Перилни препарати и омекотители – 50

• 72 460
  • 740
  •   1
Отговори
# 420
Ще мина и аз днес през дм,ако няма Тема, ще взема Денкмит-а.

# 421
  • София
Чета последните страници... много съжалявам за Тема... в последно време точно нея ползвах за бяло(точно тази в тези сините опаковки, които са доста невзрачни)... но ако е проблема са ниски продажби - не се и съмнявам, то реално тема по магазините почти няма, за бяло намирам само в един квартален магазин и то само в малки кутии (всъщност така я и открих, търсех нещо за проба в малка опаковка и ми допадна).
Сега с риск да бъда замерена виртуално с камъни да кажа, че след като 2 години  ползвах почти само Ариел и Персил, минах от 2 месеца на тази въпросна Тема за бяло и на така оплюваният Савекс за цветно и съм по-доволна от резултатите.

# 422
  • оттам, откъдето започва България
Важното е, че си доволна от резултата. Аз също отсвирих и Ариел и Персил официален внос.
От Темакс си купих турски Персил за цветно и съм по-доволна от изпирането му.
Ако не успееш да намериш по-нататък Тема за бяло пране, пробвай ДМ прах за бяло.

# 423
Може пък да решат да инвестират в Савекс (нещо повече от реклама имам предвид). Никога не съм ползвал битова химия на Фикосота, така че не бих могъл да имам мнение, но предполагам, че си напълно права за въпросния Савекс.
Дано доживея това да се случи, но едва ли при положение, че се продава и така.

Възможно е и целият им бизнес в битова химия да върви на зле, не бих се учудил. Не ликвидираха ли "My Forest" наскоро? Тоест, би могло и да е симптоматично. Имайте предвид, че независимо какво Ви дрънкат повечето пропагандни канали, бизнес средата в България остава крайно лоша. Не бих се учудил и да са го закъсали сериозно, за съжаление.
2017 г. са спрели пет марки: Тертер (продаден), All Nature, My forest, Тема и Feya, а също така и козметичната линия на Тео бебе. Не е добре май, макар че не са единствените, които оставят само най-силните си марки.

Да, забравих да споделя, че който харесва препарата за чинии Фея/Feya е време да се сбогува с него подобаващо.

Сега с риск да бъда замерена виртуално с камъни да кажа, че след като 2 години  ползвах почти само Ариел и Персил, минах от 2 месеца на тази въпросна Тема за бяло и на така оплюваният Савекс за цветно и съм по-доволна от резултатите.
Странно, но и аз.
Скрит текст:
Свършвам Персил, почвам тъпата Тема и дрехите ми изглеждат различно в положителния смисъл. Мислех, че си въобразявам, но не. Пу, тъкмо ще оправят нещо и ще го спрат.

# 424
Аз хич няма да плачя за прапарата Фея, правеше ми ръцете безобразни, вярно мога да слагам ръкавици, но ме дразни през пет минути да ги свалям и слагам!
Тема също съм пробвала за пране........харесва ми.....и Савексът също! Страшно ме е срам но е така! Blush
Също така харесвам Омото от Лидъла повече от зрлатното Омо! Tired

# 425
Тема и Омо ги свързвам с детството си и по чисто сантиментална причина и аз се присъединявам към разочарованите. Е, големи подстрекателки сте да ви кажа! Тъкмо отворих Бинго-то в неделя, имам недовършен плик Персил и неотворена кутия капсули прах+гел Персил, сега и за Тема ще ме накарате да тичам. Smiling Imp Smiling Imp Smiling Imp

# 426
Сега, както неколкократно се писа, при правилно използване на машината и нормално замърсени дрехи без видими петна и прах като Савекс би вършил работа.
Аз лично не бих си давала парите (и то на тази цена) за него защото... Основната част от обема на този прах са сода (натриев карбонат и натриев бикарбонат), сол (натриев сулфат и натриев хлорид) и ситно смляна скала (зеолити). Съдържа твърде малко повърхностно активни вещества, а антирезорбентът е само един – карбоксиметил целулоза. Прахът за бяло има минимално количество избелващи съставки без активатор. Това означава само едно – лоши резултати в дългосрочен план особено при дозиране „на око“, а дозирането на този прах е твърде разтегливо, защото при кутийката, която взех, нито общия грамаж, нито обемът и грамажът за една доза отговаряха на написаното върху опаковката.
Има в него ензими + целулаза и фотоизбелител, но това не променя особено картинката.
Това е. Нито замервам с камъни, нито пък ползването му е повод за срам. Просто да си знаете какво ползвате.

# 427
Размечтах се.....представете си след 10 години тази темичка, отгоре снимка на Савекс, и всички страници изписани с хвалби за него  Joy Joy Joy Що па да не  hahaha hahaha

А засега-щом е само с един антирезорбент, мерси.  Mr. Green

Скрит текст:
Да не се тълкува в никой случай като подигравка към сложните термини на Гес Naughty Напротив, интересно ми е да ги чета, де да можех и да ги запомня и произнеса без грешка някъде, че да изпъкна...ама да не се надскачам викам  Blush

# 428
Според мен някои препарати вървят само защото в някое малко селско магазинче има зареден само един- два вида прах за пране на определена цена и това е. Искаш, не искаш, взимаш каквото има или по-евтиното от две-три опции. Кой е този препарат и кой го зарежда там- не знам.
Ние в големите градове имаме опции, промоции тук и там, разнообразие. Но в малко населено място, с малък избор и източник на информация- реклама по тв, в съчетание с цената...

# 429
Сега, както неколкократно се писа, при правилно използване на машината и нормално замърсени дрехи без видими петна и прах като Савекс би вършил работа.
Аз лично не бих си давала парите (и то на тази цена) за него защото... Основната част от обема на този прах са сода (натриев карбонат и натриев бикарбонат), сол (натриев сулфат и натриев хлорид) и ситно смляна скала (зеолити). Съдържа твърде малко повърхностно активни вещества, а антирезорбентът е само един – карбоксиметил целулоза. Прахът за бяло има минимално количество избелващи съставки без активатор. Това означава само едно – лоши резултати в дългосрочен план особено при дозиране „на око“, а дозирането на този прах е твърде разтегливо, защото при кутийката, която взех, нито общия грамаж, нито обемът и грамажът за една доза отговаряха на написаното върху опаковката.
Има в него ензими + целулаза и фотоизбелител, но това не променя особено картинката.
Това е. Нито замервам с камъни, нито пък ползването му е повод за срам. Просто да си знаете какво ползвате.
Точно така.
Ключовото в горния пост за мен е "в дългосрочен план". Докато не се натрупат непочистените от "ароматния" прах замърсявания след няколко пранета и прането не посивее и погрознее.
Савекс е 3лв/кг, Ариел и Омо - 6лв/кг (не съм сигурна в числата, приблизителни са). От Савекс трябва да сложиш двойно количество прах за да изпереш. Къде е икономията...

# 430
Според мен някои препарати вървят само защото в някое малко селско магазинче има зареден само един- два вида прах за пране на определена цена и това е. Искаш, не искаш, взимаш каквото има или по-евтиното от две-три опции. Кой е този препарат и кой го зарежда там- не знам.
Ние в големите градове имаме опции, промоции тук и там, разнообразие. Но в малко населено място, с малък избор и източник на информация- реклама по тв, в съчетание с цената...

Обратна е връзката, според мен.

В кварталните магазинчета зареждат само евтини прахове, защото това се търси. Представям си в нашия смотан квартален магазин да сложат Ариел или Персил, ще стои, ще стои и никой няма да купи. за това не зареждат търговците, защото ще се набутат само - никой няма да им го купи.

# 431
  • София
Не знам за съдържанието на Савекс.
Чисто субективните ми наблюдения:
- петната са ми същите, не е пълна липса на такива, изпира същото както ариел и персил.
- Оставя по-свеж и дълготраен аромат върху дрехите след сушилнята (още с персил и ариел спрях да ползвам последните месеци омекотител, че пералнята правеше опити да се рамирисва).
- Пералнята ми спря да прави опити да мирише странно.
-Цената ми е все една и съща - Ариел и Персил нон стоп са в промоции, савекса го купувам на редовна цена - така че това не ми е причина за смяната.
- С Дозирането нямам проблеми - за пълна пералня слагам 170 мл, (8кг пералнята се води, прането не тежи ест толкова).
- Дългосрочни  планове за дрехите не правя, нямам заблудите, че  парче плат ще векува , така или иначе.

# 432
Размечтах се.....представете си след 10 години тази темичка, отгоре снимка на Савекс, и всички страници изписани с хвалби за него  Joy Joy Joy Що па да не  hahaha hahaha

А засега-щом е само с един антирезорбент, мерси.  Mr. Green

Скрит текст:
Да не се тълкува в никой случай като подигравка към сложните термини на Гес Naughty Напротив, интересно ми е да ги чета, де да можех и да ги запомня и произнеса без грешка някъде, че да изпъкна...ама да не се надскачам викам  Blush
Антирезорбент – съставка, която предпазва замърсяванията в перилния разтвор да се отложат върху тъканите. Просто ми писна да пиша anti-redeposition и използвах руската дума.
Да, една такава съставка определено е зле. Не съм се задълбочавало много, но примерно Ариел има поне три съставки с подобно действие освен обработената целулоза.

# 433
 А, да, тази съставка си я спомням, че сме я коментирали - да не се върне мръсното пак върху дрехите.
Мерси, Гес... bouquet
Ами важна си е, не може само с една ... Simple Smile

# 434
От дм си взех Денкмит за бяло за 5.99 и това за 3.99
Скрит текст:
че на пералнята ми й дойде времето за почистване.

Общи условия

Активация на акаунт