Здраве, щастие и догодина за ОКТОМВРИйската дружина - Тема 3

• 46 315
  • 723
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Значи при теб ще ходим:)
Аз дете под 2г не бих дала ако не е крайно наложително.

# 241
Аз мисля по-скоро да потърся детегледачка за 2019. Обаче колко ли ще се навият да го гледат барабар с кученцето?

Като избирате ясла, какво взимате предвид?

# 242
Тоест според вас няма смисъл да се пробваме приз февруари? Чак за май месец остава....дано проходят до януари. И аз не искам да го давам презз зимата нолкова малък, но не можем да си позволим да остана на майчинството от държавата! То е безумно смешно!
Колко долу-горе са частните градини като цени и освен да са проходили има ли и други изисквания?

# 243
Момичета, аз работя в частна детска градина и поне при нас условието е да са проходили. Няма как да се полагат грижи за 10 бебета на година - година и половина и някои от тях даже да не ходят...

И аз работя в частна градинА и при нас условието е да са проходили. Таксата е 650, ако сега не са я вдигнали на 700.

# 244
  • София
Тоест може да кандидатстваме както фувруари, така и май месец ? И двете са за прием септември ли ? Защото те тогава ще са много малки да тръгнат, а местата се пазят 90 дни от 15.09.18, когато пак ще са малки. Изобщо чета и нищо не разбирам Smile Ако искам да тръгне март 2019 кога се кандидатства Tired Face

# 245
Мисля, че трябва да са на поне 10м, за да кандидатстваме, т.е. класирането през май 2018 е прекалено рано. Тогава са най-много бройките и на следващото класиране няма да има почти никакви места.

Аз и без това не изгарям от желание да е държавна (ММ е медицинско лице и може и да съберем добри точки), защото те джобят за щяло и нещяло. Ако ще плащам, предпочитам да си планирам предварително.

# 246
Няма изискване детето да е навършило 10 м., за да кандидатства, защото кандидатства целият набор. Т.е. сега февруари отварят новата кампания и обявяват свободните места за септември. До май се прави профил и се нареждат желания, май е самото кандидатстване - с все жребия за еднаквите точки, като има 3 големи класирания през седмица или 2, забравила съм. През септември децата тръгват,като може да се отлага тръгването с 90 дни или с договорка с директорката да се води, че ходи, пък да не ходи срещу заплащане на месечната такса. Във втория случай обаче майчинството спира. От септември тръгват текущи класирания с единични бройки от отписани/преместени деца или новооткрити групи. Не разчитайте на тях, супер малко са.

# 247
Момичета, днес бяхме на ваксини и взехме и ротавирусната. Бебка повърна след около 2ч. Мислите ли, че се е усвоила и как се процедира в този случай? Ще звъннем и на педиатъра де, но на някоя случвало ли се е?

# 248
  • София
Синът ми го приеха на междинно класиране така че не се знае никога. Имаше три места , а децата бяха 13 за тях.

# 249
И аз сега февруари ще правя профил и май месец ще стискам палци да я приемат за септември...пък ще го мисля как да го отложа с 2-3 месеца поне годинка да направи.

# 250
Аз ще си карам и двете години.

Сега, както не ми плащат майчинство, видях, че не е страшно.

От работа знаете ли какво ми казаха - баш шефката - ходи до счетоводството и си говори с тях, ние не сме счетоводители, нали знаеш. Това директор на училище... Просто толкова съжалявам, че съм работила за тях...

Пуснах жалба срещу тях, да видим.

# 251
  • София
Wild popy, благодаря за изчерпателния отговор, полезна както винаги Blush

# 252
Момичета, аз работя в частна детска градина и поне при нас условието е да са проходили. Няма как да се полагат грижи за 10 бебета на година - година и половина и някои от тях даже да не ходят...
извинявай ама какви са тези ъпсурдни условия. Как така на година и половина неможело да се грижат за тях, абе хора майчинството само в Бг е 2 години...а повечето майки втората година немогат да се оправят с огромните 380 лева вече. Е затова сме на това дередже щото неможе да се полагат грижи за 10.бебета на година,.ми да си наемат персонал като и без това им.плащал егати и парите. Не стига че таксите са им над 600.лева ами на всичко отгоре и неможело детето ми на година да гледат....ооо много се ядосах! Племенника ми в Базел е на 9 месеца и ходи на ясла от 6 месечен, всичките 8 бебета покрай него са на неговата възраст! Как тея хора се оправят а ние все неможем...

# 253
Февруари се създава профила и отваря системата за набор 2018, май месец е класирането може да се запишете акомискате и един ден преди класирането. Хубаво е да следите вече като наближи как се движат, колко деца има в тази или онази ясла, да гкедате с какви точки са и да видите къде имате най-голям.шанс...можете да сместите желанията до последната минутка! И сега е приема за наще деца няма такова нещо с 10 месеца. А после със сигурност ложете поне минимум 2 месеца да не го водите и то без проблем, съдв сега по детската. Аз мисля да си взема имам 26 дена отпуска и до края на Дек ако изобщо го приемат да го гледам но да почна от Окт или ноември на половин ден да го давам да свиква, да е максимално плавно. Аз ще кандидатствам за една конкретна ясла, там отгледаха и батко му и съм безкрайно доволна. Чознавам директорката и учителките и знам колко добре се грижат за тях. Затова нямам и притеснения никакви. Само болестите е кофти. А някои имат страх да си дават детето на детска до 2 г защото пак всичко ни е супер на ниво! И щото по новините ни заливат с някви лелипки коити ги биели. Зависи от кварталите и средата според мен и града. Около нас яслите и детските си пазят реномето. Сега в групата на баткото в детската всички родителинискат да махатбедната госпожа защото ги наказвала...а кво да ги прави....да ги гали по главите като правят глупости...моя вчера ухапал едно дете,.не ще.го накажат ми бой заслужава!

# 254
Момичета, днес бяхме на ваксини и взехме и ротавирусната. Бебка повърна след около 2ч. Мислите ли, че се е усвоила и как се процедира в този случай? Ще звъннем и на педиатъра де, но на някоя случвало ли се е?

Би трябвало за 2 ч. да се е усвоила според мен.

За държавните ДГ - колкото и добре да ги гледат, са по 30 и кусур деца с всички произтичащи от това негативи за възпитателния и обучителния процес. Още съжалявам, че причиних и 3 група на щерката, защото разликата с предучилищна в училище с 20 деца вместо с 35, беше от земята до небето. Значи можело.

Последна редакция: ср, 03 яну 2018, 09:27 от wild poppy

Общи условия

Активация на акаунт