Здраве, щастие и догодина за ОКТОМВРИйската дружина - Тема 3

• 46 301
  • 723
  •   1
Отговори
# 225
135 мл правя със 120 мл вода и 4 л. мляко.
165 мл със 150 мл вода и 5 л. мляко. Simple Smile

# 226
  • София
И малкия е с крусти. Третирам от няколко дни с пяната на Мустела и видимо има ефект.

# 227
  • Варна
Жани, на кутията на фризолак ми пише, че 120 мл с 4 лъжици прави 130 готово клличество. Съответно 150 с 5 лъжици го дават 170 мл. Примерно малкия понякога изяжда 140 готово от 170...та се чудех има ли вариант да не хабя 5 лъжички ам

# 228
Сега като ви чета.. май не съм правила правилно нещата с млякото.. Слагах 4 лъжички мляко в шишето и доливах вода до 120 мл. Май май гъстичко съм го правила..

# 229
Мерси за инфото. И аз правя както Жана е казала мажа с олио, чакам 30 нин и после с четка. Падат но не всички. Имаме ги поне вече 2 седмици. Видимо са намаляли но пак си се появяват. То тояа си е себорея се нарича и докато има проблем крустите няма да изчезнат ама се чудих далу вече мога да ползвам точно биодерма, мустела за крусти. Когато бях в аптеката и на преглед при една неонатоложка казаха че бил малък още за тези специални шампоани,.незнам защо, а пише че е за новородени...Ох аз вече много се обърках. Моя яде по не повече от 120 мл кърма при това на хранене. Ама вчера примерно от 4 следобед хапна чак в 20 и 30 и то май 80 милилитра. После в 22 и 30 се опитах да му дам пак щото за мен 80 мил за 6 часа не са ок. Еми хапна само 50- вече беше гадното мляко за алергиите че запазите от кърма свършиха. Събуди се чак в 4 и 30 сутринта- хапна едвам 100 мл от гадното мляко и от тогаяа ей сега е 11 и нещо яде само еднократно 50 мил...и то кърма щото се изцедих преди да изпия последното хапче бяха кинали 12 часа и викам айде ...и кърти. Незнам бойкот към биберона ли почна да прави, или аз съм си мислила че яде от гърдата незнам...честно! А като цедя на 3-4 часа спокойно изцеждам по 100 мил от гърда което ме навежда на мисълта че няма как да яде така щото иначе нямаше да има толкова кърма...немога да хо разбера честно казано...наддава си добре, памперсите са напишкани редовно...Иначе мисля дега на 8-ми да гпворя с педито да отлагаме ваксините. Като го видях как реагира на антибиотик и то през кърмата ...освен това баткото почна детската немога повече нито него да го мъча по цял ден вкъщи, нито себе си. Нали се сещате сега Януари и фев какъв суперски период е грипен немога нон стоп да треперя, и трето каъо видях как "пие" тъпото мляко...искам да въведа млечните и да видим какво ще стане. Ако наистина няма алергия към белтъка на млякоъо да знам че мога нормално АМ да му давам ако се налага както сега...

# 230
Ангела, слагай 130 мл вода с 4 л. + 1/3 л. И ще става около 140-145 мл. Така поне няма да изхвърляш почти пълна лъжичка.

# 231
  • София
Първо водата после мкякото.Аз пия бира за кърма:)Wink

# 232
  • Варна
Peacock, ти май ползваше хип и доколкото знам указанието беше да сложите една чадст вода, после сухото вещество и после пак вода. И съм се чудела как нацелвате колко да долеете. Отделно в мерителна чашка ли отделяте вода?
И друго да питам- каква вода ползвате? Аз вземам бебелан. Педиатърката обаче казва, че при отворена вода, може да се пиолзва до 2 часа и после да се преварява. И аз въпреки, че пише че е до 48 часа я преварявам. Но веднъж я опитах и имаше вкус на метал. Не знам дали защото я бях оставила да стои в тенджерката

# 233
И аз съм на Хип, но си го смесвам както писах по-горе, не се занимавам с излишни гимнастики сипи-налей Grinning

В началото ползвах вода Бебелан, после педиатърът ми каза, че не е стерилна и трябва и тя да се преварява. От тогава преварявам чешмяна вода. Като ще се занимавам да преварявам водата, поне пари да не давам за нея, ааа маха Laughing

# 234
Аз си сипвам направо млякото във водата.Даже си взех контейнерчета дозатори и си ги зареждам за целия ден да ми е готово всичко.Иначе като стана посред нощ със залепнали очи почвам да се чудя..абе аз 4 лъжички ли сложих или 5...? Grinning Вода ползвам на Бебелан и само я затоплям без да я преварявям.За около два дни ми стига.

# 235
  • София
Ох аз да питам, знам че е рано, ама..както са ни октомврийчета , ако искам да го дам на ясла примерно март 2019, трябва ли да кандидатствам сега за прием септември 2018 и биха ли пазили място 6 месеца ? Rolling Eyes

# 236
  • София
Няма кой да пази място 6 месеца.голямото класиране е м. Май.Дори не съм сигурна дали ще участват в него Simple Smile евентуално за почване септември. Можеш до три месеца да отлагаш ако не се лъжа. СЗ мисля ще са малки. Синът ми проходи ма 1.4 г. Ако казвам ако ни приемат ще в дам на 2 ако не частна ясла и после градина .

# 237
Аз ще.кандидатствам Май и живот и здраве ако ни приемат и всучко е наред с алергиите мисля Януари 2019 да тръгва на яслата. Баш в зимния период:) Хич не се кефя на частните ясли, големия веднъж отиде през Август когато бях бременна и неговата ясла беше в почивка и не искам и да ви разказвам. Големия го гледаше жена до 1г 6 месеца от 9 месечен, той е роден март месец и нямаше.как да тръгне на година.Май кандидатстването е за септември. Аз бях много доволна от жената но е до късмет като цяло е трудно да се намери свястна жена и все имат куп претенции а и е бая скъпипко. Преди 4 години и плащах 850 лева сега не ми се мисли..Миднайт ако са свестни в яслата това че не е проходил няма никакво значение...

# 238
  • София
Аз имам две градини зад блока и ходим в еднат.от мадтната съм супер доволна малкия още говори за нея:)

# 239
  • Sofia, Bulgaria
Момичета, аз работя в частна детска градина и поне при нас условието е да са проходили. Няма как да се полагат грижи за 10 бебета на година - година и половина и някои от тях даже да не ходят...

Общи условия

Активация на акаунт