1 ЮНИ - ПРОТЕСТ ЗА ДЕТСКИТЕ И МАЙЧИНСТВОТО ПРЕД ПАРЛАМЕНТА!

• 65 070
  • 1 653
  •   1
Отговори
# 1 155
  • До хладилника, който обичам
Бу, позволи ми да не се съглася! Ненормално е да има партия на жените, на мъжете, на младежите, на родителите и т.н. партия на царя - пълен цирк.

Уф, за това и сама се сетих. По-скоро "Партия на българските родители", защото бащата в общия случай е не по-малко ангажиран и отговорен за едно дете.

На шествието тук имахме смешки - журналистка пита Донци (а.к.а. Бай Фадър, на Ренци):
- Вие сте татко.
- Да.
- А какво търсите на протеста на майките? Какви са вашите искания?
- Ми каквито и на майката Laughing

А мен журналистката от БНТ в началото не искаше да ме снима, че "извинете, ама много добре изглеждате, и като ви питаме трудно ли се гледа дете с 160 лв. и кажете 'трудно', няма да изглежда правдоподобно"... Демек, не се вписвам в образа на разчорлена, измъчена и с подивял вид майка... (аз такива не видях сред нас хич) Все пак ме снима, де Grinning Дано включат това по националните новини.

Шествието протече много добре, имаше много жени който ни ръкопляскаха острани, вървяхме с плакати, постери, трикольор и голям банер, свирихме със свирки и дрънкахме с шишета, беше много весело, медиите ни снимаха с камери и фотоапарати, обл. управител дойде на пл.съединение да изрази своята подкрепа и ни пожела успех  Peace
И според мен тук мина отлично шествието.

# 1 156
Бу, каква ПАРТИЯ на родителите бе? всички са граждани, т.е. СУВЕРЕН! родители е качество, присъщо на всеки един човек. Пенсионерите - и те са родители! И те ли ще ви станат електорат?

Предупреждавам ви най-искрено и сърдечно: рискувате на опорочите отличната идея. гражданското общество не е нещо измислено... това, че в България още го няма, не означава, че няма скоро да стане факт. зависи от самите нас! може да се въздейства на властта само, когато сме извън нея. елементарни човешки закони.

# 1 157
...да се допълня, че и ЛС съм получила на тази тема: партия няма да правя Laughing Идеята даже не е моя. Тенкю баба.

# 1 158
  • Вече в моята си приказка...
Строй се, преброй се! Интересувам се колко майки от Перник са присъствали на протеста? Моля, за информация!!!

# 1 159
Също тук да обобщя някои идеи, които се получиха по време на шествието (главно от татковци - тук имахме доста, предвид съотношението мъже:жени налични)

- да не се облагат с мито основни детски неща от първа необходимост (т.е. памперси и адаптирано мляко, например - без кошара по може да се мине)

- да се повтори протестът (защото не вярвам да пожънем някакви забележителни успехи отведнъж) около 15 септември - първия учебен ден. Хем има време за реакция от властимащите, хем ние ще се доорганизираме и анализираме пропуските, каквито ги е имало, хем пак на паметна дата. Може и друг подобен ден - приемат се идеи.

# 1 160
Бу, цитирала съм те на втора страница - защитаваш идеята за партия! и понеже те обичам, та реших да бъда искрена докрай!

Стискам палци протестът да доведе до нещо реално! а не както обикновено - всяко чудо за три дни.
страхотни бяхте всички - браво!

# 1 161
Бу, цитирала съм те на втора страница - защитаваш идеята за партия! и понеже те обичам, та реших да бъда искрена докрай!
Че аз много неща мога да защитавам Grinning
Но не значи, че ще правя партия, нали?

# 1 162
Но не значи, че ще правя партия, нали?

Всъщност бих искала, но Експрес ме превари и създаде БКП - Българска Кърмаческа Партия Joy с първо паметно събиране на членовете на Бузлуджа. Шегички.

# 1 163
  • на кой му пука, майна
Също тук да обобщя някои идеи, които се получиха по време на шествието (главно от татковци - тук имахме доста, предвид съотношението мъже:жени налични)

- да не се облагат с мито основни детски неща от първа необходимост (т.е. памперси и адаптирано мляко, например - без кошара по може да се мине)

- да се повтори протестът (защото не вярвам да пожънем някакви забележителни успехи отведнъж) около 15 септември - първия учебен ден. Хем има време за реакция от властимащите, хем ние ще се доорганизираме и анализираме пропуските, каквито ги е имало, хем пак на паметна дата. Може и друг подобен ден - приемат се идеи.

Да това е мн.добра идея да не се облагат с мито дет. неща от 1-ва необходимост  Peace
Подкрепям също идеята за още протести  Peace и дано случим на хубаво време, че...явно основното е това за да се съберат повече протестиращи

# 1 164
Да се повтори, но по-скоро Peace Всяка седмица трябва да им напомняме за децата на България.
Дали ще има резултат, излезе ли някой от управляващите да приеме подписката и исканията? Не съм следила цялата тема, така че ако има инфо, а не съм видяла, извинете Simple Smile

# 1 165
  • на кой му пука, майна
Да се повтори, но по-скоро Peace Всяка седмица трябва да им напомняме за децата на България.
Дали ще има резултат, излезе ли някой от управляващите да приеме подписката и исканията? Не съм следила цялата тема, така че ако има инфо, а не съм видяла, извинете Simple Smile

Все още нямаме инфо от София от 1-ва ръка  Rolling Eyes, явно ще се включат по-късно Мишленце, Инето и Клео

# 1 166
  • София
Понеже не ми се пише отново компвам от другата тема моите впечатления от днешния Протест в София:
Здравейте  Hug   Бях на протеста до към 11.40 Имаше доста мами с дечица, но определено според мен недостатъчно. Имаше много медии. Ани Салич взе доста интервюта, поговори с майките и е възможно да направят и предаване за БТВ Репортерите - това е мое мнение, но си мисля, че този материал който направи е прекалено голям за БТВ Новините. Луминозка събираше подписи от минувачите и най-големия парадокс беше, че мъжете бяха в пъти по-отзивчиви от жените за което нямам логично обяснение   Жени на средна възраст ни подминаваха с думите "Мен не ме интересува "   Потресена съм !
До момента в който си тръгнах нито един депутат не дойде да попита дори за какво става въпрос   
Ани Салич ми направи интервю - мисля, че много неща казах, но и много не можах за което много съжалявам. Ако решат направят предаване моля имайте ме предвид - имам много какво да кажа 
Това е от мен - чакам Дуци да се включи със снимковия материал   Hug

# 1 167
  • Düsseldorf
Здравейте!
Аз бях около 12 до към 12.40 там, лепихме с една приятелка призиви към хората да се присъединят към протеста или поне да минат да се подпишат в района около университета. Нямаше особено много майки наистина, но пък доста журналисти.
Малко след 12.30 излезе една дама, която може и да е била зам.-министърката на труда и социалната политика и след кратко интервю влезе в Парламента с една от мамите и със списъка, явно за да го приеме официално, може би с входящ номер и пр...
Можеше да има и по-добро присъствие, наистина, но пък списъците показват голяма подкрепа. Да се надяваме на поне малко успех...

# 1 168
Строй се, преброй се! Интересувам се колко майки от Перник са присъствали на протеста? Моля, за информация!!!

Тъкмо се връщам от протеста, мами, изложихме се, толкова ли бяхме само заинтересованите? 30-40 души, смешно беше! Rolling Eyes

В 18.30 по Дарик радио ще имаме изява с Клео- Хриси. Който иска да слуша.

Влязохме и в парламента, черпиха ни по сокче и си говорихме общи неща по темите в стил `Вижте колко сме отворени към нови предложения, но нали разбирате колко трудно става всичко` Rolling Eyes

Лично предадох подписката bowuu

Не знам как сме се представили по медиите, ще гледам довечера newsm78

# 1 169
  • на кой му пука, майна

Тъкмо се връщам от протеста, мами, изложихме се, толкова ли бяхме само заинтересованите? 30-40 души, смешно беше! Rolling Eyes

В 18.30 по Дарик радио ще имаме изява с Клео- Хриси. Който иска да слуша.

Влязохме и в парламента, черпиха ни по сокче и си говорихме общи неща по темите в стил `Вижте колко сме отворени към нови предложения, но нали разбирате колко трудно става всичко` Rolling Eyes

Лично предадох подписката bowuu

Не знам как сме се представили по медиите, ще гледам довечера newsm78

Колко подписа се събраха ?

Общи условия

Активация на акаунт