Здраве, щастие и догодина за ОКТОМВРИйската дружина - Тема 3

• 46 247
  • 723
  •   1
Отговори
# 615
И при нас е включен телевизора вечер само, заглежда се за много малко, мен ме притеснява, че баща и като я държи се заглежда в лаптопа му, но пак е за много малко. Все пак не може тотално да се изолираме, а пък умишлено я научихме да спи на шум. Естествено не е лудница, но не пазим абсолютна тишина. Мисля, че всяка крайност не е полезна не само за бебето, но и за нас.

# 616
Нащо спи навсякъде по всяко време  . няма шумно, няма тихо Simple Smile Като му се спи-спи

# 617
  • София
Най добре спи в колата Simple SmileSimple Smileи на музика.

# 618
Телевизора в спалнята работи по цял ден, не мога да стоя на тихо аз. Нищо специално не зяпам, музичка си цъкам.
Малкия постоянно върти главата към тв, само го завъртам и обръщам тоя малък любопитко.

# 619
И при нас Тв то е нон стоп за фон, аз съм голям телеманиак, почвам сутрин с новините, после Преди обед, после Нешънал и сега вече от 6 часа съм пак на Бтв:) хаххах бебето май и тойнсе заглежда, поне така изглежда. С големия за всичко внимавах, след като осъзнах че няма как да бъда примерната майка която не дава таблети, не пуска тв и детето яде само здравословна храна, сега не се мъча със скрупуши с второто Grinning

# 620
Аз не го правя това с ТВто за него. Просто мен си ме нерви. Предпочитам да следя няколко канала в Youtube.
В университета (6г) нямах телевизор и някак си осъзнах, че не ми е много важна телевизията.

# 621
При нас тв също е винаги включен за фон, Боян слагам с гръб към него.
Ох момичета, вече цяла седмица нощем се буди през 1,5-2 часа да яде. И си хапва наистина, не ме ползва за биберон. На послидното консултация ми беше казано да се храни на 3 маса и да прави паузи вечерта, а днес отивам с хранене на 2,5 ч и нощем по-често хранене от всякога. Не знам на какво се дължи това, но последствиятя са, че му става тежко на коремчето и го свива коремчето и след всяко ядене не заспива веднага, както преди, а има нужда от носене и люшкане още 5-10 мин.
Иначе през деня си е много активен, говори, играе си, смее се много, дремва, хапва и айде пак....освен това сънят измежду цялото това ядене е доста неспокоен, все си мърда ръцете и мрънка Sad Педиатърката кой знае какво ще си каже за мен. А и най-вероятно ще пропуснем ваксините днес, защото май май има и сополи. Това ме кара само да подлагам под съмнение родителските си способности. Много ми е тъпо Sad

# 622
  • София
Стига с това ,,трябва". Бебетата най-добре си знаят от какво имат нужда, яде му се-яде, всеобща практика на лекарите е да слагат всички бебета и деца под общ знаменател и как всички трябвало да спят и не ядат през нощта. Ми а стой ти гладна де, ми не става Blush Аз, моите племенници куп други деца сме се будили до 2-3 годишна възраст да пием кисело мляко. Пък ей ме на...здрав човек съм, малките също. Не се вталясвайте за глупости, водете се по бебето, не по понякога празните приказки на лекарите.

# 623
Те педиатрите си умират да си врът носа, където не им е работа. Яденето през нощта разболява ли детето? Не мисля! Тогава какво толкова се е втелясала педиатърката?

Но ми се струва, че понякога се будят през нощта и защото им се ака или пишка (не само от глад/жажда).

Тони, как точно расте малкия, та толкова те тормози педиатърката?

# 624
Роди се 3750
Първи месец 4950
Втори месец 5860
Трети ще теглят днес, но е около 6500

Замислям се дали всичко му е наред, защото до преди около седмица се будеше на 3-4 часа, а сега така на често. Само на кърма е, да не би да се е поразредила? От друга страна пък през деня си държи на 2,5 часа. Оффф не знам, но постоянно се замислям дали се справям и май ме е хванала следродилната депресия чак сега

# 625
Тони, ти вярно си паника, щом мислиш че на детето нещо му има щоммсе буди вечер на 2 часа:) Естествено че нищо му няма, но категорично твърдя че 3 месечно бебе няма как да е гладно на 2 часа през нощтта...категорична съм в това. Разбира се, може да се случи една вечер или две, но ако стане тенденция да знаеш станала си му биберон!!! Не го гледай че смуче, те могат да контролират смученето. Моя така преди да пия АБ се будеше на 3-4 часа вечер и си ядеше и аз бях убедена че яде...еми не:)Не ядеше! Цокал си е господина по 30 макс 50 мл...Това е моето мнение, не го взимай на  100 процента но ти го казвам за да ненсъжаляващ после, на една приятелка която срещнах онзи ден се оплакваше че яде все още на 2 часа вечер 7 месечното и бебе, нали се сещаш че това няма как да е така...и тя си призна че според нея го е свикнала така и я ползва за биберон,.но отначало убедено твърдеше че яде...

# 626
Хмм съвсем възможно е. А и тази сидмица спи при мен в леглото, защото още не сме му сложили кошарата, а кошчето му е малко вече. Като нищо да се буди, защото ме усеща до себе си и така се успокоява.

# 627
И аз съм на същото мнение Тони✌Например моята девойка яде сутрин в 6, много ми се спи и не ставам да я слагам в кошарата защото след час стават мъжете за работа и училище, т.е. И моя милост🙄.Та само след час тя е будна и пак търси да цока.Не може да е гладна, просто млечния бар е отворен и е наблизо...що дане се почерпи😁И аз я виждам, че не яде, гълта щото тече в устата и първото мляко, но после си спи с цица в устата.Дърпам го, и тогава се сеща че трябва да цока😁По- бързичко го слагай в кошарата, голяма беля ще си навлечеш✌

# 628
Хахахаха млечния бар е отворен аххаха немога Mrs Bamboo,винаги ме забавляваш;)! Трябва като се пооправи времето на една разходка пак в парка да се посмея с теб:)

# 629
Аз искам да се оплача че Стани пак набара палеца, какво ли не го правих това дете , държах го месец и нещо с ръкавици-махнах ги щото ръцетр бяха почнали да му миришат на боклук, пъхах биберона на всяко заспиване и продължавам но вече категорично го плюе. Още се боря разбира се, сега вече спи повечето време по корем и се надявам това да е избавлението от палеца..те и двамата на 3д-тата през бременността все с пашец в уста бяха вутре в утробата бе хора....Anguished Явно си приличат много но с тоя ще се боря че с баткото се отказах на 3 тия месец с борбата...

Общи условия

Активация на акаунт