Той иска развод

• 36 010
  • 269
  •   1
Отговори
# 225
Авторке напълно ме изгуби честно. Знае за форума-казала си му ти. Продължаваш да го жалиш, пак непонятно защо. Казах ти пресен пример от днес- зет ми се изнесе след 14 години живот тук и син на 12.  Няма конкретна причина, поне не доказана изневяра , но не се обичат,живеят по навик, крещят си пред детето и т.н
Но сестра ми не е седнала да се тръшка, има си собствен дом,има мен,има майка ми и сме зад гърба й. Такъв е животът хората се разделят и след 30 години заедно, стоенето в един брак на всяка цена заради одобрението на другите е чиста съсипия!

# 226
Казах на братята ми, хубаво ми е да усещам, че са твърдо зад гърба ми, приятелките ми също. Притеснявам се за родителите си защото много много ще ги разочаровам и огорча. Знам, че ще застанат зад мен, но съм сигурна, че ще ме обвиняват, че съм разбила брака си.

Как?
Спестяваш ли нещо?
Ще кажат, че всяко семейство има проблеми. Защо сме се отказали, защо толкова лесно сме оставили да приключи всичко, нали много сме се обичали и сме искали да се женим... Със сигурност съм допуснала грешки от битов характер. Но съм била вярна, винаги съм му била опора и приятел, грижела съм се да се чувства уютно, обичан и ценен. Казвал ми е какво не ми харесва, опитвала съм да го променя колкото мога. Повече не знам какво можех да направя за да не се чувства " нещастен"...
Да, всяко семейство има проблеми и затова ще им кажеш от какъв характер е проблема във вашето. И че предпочиташ да "разбиеш" сега само един кратък брак без деца и да си дадеш втори шанс докато си млада, отколкото да родиш дете от този мъж и винаги да си нащрек какво може да ти сервира той.

# 227
И защо мислите ,че трябва да влезне с идеята да се сражава с мненията които го постявят в ролята на безсърдечен демон. Не е ли по добрия варянт да прочете мненията само на авторкята и да си направи равносметка на всичко......да разбере че я боли от факта че ще го загуби и най-вероятно не му е казала. Да погледне и той като съдник в тази тема та дори съдейки и себеси. Мисля че трябва да пуснат тая тема в техния 5годишен форум и и да хвърлят ножове обиди откровения прошки и съвети единствено през призмата на собствените си отношения и емоции. Защото най обективните мнения ще са само техните. Аз категорично заснавам зад мнението че трябва да спасят това семейство и то не защото единия ще е обиден или наранен а защото семейството е нещо свято и е нещо градивно което трябва да се пази та дори от нас самите.

Той не я обича. И никога не е я обичал. Омръзнала му е, иска да ходи и с други жени.Имал си и тръпка вече към друга.
И след това как точно си заслужава това семейство да се спасява? Защо?

# 228
Аз не мисля, че никога не я е обичал. Просто са се променили чувствата му, не е постоянен човек. Още дете нямат и някой да ти омръзне - несериозно е. Особено за мъж на 37. На тази възраст дори и свободолюбивите имат по 1-2 деца, той сега е сетил, че не се е срещал с достатъчно жени... Като че ли до 35 в затвора е бил.

# 229
Той не я обича....... логично е така да го мислим......не я е обичал .......да си го обясняваме че е  живял 5 години с нея насила чакайки да дойде новата ме тръпка.....глупости. 

# 230
Криво ми стана за авторката, и не мога да се стърпя... Съвети много и всичките са на място...но защо ми се струва, че тя все не може да се реши. Била съм на нейно място... оставих го да решава... този ад.. никога не бих позволила някой да ми причини отново... По-добре си празнувай празниците с други хора и си тръгни сега...работата си е ясна... няма какво да чакаш вече...дори и да се надяваш и дори да ти се иска...пак няма вече за какво да чакаш.. казал ти го е, че иска да е с друга и с ТОВА Е НАЯСНО. А дали ще е тази или онази... Няма значение.
Сега не ти е лесно да кажеш на близките си... По-лесно ли ще ти е да им кажеш март-април-май че се развеждате...че си търпяла подигравки с месеци и че накрая вече не си могла да издържиш повече. Какво ще кажат близките ти и родителите ти тогава? Браво, мойто момиче...заслужаваш медал, че изтърпя с месеци в името на любовта си.

Никой няма да ти каже браво, никой няма и да разбере какво ти се е случило...защото ще те е срам да си признаеш дори сама пред себе си (камо ли пред друг), че си се оставила в името на любовта си...да те направят на маймуна и глупачка..и то месеци наред...вместо да си тръгнеш... Когато е трябвало...

Последна редакция: пн, 25 дек 2017, 14:52 от ЛъчеНаДъгиче

# 231
  • град-държава
Когато си обичал някого, не се отнасяш с него като с парцал, който трябва да разкараш. Не ти  омръзва просто, не спира да ти пука за неговите чувства. Грижа те и го караш по-уважително, когато решиш да приключваш. Не го манипулираш и не му разиграваш циркове и представления, в които се опитваш да го вкараш и него да ги играе. Нали, ако някога си обичал този човек, изпитвал си любов и топли чувства, и липсват грозни ситуации същите не се изпаряват просто така. Продължаваш да искаш този човек да е добре и да не страда, доколкото е възможно.
От всичко написано от авторката, аз не усетих нещо подобно. На мъжа 'и му пука единствено за него си. Да мине леко и безпоследствено, ама за него, да не го занимават ако може и т.н.

# 232
Задавам си въпроса защо няма нито една такава тема от мъж? И логочния отговор е - защото мъжете имат глава на раменете си, с коята да мислят и решават и топки, за да си поемат последствията. То е ясно, че жените нямат топки, но глава имат ли?

# 233
Елора, щом никога не я е обичал защо, според теб, е решил да жертва пет години от живота си с нея?

Аз си мисля, че авторката обича драмата. Какво щели да кажат родителите й, как щели да се чувстват ... Как щяла да ги нарани. После пък уж случайно нейния видял темата ... Драма, драма и все тя в центъра. Уж искала дете и много го обичала пък рядко се съгласявала да правят секс. И във всеки пост тук се усеща как драмата се излива от нея, как подхожда с преувеличаване и доза мрънкане ама се сърди, когато нейния й казва, че много мърмори. Ами трудно се изтърпяват такива хора. Имам такава позната ... Като я видя пресичам улицата за да не ме спре и да не я слушам, защото много добре умее от едно 'Здравей' да стигне с няколко изречения до това, колко недооценена е и как мъжа й е най-ужасния човек ... ама пък си стои при него вече 9-10 години Joy

# 234
Каквото и да реши твоят мъж...след празниците...ще пострадаш само ти - това трябва да ти е ясно...Тази вратичка дето си е оставил...не е за теб...а за него...ако му скимне друго, като се наиграе...

Иска ТОЙ да е щастлив...не мисли за твоето щастие, щом за празника ти сервира това...
Че иска и след празниците да ти го сервира още...

Едни мъже се оплакват от жените си - иска внимание, не готви, не чисти, само с нея да се занимавам... Други - ми тя си има работа, занимания, готви, чисти, няма време за МЕН...
Трети... Ти сериозно ли още четеш? Оправдания има винаги...и той никога няма да е виновен...

Ставай и си заминавай...или най-добре му опаковай още днес багажа -да мине да си го вземе, ако не - кажи при едикой си ще го оставя... може даже да не идваш... Аз те обичах и още те обичам, но не заслужавам това... Оставям те да търсиш щастието си, остави ме и аз да намеря своето...чао и това е...Ще ти се обадя след Нова година, като работят адвокатите, да се разпишеш...

Последна редакция: пн, 25 дек 2017, 15:08 от ЛъчеНаДъгиче

# 235
На мен пък не ми се струва чак да иска да я изрита мъжа ѝ. И изобщо, не разбирам защо се налагат мнения, че не я е обичал никога. Просто... просто понякога нещата се случват. А за да се случат, вина имат двама. Съвсем нормално заставам на позицията на авторката, но мисля, че ще си направи услуга, ако след преодоляване на първоначалния шок погледне по-дълбоко в себе си и потърси причини и у себе си.

# 236
Елора, щом никога не я е обичал защо, според теб, е решил да жертва пет години от живота си с нея?

Аз си мисля, че авторката обича драмата. Какво щели да кажат родителите й, как щели да се чувстват ... Как щяла да ги нарани. После пък уж случайно нейния видял темата ... Драма, драма и все тя в центъра. Уж искала дете и много го обичала пък рядко се съгласявала да правят секс. И във всеки пост тук се усеща как драмата се излива от нея, как подхожда с преувеличаване и доза мрънкане ама се сърди, когато нейния й казва, че много мърмори. Ами трудно се изтърпяват такива хора. Имам такава позната ... Като я видя пресичам улицата за да не ме спре и да не я слушам, защото много добре умее от едно 'Здравей' да стигне с няколко изречения до това, колко недооценена е и как мъжа й е най-ужасния човек ... ама пък си стои при него вече 9-10 години Joy

Не е имал топки за да си тръгне навреме. Има и такива хора. И накрая е събрал смелост.

# 237
Защо да търси у себе си вина? Че е избрала грешния мъж? До късмет е. Едва ли за 2 години брак се е превърнала в дзвер, а преди това той си я е избрал.

# 238
  • град-държава
Аз не мисля, че авторката драматизира особено. По-скоро има склонност към преекспониране на действителността - илюзии и пясъчни кули.
Не, не иска въобще да я изрита, затова на нея 'и се налага да си търси квартири точно по празници. Знаете ли кога ще ми сервират такъв мизерен подарък и то по този начин, и ще им се получи... никогаш. 😆
Който не е щастлив, да си търси щастието, но не за моя сметка.
Тя му е съпруга, ако има акъл и глава на място, ще е наясно че не става просто така.

# 239
Аз не мисля, че никога не я е обичал. Просто са се променили чувствата му, не е постоянен човек. Още дете нямат и някой да ти омръзне - несериозно е. Особено за мъж на 37. На тази възраст дори и свободолюбивите имат по 1-2 деца, той сега е сетил, че не се е срещал с достатъчно жени... Като че ли до 35 в затвора е бил.

Хахаха, точно... Чичак е станал..още не знае какво иска и дали се е наиграл...
Да иде да празнува в Студентски град...с децата и ще му мине....още като почне ретро-то на ди джея... Аз като бях на 20...тея на 35-7 год за мен бяха чичковци и лелки... пенсионери някакви... Малките ще го оправят...ако жена му не може.... Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт