Здраве, щастие и догодина за ОКТОМВРИйската дружина - Тема 3

• 46 304
  • 723
  •   1
Отговори
# 270
Ема, какво ли не пробвам - гладна ли е, нищо не работи. Ако дам биба, на второто засмукване надава вой до небесата. Ако я разсейвам, по някое време се усеща и както се е загледала изпада в истерия. През нощта я чакам хубаво да се пробуди ама не отнема много време - колкото да отида до ВЦ и да пия вода и вече притреперва, ако се забавя - буди входа. Ако я гушна без да й дам да яде - същата работа, следва пронизващ рев. Като се хранеше по-често през нощта, през деня се хранеше на 2.5-3-4 часа.

# 271
Ема, какво ли не пробвам - гладна ли е, нищо не работи. Ако дам биба, на второто засмукване надава вой до небесата. Ако я разсейвам, по някое време се усеща и както се е загледала изпада в истерия. През нощта я чакам хубаво да се пробуди ама не отнема много време - колкото да отида до ВЦ и да пия вода и вече притреперва, ако се забавя - буди входа. Ако я гушна без да й дам да яде - същата работа, следва пронизващ рев. Като се хранеше по-често през нощта, през деня се хранеше на 2.5-3-4 часа.
ясно, значи си е гладно детето,.но то има и друго примерно ако е свикнала да хапва по-помалко, и със сигурност ще има две три хранения за които ще има много рев...ти си знаеш естестяено най добре аз само идеи давам

# 272
  • София
Някой мина ли вече на 2ка биберон ? И как се чувстват бебоците

# 273
Аз му купих нови биберони от най-малките. Скоро няма да сменям р-ра, че той с малките се давучка, представям си какво ще е с тия с двете дупки.

# 274
Момичета, предстои ни ваксина в понеделник, та да ви питам преди всксината или след ваксината да я храня? Нещо друго специално има ли?

# 275
Ние в сряда сме на втора ваксина.Нищо специално няма.Храня си го,когато му е време за хранене.Предния път си го заведох нахранен,че иначе ако го заведа гладен ще ореве света. Simple Smile Къпането в деня на ваксината го пропуснахме,макар че казаха,че не е проблем да го изкъпем но не трябва да се масажират крачетата.Бяха набоцкани и двете крачета.
Относно бибите,все още сме на 1 номер.Те се сменят според нуждите на бебето,а с 2 номер моят се дави.1 му е ок,2 ползваме само за вода колкото да му дам 1—2 глътки след млякото.

# 276
Ние вчера бихме двете първи ваксини в крачетата и ротавирусната през устата. Аз го нахраних 40-50мин преди ваксинирането в 14ч.  Миличкото не плака много в кабинета (сложихме куул пач на боцканото). След това като се прибрахме му дадох панадол 2мл и към 22ч също. Цял следобед беше неспокоен и не искаше да яде от 13ч до 00ч беше изял само 70-80мл. След това вече си яде на 3ч, но периодично си вдига температура около 37,2 - 37,5. Педито ми каза да не му давам повече панадол, освен ако не вдигне над 38. За сега само сменяме лепенките куул пач.
Надявам се вече да спре тая пуста темп,че и той да се успокои. Одеве го държах в ръце 2ч само и само да поспи. 😞
Вашите мъничета вдигаха ли темп и колко време след ваксинирането продължи?

# 277
Много ме е страх от тия ваксини, а ни предстоят във вторник

# 278
И аз умирам от страх за ваксините, ще ги бият на 16-ти. Още от раждането детето има проблем с нослето и понякога се чува като хъркане, особено сутрин, след като е спал по-дълго време. Днес обаче и сополки имаше...дано напълно да се оправи до деня на ваксините, побърквам се от ужас, за да не изтърва някоя хрема при този нос 😔

# 279
И нашият много често има проблеми с нослето.Педиатъра казва,че от климатика се изсушавал въздуха и затова.Нямаме овлажнител и дори на мен понякога ми се запушва носът.Вие с какво се отоплявате?

# 280
И ние сме на климатик. Струва ми се, че хрипането е по-скоро от върнато мляко (гърдите му са чисти). Малчо продължава да повръща.

И на нас във вторник ще са ни първите ваксини. Предния месец ги отложихме, заради лека хрема.

# 281
На климатик сме и ние - педи ме посъветва сутрин физ. разтвор в нослето, за да овлажни лигавицата. Ради само сутрин някак си хриптеше, нз сополи ли, какво...

# 282
  • София
Момичета, за много години... Аз както винаги си ви чета редовно, но не успявам да се включа с писане ... Simple Smile
Аз давам на моето момче х 135 мл, като 135 ги смятам 135 вода и 4 и половина лъжички мляко. И то става към 150, но педито ми каза да го броя колкото е водата. 150 с 5 лъжици също са му много и за да не хвърлям правя 135.
Аз от около седмица съм на 2-ки биби, защото с единичките изпадаше в нервна криза и ревеше... явно иска по-бързо да пие. Първите един дни дни повечко му изтичаше от устата, но свикна. През нощта продължавам с единичка, защото като е сънен и се дави с двойката.
Иначе продължава да си повръща все така- след ядене, после пак и пак и пак, чак ми е мъка като го обръщам по корем защото повръща дори и 2 часа да са минали. Не знам рефлукс ли е какво е, но дано скоро мине. По цял ден сме с лигавник и то мокър.
Постоянно излизаме и дори често го храня навън, защото като сме навън спи, а в къщи не мигва и са нонстоп ревове.
Време нямам за нищо. Най-много да си взема душ, и да поразчистя малко. Ям на крак или на вън, Пак на крак.
Оплаках се! Relieved

# 283
И мен много ме е страх от тия ваксини, а сега с тая алергия още повече. А впредвид че има и грип сега ептен ме е страх, затова и ще ги отложа до март. Иначе Neytiri, вие сте му направили някакъв страшен коктейл на мъника, 3 ваксини наведнъж, как няма да има темп;) На нас алерголога ни каза по една ваксина максимум да не претоварваме организма;) Реално не трябва да се притесняваме, това са мъртви вируси,.не би трябвало да могат да предизвикат реакция. Единствената жива ваксина е тази на 1 годинка,.морбили, рубеола , паротит и пак има.майки на които децата като моето са с много силна алергия към яйца, в тази ваксина имало белтък, и не правят реакция децата, така че споко, би трябвало всичко да е наред. Тежки реакции са много голяма рядкост да ме дава господ. Но аз за мое.успокоение няма.да ги слагаме сега, да мине зимния грип че виште това баткото да донесе вирус е нещо много вероятно точно сега.

# 284
  • Sofia, Bulgaria
Ние вчера ходихме за шествалентната ваксина и мина много добре. Притеснявах се как ще мине нощта, но нямаше температура. Иначе да се похваля, че си наддава вече повечко. За 2 седмици е качила почти 600гр.

Общи условия

Активация на акаунт