Здраве, щастие и догодина за ОКТОМВРИйската дружина - Тема 3

• 46 306
  • 723
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте, момичета!

Извинявам се, че ви прочетох по диагонала, но наистна не мога да успея да прочета над 300 нови публикации откакто съм писала последно.
При нас има много семейни празници в серията от Коледа до Йордановден и почти не съм пускала компа. Баткото беше във ваканция и прекарвахме повече време семейно Simple Smile
За много години на всички!
Бебчо стана на 3  месеца преди седмица. Реших да му дигна дозата АМ от 90 на 120, но той не го изяжда цялото. Към края почва да бута с език и си мисля, че му е много, защото той все пак и суче кърма. Нощем понякога прави пауза от 5-6 часа, но има и дни, в които не се получава Simple Smile

Аз ще почвам да работя, бях ви споменала и преди. Работя за себе си, осигурявам се на минималното и този майчински никак не ме топли. Мисля да се възползвам от новия закон за половината майчински и тези дни ще подавам документи към НОИ, още не съм наясно какво трябва да пусна (ако някой знае и може да ми помогне, ще се радвам).

# 256
  • София
И на мен ми е любопитна темата с прехвърлянето на майчинството, ако някой знае нещо повече може да сподели Hug

# 257
И на мен ми е любопитна темата с прехвърлянето на майчинството, ако някой знае нещо повече може да сподели Hug
До една година на детето не може да го прехвърлиш

# 258
До една година на детето не може да го прехвърлиш
Можеш след 6-тия месец на баба, дядо, баща...на който искаш

# 259
  • София
Мислите ли да правите кръщене и кога?
Аз се чудя за София зя църква и ресторант. Искам да е лятото.

# 260
  • София
Ние мислим да правим кръщене пролетта или лятото.

Не смятам да е тип "сватба" и ще бъде с малък кръг приятели и близки роднини.

Познаваме свещенниците в кварталната църква (която никак не е малка де, в парка Света Троица) и сме доволни от личното отношение с което водят ритуалите. Това за мен е важно по скоро отколкото показното и яденето и пиенето.
 За заведение също ще е в близост от среден клас - нито прекалено обикновено нито прекалено официален ресторант.

Исках да е около годинката, но мъжа ми настоява за по-рано пролета. И среден вариант е лятото Grinning

# 261
  • София
Ние мислим началото на юни, в църквата при свещеника, който мен ме е кръстил като малка,се после обяд някъде на открито и някоя баба да се занимава с дечко ако се размрънка, поне ще са всички накуп Blush
Бебо от няколко седмици има много груба и суха кожа от външната страна на крачетата и около лактите, а на места по краката и сухи участъци. Утре ще запиша час за ваксина, но това много ме притеснява да не е някой дерматит...

# 262
Ние мислим на годинката и.

# 263
Ние мислим да правим кръщене пролетта или лятото.

Не смятам да е тип "сватба" и ще бъде с малък кръг приятели и близки роднини.

Познаваме свещенниците в кварталната църква (която никак не е малка де, в парка Света Троица) и сме доволни от личното отношение с което водят ритуалите. Това за мен е важно по скоро отколкото показното и яденето и пиенето.
 За заведение също ще е в близост от среден клас - нито прекалено обикновено нито прекалено официален ресторант.

Исках да е около годинката, но мъжа ми настоява за по-рано пролета. И среден вариант е лятото Grinning
Много ги обичам тези свещенници, там кръстих големия, сватбата ни беше там също;) И двете молитви за 40 тия ден:) Аз живея ъочно срещу нея:) аз сина ми го кръстухюе беше на 3 и нещо , нямахме проблем беше послушен но като цяло по-добре да е бебе, аз все си мисля да е лятото и аз.

# 264
Оказа се, че имам 3 сгрешени болнични листа, освен ... всичко останало - и трябва да ходя до МД и педиатър да ги оправят, което ще стане...не знам кога. Вчера ходих до счетоводството с бебето да ми обяснят какво се случва.
И от работа ми твърдят, че не е тяхна грешка и на всичко отгоре са ми цитирам "обидени".

Мами, бебка кашлюка леко, педи не вдига по това време, тя е чак следобед и типично не си вдига тел. Препоръки имате ли за кашлица?

Също контакти на педиатър, който прави домашни посещения? За нашата докторка по-рано от утре следобед няма да се вредим.

# 265
  • София
Е.М.А ,  значи сме съседки с теб що годе.
И ние правихме там чистата молитва. Наистина са много смирени. Simple Smile

# 266
  • София
Ние и големия не сме кръстили въпреки ме той всяка седмица ни кара да го водим в църквата и си купува икони на светците.
За мен кръстника не трябва да е който и да е а да има отговорност към кръщелника си и ми е трудно да изберем.

# 267
Дам съседки сме Elinor_F, много ни е хубаво кварталчето:) Ние скоро се местим на 100.метра от сега хахаха:) Успях след дълго търсене да си намерим апартамент пак тук:) Аз искам тихичко да се похваля че сме готови с режима:) И той много ми харесва, вече 2 дена хапва към 20 и 30 и спи до 00:30, хапва и заспива и се събужда в 5 и 30-6 сутринта, хапва пак закъртва събужда се в 8 и 30,играе смее се, правим тоалет и оп в 9 и 30 заспива за час, буди се в 10 и 30-11 и хапва и пак закъртва. И после хапва на 3.часа:) Много съм доволна, дано се задържи така,.но подчертавам че коликите минаха което много му повлия!

# 268
Бебси втора вечер прави голяма пауза (22h до 4-5) и после заспива до 8.30. Обаче за сметка на това през деня повече от 2 часа (даже 2 са много) издържа само ако сме навън. Иначе е през 1.5 часа, а вечер и през час, като я храня преди истерията, не при първи признаци на глад. Добре че бързо яде.

# 269
Бебси втора вечер прави голяма пауза (22h до 4-5) и после заспива до 8.30. Обаче за сметка на това през деня повече от 2 часа (даже 2 са много) издържа само ако сме навън. Иначе е през 1.5 часа, а вечер и през час, като я храня преди истерията, не при първи признаци на глад. Добре че бързо яде.
знаеш ли и моя ядеше на 2 часа, някой път и на час и пловина, и като спрях да го кърмя заради антибиотика и давах от шише разбрах защо, просто съм му давала в часове в които той изобщо не  е гладен и се е будил по друга причина хапва тогава по-малко но не нормална доза и затова е проплаквал после...Примерно аз му давах да яде като се будеше в 4 и 30 а той тогава не е бил гладен, после пак в 7 и 30, а вече не е бил така гладен както като прпопуска яденето в 4 и 30. И после на 3 часа, а явно от сутрешното хранене не огладнява на 3 часа а поне на 4, 4 и половина. И това го останових с биберона...иначе нямаше да мога да предположа и откакто почнах да спазвам по-голяма пауза вечер и сутрин почна и по на рядко да огладнява защото си хапва като хората...

Общи условия

Активация на акаунт