Откраднат живот - Тема 27 - В очакване на сезон 5

• 61 179
  • 746
  •   1
Отговори
# 420
Единствено Вяра и Наталия по едно време вече преминаха прага ми на търпимост. Останалите бяха с променливи настроения и не беше толкова страшно. Все пак драма трябваше да има, а тя не става само с постоянно примерно поведение.

# 421
Мен Петър по едно време много ме дразнеше, направо се чудех как го търпи Галя. Всъщност спря да ме дразни едва като взе да се занимава с Виолета и нямаше време да се тръшка за какво ли не друго.
Жекова много ме дразнеше също, но там не харесвам нито актрисата, нито героинята.
Вяра беше ужасна, но поне беше някак последователна в образа си на зла кучка. Докато Наталия ми беше топ 1 на поведение, което ме докарваше до желание да отида и да я нашамаря.
Галя и Тасев не помня нито един случай да са ме подразнили, за Калин също не се сещам, на Зорница ми идваше да й перна един зад врата единствено в онзи случай, когато тръгна по Банков в Зимния дворец.
Лорчето от време на време и тя изперкваше, но за щастие за кратко. Мазов е сладур, той също не ме дразнеше.
Бе като цяло ги обрисуваха добре и образите им бяха хубаво изградени. Хубави хора, на които им се случват само лоши неща, обаче.

# 422

Бе като цяло ги обрисуваха добре и образите им бяха хубаво изградени. Хубави хора, на които им се случват само лоши неща, обаче.

На мен понякога ми напомняше на турския "Листопад". Grinning Все лоши неща едно след друго и я да стане нещо хубаво, веднага се разваляше и пак неприятности.

# 423
Определено балансът им куца и сценаристите си мислят, че може да е интересно, само ако има проблем. Не знам дали и предните сезони е било така и дали има шанс да си направят съответните изводи или просто да се въоръжим с търпение и заради хубавите актьори и тук-таме хубавите им хрумвания да изтърпим садизма им.

# 424
Определено балансът им куца и сценаристите си мислят, че може да е интересно, само ако има проблем. Не знам дали и предните сезони е било така и дали има шанс да си направят съответните изводи или просто да се въоръжим с търпение и заради хубавите актьори и тук-таме хубавите им хрумвания да изтърпим садизма им.

Много се надявам в следващия сезон да си пооправят тактиката и да започнат да балансират с драмата. Мен на моменти доста ме натоварваше филма именно заради всичко лошо, което им се случва непрестанно. Но понеже винаги ми държеше интереса сърце не ми даваше да спра да го гледам. Дано в 5-ти сезон има от всичко в умерени количества.

# 425
Предишните сезони бяха далеч по-балансирани или поне драмата не достигаше до такива крайности. Случваха се и доста хубави неща покрай лошите. Тенденцията обаче е, че всеки следващ сезон драмата се разраства все повече и ако това се запази следващия ще ми е вече много труден за гледане. Има и някаква непоследователност в поведението на героите през сезоните. Един сезон Галя е отвратителна, а следващия е пример за съвършена съпруга. С Вяра беше обратното. Наталия обираше овациите миналия сезон, а сега не се траеше през повечето време. Който го нарочат за жертва изобщо не мислят какъв образ е имал преди.

# 426
Драмите не ме притесняваха толкова колкото шизофреничното поведение на част от героите, като искат да има повече драма нека героите да са по-последователни в лудостта си. Както каза някой от вас само Вяра имаше градация на лудостта й, достигането на пика и ескалацията беше добре направено. Наталия през по-голяма част от сезона се държа като пълна откачалка, аз така и не намерих добра причина да се държи по този начин с Калин, към края вече решиха, че това се изчерпа и пак проявяваше разум. Вероятно изстрещелите за новия сезон ще са други, честито на печелившите Joy

Последна редакция: пт, 29 дек 2017, 11:17 от maichetoo0o

# 427
  • София
Най- шизофреничният момент за мен от всички сезони до сега беше Жени в гората.  Crazy

# 428
Част от целта на тези наши мнения е и да се даде обратна връзка на създателите какво се харесва и какво не за да се коригират малко, ако изобщо това е възможно. Как да нямате нищо против крайностите в драмата, т.е. надграждането на една драма с друга и така докато може? Гаден пример: въведоха бременност и аборт при Зорница за финал на всичко ами направо да бяха продължили и с още. Галя да се беше оказала бременна без да знае, прилошало й на манипулацията и повредила нещо Зорница, а докато дойде Захариев да оправи положението се е наложило да изрежат нещо и тя остава завинаги без деца. Добре ли е така или добавя още малко за да се откажат и последните останали да гледат. Наистина трябва да разберат, че и не само с гадости може да се направи да е интересно и ако се налага да има такива да са балансирани и с добри неща за тези герои, а не по цял сезон страдание и после обратното.

# 429
Напълно съм съгласна с това мнение, гадориите ги изсипват на кило. Да, ок, Хинова примерно - не може да има деца, пък после си загуби бебето, не малка травма. Ама това не стига, та трябва и да си загуби органите. Ама и това не стига, та трябва и да й избягат с бебето.
Зорница не стига, че я разиграваха цял сезон, не стига, че си загуби любимия, ами и бебето. То и още може, аз съм сигурна,но кому е нужно?
И другото нещо, при Вяра примерно, всичко се случва, защото тя заора дъното, взе поредица от грешни решения, довели до опита за самоубийство. Но в крайна сметка, тя е тази, която е отговорна за съдбата си и някак си го приемаш по-леко. Има шанс да поправи нещата, както и стана. Взе се в ръце, постави си нови цели, започна да се бори.
А като просто ти се стоварват някакви неща, независещи от теб, ти дори не можел да реагираш, само понасяш ударите...

Последна редакция: пт, 29 дек 2017, 13:51 от Fairy

# 430
Да,точно и Хинова имах в предвид под драма без край. Вече се радвам, че нямаха време и свърши сезона защото както бяха подкарали и Зорница можеха да стигнат още доста по-далеч. А като ни спестиха хубавите 4 месеца остава усещането, че предимно е страдала като само секунди продължаваха щастливите мигове.

# 431
И понеже по-главните герои не им стигнаха, започнаха с Жекова, че и с Йосиф даже. Ама и тя доста наивна се оказа. А през цялото време изглеждаше съвсем друг човек. Разочарова се от Васко един път, после му даде втори шанс. Е дотук добре. Обаче като я излъга един път толкова грубо с парите, защо трябваше отново да я лъже, а тя да му се доверява и пак да му дава пари. Горката с надеждите си остана. И ето поредния персонаж, който не пощадиха.

# 432
Как да нямате нищо против крайностите в драмата, т.е. надграждането на една драма с друга и така докато може?

Гаден пример: въведоха бременност и аборт при Зорница за финал на всичко ами направо да бяха продължили и с още. Галя да се беше оказала бременна без да знае, прилошало й на манипулацията и повредила нещо Зорница, а докато дойде Захариев да оправи положението се е наложило да изрежат нещо и тя остава завинаги без деца. Добре ли е така или добавя още малко за да се откажат и последните останали да гледат. Наистина трябва да разберат, че и не само с гадости може да се направи да е интересно и ако се налага да има такива да са балансирани и с добри неща за тези герои, а не по цял сезон страдание и после обратното.
Ако въпроса е насочен към мен, не виждам къде съм написала, че нямам нищо против крайностите в драмата. Това което написах е, че ако ще правят драма поне да го правят качествено и героите да не изглеждат все едно имат раздвоение на личността.
Както сте писали винаги може да стане и по-зле, сещам се за законите на Мърфи: "Ако съществува вероятност няколко неща да тръгнат зле, то ще се случи това от тях, което ще причини най-много поразии." или "Ако нещата вървят на зле, бъдете сигурни, че те ще станат по-зле!“.Та на този принцип са явно и сценаристите, дали това ми харесва, не, но аз съм  просто зрител и няма какво повече да направя по въпроса, освен да очаквам нещо по-добро. Simple Smile

# 433
Очевидно съм те разбрал погрешно. Извинявай. Аз не говорех за драмите изобщо. Неизбежни са в този сериал предвид жанра му. Говорех само за тези драми, които стигат до крайности и затова последващия отговор, че драмите не те притесняват го приех за тези за които аз имах в предвид.

# 434
Може и да сте го коментирали, но сестра Цанова от първите епизоди не е ли д-р Зорница...
Скрит текст:

Последна редакция: сб, 30 дек 2017, 02:20 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт