Здраве, щастие и догодина за ОКТОМВРИйската дружина - Тема 3

• 45 966
  • 723
  •   1
Отговори
# 495
Нормално е косата да пада, нормално е и да се потят ръцете защото те ги държат нон стоп на юмрук. Няма проблем естествено да се къпе дете с температура. Изобщо спрете да се филмирате

# 496
На бебси косата не пада засега. Надявам се и да не изпада, защото е много симпатична с тази голяма коса. Реша я нагоре, защото косата й стига вече почти до очите. На кака й не изпада, направо започна да й се сгъстява по някое време. Но тя в сравнение с бебето направо си нямаше коса. И на бебси се поти главичката, особено ако е допряна кожа в кожа с мен.

От 2-3 вечери пак нямаме нощни паузи. Даже и на по-малко от 3 часа се буди, че и поплаква след хранене някой път. За сметка на това през деня си е на 3 часа.

# 497
И малкия пак започна да яде през нощта, все м/у 3 и 4 часът.
Няма да се хваля повече при нощни паузи Mr. Green
През деня вече яде през 3-3.5-4 часа, но вече давам 180 мл вода + 6 лъж. АМ. Чиста работа, голям рахат.

# 498
А при нас, защото съм на кърма ли или не знам, но яде на 2,5 през деня, вечер през 3-4 часа. Иначе си наддава доста добре, не бих казала, че и нещо от кърмата хмм. Дано да се спре с това нощно хранене, защото и трудно спи с пълен стомах. Досега само веднъж направи 5 часова пауза без ядене.

# 499
Завиждам ви момичета.Моята мома яде точно на 2 часа. Колкото до изпотените крайници и при нас е така.Крачетата и забелязвам,че са потни.. Трябва ли да се притеснявам?

# 500
  • София
Мале жана ти направо догони едно 6 месечно бебе хаха, много лаком твоя юнак, браво. Щом е спокоен след такова ядене значи всичко е наред.
Отзад и ние имаме плешиво петно ама защото много си върти главата в кревата, 2ри ден след ваксина бебо няма разлика, нито Т, нито киселеене, давам днес и утре последно схемата със шуслеровите соли. И доктора забеляза че са му потни ходилата Rolling Eyes Иначе потвърди моето съмнение за дерматит...каза че децата с дерматит са по-склонни към алергии, което какво общо има не разбрах.

# 501
Ми, Алекс, той реално си яде колкото преди, за 24 часа има 6 хранения х 200 мл (общо вода + мляко), общо 1200 мл. Даже като правеше нощни паузи имаше 5 хранения.

Преди тия милилитри ги изяждаше за 10-11 хранения с по-малки милилитри и по-кратки паузи, сега поне си знам, че минимум 3 часа има спокойствие до следващото хранене.

# 502
  • София
А реално колко трябва да изяждат за 24 часа ? Ние имаме 6 хранения със 120 мл вода с 4 лъжички, но това е 720 мл за денонощие, пък вие сте над литър Rolling Eyes

# 503
  • София
Аз двам 7 пъти по 140 мл.И нищо , че се роди най- голяма от всички  тук не качва толкова много и не е едра освен на ръст.1/6 от теглото сега трябва да яде.
Ама всичко е индивидуално като е гладно даваш и това е:)

# 504
Алекс, индивидуално е. Има някакви количества, колкото да се ориентират майките, но ако детето не яде, няма как да го накараш.
Мойта вече твърдо се храни на 4 часа, 5 хранения на ден, правим пауза между храненията от 10-11 до 7-8 сутринта. На 19-ти сме на консултация, ще видим как е тогава детето, но според мен нещата са добре.

# 505
Моят пие по 120 АМ и дори рядко ги изпива.Обикновено между 90 и 110 и се засища.Вчера след ваксините нямаше апетит и само по 50 изпиваше.Другата седмица става на 4 месеца и тежи 6100,висок 62см.Фин манекен Simple Smile ,но реално е роден с три седмици по-рано и педиатъра това го взе предвид като слагахме първите ваксини и затова ги сложихме като беше на два и половина месеца.На моя му опада всичката бебешка коса и сега си е с постоянната.Обаче и на него му се появи плешиво петно отзад на главата,а като спи главата му винаги е на една страна.Прави ми впечатления,че почти всички бебета имат такова петно отзад.От какво ли се получава?

# 506
от това, че лежат там, нон-стоп им е опряна почти главата, а косата е фина

# 507
  • София
И Елени е плешко отзад  ама тя няма и много коса де.

# 508
И София яде тази нощ. И тя е плешива отзад, а точно под плешивото има много кос и е много смешна.

# 509
Сега се връщаме от консултация. Бебси е 5210 и между 57 и 59 см. (сестрата не повярва на едното място за мерене, че е 57 и я премери втори път 59, това защото на предната консултация беше 53). Върви доста по-слаба от сестра си, която на същата възраст в била 6 кг. Сложиха първи Ротарикс и първи Синфлорикс.

На мен май ми дойде. Не е много честно при положение, че кърмя и днеска и нощеска и сме имали 5-6 паузи повече от 4 часа, ама хайде. Може и пак да е някакво зацапване, ама този път май не е това.

Общи условия

Активация на акаунт