Здраве, щастие и догодина за ОКТОМВРИйската дружина - Тема 3

• 46 259
  • 723
  •   1
Отговори
# 105
Даваш ли чай от копър преди хранене? Аз давам чай и слагам Лефакс в млякото. Дай още време на Лефакса. Отначало и при нас нямаше бърз ефект. Ако до седмица не се успокои, сменяй.

Не давам чай.Лефакса го пръскам директно в устата. Ще изчакам и ще видя.

# 106
  • Варна
Момичета с бебчовци на ам, давате ли вече по 150 мл с 5 лъжички?

# 107
  • София
Ангела НЗ дали ще ти помогна, но мен като ме мързи да се цедя давам АМ и правя по 150 с 5 лъжица от две седмици.Simple Smile

# 108
Моя е почти на 3 месеца и още е на 120 мл.. по 5/6 пъти на ден. Днес, понеже спа много май ще яде 4 пъти Sad

# 109
  • София
Давате толкова, защото ядат 4-5 пъти заради нощните паузи ли ? Моя на АМ е на 90 мл Flushed яде си през 3-4 часа и май на денонощие се връзва по около 700 мл, което май е ок ? Rolling Eyes

# 110
  • София
Елени яде 7 пъти на 24 часа.

# 111
Аз давам от около 20 дни 5 лъжички по 150мл. и моята бебка си го хапва.Яде към полунощ и после към 7, 8. Което си е супер, но пък през деня освен когато сме навън въобще не спи.И започва да се чудя защо толкова малко спи.Вечер поспи час, най- много два и около час в количката на разходката. Събират и се не повече от 12 часа за денонощие, което ми се струва малко.

# 112
  • София
И ние сме така спокойно.Simple Smile

# 113
Давате толкова, защото ядат 4-5 пъти заради нощните паузи ли ? Моя на АМ е на 90 мл Flushed яде си през 3-4 часа и май на денонощие се връзва по около 700 мл, което май е ок ? Rolling Eyes
Алекс, ние от около месец сме на 120мл, а от скоро на моменти не му стигат и давам по 150мл. Спомням си, че споделяше, че малкия плаче много да не би да е гладен. Може да пробваш да му даваш по повече.

# 114
Бебчо спи 11-12 нощем (с 1-2 кърмения през това време) и после през деня макс 2-3 часа.

Струва ми се малко, защото в една книга четох, че трябвало да спи по 18-19 часа. Не я взимам много на сериозно, защото вътре са написани доста глупости, та може и това да е една от тях.

# 115
А не трябва ли постепенно да увеличаваме дозата?

# 116
  • Варна
Храня го с фризолак и там на таблицата дават за тези месеци и килограми 150 мл и 5 лъжички. Започнах по толкова да давам макар пе преди това и кърмя, но имам много малко кърма. В повечето случаи от 170 готово остават 30 мл и усещам, че се е заситил. В случаите които не кърмя, изяжда цялото клличество. Започна да прави големи паузи, но пък и сякаш коремчето взе повече да го свива...не зная дали не заради голямото количество. Та се чудя да давам ли пак по 120 и да огладнява по често...

# 117
  • София
В една книга четох :
От 2- до 4-месечна възраст
Средното количество храна за деня трябва да е равна на около 1/6 от теглото на детето, т.е. по около 170 мл на килограм тегло.
Но пък някъде другаде четох че не трябва да е повече от 1 л на ден и направо не знам колко да му давам. Яде по 7 пъти на ден, а с тази сметка трябва да яде по 145 и малко. Мисля да пробвам да увелича до 120 да видя дали ще връща и как ще се чувства, че като чета, че вече сте на 150, а аз 90 направо гладен го държа Flushed

# 118
Момичета с бебчовци на ам, давате ли вече по 150 мл с 5 лъжички?
Да. От днес.
То иначе с тия 120 мл ми яде през два часа, няма смисъл. Беше ме страх да не повръща и за това не давах по 150. Да, обаче той от днес сам си иска повече, та изкарва по 3.5 часа от ядене до ядене.
Писала съм и преди, сумарно изяжда м/у 950 и 1150 мл.

Отложихме ваксината. Изписаха му сироп Стодал, 3 х 2.5 мл.
Иначе е 7 кг/62.5 см.

# 119
  • Варна
Александра и аз съм го чела това и на доза 150 мл по 5 хранения пак е по малко от литър

Общи условия

Активация на акаунт