Той иска развод

• 36 039
  • 269
  •   1
Отговори
# 180
Ох, мили мои, ще ви послушам. Веднага щом се видим, ще кажем на родителите. Чета вашите съвети, вие не знаете всички детайли и казвате, че всичко е приключило. Лошото е, че и моите приятелки, които го познават мислят същото... Все ми се иска да се събудя сутринта и всичко да е било сън... Иска ми се да знам, че ще стане чудо, той ще се опомни...Но след всичко, което чух, осъзнавам, че не е правилно. Сърцето ми го иска, а интуицията ми казва "Бягай! Не се обръщай". Знам, че най- тежкото предстои- събирането на багажа и момента, в който остана сама с кашоните в новата квартира.. Как не разбрах, че е нещастен?Дори не сме се карали напоследък...

# 181
Вината не е твоя!
Не празнувайте Коледа заедно, дори и преструвайки се! Не си създавай мъчителни спомени,които ще искаш да забравиш! Дръж се на ниво! Трудно е! Стисни зъби! Твоя няма топки да си понесе отговорността за глупостта! Не ходи и майка му и не го води в къщата си на този свят ден!!! На никоя от нас не е било лесно! Запази достойнството си!

# 182
  • София

Така е и уважавам мнението , но аз съм със същия трагичен опит и неисгам да звуча голословен.Въвлечен съм в същия любовен триъгълник и тъпия ъгъл съм аз. Но се се отказах от нея въпреки , че залитна въпреки , че ме докара до суицидив и прекарах принудително месеци в лудница.......аз не се отказах от нея и продължавам да я обичам. Само казвам , че тези проблеми ги е имало навсякаде и в всички семейства и прави чест когато намираш начин да спасиш едно градено семейство отколкото да се откажеш да опиташ всичко.

Ти си с психически проблем, за съжаление и не можеш да бъдеш пример. Peace

Няма нормална психика, която да не включи чувството за самозащита в един момент- дали ще се прояви като яд, бяс, злоба и омраза, преди да премине в безразличие, е без значение.
Но, при здрава психика, нито се стига до лудница, нито се обича този, който те е наранил, дори и да не те е унижил.

Към авторката- ако си ми дъщеря и ме подложиш на това унижение- да прислугвам на боклука и да му се радвам на празника, ще си имаш допълнително неприятности- с мен.
И ще се чувствам доста провалена като родител............

# 183
Нещастен бил! Глупак. Като ти почука на вратата след време, хич не го жали. Ще минеш през това-бъди сигурна.
И понеже четох мнения,че много лесно ръсим съвети за раздяла на кило, знам че не е лесно.
Сестра ми и зет ми се разделят след близо 14 години съвместно съжителство и дете на 12 години. Инициативата е нейна. След като цяла седмица гълтам жаби и ми е тежко-днес казах и на майка ми, да не й опява, защото сестра ми ще я намрази. Да -дойдоха днес на вечеря , той утре си заминава, но такова напрежение витае около тях, че направо беше простотия да си го причиняват. Случват се такива неща, в повечето случаи са за добро.
Нямаш дете от него,което е плюс, не го оплаквай като мъртвец, а вдигай главата високо и давай напред!

# 184
Според мен е редно да им кажеш ,но го направи в негово присъствие без да ги ползваш за арбитри. Да кажи че имате проблем ,и сложете картите на масата и сама ще се учудиш колко мъдри съвети ще чуете от тези хора(който явно са заедно след толкова години и е неизбежно да са нямали "непреодолими"семейни проблеми.)ако в него има такъв категоризъм ще го постави като факт който не подлежи на обсъждане. Но ако е просто объркан ще заеме една доблестна мъжка позиция. Защото някои неща не се връщат никога и ще е глупаво да биеш отбой с свита опашка оставяйки един повърхностен флирт с неясен или по-точно много ясен край да сложи края на нещо което сте градили с години. Задай си въпроса така .....след като след 5 години е "решил" да те остави представи си колко седмици ще му трябват да приключи с нея. Да ти кажа ли веднага след като отмине тръпката от криенето всичко ще мине в една права линия....... замисли се те нямат нищо ..нямат общи грижи нямат общи проблеми общи навици нямат спомени нямат нищо а си готова да и го подариш само защото той е проявил несигурност а ти си приела решението кротко.

# 185
  • град-държава
Ameliah, искрено ти съчувствам, но и не те разбирам, извинявай. Моето мнение е, че този човек никога не те е обичал. Ти винаги си се държала удобно, включително и в тази ситуация му правиш живота лесен и отново гледаш да му угодиш. Някога ти била ли си на първо място изобщо - за него, за себе си и за съвместния ви живот, ежедневие?
Аз няма да ти казвам какво трябва или не трябва да направиш, но мисля че цялата ви връзка е била крепена на илюзии - ако ти си така, той ще е така, ако се ожените - той ще се промени, ще започне да те обича и т.н., и т.н. Била си винаги в негова услуга, за негово удобство, старала си се, полагала си усилия, защото много добре си знаела за кого се омъжваш. Той е такъв, какъвто е и съм убедена, че принципно не е човек, който постъпва коректно и по мъжки. Не е само в този случай.
Постъпката му е безкрупулно противна и аз лично честността не я разбирам по този начин. Когато не желаеш някого, дори добрите му страни ти се виждат лоши и отвращаващи. Аз съм сигурна, че нито мрънкаш чак толкова, нито това че си чистница са поводи за раздяла и нечий нещастен живот.
Виждам, че си доста емоционално-романтична. Ок, привлякла си плейбоя в някакъв момент, но той някога отвръщал ли ти е по този начин?
Факт, взел си е домашен любимец да го котка, като е започнал да му пречи го изхврля и в този ред на мисли не му оставяй котката, да не се озове и тя на улицата. 😉
Purelove ти е дала добър съвет - я го шамаросай и него с нещо, което да го остави и него с увиснало чене, пък го виж. Явно да му демонстрираш самочувствие е това което не очаква от жена си.

# 186
  • Варна
Защо мислиш, че ако си знаела/разбрала, че е бил нещастен нещата са щели да са различни? Нямаше. Приеми го. Не зависи от теб.

# 187

Така е и уважавам мнението , но аз съм със същия трагичен опит и неисгам да звуча голословен.Въвлечен съм в същия любовен триъгълник и тъпия ъгъл съм аз. Но се се отказах от нея въпреки , че залитна въпреки , че ме докара до суицидив и прекарах принудително месеци в лудница.......аз не се отказах от нея и продължавам да я обичам. Само казвам , че тези проблеми ги е имало навсякаде и в всички семейства и прави чест когато намираш начин да спасиш едно градено семейство отколкото да се откажеш да опиташ всичко.

Ти си с психически проблем, за съжаление и не можеш да бъдеш пример. Peace

Няма нормална психика, която да не включи чувството за самозащита в един момент- дали ще се прояви като яд, бяс, злоба и омраза, преди да премине в безразличие, е без значение.
Но, при здрава психика, нито се стига до лудница, нито се обича този, който те е наранил, дори и да не те е унижил.

Към авторката- ако си ми дъщеря и ме подложиш на това унижение- да прислугвам на боклука и да му се радвам на празника, ще си имаш допълнително неприятности- с мен.
И ще се чувствам доста провалена като родител............

Уважавам мнението ти, но съм напълно психически здрав. И ще ми е полезно да ми дефинираш как точно спираш да обичаш някой .......просто превключваш копчето и край?  И повярвай ми мога да съм пример защото тук става въпрос за семейство а не накаква тинейджърска връзка която можем да замеряме отстрани с тези износени клишета.......е...би му  май...та зарежиго.....гледай си живота и тнк.

# 188
Ами той си е казал от какво е "нещастен":
Чувствата му се били променили, избързал със сватбата, не бил сигурен, чувствал се задължен от очакванията на родителите си, привличали го други жени, искал да изпита пак тръпката на влюбването, не съм била неговата половинка (макар, че съм покривала голяма част от критерийте му)...

Не всеки е щастлив от създаването на семейство. Има хора авантюристи. В началото му е била интересна, наситил й се е,  2 години е изтърпял "брачните окови"/явно за него/, и почва да го дразни чистенето, мрънкането, ако не е едно, ще е друго. Оправдания. Човекът иска да ловува, и го е казал. Него не го интересува домашния уют, и че тя го обичала. Интересува го "тръпката".  Имал симпатии към някоя, щом и тя му омръзне след време - и към друга...

Така, че авторката да не се обвинява, че не е забелязала, че е нещастен, тя няма какво да направи.

# 189
Стига се самонавива и пренавива! Няма да се озовеш сама с кашоните в новата квартира - защо сама си изфантазираш драматични картини, които да те натъжават?. Ще се озовеш в кокетно ново жилище, в което ще си спокойна и без драми, без някой да ти намила как е нещастен с теб. Ще се виждаш с приятелки там, ще си изкараш всички тъжни мисли, ще им поревеш, ще го охулите хубаво и постепенно ще ти мине. Ще се чувстваш на чисто, с ново начало. На 33 не си престаряла, нито нещо ти има. Ще се запознаеш с друг и ще си направите нормално семейство. Приеми това като гаден, но не фатален опит.

# 190
  • София
Защо мислиш, че ако си знаела/разбрала, че е бил нещастен нещата са щели да са различни? Нямаше. Приеми го. Не зависи от теб.

Тук не съм много съгласна.
Ако някой се чувства нещастен във връзката поради това, това и онова, и го каже в прав текст, може нищо да не се промени и той да си остане нещастен, при това обвиняван, че има някакви свръх изисквания и е прекалено чувствителен, но може да се стигне до сериозно обмисляне и промяна в начина на общуване, в реакции в дадени ситуации и т. н.

Фактът, че нищо не ѝ е било загатнато на авторката, говори че просто не е имало проблем, докато не се е появила новата звезда, чието най- голямо достойнство е, че е непозната и нова тръпка.

Уважавам мнението ти, но съм напълно психически здрав. И ще ми е полезно да ми дефинираш как точно спираш да обичаш някой .......просто превключваш копчето и край?  И повярвай ми мога да съм пример защото тук става въпрос за семейство а не накаква тинейджърска връзка която можем да замеряме отстрани с тези износени клишета.......е...би му  май...та зарежиго.....гледай си живота и тнк.

Не съм имала намерение да те засягам, но както казах, човешката здрава психика е така устроена, че в сюблинни моменти включва системата за самозащита и трансформира чувствата в техните антиподи.
Нали ли чувал, че между любовта и омразата има само една крачка?

Не можеш да превключиш копчето на "влюбване", както не можеш да го врътнеш на "разлюбване", но и двете му положения не възникват без причина. И както силните положителни емоции довеждат до влюбването, то силните отрицателни, предизвикани от обекта на влюбване, действат отрезвяващо и освобождаващо.
Да обичаш някого, който не те обича, не те уважава, не те зачита, си е мазохизъм и необич към себе си, а мазохизмът е отклонение от нормата.

И да, точно за семейство говоря, а аз съм човекът тук, който най- твърдо застава зад тезата, че щом си го създал, щом и
деца имаш, не можеш с лека ръка да заявиш, че просто вече, ей така без никаква причина, не те кефи вече половинката, та ще си биеш камшика и ще срутиш света на детето си.

Последна редакция: нд, 24 дек 2017, 21:05 от absurT

# 191
Аз не съм идеална, също и той. Разбира се, че е имало неща в другия, които не са ни харесвали. Говорили сме, някой неща сме коригирали, други не, защо не ни е било възможно да ги променим- те са част от нашата същност. Тези неща, които ме дразнеха в него, аз ги приех. Той прие някои, но не всички. Отдавна сме заедно, ако толкова са му пречели, защо изобщо се ожени за мен?
Нещото, което ме измъчва е въпросът, който моите родители ще ме зададът е дали сме направили всичко възможно да спасим брака си? Ето и двамата се съгласихме, че е по- добре да се разделим без бой. Аз от обида и огорчение от чутите думи, той поради причина, която не ми е известна.

# 192
Човек, който иска тръпка и влюбване не е готов за семейство. Това ми звучи много детинско. Радвай се, че сега става така, а не като забременееш и имате дете. Съвсем млада си. Ще си намериш щастието другаде. Имаш време и за деца. Такива мъже, на които бързо им омръзва, са опасни. Не знаеш в кой момент ще реши, че иска разнообразие. Бракът не е забавление и тръпка нон-стоп. Бракът е компромиси, уважение и поемане на отговорности, дори и в лошите моменти.
А да не говорим, че мрънкане и липса на секс не е сериозна причина за развод. На човекът просто му е скучно и е хвърлил око на някаква, тръпнейки за разнообразие.

# 193
  • Варна
Човек, който иска тръпка и влюбване не е готов за семейство. Това ми звучи много детинско.
Точно. И това от страна на 37-годишен... просто нямам думи. Да е на 20 как да е, ама голям мъж... Явно такъв му е моделът, аз не бих се занимавала да го променям и да спасявам брак с такъв. То е обречена кауза.

# 194
Нека той се бори за теб !

Общи условия

Активация на акаунт