези които са повече!тя до колкото разбрах не е категорично против а нещо за сумите!Така че явно е на кантар.за това е добре да има разговор с такива в ефир и някоя от нас да ни защити това което постигнахме след много спорове и е КОМПРОМИСНО РЕШЕНИЕ ЗА ВСИЧКИ НИ.

# 979
Момичета, ако приемете едно дистанционно мнение...
*Ще има много реплики против_правилният отговор е_ "Цифрите в откритото писмо, ОБОБЩАВАТ в голяма част мнението на мноzинството от българските майки и баЩи.Очевидно, е че предвид състоянието на икономиката ни не можем да иzискваме zадоволяване на всички претенции. Държавата не е длъжна да отглежда децата ни, но е хубаво да преориентира интересите си и ПОНЕ да не ни пречи да го правим."
* Не иzполzвайте реплики от тип "Учителите искат съЩо увеличение, ама и те не каzват от къде Ще дойдат парите"...zвучи много гроzно_един вид  моята къЩа се срути, ама и на комШията бутна
*Ако иzполzвате това zа zаплатата, одръжките и колко пари се събират zа 30 години_бъдете много внимателни, zаЩото преди 5_7 години СРЗ е била по_ниска, по_добре е да цитирате цифрите и директно след това да иzтъкнете, че така Ще се стимулират много хора осигуряваЩи се на МРЗ по една или друга причина да иzляzат от "сивият сектор" и да предявт открито претенции zа осигуровки на РРЗ

Надявам се да не го приемете zа zаяждане, но като беzпристрастен наблЮдател тия неЩа ми правят впечатление.

п.п. Хриси, Кали днеска цял ден инсталирам какволи не по компа, z да ви гладам утре Laughing...СТИСКААААМ ПАЛЦИ Hug

# 980
Здравейте дами. Да се отчета бях сутринта в радио Нова Европа. Цели 20 минути си говорихме в ефир с журналиската, която беше много мила. Надълго разисквахме темата. Каза, че пак ще покани някоя от нас след протеста. Това е от мен - очетох се с радио разпръскването на протеста. Сега остава довечера да гледаме Инето и Клео по НТВ. Приятен ви ден и чакаме утре да дойдете на място, дано само не вали. Но както писах в началото студ, пек, дъжд аз съм там.

# 981
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
Момичета, не се ядосвайте! Винаги ще има някой който да не е съгласен с останалите. Важното е ние които сме тук и сега, заедно с тези които ще дойдат на протеста да се подкрепяме и да държим на своето! В крайна сметка както е написала JEDNA това което искаме е компромисно решение за всички ни!

# 982
  • София
Момичета, поздравления за всичко, което сте направили.   bouquet
До сега не съм се включвала във вашата тема защото я видях в началото, когато приличаше по-скоро на клюкарник и място за оплюване на тези, които мислят по-различно. Разбирам, че съм сбъркала. Организирали сте се и сте направили нещо истинско.
Не съм случала ФМ+ и не мога да коментирам изказването. Аз също не съм съгласна с всичко написано в писмото, но съзнавам, че колкото са хората, толкова ще бъдат и мненията и не могат всички да бъдат удовлетворени. Дадох своя глас в подкрепа, а също и моите близки. Изпратих и адреса на електронната подписка на своите приятели и познати. Ако утре не вали с детето ще дойдем и на площада.

А ето тук и нещо, което прочетох днес и мисля, че ще бъде от полза на тези, които ще защитават позициите си пред медиите:
„Младите родители днес са притиснати психологически, материално, те са в постоянен стрес, което неминуемо се отразява на бебето. Проблемът стои на много високо ниво – държавата напълно се оттегли в подпомагането на младите семейства. Днес младите родители не могат да разчитат на никаква сигурност, подкрепа. Постоянното напрежение ги прави изнервени, резки, което дава един не добър емоционален старт на детето и води до натрупване на психологически проблеми в бъдеще, прави го несигурна и нестабилна личност.”

# 983
Момичета, поздравления за всичко, което сте направили.   bouquet
До сега не съм се включвала във вашата тема защото я видях в началото, когато приличаше по-скоро на клюкарник и място за оплюване на тези, които мислят по-различно. Разбирам, че съм сбъркала. Организирали сте се и сте направили нещо истинско.
Не съм случала ФМ+ и не мога да коментирам изказването. Аз също не съм съгласна с всичко написано в писмото, но съзнавам, че колкото са хората, толкова ще бъдат и мненията и не могат всички да бъдат удовлетворени. Дадох своя глас в подкрепа, а също и моите близки. Изпратих и адреса на електронната подписка на своите приятели и познати. Ако утре не вали с детето ще дойдем и на площада.

А ето тук и нещо, което прочетох днес и мисля, че ще бъде от полза на тези, които ще защитават позициите си пред медиите:
„Младите родители днес са притиснати психологически, материално, те са в постоянен стрес, което неминуемо се отразява на бебето. Проблемът стои на много високо ниво – държавата напълно се оттегли в подпомагането на младите семейства. Днес младите родители не могат да разчитат на никаква сигурност, подкрепа. Постоянното напрежение ги прави изнервени, резки, което дава един не добър емоционален старт на детето и води до натрупване на психологически проблеми в бъдеще, прави го несигурна и нестабилна личност.”

Peace

# 984
НЯКОЙ ДА МИ КАЖЕ ТОЧНО И ЯСНО КОЙ И КАКВО Е ГОВОРИЛ ПРЕД ФМ+!
Защото вчера се събрахме точно за да уеднаквим изказванията и позициите си!!!!!!!!

# 985
Момичета напълно нормално е да има различни мнения, аз например също не съм съгласна с някои от исканията, но нали се постарахме да се обединим около тях. Важно е да се подчертае при изявите по медиите, че това за нас е е дна първа крачка на диалог с управяващите и се надяваме впоследствие идеите да се доразвият и да участваме в изграждането на социалната политика

# 986
Аз не съм. Кратко и ясно съм казала, какво искаме. Явно е била майка не от инициативния комитет или поне така мисля. Майка от форума или поне запозната с писмото е изразила несъгласие. Нали и тук има доста несъгласни с това да е обвързано майчинството с осигурителния доход. Не съм казвала по телефона, че не съм съгласна с каквото и да е от Писмото. Ине, не може да няма противоречия.

# 987
Момичета, поздравления за всичко, което правите!!!
Ние ще дойдем утре на протеста, както и някой от октомврийските мами 2005 , който има възможност!
До утре!!!!!!!!!

# 988
Здравейте,
Да изкажа лично мнение......
през последните 2-3 часа изчетох доста от темата
имаше постинги за това каква сума се харчи за дете средно месечно
то е ясно че за едно дете не стигат въпросните 160 лева , а някой дали се е сетил какво става ако са 2......например близнаци.....при този вариант надали им стигат за памперси и за АМ само.
Ами аз като съм с 2......... тези 160 лева как да ги разделя
А по въпроса за БЪДЕЩИТЕ майки.......Като ще има интервюта, някой да обърне внимание колко пари се хвърлят за изследвания от едно семейство решило да има дете ....... и как лекарите си просят.....
За информация 220-250 лева е женската консултация в Шейново и Св.София и то без страничните изследвания, дори те да са наложителни.
18-те лева детски били социална помощ .....ми да ама за РОМСКОТО население защото те на тях разчитат....... а парите ги взимат от нас в продължение на години...... пък после ние нашите деца едвам отглеждаме ......да не говорим за бумащината която трябва да събере една майка за да подаде документи за едните "детски"

Бих дошла утре с удоволствие, но за съжаление няма как, че сме още много малки......

Съжалявам ако съм досадила на някой Simple Smile

# 989
Тези неща или по-голямата част са включени в исканията.

До колкото виждам бебчо е роден на 15.05. В същия ден роди сестра ми и са от една седмица по разходки  bowuu Действай смело   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт