Песен за огън и лед 28 - Those are brave men... lets go kill them

• 78 394
  • 750
  •   1
Отговори
# 90
А какво мислите за ендгейма? Точно не може да се предскаже, но според мен ще има нещо някаква революция, Железния трон няма да е релевантен изобщо в края и като цяло си мисля, че ще сменят монархията с нещо друго. То като цяло книгите са си един вид критика към феодализма. Та това, и си мисля, че малко от старите герои ще останат или ще са важни в края. Представям си някакъв съвсем изменен свят или нещо такова. Нито една от комбинациите Джон, Дани или Тирион на трона не ми се струват вероятни. Може би някакъв Ренесанс, нещо?

# 91
А аз дори си мисля, че ако беше негов син, Тивин би го убил. Докато като има подозрения, че е от Ерис, го е оставил и е имал планове и за него. Които вероятно са се провалили или променили по някое време. Иначе нищичко не му пречеше да го убие по милион начини години преди процеса. Включително процеса служеше на няколко цели едновременно, една от които отвличане на вниманието от останалите членове на двора, друга обичайното "хляб и зрелища" и т.н.

# 92
Тивин  споменава, че и имал желание да го удави. но не е бил  абсолютно сигурен, и затова го е оставил жив - най -голямата милост на който е бил способен някога.

За Джоана - не е първата кралска метреса нито за този крал, нито за предните. Сещам се веднага за Барбара Бракен. ЕГон и обещава да я направи кралица, но като се възстановила кралицата трябвало да изчезне от двора. Повечето придворни дами са сами, жени на възраст 20-25 години, нямат кой да ги защитава нито как си уплътняват времето, на краля на ЖТ не може да се каже "Не", а това носи и привилегии.
В случая Джоана е била омъжена, но Ерис страстно е желаел да унизи Тивин, а не знаем дали и Джоана не е искаал да си отмъсти - едно че са я омъжили набързо без да я питат (Тивин не е идеал за добър съпруг), второ - че Тивин е ходил по бардаци докато е бил Ръка,  а се е правил на много праведен по отоношение на прелюбодеянието.

П.С. каква е логиката да убие собствения си син? Той се гордее с Джайм например.
П.П.С. процеса бе показателен за омразата на Тивин към Тирион. Нищо не му пречеше да намери обвиняем върху когото да хвърли вината - от Върховния септон до отсъстващото Кутре. ИЛи да прати  Тирион  под домашен арест и да го предупреди да свидетелства срещу Санса. А не да праща сина си в килия и да устройва показни процеси.

Последна редакция: пт, 29 дек 2017, 13:46 от Джон Сняг

# 93
за ендгийма съм казвал многократно варианти
- Кралят на нощтта  сяда на Железния ТРон
- Кралят на Нощтта завладява всичко на Север от ЖТ, Церсей остава на ЖТ и прави жертвопринишения като Кралица -труп за да я оставят на мира
-Победителят раздава земите си на ЖБ, за изплати дълговете
-Санса се омъжва пак за Джон (или Тирион) и тримата правят коалиция както навремето Деймън Блекфир е бил женен за сестрана на ЕГор Реките. Още по-добре ако Тирион контролира поне един дракон чрез рог
-Денерис, Джон и Санса правят коалиция, както навремето ЕГон със Сестрите му - той със леля си и братовчедка си и си поделят Весеторс. Санса контролира Долината и Речноте земи, Джон Севера, а Денерис - останалото.

# 94
За Рицарят на смеещото се дърво най-важен е моментът, че Регар е бил натоварен да научи самоличността му. Уж не успял, ама най-вероятно е - открил е, че е Лиана и там е станало между тях, каквото е станало.
Тази история е важна, ако беше Бенджен, къде отива цялата важност и мистериозност? Какво дава на сюжета това? Много по-оправдано е да е Лиана.

# 95
  • Варна
за ендгийма съм казвал многократно варианти
- Кралят на нощтта  сяда на Железния ТРон
- Кралят на Нощтта завладява всичко на Север от ЖТ, Церсей остава на ЖТ и прави жертвопринишения като Кралица -труп за да я оставят на мира
-Победителят раздава земите си на ЖБ, за изплати дълговете
-Санса се омъжва пак за Джон (или Тирион) и тримата правят коалиция както навремето Деймън Блекфир е бил женен за сестрана на ЕГор Реките. Още по-добре ако Тирион контролира поне един дракон чрез рог
-Денерис, Джон и Санса правят коалиция, както навремето ЕГон със Сестрите му - той със леля си и братовчедка си и си поделят Весеторс. Санса контролира Долината и Речноте земи, Джон Севера, а Денерис - останалото.
Да си призная до тук в романите, не ми се вижда друг начин за контрол върху драконите.

# 96
  • София
А няма ли шанс рицарят да е бил самият малък езерен човек?   Аз първо така си помислих, може би съм наивна като Бран.😉 Нали той се молил на Боговете, а и "рицарят" бил нисък на ръст.

# 97
И аз като я четох навремето за първи път помислих, че си е бил самият Хоуланд.

# 98
Регар не е бил сам. Ако са намерили, който са търсили е щяло да се разчуе. Другото, което прави впечатление е, че Джойен е силно изненадан, че Нед никога не е разказвал тази история на Бран.
След турнира в Харънхал споменава ли се нещо за Бенджен въобще? Някой помни ли? Аз мисля, че след турнира е хванал пътя за Вала.

# 99
  • Варна
По-скоро след Бунта на Робърт. Бриндън е убит, Нед е на война, Бен вероятно е трябвало да остане в ЗХ. Нали винаги някой Старк трябва да е там.

# 100
  • Вестерос
За Рицарят на смеещото се дърво най-важен е моментът, че Регар е бил натоварен да научи самоличността му. Уж не успял, ама най-вероятно е - открил е, че е Лиана и там е станало между тях, каквото е станало.
Тази история е важна, ако беше Бенджен, къде отива цялата важност и мистериозност? Какво дава на сюжета това? Много по-оправдано е да е Лиана.
Toва е и моето мнение.

При Ренесанса пак е имало краля/кралици. По-скоро Революция.

# 101
Maskara- права си. Бен остава в ЗХ и тръгва към Вала няколко месеца след като Нед се връща вкъщи. Според външното описание погледът му често е шеговит. Бил е силно впечатлен от речта на представителя на НС по време на турнира. Само подсещам за някои забравени факти.

# 102
Регар не е бил сам. Ако са намерили, който са търсили е щяло да се разчуе. Другото, което прави впечатление е, че Джойен е силно изненадан, че Нед никога не е разказвал тази история на Бран.
След турнира в Харънхал споменава ли се нещо за Бенджен въобще? Някой помни ли? Аз мисля, че след турнира е хванал пътя за Вала.
Това къде го пише че Регар не е бил сам? доколкото си спомням пише само че Регар се заема ди издири рицаря, никъде не пише дали някой го придружава. Всъщност дори  Ерис подозира че рицарят е Джайм.
думата "нисък" е относителна.  за кого е бил нисък рицярят на язовот дърво - за високите  снажните рицари, който е повалил - вероятно. Още по-унизително би било ако станеше ясно че рицарят е момиче.

# 103
  • София
А какво мислите за ендгейма? Точно не може да се предскаже, но според мен ще има нещо някаква революция, Железния трон няма да е релевантен изобщо в края и като цяло си мисля, че ще сменят монархията с нещо друго. То като цяло книгите са си един вид критика към феодализма. Та това, и си мисля, че малко от старите герои ще останат или ще са важни в края. Представям си някакъв съвсем изменен свят или нещо такова. Нито една от комбинациите Джон, Дани или Тирион на трона не ми се струват вероятни. Може би някакъв Ренесанс, нещо?

Може би ще се възвърне управлението на древна Валирия:
" Валирианците нямали крале, а се наричали Свободната твърд, защото всеки притежател на земя имал глас в управлението. Назначавали се архонти, 3а да помагат в управлението, като земевладелците ги избирали измежду себе си, и то само 3а определено време. "

# 104
Пише, че е изпратил дори собствения си син Регар да го търси, но ТЕ така и не го открили. Много знаеш ти.....

Общи условия

Активация на акаунт