Той иска развод

• 36 070
  • 269
  •   1
Отговори
# 135
Искал да не ме лъже и... жаргонно казано " да си освободи терена". Мисля, че не осъзнава какво прави... Постоянно си мени мненията...искам те, не те искам... Той казва, че не е сигурен, че съм човека за него.
Още вчера щях да Ви пиша - неговото поведение за мен означава, че е взел решение (за да повдига изобщо подобен въпрос), но не иска да има прекалено много сълзи, скандали, циркове, негативни емоции. И най-вече не иска да се чувства виновен, не иска да се чувства пълен боклук (какъвто е), иска някакси да излезе с "достойнство" (в неговите очи). Ако може ей така някакси Вие да си стегнете багажа и хем да му освободите терена да се вихри по празниците, хем да излезе, че той, разбирате ли, е предложил да се спасяват нещата, но ВИЕ не сте искали. Направо накрая може да се окаже, че освен че мърморите и не правите секс, сте го зарязали ВИЕ насред празниците. И ако при това положение някое момиче го успокои - кой би могъл да му се сърди, нали така?

Знам, че звучи абсурдно, но това поведение дава такива сигнали. И ми е познато подобно мислене.

# 136
И да остане сам, може и да не се осъзнае. Може и да му хареса да е сам. Има мъже просто не са създадени за семейство.
Авторката да си събере малко дрешки и да отида при родителите да празнува. Тамън ще остане малко насаме и ще си помисли какво наистина иска. Да празнува с този би било доста лицемерно и напрягащо.
А после след празниците си търси квартира и си устрой живота без него.

# 137
Абе момичета- кой мъж застава с достойнство и казва истината на жена си,или на любовницата си.
Има и такива мъже, както и жени, които въртят и сучат пред мъжа и любовника си.

Аз не смятам, че мъжът на авторката е боклук. Просто човека вероятно вече не я обича или смята връзката им за скучна и без перспектива. По-добре да е искрен и да се разделят пред това да я заблуждава и да върти любовница. А и при тях нещата са дори още по-лесни, защото са без дете.

# 138
Подкрепям по-горното мнение на Бгтатко и допълвам:
мъжът ти или е голям хитрец и манипулатор, или е толкова нестабилен и лабилен, че наистина има спешна нужда от работа с психолог (па дано на 30 и кусур години разбере какво иска за себе си).
Разбира се, това не оправдава лигавото му детинско поведение, егоистично и съвсем немъжко. Попита ли го защо точно за празниците е решил да ти сподели тази страшна мъка за него и да те "помоли" да се разделите? Попитай го.

# 139
Aз пак не разбирам това добро и свястно момче защо не си каже като мъж какво иска, а не иди ми дойди ми - не съм щастлив с теб, ама не може ли да сме си заедно, не мога да се мъча повече с теб, ама дали нямаме шанс още... а тя през това време какво да прави? Повече секс с него ли? Да му поднася сърмички ли? Да му гука колко го обича? Да си направи нова прическа и да си купи нови токчета? Това е абсурдно и човек, който някога е обичал и е имал чувства няма да поставя човека до себе си в подобно унизително положение - най-малкото от уважение.

Напълно съм съгласна с bgtatko - чуди се как да засуче положението така, че да излезе сух от водата. Изобщо не му пука, че я наранява и че й докарва страхотен стрес. В момента не иска цяла сюрия роднини да му намилат през ваканцията как може да си разваля семейството и затова играе етюди. А ако успее да изкара нея виновна ще е супер. Аз съм убедена, че когато се разделят, авторката ще чуе невероятни неща за себе си от различни източници. Накрая може и нея да изкарат с любовник. Grinning Най-малкото ще се окаже невротична и фригидна, а той самотен и нещастен, търсещ утеха. Това е като в многото случаи, в които след развод заради изневяра виновната страна хвърля вината върху заминалия си потърпевш партньор, че уж той е "разтурил" семейството и това се натъртва пред децата.

# 140
Да си тръгна, казвате. Мога ли? До преди 2 дни мислех, че имам човек до себе си, бях щастлива, а сега нямам нищо. Нямам дори къде да отида. Ами, родителите ни? Направо ще ги убием, те са възрастни хора. Направили сме планове за празниците - гости, банкети. Отиваме заедно усмихнати, "щастливи", а душата ми... празна...
Здравей. Нов съм тук но е ясно ,че след като чета тази тема значи има причина.неискам да се впускам в подробности ,  но търсейки мнение е твърде вероятно да срещнеш вълна от клишета. А истината е че всеки който иска да даде обективно мнение трябва да обуе твоите обувки и да извърви твоя път.Аз лично съм на мнение ,че щом си намерила сили да допуснеш този човек в живота си  и в сърцето си зани е имало защо. Бягството не е решение то е само изход. Явно е че има проблем ,но когато двама човека са заедно търсят решение на този проблем и то всеки с своите начини и ресурси. Защото човек когато направи грешка и не се опита да я поправи означава че прави още една. Опитай се да спасиш човека до себе си но не с цената на лично унищожение защото ще се превърнеш в човек като мен затворник на собствените си страхове. Човек оценявя нещата които има чак когато ги загуби......повярвай ми. Опитай се да му покажеш че можеш да бъдеш липса в неговия живот а не даденост. Живота не е само срещи и раздели или поне не трябва да е.

# 141
  • Сф
Съгласна с бг татко.Такива бращулевеници показват единствено, че иска друга и ума му е нейде другаде. Да провалиш брака си, празниците и уговорките, не може да ти хрумне просто така.
В случая пази себе си и другата, затова кара по- меко и вменява вина на авторката.Мъжете не обичат сълзи, сополи и обяснения.Те действат. И всъщност той постига своето.Разделят се.Разбира се, че е нормално тя да си тръгне. Може и да откаже, докато мине евентуален развод, но това значи да си губи времето и да удължава агонията.
Другият вариянт-Я да му каже, че имат брак и не мърда никъде и да не я занимава с душевните си терзания, а да прави каквото иска и не и е все тая за загубените 5 години и че смята, че проблема е В него и да си го решава сам.Така да се каже, да му увисне ченето и на него по празниците. И тя да си кара по програма с него или без него.Но да е там. Да му обърка плановете на тоя скапаняк!
Ти все още си жена му, постарай се да го покажеш!

# 142
Малко е странна ситуацията. Авторката такова невинно ангелче ли е?
Питам, защото сте много прясно женени, 2 г. само (и три преди това гаджета), та всичко трябва да е още цветя, рози и бурен секс. Нямате деца (което предполагам е фикс идеята на авторката), какви битовизми, какви пет лева?! Че вие, ако сега не издържате, почакай само деца като се появят да видите какво ще е, какви битовизми и пр..

Много прясно женени сте, нещо друго в допълнение има още... каква криза на средната възраст при млада и нова булка? Не, не....не.

Прясно женени? Rolling Eyes
Аз съм на мнение, че са си омръзнали за тези 5 години. Първата криза е на третата година.
Особено като нямат деца, нормално е да си омръзнат.

# 143
Малко е странна ситуацията. Авторката такова невинно ангелче ли е?
Питам, защото сте много прясно женени, 2 г. само (и три преди това гаджета), та всичко трябва да е още цветя, рози и бурен секс. Нямате деца (което предполагам е фикс идеята на авторката), какви битовизми, какви пет лева?! Че вие, ако сега не издържате, почакай само деца като се появят да видите какво ще е, какви битовизми и пр..

Много прясно женени сте, нещо друго в допълнение има още... каква криза на средната възраст при млада и нова булка? Не, не....не.

Прясно женени? Rolling Eyes
Аз съм на мнение, че са си омръзнали за тези 5 години. Първата криза е на третата година.
Особено като нямат деца, нормално е да си омръзнат.
Сматам ,че хората не си омръзват. Омръзва само рутината. Ясно е , че човек като му омръзне отива на почивка на нещо ноно на нещо различно но в крайна сметка му е най-хубаво когато се върне вкъщи кадето му е уютно, кадето е оставил 5 години от живота си.Предполагам  не е седял 5 години завързан насила с дебело емоционално въже.

# 144
Подкрепям по-горното мнение на Бгтатко и допълвам:
мъжът ти или е голям хитрец и манипулатор, или е толкова нестабилен и лабилен, че наистина има спешна нужда от работа с психолог (па дано на 30 и кусур години разбере какво иска за себе си).
Разбира се, това не оправдава лигавото му детинско поведение, егоистично и съвсем немъжко. Попита ли го защо точно за празниците е решил да ти сподели тази страшна мъка за него и да те "помоли" да се разделите? Попитай го.
Отдавна не можел да намери подходящ момент. Не било защото искал да бъде с друга жена по празниците..

# 145
Омръзването и всички тези стенания за скука и рутина в отношенията са само в нечии глави. И, разбира се, психолозите, писателите и тем подобни разбирачи на душата.
Може да ти омръзне човек единствено, ако вече не го обичаш. Останалото са завъртяни оправдания да оправдаеш собствената си съвест и да избегнеш чувството за вина. Отношенията се променят през годините, но, не, хората в двойката няма как да си омръзнат. Това да не са нощни шкафчета.
Или ок, да приемем, че някой твърди за другия, че наистина му е омръзнал. Ами, това е доста повърхностно и значи не си заслужава да си с този човек. Всякакви други доводи да не иска да е с теб някой човек приемам (да не те обича, да е влюбен в друг/а, да се е появила физическа нетърпимост, да има предателство, разочарование, изневяра), но да ми изтъкне някой причина за раздяла "омръзнала си ми", не е сериозно. Граничи с глупост и даже бих го изгонила с ритници, да си ходи по-бързо.

Много чувствителни станаха всички, особено някои мъже – кризи, липси на смисъл, не издържал, не знаел какво иска. Бе я малко по-твърдо, по мъжки да се държат, какви са тия лигавщини, не бяхме ли жените по емоционалните и нестабилните.

Авторке, този твоят мъж за тези сценки дето ги разиграва, заслужава да му натриеш носа по неговия начин. Работата е "крадецът вика дръжте крадеца" и "болен здрав носи". А той ти ги играе тези драми, защото му е ясно, че го обичаш.

# 146
Омръзването и всички тези стенания за скука и рутина в отношенията са само в нечии глави. И, разбира се, психолозите, писателите и тем подобни разбирачи на душата.
Може да ти омръзне човек единствено, ако вече не го обичаш. Останалото са завъртяни оправдания да оправдаеш собствената си съвест и да избегнеш чувството за вина. Отношенията се променят през годините, но, не, хората в двойката няма как да си омръзнат. Това да не са нощни шкафчета.
Или ок, да приемем, че някой твърди за другия, че наистина му е омръзнал. Ами, това е доста повърхностно и значи не си заслужава да си с този човек. Всякакви други доводи да не иска да е с теб някой човек приемам (да не те обича, да е влюбен в друг/а, да се е появила физическа нетърпимост, да има предателство, разочарование, изневяра), но да ми изтъкне някой причина за раздяла "омръзнала си ми", не е сериозно. Граничи с глупост и даже бих го изгонила с ритници, да си ходи по-бързо.

Много чувствителни станаха всички, особено някои мъже – кризи, липси на смисъл, не издържал, не знаел какво иска. Бе я малко по-твърдо, по мъжки да се държат, какви са тия лигавщини, не бяхме ли жените по емоционалните и нестабилните.

Авторке, този твоят мъж за тези сценки дето ги разиграва, заслужава да му натриеш носа по неговия начин. Работата е "крадецът вика дръжте крадеца" и "болен здрав носи". А той ти ги играе тези драми, защото му е ясно, че го обичаш.
[/quote)
ТОТАЛЕН ФАКТ. невероятно ясно формолирано.

# 147
На колко години е този мъж?

# 148
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
По темата мога да се правят много спекулации. ...

Една от тях е, че на майка му не ѝ харесва, че все още нямате наследник...Отвратително звучи, но хора всякакви...

Друга е, че на момчето не му се е женило, но вие сте го оплели...с идеята, че вече му е време... или да не го изпуснеш.

Трета е, че просто е шавлив, не се е наживял...

Или се е влюбил...

Или че ти си го обсебила, вкопчила си се в него с всякакви изисквания, фантазии...забравила си кои сте и кои сте били...

Или...

Но мисля, че няма значение тук нито причина, нито кой е виновен

Аз мисля, че няма връщане.
Тръгни си с достойнство, не търси вина, не прави скандали!
Той не те иска и едва ли ще те поиска. ...
Може да съжалява след време, но какво значение има това.
Просто си върви....

Аз вярвам, че ще ти се случват много хубави неща занапред... Очаква те и щастие и нова любов и какво ли не още...
Толкова си млада.
Успех!

# 149
Ох, много говорих с него. Търсих нещо, ей така, да се хвана.. да си спасим брака... Разбрах, нещата са сериозни.. Нямало друга. Искал да не ме лъже и... жаргонно казано " да си освободи терена". Мисля, че не осъзнава какво прави... Постоянно си мени мненията...искам те, не те искам... Той казва, че не е сигурен, че съм човека за него. Лошото е, че чак сега разбрах- щом постъпва така... не е човека за мен...
Поредния "мъж", който не знае какво иска... Тръгни си, ще се опита да си те върне. Събери си мислите, отивай да празнуваш, на масата с приятелите ви кажи, че трябва да кажеш нещо и обясни как стоят нещата (без подробности, "той не знае какво иска, развеждаме се" е достатъчно). Аз бих замълчала пред родителите.

Общи условия

Активация на акаунт