Перилни препарати и омекотители – 50

• 72 994
  • 740
  •   1
Отговори
# 270
Тук....
По други  форуми не ходя.😆

# 271
В коя тема? Интересно ми е да прочета. С търсене не става – намирам само някакви стари работи.

Аз изхабих споменатата по-рано зелена кутийка Савекс. Петна нямах, защото прах чаршафи кърпи и бельо. Общо взето прането изглежда добре – не е посивяло или нещо такова. Аромат не оставя. Обичайното.
Не го харесвам. Ако ще е български, предпочитам Тема.

# 272
В тази. Всъщност имах предвид твоите мнения за Савекса...

# 273
Кои мои мнения? Това, че написах на PELLI, че по-добре да си вземе Савекс вместо Purox ли? Е, има евтинджоси и „евтинджоси“ и такива, които имитират немско производство и такива, които не имитират нищо.
Иначе да, Савекс става за пране. Много хора го ползват. Ама е по-добре да ползват някой по-добър.

# 274
  • оттам, откъдето започва България
Докато аз работя, вие днес доста сте изписали.
Писала съм и друг път, че това ми е любимата тема за четене.
Не твърдя, че пера правилно, защото със сигурност не е така.
Ще си позволя да допълня някои мнения и ще пожелая на всеки да пере така, както усеща, че прането му е хубаво изпрано, тъй като се оказа, че пълно щастие няма, т.е. колкото и да се пънем, всичко си е индивидуално.

Първо, ще си позволя да допълня мнението на Гес, всички четящи знаем и аз го признавам, че тя е корифеят в темата /радвам се, че не знам толкова неща като нея, че съвсем ще се объркам/. Тя, естествено, е доста изчерпателна, но само искам да допълня, че трябва: Да се има предвид, че пълнейки пералня 5 кг. тя не събира 5 кг. сухо пране, съответно това се отнася и за перални, обявени за 6, 7 и 8 кг. Затова трябва да знаем колко кг е сухото пране, което ще перем, и съответно да се сложи необходимото количество прах или течен.

ShikeR, не се притеснявай, че переш цветните с течен препарат. Когато изпълняваш всички основни правила, посочени от Гес по-напред, прането е перфектно изпрано /поне според моите изисквания/. С времето преодолях притеснението от оставането на бели следи по цветното пране /на изцяло черното – не/ и започнах да използвам прах за част от цветното пране.

tays, проблемът, който се е получил с твоята пералня, не е единичен случай. Мисля че бях писала за колежка, на която точно това се е случило с пералнята и майсторите наистина са й препоръчали да пере само с течен, и тя го прави /бяло и цветно/. Е, противно на голяма част от пишещите за течните перилни препарати, не й миришат дрехите на лошо, на мухъл, бялото е бяло. Ще споделя мнение и за това, което си чела за перилни препарати, завърщващи на КС. Конкретно имам предвид Рекс течен, ами доволна съм и никой не може да ме откаже от използването му за цветно пране.

Колкото и да е странно на някои пишещи тук, аз затова пробвам и преценявам с кой прах или течен дрехите ми ще са изпрани /по мое мнение/ по-добре.
Относно ползването на омекотител също всеки сам си решава.
А относно качеството на пералните не мога да изразя мнение, тъй като толкова скъпа пералня /посочена от TAED/ не съм имала, може и да е наистина по-добро изпирането.

# 275
Аз мисля, че различните мнения идват и от степента на замърсеност на прането- някой пере риза, носена през деня в офис, друг пере дрехи с петна, трети работни силнозамърсени...
Аз съм благодарна за всичко, което научавам в темата.
За моите приятелки обаче, някой казал, че прах изпира по-добре, защото „никой не им ги купува праховете”.

# 276
Напротив, все още праховете са най-купувани, въпреки че течните набират скорост поради агресивното налагане. А агресивното налагане идва, защото течният излиза по-евтино за производство, но се продава на същата цена като праха от съответната марка. За производство на качествен прах се изисква доста скъпа инсталация, а за течен ти трябва един по-големичък миксер и много вода. В течните липсват някои скъпи съставки, които ги има в праховете. Това са фактите. Но, както е казал народът, турен акъл в глава не стои.

# 277
Колко процента горе долу от течния е вода?

# 278
Между 50% и 85%. Вярно, голям марж, но все пак зависи от препарата, марката.

# 279
Ами просто така си мислят... аз се опитвах да разкажа някои неща, обаче без успех. В крайна сметка, кой както го учи главата. А пък това почистване на пералня даже екзотично им идва.

# 280
  • София
От 3-4 пранета пера бяло с прах Персил Сенситив, обаче нещо май не пере. Белите тениски ми сивеят, а днес една кухненска кърпа си беше с петната. newsm78

# 281
Кухненските кърпи не ги ли завъртя на 60 градуса два часа и половина, също ми излизат лекьосани. Веднъж само се изхитрих на 40 градуса, и не излязоха бели.
Та на какви градуси ги въртиш?

# 282
Сигурно сте го обсъждали , аз чета редовно актуалната тема , но 50 предишни не зная кога бих могла да изчета, та : Откакто излезе на пазара Первола за вълна , десетки години , пера с него. Абе много е редичък напоследък , нищо общо с предишния. Има ли с какво да го заменя , или да си купя "истински" ?
Дам , течните определено са силно разредени. Скоро ще приключа "течните " си покупки , извършени преди ограмотяването ми от тази тема , и минавам на прахове. Ще ги мятам в барабана , за да не ми се случват запушки , както преди.
Скрит текст:
Аз така процедирам с миялната - таблетите , или гела- директно вътре .

# 283
Тайс, мисля че гъстотата при течните не е определяща за качеството им. Влагат се и сгъстители точно с тази цел - за да стане продукта по-привлекателен - всеки си мисли, че колкото по-гъст е, съответно е по-добре и по-качествен, но далеч не е така. Както и Гес припомни, от 50 до 80 % от състава на геловете е водичка.

Не че имам изцяло вълнени дрехи, обикновено това са пуловери с някакъв малък процент вълна, но и аз се затруднявам с какво да ги пера. До скоро вземах прах Денкмит за деликатни, но нещо не ми се дават пари за отделен препарат за тях... а и нали някой скоро писа, че и този прах съдържал ензими, които биха могли да увредят вълненото влакно.

Може да взема от Лидл Формил за вълна да пробвам, но от сега ми свиди....Satisfied

# 284
  • София
Някой опитвал ли е вече новия Perwoll Care&Refresh?
Тъкмо за него и аз щях да попитам....
Аз повече от година перях с  Ariel 3 in 1 Pods - направо се влюбих в аромата им и си "докарах" на главата проблема с миризливата пералня  .... направо ми се ревеше , като си прибирах прането,миришещо на мухал и то най-вече памучните дрехи
Та се позачетох тук и там,попитах... почистих си пералнята и почнах отново да ползвам Персил за бяло, поне за кърпите и чаршафите на 60 градуса....
Но за всичко друго - не мога....дразнят ме белите следи на тъмни дрехи, въпреки дългите програми, малкото дрехи в пералнята и повторното плакнене....остава си и това е....
Та повече от година не ползвах Ariel 3 in 1 Pods и преди два месеца пак  се излъгах да купя- ами след третото пране тениските на мъжа ми и гащите отново смърдяха ....затова го подарих/а си бях купила голямата кутия от Кауфланд/ и вече окончателно се "развеждам" с този препарат

Затова сега събирам мвения за Perwoll Care&Refresh- тъпо и упорито все към течното ме влече

Общи условия

Активация на акаунт