Здраве, щастие и догодина за ОКТОМВРИйската дружина - Тема 3

• 46 263
  • 723
  •   1
Отговори
# 120
Ние сме на НАН просто с това започнахме в болницата.Правя му по 120 мл вода с 4 л но не винаги го изяжда.Днес правим точно 2 месеца на кутията пише че трябва 5 пъти по 150 но ми се струва неприложимо поне при нас,вашите бебчовци по колко време ядат тия 120 мл,аз съм му засичала и все 25 -30мин.На 3 сме на консултация да видя качваа ли това дете.

# 121
Ние сме на НАН просто с това започнахме в болницата.Правя му по 120 мл вода с 4 л но не винаги го изяжда.Днес правим точно 2 месеца на кутията пише че трябва 5 пъти по 150 но ми се струва неприложимо поне при нас,вашите бебчовци по колко време ядат тия 120 мл,аз съм му засичала и все 25 -30мин.На 3 сме на консултация да видя качваа ли това дете.
Моята значи е голяма лакомница, то затова и почти винаги връща по малко. Изяжда 170мл. за 10 минути. То 150 с 5 лъжички става 170мл. общо количество.От време на време ни оставя малко.

# 122
Пийкок, ще ти драсна тук за аспиратора на Чико.
Накрайниците са по-издължени и меки, т.е. влизат по-навътре в нослето и издърпват сополките от по-голяма дълбочина. Маримера обаче засмуква по-хубаво, а може и аз просто да съм свикнала с нея.
Освен това Чико-то е с три накрайника в комплекта, които са еднократни, т.е. постоянно трябва да се купуват нови.

# 123
Мерси, Жанче, значи няма да тичам през глава за него Wink В краен случай, ще инвестирам в прахосмучещото

# 124
Момичета, вкъщи сме настинали... На бебка превантивно да давам ли нещо? Ако стане нещо се чудя къзе ще ходим по Нова година...
Ако вдигне Т имаме панадол бебе, но за кашлица какво се прави? Ние и двамата сме зле с гърлото...

Ради е на 2 и половина месеца, тежи към 4.5 и яде по 5-6 пъти на ден, между 120 и 150 мл. Има хранения не изяжда и 90, на други яде по 160... различно е. Не се съобразявайте много със схеми, аз като видя, че лесно изяжда всичко и не й остава, веднага вдигам с 10 мл.

# 125

Значи има още един бавноядящ. На гърда под 30 минути не е слизал. Веднъж му дадох 120мл в шише (бяхме извън къщи) и ги смука пак 30 минути. На него просто му е кеф да си ползва мен или биберона на шишето за биба и да му тече по малко в устата.

Все пак по темата - по-добре предлагайте повече количество и наблюдавайте как реагира детето. Моят син като го храних с шише заради жълтеницата просто спираше да яде като му дойдеше повече и му оставаха 10-15мл.

Може би не е лошо при паузи от 4-5 часа м/у храненията да предлагате и вода, ако не го правите.

# 126
Пийкок, ще ти драсна тук за аспиратора на Чико.
Накрайниците са по-издължени и меки, т.е. влизат по-навътре в нослето и издърпват сополките от по-голяма дълбочина. Маримера обаче засмуква по-хубаво, а може и аз просто да съм свикнала с нея.
Освен това Чико-то е с три накрайника в комплекта, които са еднократни, т.е. постоянно трябва да се купуват нови.

Аз ползвам този на Чико и съм много доволна. Накрайниците не ги ползвам еднократно, а ги мия и стерилизирам, нищо им няма. А тези с прахосмукачката ми се струван груби за толкова малко и нежно носле (лигавица).

# 127
Аз имам Носко за прахосмукачка, но никога не съм го ползвала с нея. Ами аз дърпам с уста.
София беше настинала, давал осцилококцинум по една доза дневно, ампула Вит ц, коризалия з хремата. И в нослето капех физиологичен разтвор.

# 128
Моя бебок днеска го мерих и е 5.600 вече е на 2 месеца:) Голям е шишчо:) Нямам идея по колко яде, преди 2 дена излизах с.приятели- бях човек:) Пойнах биричка и изпуших 3 цигари- не кърмих 14 часа и мъжа ни го хранеще със замразена кърма. И мисля.че изяждаше горе долу по 130-140 мл, ама на едно от храненията ял 60 ми каза ММ. Наддава си чудесно според мен, роди се 3.400 сега е 5.600 за 2 месеца. Бяхме днеска сутринта на алерголог и каза да се захранвам с всичко без яйца. Посъветва ме да слагаме ваксините по една през 2 седмици, аз обаче се разнрах с педито за е през 3 че да мога да вкарам някоя и друга храна иначе не виждам как, каза ми 7 дена преси и 10 дена след без нова храна, ако са по 2 ваксини на месец пред 2 седмици до април нищо ново не трябва да ям. Не си спомням дали днеска вече го писах това:))) та през 3 седмици ще се боцкаме стига да е здравичък. Алерголога каза че тази симфлорикс пневмококовата е ваксина която често даже е виновник за отключване на тези алергии и че според него малко рано са я вларали в имунизационния кашендар на бебоците, не са направили явно достатъчно проучвания. А да не говорим за тази ротавирусна, евенатуални нея мога да се усмеля да я сложим с другата на веднъж. На 8-ми сме на ваксини ужасно не минсе ходи:) МАлкия си го преглежда алерголога всеки път та съм ходила при педито само веднъж, пишем си по вайбър. У забравих да кажа купих супер скъпия омнибиотик панда който много го хвалят за кво ли не, сега ще видим какъв ефект ще има. 77 лева е една опаковка за месеца...

# 129
Вакуумът на Бейбивак е много нежен. Като си го долепя до пръста почти нищо не се усеща. Накрайникът не влиза в нослето, допира се отвън, даже не е нужно и да се допира, защото тегли и от разстояние. Предполагам и другите марки са на този принцип. Е, съседите сигурно се чудят кой е този ненормалник с прахосмукачката в 4 през нощта, но поне е за секунди. Някой път като са назад, не излиза. Капя физ.разтвор и чакам да кихне. Тогава вече освобождавам лесно нослето.

Бебси пак е със сополи от вчера. Въртим си го вируса и това е - аз, бебси, таткото, каката, сега тръгнахме в обратен ред - бебчо, таткото, а мен ме дразка гърлото. Това в рамките на 2 седмици.

# 130
  • Sofia, Bulgaria
А вашите бебета плашат ли се лесно? Нашето  се стряска за най-дребни неща.

# 131
Стряска се от почти всичко. Онзи ден ми дремеше в ръцете, баща ми кихна в хола (преходни са хола и спалнята), тоя малкия полудя. Разпищя се, разтръшка се, сума време не мога да го успокоя.
Хора, някой ми смени детето. Две вечери това не е моят син. Спи като пън. Снощи от 21.30 до 6.30, ял е в 19 снощи.
9 часа непрекъснат сън и 11 часа без храна ! Направо не мога да повярвам !

Значи аспиратора на Чико е супер, щом става да се стерилизират накрайниците. То иначе баси, всеки ден трябва да купувам накрайници  Simple Smile

# 132
  • София
Ох как поспахмее.. Заспа в 22ч и се събуди в 8ч освирепял от глад и изяде 180мл моя хубостник. Такова спане не съм имала от преди да забременея хехе. Пу пу, довечера ще е нещо друго де, 100% няма да спи. Ужас.

Моето дете видимо проявява някакъв интерес към храната. Зомбира се като ям нещо, явно от аромата. Чак примлясква на моменти. Вярно, че е на кърма, но не мисмя и да чакам 6м за захранване. Вероятно към 5м ще почна.

Момичета, я кажете в коя група във фб да се включа и дали въобще ще ме приемете толкова късно?

# 133
Хайде,бе,unknown, до кога ще те чакам да дойдеш във Фейса Simple Smile Пиши ми, ще ти кажа коя е групата.
Ей, моя откача,когато кихаме... Като е спокоен ако някой кихне веднага обръща долната устна и настава рев до небесата. Обаче искам да го похваля, че снощи устоя стоически на хъркането на баща му. А той бая си похърка! Аз се изнесох, той не трепна. Дано ми е все такъв!!
Това дребното вчера се съдра да спи! Спа от 1 до 12:30, после от 14:30 до 17, после направи едно междинно за 30-40 мин и после легнахме към 1. Какъв беше тоя мечешки сън, не знам. Днес ще видим как ще е, че ще идва родата да го види.

# 134
Жанче така става обикновенно, изведнъж, аз затова сега съм спокойна с моя защото виждам как се променя сам. Има ли режим, буди ли се и хапва ли доволно количество значи е гладен. Като почне да мунстуга той сам ще спре да се буди както е станало в твоя случай. Моя бебо да чукна на дърво вечер почна да спи добре. Яде в 21:30 и после се буди в 1:30 хапва и веднага се тропясва, после обаче има случаи в които се буди в 4 и 30 а не е гладен и понеже на мен ми се спи и вместо да го подрускам му давам да яде:) После яде чак към 9 сутринта. Акомуспея да не мундам в 4 се буди към 7 и 30. Та сега имам чалендж пред мен да си понаруша малко съня за няколко дена че това будене в 4 и 30 да престане.

Общи условия

Активация на акаунт