Здраве, щастие и догодина за ОКТОМВРИйската дружина - Тема 3

• 45 969
  • 723
  •   1
Отговори
# 480
Стефи, нищо му няма и да пропусне още едно къпане, ако дупето е чисто. Нито се е препотил, нито се е въргалял в пясъка (приготви се психически за след няколко месеца). Нашия по принцип си го къпем през ден.

И Анди се омаря от време на време. Слагай го по коремче да тренира по-често. Ще им заякнат мускулите, няма къде да ходят.

# 481
  • Варна
И аз нещо напоследък се зачетох за този рахит, но нестабилната глава не е симптом, по - скоро ако е мекичка, но това педиатърът го преценява. Моят се стряска, върти си главата и това ме накара да се замисля за рахит

# 482
Моят се стряска, върти си главата и това ме накара да се замисля за рахит
Същото е и при нас.Недай си Боже някой да кихне,настава един рев.
Май само дупето ще мием,че бебчо с тази температура ме притеснява.Освен това е нервен.Вчера му забелиха пишлето и сега е леко зачервено.Отделно и проблемите с млечницата и екстрите от ваксините..милото ми дете. Cry

# 483
  • София
Много рано сте забелили пишката ?
Не ти ли казаха с какво да го мажеш?Само първия ден е така после ще е Ок.

# 484
Педиатърката като го хвана вчера и го издърпа.Показа как да го правим вкъщи.Детето нищо не усети,но на мен лошо ми стана.За мазане нищо не каза.

# 485
  • София
Аз с калиев  перманганат го мажех с едно памуче.На синът ми чак на 6 месеца го направихме.Сега трябва да я забелвате редовно да не срастне.

# 486
Стефи, кураж! Бъди спокойна, нищо страшно няма.
Мен педи ми каза след ваксина превантивно да давам доза панадол - видях, че по-натам си питала.
С момченцата е тежко от гледна точка на това, че нямаме опит - ние сме жени и ни е страх /или поне мен/ нещо да не направим. Като гледах сина на кумата, той е на 4 месеца, голямо чудене почна като му сменях памперса :Д.

# 487
И Анди го забелиха. Докато се усетим и хоп. Стана ми по-жал отколкото за ваксините.

Мъжът ми го прави и той също се шашка.

# 488
На Павел от втория месец започна докторката, но се отлепи на половина. Та чак на 5 белше напълно оправена. Мажех с крем Гентамицин.

# 489
Ех каква муха ми пуснахте с този рахит....ужас! На бебчо ходилата съм забелязала, че са все потни, за ръцете не съм сигурна. Косата му поизпада, основно отзад и отстрани, където се търка в матрака. На нейно място расте русо мъхче. Потни крайници и плешива теме са едни от ранните симптоми. Ох, ще се побъркам до консултацията на 16-ти. Иначе като го водих на ортопед нищо не каза, само го похвали. Правим си гимнастиката, пие витамин Д, но не излизаме много Sad

# 490
Всички оплешивяват, със сигурност не е от рахит. Не се вкарвайте във филми.

# 491
И малкия има плешиво петно отзад, освен това главичката му почти постоянно е мокра, все е потен, особено като плаче или като яде.
Изобщо не бих го свърала с рахит.

# 492
И моето се изпотява като яде. Все едное бял на маратон..

# 493
Оххх сега рахит,и на малчо косичката опадва,давам му някакви капсули сутрин с Вит Д,не съм забелязала да се поти.Правя му масажи на вратлето,че повече държеше главичката на дясно и се справям чудесно чак ортопеда ме похвали ,защото за седмица оправихме това,т.еаз  го оправих те само ми дадоха насоки но не сме ходили на физиотерапия и глупости

# 494
Нормално е да им падат косичките, на нашия също му пада. Не се притеснявайте, нали за това даваме капки 🙂

Общи условия

Активация на акаунт