1 ЮНИ - ПРОТЕСТ ЗА ДЕТСКИТЕ И МАЙЧИНСТВОТО ПРЕД ПАРЛАМЕНТА!

• 65 191
  • 1 653
  •   1
Отговори
# 1 395
Естествено че ще ни обвиняват!Ето няколко жокера за тези които ще говорят пред медиите и с представителите на властта:
1.Ръста на държавните разходи за 2006 е с 300 милиона в повече отколкото  за предходните 2 години взети заедно въпреки обявените 10% съкращения в държавната администрация
2.Практика да продължава субсидирането на предприятия които са губещи вместо предтрукториране , приватизация или друго.
3.Защо пък като начало да не се задели част от бюджетния излишък който за тази година се предвижда да достигне 1.2 - 1.5 милиарда лева Shocked

Измъкваш се, значи Laughing Аз ти предложих щом си толкова добре запознат/запозната да говориш и ти пред медиите. Много е лесно да се дават жокери, ама друго е да застанеш пред камера и микрофон Peace А после да те оплюят останалите какво точно си говорил/а bowuu

# 1 396
doniboni, щом сме написали и сме се подписали под тези искания, е излишно да се питаме, дали заставаме зад тях! Нали?! Независимо от личното положение на всяка една от нас, защитаваме интересите на всички български настоящи и бъдещи майки!

# 1 397
Естествено че ще ни обвиняват!Ето няколко жокера за тези които ще говорят пред медиите и с представителите на властта:
1.Ръста на държавните разходи за 2006 е с 300 милиона в повече отколкото  за предходните 2 години взети заедно въпреки обявените 10% съкращения в държавната администрация
2.Практика да продължава субсидирането на предприятия които са губещи вместо предтрукториране , приватизация или друго.
3.Защо пък като начало да не се задели част от бюджетния излишък който за тази година се предвижда да достигне 1.2 - 1.5 милиарда лева Shocked
Измъкваш се, значи Laughing Аз ти предложих щом си толкова добре запознат/запозната да говориш и ти пред медиите. Много е лесно да се дават жокери, ама друго е да застанеш пред камера и микрофон Peace А после да те оплюят останалите какво точно си говорил/а bowuu

Аз пък благодаря на krasian за идеите, ще влязат в употреба, въпреки че намирането на средства за майчинството и особено детските надбавки не е наша работа. Нашата работа е да се борим за това, децата на България да растат усмихнати и щастливи, и със спокойни родители.

# 1 398
  • на кой му пука, майна
doniboni, щом сме написали и сме се подписали под тези искания, е излишно да се питаме, дали заставаме зад тях! Нали?! Независимо от личното положение на всяка една от нас, защитаваме интересите на всички български настоящи и бъдещи майки!

Peace

Съгласна съм, казвам само, че ако се реши да се подкрепи някой от тези законопроекти, горчиво ще съжаля, че отидох на протеста и че се подписах в писмото.

Защото тези 2 законопроекта /предложения/ не задоволяват и грам от нашите искания, допълних си предишния постинг, там съм обосновала, защо

# 1 399
Защото тези 2 законопроекта /предложения/ не задоволяват и грам от нашите искания, допълних си предишния постинг, там съм обосновала, защо[/color]

Е, в името на истината, задоволяват грам  Wink

# 1 400
  • на кой му пука, майна
Защото тези 2 законопроекта /предложения/ не задоволяват и грам от нашите искания, допълних си предишния постинг, там съм обосновала, защо[/color]

Е, в името на истината, задоволяват грам  Wink

грам може, но ние искаме рално да се задоволят нуждите, грамове нещем, нали  Laughing Peace

# 1 401
Само нещо да попитам  Embarassed
Коя от вас е  Боряна Петрова  newsm78
Вай!!! Не съм Петрова, а Попова.....кой ме е изтипосал Попова и къде?
 newsm78
Това беше шегичка, разбира се.
Чак сега се включвам, че през деня не влизам в нета.
Момичета, като ви чета сериозните размишления постфактум,  осъзнавам, че голяма част от тези неща, за които говорите, не са ми съвсем ясни..... Embarassed
Предполагам, са се намерили вече мами за неделя?
Апропо, да споделя какво си записах примерно вчера от предаването по Дарик-може да послужи.
Христина Христова каза така-2260000 души са внасяли във фонда за болнични и майчинство.
59000 майки само са го ползвали за 2005-което означава, че парите приоритетно са отивали за болнични, предвид факта, че броя раждания за 2005 са около 70000. Тя каза, че било необходимо фондът за бременност и майчинство да се отдели. Смята, че сумата в този и вид е НИСКА, ще настоява за нейния законопроект-тоест, 90% за една година.

Благодаря ти, че си го записала  bouquet

# 1 402
Здравейте, аз съм един татко, който за пръв път влиза в този форум. Направих си регистрация само, за да напиша този постинг.
Искам да поздравя всички активни участнции в инициативата! Дами, вършите страхотна работа и опровергавате всички "мастити" социолози, които се тръшкат, че българите "не са способни на гражданско действие" (айде да не казвам имена Simple Smile) Аз съм журналист, смятам се за доста информиран и имам "поглед върху нещата". Та съвсем спокойно и с чиста съвест мога да ви кажа, че това, което направихте на 1 юни е една от най-успешните граждански инициативи, предприемани в България. Съвсем сериозно и без преувеличение. Мога да ви кажа, че има ПР агенции, които има какво да научат от вас. Като се има предвид краткия период на подготовка, фактите говорят, че създадохте новина, разпространихте съгласувна позиция (въпреки споровете и нюансите), привлякохте вниманието на медиите (включително на 3-те национални телевизии) и внесохте искане+подписка в парламента, точно в момента, в който се обсъждат промени в Кодекса за социално подмомагане. Това е страхотен резултат и повече от добро начало! И моля ви не бъдете максималисти - радвайте се на успеха и мислете за следващия ход! Абсолютно не съм съгласен с гневните мнения за това колко "малко" майки имало на протестите. Ако говорим конкретно за София, по мои най-скромни сметки, за цялото време на протеста поне за известно време на мястото са присъствали поне 100 човека. При това в работен ден, при това с малки деца, които си имат режим (знаете го по-добре от мен); при това след сравнително кратко огласяване на инициативата. Това е всичко друго, но не и "малко"!
Това е засега. Пожелавам на всички да са ви живи, здрави и щастливи дечицата! Успех! Бих помогнал с каквото мога.

Благодаря за похвалата и аз мисля като теб за повечето нища  bouquet

# 1 403
Мишленце, старая се за Сталину, за Родину.
Въпреки че вие с ИНА и Клео сте професионалистки вече пред микрофоните  bouquet
Щом моята майка тогава ти прати поздрави....а тя е иначе ама мноооого критичен зрител. Mr. Green

# 1 404
Здравейте, аз съм един татко, който за пръв път влиза в този форум. Направих си регистрация само, за да напиша този постинг.
Искам да поздравя всички активни участнции в инициативата! Дами, вършите страхотна работа и опровергавате всички "мастити" социолози, които се тръшкат, че българите "не са способни на гражданско действие" (айде да не казвам имена Simple Smile) Аз съм журналист, смятам се за доста информиран и имам "поглед върху нещата". Та съвсем спокойно и с чиста съвест мога да ви кажа, че това, което направихте на 1 юни е една от най-успешните граждански инициативи, предприемани в България. Съвсем сериозно и без преувеличение. Мога да ви кажа, че има ПР агенции, които има какво да научат от вас. Като се има предвид краткия период на подготовка, фактите говорят, че създадохте новина, разпространихте съгласувна позиция (въпреки споровете и нюансите), привлякохте вниманието на медиите (включително на 3-те национални телевизии) и внесохте искане+подписка в парламента, точно в момента, в който се обсъждат промени в Кодекса за социално подмомагане. Това е страхотен резултат и повече от добро начало! И моля ви не бъдете максималисти - радвайте се на успеха и мислете за следващия ход! Абсолютно не съм съгласен с гневните мнения за това колко "малко" майки имало на протестите. Ако говорим конкретно за София, по мои най-скромни сметки, за цялото време на протеста поне за известно време на мястото са присъствали поне 100 човека. При това в работен ден, при това с малки деца, които си имат режим (знаете го по-добре от мен); при това след сравнително кратко огласяване на инициативата. Това е всичко друго, но не и "малко"!
Това е засега. Пожелавам на всички да са ви живи, здрави и щастливи дечицата! Успех! Бих помогнал с каквото мога.

Аз имам персонална нужда от помощ.....отказах да се включа  и да помогна на момичетата за едно предаване....поради страх от живо предаване, но в студио.
Ако може-приемам съвети на ЛС. КАкто и кои са подмолните камъни и всички "тънкости', които един абсолютен лаик, заставащ пред камера, трябва да знае.

Аз си мисля, че просто имаш нужда някой да те ядоса по темта точно преди предаването  bouquet Ако решиш, имаш ми телефона - насреща съм Joy На мен поне това много ми действа, нали видя как подпалих джапанките по нова телевизия Joy

Благодаря на майка ти, сигурна съм, че и с теб ще се гордее, само да има кой да те подпали преди предаването  bouquet

# 1 405
Мише, абе ти СКАЙП нямаш ли? Че да говорим тамка?
Аз сега излизам с дребен за малко, ако има опция да си говорим така, прати ми името си на ЛС.

# 1 406
Радвам се на всяка циганка,която има нормална работа и е осигурена:-)))

Намерете такава...... щом има работа и е осигурена има и акъл
А щом има акъл и тя ще е за повече пари на месец......
Ама тия са единици

От Инфинити:
Така  или иначе висим по градинки и кафенета... Защо да не висим пред НС? (съответно майките от други градове пред кметствата). Предлагам протестите да не спират.Нека ги правим ,ако не всяка седмица ,поне два пъти месечно!

Аз съм "ЗА" ..... ако трябва ще се престраша и да кърмя пред НС

Семейното подоходно облагане е годишно и тези примерни 800 лв. са за 1 година т.е 66 лв. на месец и то за тези които  работят и плащат данъци ,а не за всички !
Да Светна тези които не знаят...... не ти възстановяват 800 лева, а данъка който си внесъл за тях.....което не е точно определена сума а зависи и от дохода в/у който внасяш данък.......в най добрия случай минаваш в по-ниската група и преко сили взимаш около 120 лева годишно........ не 800 както би ни се искало Simple Smile

И на финала.......като идея само...... ако имаш две деца......ама не са близнаци или породени ...... няма значение каква им е разликата.... ама с това майчинство накъде ....... мен ме осигуряват на тавана.....сега като ми свършат болничните........ дохода ще ми падне 4 пъти....... а оправяй се ако можеш

# 1 407
ПРИВЕТ МАМИ! newsm51

4  Но не на последно място. Не трябвало циганките да раждат деца за да не взимат помощите. Ами не им ги давайте тия помощи във вид на пари давайте купони и във някакъв склад или магазин или борса. Те ти купон за памперс= на ти памперс. Те ти купон за БЕБЕШКА храна= на ти бебешка храна. Ще раждат ли ако така стоят нещата? Май не.   smile3513

Според мен тази идея е добра и може да помислим върху нея за в бъдеще.

# 1 408
  • До хладилника, който обичам
Още нещо, което е важно да се подчертае и каже (аз го казах за р. Дарик и в. Позвънете, но предвид как отразиха в национален мащаб пловдивския протест Imp, можем да кажем направо, че е чисто нова мисъл) Някое от момичетата да го каже в национален ефир ще е добре, и е хубаво да се повтаря, за да не се забрави.

В момента имаме работеща, добре функционираща система за гледане на малко дете. Система, която е в интерес на насърчаването на раждаемостта. Може би с някои недостатъци и недомислени страни, но добра и работеща система. 2 години платено майчинство, 1 година неплатено, обезщетение за майчинство, детски надбавки… Система, много подобна на тази в Германия, Австрия, Чехия (страни от ЕС), която очевидно работи и е добра. Няма смисъл да се заменя една функционираща система с друга, нова, и много вероятно не толкова добра. Просто трябва да се усъвършенства така, че да е в най-добър интерес както на семействата с деца, така и на държавата. (Може да се даде пример за работещи системи, които вместо да се осъвременят и доизкусурят, са били заменени с нови, заимствани от други страни с лоши такива системи и очевидно не работещи добре, като медицинското обслужване, поземлената реформа и пр.)

# 1 409
  • София
Ето ме и мен  Hug

мен ми е доста притеснено за утре, но вярвам, че ще се справим с дружни усилия Simple Smile
За съжаление ми свърши мастилото на принтера и не мога да си изпринтирам писмото с исканията та ще замоля и оттук майчетата, които ще идват утре да вземат едно коипие. Другия вариант е някой в близост до паметника Левски и имащ принтер да дойде на срещата в 15.00 часа пред вестниците на бившето кино Сердика и да ни го даде  Praynig
Та накратко какво съм си нахвърляла:
1. Веднъж за винаги да спрат да ни лъжат, че няма пари - всички знаем, че не е така ...............
2. Майчинство и няколко примера как държавата създава социално слаби и просяци
3. Ясли и детски градини
4. Детски площадки и паркове
5. Програми за надомна работа и контрол над часния сектор както и данъчни облекчения за всеки часник дал работа на майка с дете, две и т.н. ................
За това се сещам и това са моите наболели проблеми
Вие сте ако имате да допълвате
Също ще помоля двете мацки, с които ще съм утре ако може те да развият тезата за това как да се повиши майчинството с цифри и проценти, че с математиките съм скарана и да не сгафя нещо Simple Smile
Ако има нещо чакам да ми пишете  Hug

Общи условия

Активация на акаунт