Перилни препарати и омекотители – 50

• 72 950
  • 740
  •   1
Отговори
# 375
Едното палто е 80% вълна 20% нещо изкуствено, другото е кашмир + нещо си, но не знам как бяха процентите. Понякога ги накисвам предварително в дълбок леген и после в пералнята. Пера ги на програма ръчно пране, като по средата някъде спирам програмата за около час-два за да се накисне. Центрофугата я оставам да върти само по 20-30 секунди и я спирам ръчно, за да не се степа. И после на сушилнята програма вълна - тя е само 15-20 минути. После един ден на закачалка докато съвсем изсъхне и е готово.

# 376
Ахааа, много полезно!
А може ли и детайлно описание как перете обувки в пералня, но моля с подробно описание като горния пост Simple Smile
Благодаря !

# 377
  • София
Имах като студентка една хазайка,  възрастна женица,  поизкукала,  та тя не си переше кърпата за ръце,  защото ди бършела чистите ръце  в нея. И дори ми демонстрираше: "Ето, измивам ги със сапун и си ги избърсвам. " Желязна логика!  Та критериите за чистота на всеки са различни. И никога няма до се уеднаквят. Затова всеки е свободен да се пере и чисти както намери за добре. Simple Smile Няма прави и няма криви,  всеки си е прав за себе си.

Последна редакция: вт, 16 яну 2018, 19:21 от РРР

# 378
Има субективна правота, но има и обективни правила, които няма как да се отрекат....като случая с твоята хазайка. Едва ли някой ще се съгласи, че е права...

# 379
Ахааа, много полезно!
А може ли и детайлно описание как перете обувки в пералня, но моля с подробно описание като горния пост Simple Smile
Благодаря !
Чела съм, че маратонки се слагат в торба за пране и така в пералнята. Не съм пробвала. Аз директно ги слагам в пералнята и ги пера на 40С, кратка програма. Предварително почиствам подметките, връзките ги махам и пера на ръка.

# 380
Cold Sweat
Едното палто е 80% вълна 20% нещо изкуствено, другото е кашмир + нещо си, но не знам как бяха процентите. Понякога ги накисвам предварително в дълбок леген и после в пералнята. Пера ги на програма ръчно пране, като по средата някъде спирам програмата за около час-два за да се накисне. Центрофугата я оставам да върти само по 20-30 секунди и я спирам ръчно, за да не се степа. И после на сушилнята програма вълна - тя е само 15-20 минути. После един ден на закачалка докато съвсем изсъхне и е готово.
Благодаря! И аз тогава нещо подобно направих, но нали в подгъвите, при копчетата (вътре) и вътре в яката има нещо като подлепващо, за да стои по-твърдо. Та като се разлепи и набръчка това нещо вътре е плата....абе дрипа направо. Отделно палтото както си беше цвят "мляко с какао' заприлича на "зебра" с едни светли линии, хем  с препарат за вълна го "препарирах'-хахаха Innocent.....и повече такива експерименти не правя.

# 381
  • София
тя не си переше кърпата за ръце,  защото ди бършела чистите ръце  в нея.
Никога ли не си чувала, че само мръсните хора се къпят всеки ден????
Фри, онова, което си болднала от моята публикация, не беше насочена към пишещите тук, а препредаваше чужда пряка реч. Следващия път ще ползвам тирета и нови редове или кавички, за да няма обидени.
Гес, спорът, доколкото го има, е: мръсни или чисти са дрехите, носени само няколко часа, без човек да се е потил, да и мил пода или да е лепил тапети/стъргал блажна боя (по избор).
Този спор е периодичен. Мен лично много ме забавлява. Ако не се явява от време на време - направо бих напуснала темата. Демонстративно и с леко фръц.

# 382
  • оттам, откъдето започва България
Скрит текст:
Намира се още. Годна е до края на 2018 г.

Пълно е при нас с тази Семана.
Който има магазин Бул Маг може да си я купи. 80 пранета - 7,79 лв., 40 пранета - 3,69 лв. Пълни ми бяха тази вечер ръцете, та не успях да пробвам как ухае.

# 383
С Бинго ли...ръцете де, бяха заети 😜

# 384
# 385
Гес, непременно ще го помириша, да видим дали ще ми допадне като аромат.

Тета, хапеш или се закачаш тази вечер? Laughing
Как усети, че си мисля за Бингото. Съжалявам, че не си купих един пакет, ей така, да си имам. Че хем хубаво пере, хем на страхотна цена беше. Нищо, че не ми трябва в момента.

# 386
Аз да похваля новата “Тема" , прах за бяло. Изпра перфектно работното облекло, което беше с петънца кръв. Доволна съм. Peace

# 387
А какво Ви е мнението за Lenor на прах в кутии?

В Темакс видях този: ,
но не съм го пробвала.

# 388
Аз да похваля новата “Тема" , прах за бяло. Изпра перфектно работното облекло, което беше с петънца кръв. Доволна съм. Peace
Радвай се докато можеш. Имам непотвърдена информация от същото пиленце, което ми чурулика за капсулите на Савекс, но засега няма да пиша повече, докато не се потвърди.

# 389
По този повод да ви питам- как се справяте със саката ? Разчитате ли на химическо и какъв е резултатът ? И след колко носения . Оф , темата е за препарати, но аз обичам всиччко да ми минава през пералнята и ютията. Гледам за тази възможност и ако е не, ами съсипия е , но ...

Първо трябва да се намери качествено ателие за почистване и гладене. За съжаление, не всички са такива, има и ужасно мърляви места. Аз съм късметлия защото на не повече от 300 метра от вкъщи имам такова, посещавам го  ежеседмично. Саката ми са тъмно кафяво, тъмно сини или черни. Трудно ми е да преценя точно какъв е резултата от почистването, но определено има ефект. Случвало се е да се накапя с нещо на някоя вечеря и петна не са оставали. Парното гладене , с пара под високо налягане също допринася за хигиената... Така или иначе, в повечето случаи няма алтернатива. Имам само едно памучно сако, което се пере вкъщи, другото е за химическо чистене. Ако се практикува редовно, според мен няма проблем. Не съм мислил на колко носения, но средно да им се падат по 3-4  работни дни да речем (за мен костюмите и саката са работно облекло).

Общи условия

Активация на акаунт