Здраве, щастие и догодина за ОКТОМВРИйската дружина - Тема 3

• 46 255
  • 723
  •   1
Отговори
# 90
Записвам се само, че ви изпуснах!

# 91
Беше ли весело през нощта с толкова сън следобяда ? :grinning
До преди малко си търпях последствията след това 5-6часово спане следобед. Снощи през 2 часа и нещо се буди да яде, не даваше много зор, обаче от 5ч до преди малко едно мрънкане, едно чудо, спал е общо от сутринта 10-15мин и чак сега заспа. Повече тази грешка да го къпя следобед няма да я правя 🤨
Жана, честито за тримесечието 🙂 бързо започва да минава времето.

Последна редакция: пт, 29 дек 2017, 12:02 от _Neytiri_

# 92
Момичета бебка е от 24.12. на Лефакс и е по- зле с коликите. Мрънкя, вчера плака вечерта и започна да се изхожда през ден. С Инфаколика нямах такива проблеми. Чудя се дали е от смяната на лекарството или просто Лефакса не и действа толкова добре. Ако остане така повече няма да взимам Лефакс. Реших да го пробвам, че нали е най- добър, но за сега не съм доволна . Дано привикне и започне да ходи всеки ден по голяма нужда. Минаха 5 дни би трябвало вече да е свикнала с капките. Дайте съвет.

# 93
Даваш ли чай от копър преди хранене? Аз давам чай и слагам Лефакс в млякото. Дай още време на Лефакса. Отначало и при нас нямаше бърз ефект. Ако до седмица не се успокои, сменяй.

# 94
  • София
Не минаха ли тия колики още?

# 95
Мами, имам нужда от съвет.

Оказа се, че работодателят не ми е представил болничния в НОИ, този от раждането. От 16.10. дето е в сила.

Не приложенията. БОЛНИЧНИЯ! И то не последния, а от преди това и затова не ми тече майчинството и пари скоро няма и да видя. Не знам вече дори как да говоря с тези хора. Как не ги е срам.

Знаете ли към кого мога да се обърна, защото на този етап смятам да си търся правата. Ще съм благодарна за всеки съвет.

# 96
  • София
Инспекция по труда .
Те ли ти казаха , че не са го представили? Копия имаш ли си на болничните?

# 97
Не, Миднайт, от НОИ ми казаха. Първо викат - нямате приложения. После - а, ма то и болничния не ви е входиран от работодател. И аз като питах кой болничен... побеснях. А аз вече веднъж им дадох сигнал, че ми се бавят парите и да ми погледнат документите, дали всичко е наред и трябва ли аз нещо да правя.
Нямам копия, но те са вкарани от лекарите в системата, просто работодателят не ги е вкарал.

# 98
  • София
Мизерници  мръсни . ПИК ако имаш можеш да ги следиш. Питай работодатвля то счетоводството де.Тук има тема питай там ще те ориентират.
Азбух ги съдила.

# 99
Сигурно бачкаш в българска фирма...аз работя в чуждестранна и всичко е по конец там. Аз бих им вдигнала такъв скандал ама бих отишла на място да им го вдигна. Въпреки че ако са входиралу последния а първия не,.може и някакво недоразбиране да е станало...

# 100
Благодаря, Ема. Бг фирма е, да.

Няма значение дали става дума за неразбирателство на този етап. Всъщност аз знам, че е точно така и не са го направили нарочно. Въпрос на мързел и безхаберие.
Писах и им звънях ЛИЧНО, за да им кажа да ми подадат приложенията, защото те НЕ ЗНАЕХА за тях - аз ги гоних да ми ги пускат и пр. Казах им да ми проверят документите, защото има проблем и не си получавам парите. Те казаха, че вс е точно вече. Звъня на НОИ - няма болничен.

Ами нямат оправдание, все ми е тая нарочно или не.

По време на болничния преди раждането пак така си висях без пари заради тях.

# 101
Толкова и разбират и те кво правят явно. А тези документи кога се попълваха, аз сега съм на етап болничен от педиатъра, първия който изравнява с термина. До Февруари е мисля. Не са ми казали човешки ресурси нещо да попълвам още а аз на тях им имам доверие няма да пропуснат ама все пак кога се попълваха?

# 102
Би трябвало като отидеш до работа сега да ти ги дадат за подпис само, друго не знам аз.

# 103
  • София
Аз работя в Бг фирма и няма проблеми всичко е наред с болничмите и даже декларациите, които са два вида попълних и дадох. Всичко е до хора и организация .

# 104
Мами, имам нужда от съвет.

Оказа се, че работодателят не ми е представил болничния в НОИ, този от раждането. От 16.10. дето е в сила.

Не приложенията. БОЛНИЧНИЯ! И то не последния, а от преди това и затова не ми тече майчинството и пари скоро няма и да видя. Не знам вече дори как да говоря с тези хора. Как не ги е срам.

Знаете ли към кого мога да се обърна, защото на този етап смятам да си търся правата. Ще съм благодарна за всеки съвет.

Джони, натискаш работодателя да подава болничните и това е. Вдигни скандал и ги заплаши със съд, длъжни са да си вършат работата, независимо грешката умишлена или не е. Не може ти 2 месеца да си без пари. Разбирам те, че искаш да подходиш дипломатично, но понякога нещата стават като си по- остър и си гониш правата до дупка.Аз до сега не съм имала проблеми, дано да нямам, ако имам такъв проблем директно ще им държа тон. Разбирам да е един път, но явно при тях е практика немарливостта.

Общи условия

Активация на акаунт