Здраве, щастие и догодина за ОКТОМВРИйската дружина - Тема 3

• 45 977
  • 723
  •   1
Отговори
# 465
Аз бих дала ако ми струва топло детето. Няма да навреди, но определено ще помогне.

# 466
Стефи, прекалено голяма е разликата. 37 не е за Панадол, 38.2 е за Панадол (на бебе след ваксина ще дам, каката я държа до 38.5 и ако започне да сваля сама оздравява без лекарства). Меря ректално t с електронен термометър и свалям 0.5 от показанието. Мажа накрайника с бебешко олио и посе го минавам със спирт. Става за секунди и отклонението е някоя друга десета. Повече от градус за мен е ненадеждно.

# 467
  • София
И аз оня ден дадох ибупрофен, защото ми беше топъл. Заспа веднага, значи е имало нещо, въпреки че термометъра нищо не показва.

За басейна и аз не бих го направила. Иска ми се да ходим на плуване като дойде пролетта, но само ако и аз съм свалила килограмите от раждането хаха.

Лефакса го разреждам, вече давам по 3 пъти дневно. Няма да го спирам окончателно, че предния път си изпатих здраво.

Малкия е сравнително стабилен в главата и то от 2-3 седмици. Вири главата по корем и дава усмивка хаха. Иначе се обърна еднократно от гръб по корем и няколко пъти от корем по гръб. Даже го направи и пред педиатърката е тя се изненада, каза, че не го очаквала. Ми жилаво си е детето и тва е.

Той също се набира. Любимата му поза за гушкане е с гръб към мен да оглежда и съответно няма спирка с тия коремни преси. Къде е тръгнал - не го знам.

# 468
Мерси момичета,изнамерих един антикварен живачен термометър в къщи.Поне на него може да се вярва.Ами човекът си е с 38 градуса температура.Дадох му Панадол и сега заспа.Миналия път нямаше температура и се хранеше,а този път и апетит няма.Днес е ял два пъти по 50мл.

# 469
Майките с първо момче и второ момиче ще са изумени какви неща правят момиченцата за разлика от забавените в развитието си мъже хахах. Аз.поне съм с двама.мъже та не очаквам.голяма.разшика..баткото седна сам.без упора за първи път на 7 месеца,.не си.спомням кога пролази но.беше.късно, изправи се мисля.чак на 11 месеца,.но пък проходи на година без 2 седмици без преди това да е правил каквито и да е опити.Нямаше.такова нещо.като държане за ръчичка при нас. Директно се изправи и тръгна...За.сметка на тояа всичкимдруги неща ги правеше.доста по-бавно от врастниците си:)

# 470
И на мен ми се струва ,че с момчетата е по трудно.И като бременност тази ми беше по трудна и сега.С каката нямах ядове беше кротко бебе,не помня такива нощни смени да съм карала,ха ха и колики като чели нямаше и не ревеше,а той е майко мила ,чак сега разбрах какво е да гледаш бебе.Но тя пък сега е капризна и глезена и все да е нейната.Та да се надявам че той пък като порасне ще е по кротък .

# 471
Аз съм с 2 момичета и бебето върви с около месец пред кака си. Обаче с голямата бях фиксирана да има режим и тя имаше железен режим, чието налагане отнемаше много време. Сега, вместо да натискам бебето да спи, го стимулирам с всичко възможно. Поне се забавляваме ако не друго.

# 472
  • Варна
Как правите тези коремни преси? Кажете ми и някакви други двигателни упражнения и кога се правят? Моето примерно като се нахрани не мига да го обръщам по корем, за да не повърне. Минава примерно час и половина и му се доспива и става кисел и мрънка като го обърна. И така не знам кога да я тренираме тази главичка

# 473
  • Бурса
Аз пък съм с две момичета и да ви кажа корена разлика... Първо двете нямат нищо общо на външен вид. Каката беше шоши с много гънки, Габи е по-фина. Каката я кърмех по час, Габи по 5 минути и е готова. Каката се будеше за ядене през нощта на 2 часа, а беба се буди само веднъж на нощ. Бебата сега е по жилава, обича по корем, а кака и не можех да я сложа до 3 месечна, беше неистов рев и т.н и т.н абе забавно 😁

# 474
Ангела, бебетата сами се надигат с коремна преса. Евентуално можеш да подаваш палци да се хваща и да се надига. А след хранене оригвам хубаво и я слагам след 30-40 мин., до час максимум по коремче. Иначе ще й се приспи, както казваш. Пробвах да пусна линк с упражнения, но го отчита като спам - в сайта babysling-bg, статията е Гимнастика за бебета от 1 до 6 месеца.

# 475
София си държи главата от раждането, Павел също. Струва ми се обаче, че Павел е бил по-развит двигателно. Или може би с него се занимавах повече. И София иска да сяда. Сгъва се на две, но и много рано. Момиченцата според мен са по-трудни за гледане.
Павел нямаше колики, София да. По-трудно и мия “бубата” и т.н.
Лефакса го спрях преди месец, иначе давах през деня по 1 впръскване, вечер по 2.

# 476
Момичета,имам въпрос.Мога ли да изкъпя малчо днес-втори ден от ваксината при положение,че има температура?Снощи пропуснахме баня и не ми се искаше и днес да пропускаме.С Панадол я свалям до 37,но после пак се вдига на 38.
За главата на бебо и моите притеснения,че не е много стабилна,от къде се зачетох преди малко за рахит при бебетата,че ми иде да се гръмна. Rolling Eyes Иначе е много подвижен,постоянно се върти,но главата ме притеснява.Държи я,но на моменти клюма.

# 477
И малкия си държи главата, но като се измори и я клюмва.
Стефи, нищо му няма на детето, недей да мислиш такива неща.
Ако те притеснява да го изкъпеш, измий само дупето.

# 478
Стефи, като бихме ваксините и ние бяхме така и аз предпочетох да не го къпя. Така пропусна 2 дни, но не е кой знае какво. Иначе четох, че може да се къпе при темп, но водата трябва да е с 1 градус по-ниска от неговата.

# 479
  • София
Аз във вторник сложихме ваксини и днес няма да я къпя и излизахме за два часа да гледаме коли:)
Ама аз ди я къпя рядко така или иначе.

Общи условия

Активация на акаунт