Перилни препарати и омекотители – 50

• 73 003
  • 740
  •   1
Отговори
# 255
Какво да кажа - трибуната тук е малка.  Не всеки включил се в темата е изчел 20-30 предходни теми, обикновено се записва и следи постовете за напред. Колкото и да ми се иска, не е редно след всеки втори пост да се включвам и да давам съвет, който съм давала години назад. Изглежда като намилане на едно и също хиляди пъти....като заяждане и налагане на моето мнение.

Като стана въпрос за трибуна, що не се яви някой по телевизията и да обясни тези неща за праховете, питам пък аз. Еле пък ако облече бяла манта - смятай колко домакини ще се юрнат да изпълняват новите препоръки на светилото от телевизора. Ама нЕма, не се показват там и не дават съвети там...

# 256
  • Русе
.......
Като стана въпрос за трибуна, що не се яви някой по телевизията и да обясни тези неща за праховете, питам пък аз. Еле пък ако облече бяла манта - смятай колко домакини ще се юрнат да изпълняват новите препоръки на светилото от телевизора. Ама нЕма, не се показват там и не дават съвети там...
Щот никой няма интерес. Така печелят всички - производителите на перилните препарати и Калгон, техниците, производителите на перални...

# 257
Много ясно! Интересът клати феса...както казвахме едно време.

Но се чудя как хората да знаят как се пере правилно, като постоянно им се набива в главата обратното?
Не че ще седна да защитавам ползващите течни чорби, но пък и не цяла България чете бгмама, и в частност тази тема....

# 258
ПП - Този добър ли е ?
Скрит текст:
Не.

Но се чудя как хората да знаят как се пере правилно, като постоянно им се набива в главата обратното?
Много просто – трябва някой да ти каже: майка, свекърва, приятели.

Има няколко прости правила: сортиране, зареждане, програма, дозировка на праха. Сортира се по цвят – бели, светли, тъмни. Зарежда се така, че да има място в барабана дрехите да циркулират свободно; не се тъпче, не се слагат и само две тениски примерно. Избира се подходяща програма според зареждането и дрехите. Прахът се дозира точно, а не „на око“, според замърсяването и твърдостта на водата.
Ако тези стъпки се спазват, с каквото и да переш, ще имаш добри резултати дори да ползваш само един прах, па бил той и най-евтиния.

Последна редакция: чт, 11 яну 2018, 12:47 от Guess Who

# 259

Благодаря ,купих си Тео Бебе.

# 260
Абе правила за пране, ама тук в темата поне няколко гледни точки и виждания се пресичат, объркваме се редовните потребители дори, какво остава за леля Гица...
Едната гледна точка - важен е препарата, който ще избереш за пране;
Другата гледна точка - важна е пералнята, колкото е по-скъпа - толкова по-добре. Ако е за 900 лева, и златен прах да сложиш, нищо не правиш.
Трета гледна точка - .........

И какво излиза? Че само си чешем езиците....колкото глави, толкова гледни точки. накрая да не се окаже, че леля Гицка пере по-добре и от нас...

# 261
Аз от вас научих, че е по-хубаво да се пере с прах, отколкото с гел. От вас научих, че гела се слага в барабана, а не в отделението. Но да си призная, причината да пера цветното и тъмното с гел е някакъв мой мит, че ако сложа прах, то той няма да се разтвори добре и ще остави следи по тъмните дрехи. Успокойте ме, че не е така Simple Smile Всъщност май оставя следи и по бяло ако съм претъпкала пералнята, което пък означава да си направя извода колко съм си изпрала дрехите....

# 262
Аз от вас научих, че е по-хубаво да се пере с прах, отколкото с гел. От вас научих, че гела се слага в барабана, а не в отделението.
И аз така  bouquet

# 263
И аз отскоро надничам в тази тема , но си трая, защото още не се чувствам съвсем подготвена. Прави сте , че няма кой да ти каже. То , всъщност , всеки може да ти каже , но дали ще му се довериш. Преди няколко години / дотогава перях единствено с прах за пране/ , ми се запуши пералнята , съсипа ми ламината в целия коридор , наводни яко. Дойдоха майстори и хоп- с две бутилки оцет ми я отпушиха. А аз какво ли не мислех  че и има.
И те ме посъветваха- никога повече прах. Е , айде кажете , в моя случай , на кого да вярвам Joy
В друга тема веднъж споменах , че съм удивена , че се пере масово с прах. Настъпи гробно мълчание Rolling Eyes
Оттогава открих темата, и сега се просвещавам. Wink

# 264
И аз научих много - научих как да си сортирам правилно прането, научих се да не се страхувам от високите Т за пране, от дългите програми и от допълнителното изплакване. Махнах омекотителите. Научих се как да рачитам кодовете по опаковките. Разбрах как произвеждат течните препарати-бъркат ги един голям съд и само наливат в бутилките; колко по-евтино е за производителите това и защо така агресивно ги рекламират. И много други неща научих.
Но накрая след няколко години спазване на горните правила, ТАЕД изтърси, че всъщност нищо че ги спазвам, аз пак ходя неопрана, тъй като пералнята ми....да не се повтарям....
 Та с две думи - не знам вече на кое и на кого да вярвам.
Та ще взема да тегля....една черта аз на всички, и ще си процедирам по мой си начин....

# 265
Не зная дали има уред в къщи , счупването на който да ме доведе до по- голям ужас , от пералнята.
Тет , аз засега само чета , и наблюдавам разлики , душкам и т.н. Взех да купувам препарати от препоръчаните тук.
И запомних , че щом в името има КСЪ, препаратът не става .Това лесно се помни и е добър ориентир .
Много полезна тема !
И аз научих много - научих как да си сортирам правилно прането, научих се да не се страхувам от високите Т за пране, от дългите програми и от допълнителното изплакване. Махнах омекотителите. Научих се как да рачитам кодовете по опаковките. Разбрах как произвеждат течните препарати-бъркат ги един голям съд и само наливат в бутилките; колко по-евтино е за производителите това и защо така агресивно ги рекламират. И много други неща научих.
Но накрая след няколко години спазване на горните правила, ТАЕД изтърси, че всъщност нищо че ги спазвам, аз пак ходя неопрана, тъй като пералнята ми....да не се повтарям....
 Та с две думи - не знам вече на кое и на кого да вярвам.
Та ще взема да тегля....една черта аз на всички, и ще си процедирам по мой си начин....
Joy Joy Joy

# 266
Гес им вика трите хикса -  ReX, SaveX, BоnuX.....като Бонукса е най-зле.

Напоследък обаче чета еретично-революционни мнения, че Савекса май май ставал малко за пране ... Rolling EyesIll

# 267
Аз съм прала с всякакви , стига да са на промоция. Но ние в къщи сме два дърти пергиша , нито се цапаме толкова , нито се петньосваме ...засега. Rolling Eyes Факт е обаче, че информацията е сила.

# 268
Факт е обаче, че информацията е сила.

Чувствах се като героя в "Шифърът на Леонардо", когато разчитах кода на опаковките на Ариела преди година-две - десетцифрен, много таен и много зашифрован JoyJoy

# 269
Напоследък обаче чета еретично-революционни мнения, че Савекса май май ставал малко за пране ... Rolling EyesIll
Къде това?

Общи условия

Активация на акаунт