Здраве, щастие и догодина за ОКТОМВРИйската дружина - Тема 3

• 46 299
  • 723
  •   1
Отговори
# 285
И мен много ме е страх от тия ваксини, а сега с тая алергия още повече. А впредвид че има и грип сега ептен ме е страх, затова и ще ги отложа до март. Иначе Neytiri, вие сте му направили някакъв страшен коктейл на мъника, 3 ваксини наведнъж, как няма да има темп;) На нас алерголога ни каза по една ваксина максимум да не претоварваме организма;) Реално не трябва да се притесняваме, това са мъртви вируси,.не би трябвало да могат да предизвикат реакция. Единствената жива ваксина е тази на 1 годинка,.морбили, рубеола , паротит и пак има.майки на които децата като моето са с много силна алергия към яйца, в тази ваксина имало белтък, и не правят реакция децата, така че споко, би трябвало всичко да е наред. Тежки реакции са много голяма рядкост да ме дава господ. Но аз за мое.успокоение няма.да ги слагаме сега, да мине зимния грип че виште това баткото да донесе вирус е нещо много вероятно точно сега.
Да, ние също ще правим ваксините една по една. Аз не искам наведнъж, а и педиатърката мисли, че е по- добре за детето поетапно.

# 286
Аз вече съжалявам, че се доверих на педито с това поставяне на веднъж 😞 и сега вече незнам дали следващия път ще може да се разредят. 🤔 ще питам за следващите дали можем да ги сложим отделно.

Последна редакция: чт, 04 яну 2018, 22:11 от _Neytiri_

# 287
На моето дете миналия път му сложиха наведнъж по една в двете крачета+ротарикс през устата.Добре му понесе.Нямаше температура,цял ден спа,но към 3 ден след това започна да плаче и да се плаши от по силни звуци.Всъщност незнам дали това е било заради ваксината,но го свързвам с нея.

# 288
Моето детенце яде с двойка биберон от 5ия си ден...
Когато се прибрахме от родилното извадихме прословутите авентски шишета и като почна едно ядене, майко мила, 40мл. за 55мин.... И,за следващото хранене извадихме двойката и всичко е наред, та аз по-скоро се чудя кога и трябва ли да минавам на следващ № .

# 289
Аз храня с Нук продукти. Моя го хранех с биберон с размер М, но направо унищожава за минутки всичко и после плаче. И минах отново на С. Знам, че е за вода и чай, но така поне яде бавно. Сега леко проплаква, но мисля че е защото свърши папуто.

# 290
Ние вчера бяхме на консултация ,офф моят мъник си държи главичката на дясно и ни пратиха при ортопед то пък един ортопед Препрати ни при физиотерапевта ,тя от своя страна го взе размачка му вратлето в ляво, каза да му правя масажи да спи на ляво и на 24 да отидем пак.Много ми е притеснено,някой сблъсквал ли се е с подобно нещо.Иначе сме 5300 и 60 см,тя ми каза последно да го храня към 22ч и чак в 6 ,а той не е дебело бебе,и снощи рева до 3 ч след полунощ и се наложи да направя доза мляко.За нослето каза че е нормално да хърка и само физ.раьтвор да слагам,а и ние сме на климатик .Днес цял ден го разтривам по вратлето,дано имам полза от всичко,че вече ми е дошло до гуша от проблеми.Лека

# 291
В София сме на парно и там действително е по-зле нослето. Във Варна сме на климатик, но е доста по-добре. Притеснявам се от това хриптене, да не пропусна някоя хрема и да ни бият ваксина, а той да е болен. Уж имам доверие на педиатъра, ама само уж.

# 292
Аз климатика не го пускам, отопляваме стаята с маслен радиатор и чат пат суша някоя дрешка на него и въздуха се овлажнява.

# 293
Дори леко да е хремав няма пб за ваксините, аз с големия си ги биехме наведнъж ваксините, но сега други препоръки имам. Те попринцип се бият наведнъж. Ме са толкова страшни ваксините, аз се наплаших щото е тази групата с децата с алергии както може да предположите има 90% изтрещели майки и 10% свястни:) и 90-тте процента само говорят как ще.се мре от ваксини хаха и аз се наплаших и когато някоя майка понечи да каже че въпреки алергията си към яйце е била ваксината с шарките и няма никаква реакция и казват че е изключение Joy Акерголозите и Педиатрите биват нахулени че нищо не разбират и така хахах:)

# 294
Здравейте, аз рядко се включвам ама да кажа за ваксините и температурата. На нас вчера ни дадоха втория прием ротавирусна. Първият път нямаше т само на 2-3 ден зелено ако. Сега обаче имашр както една мама беше написала 37-37.1. ЛЛ каза да не давам нищо само го отвих и сабух чорапките за малко и слава богу за около 2 часа вече беше нормална и после не е вдигал ама се уплаших де. А и да добавя цяла сутрин след ваксината се носихме и беше мн кисел, при всяко пръцкане голям рев, но след като падна температура все едно нищо не е било Пупу.

# 295
И аз съм от притеснените по темата. Чела, чела и пак с неясно мнение.
Имам един въпрос - по време на убождането и веднага след това как реагират вашите бебенца? Защото моят се захласва, не изплака веднага, а след няколко секунди чак с голям писък. Явно много го е заболяло. А на мен сърцето ни се къса.

# 296
  • Sofia, Bulgaria
Габи ревна при изваждането на иглата, но доктора я разсея с дрънкаща играчка и спря. Повече рева като и обличах космонафта... много и е неприятен.

# 297
Какви бяха тези колики последните вечери, направо се побърках! Ни инфокол, ни лефакс, ни биогайа помагат. Вече наистина започвам да вярвам, че лекарствата за колики са за майките, не за децата! От 10 дни сме на лефакс с биогайа, от 3 дни сме на начална позиция - като се почне от 2:30 сутринта та до 6-7 гърчене, мрънкане, пръцкане.....а на милото душата му спи Sad(

Последна редакция: пт, 05 яну 2018, 08:47 от Toni_sti

# 298
  • София
Ние слагахме първите две ваксини през месец. Като на втората ни дадоха и първи прием ротавирусна. Не е вдигал температура, не е ставал унил, нищо. Само плаче много при убождането. Личи си, че го боли! Миличкият ми той. Дори температура като меря е към 36.4, и ако сваля 0.5, излиза, че моето бебе е бая студенокръвно! Grinning При втората ваксина дори го изкъпах, защото така е свикнал всеки ден с баня, че реших, че може и да не заспи, докато не си поритка! Simple Smile ... та сетих се аз, че по едно време коментирахте запкъпането сами и сак де притеснявате да ве изпуснете бебо. Аз и дупето като му мия, и като го къпя, го хващам с едната ръка през гърдичките и му опирам тялото в мен. Намокрям се (особено при банята),  но ми е стабилно и не се притеснявам. Отдавна беше коментирано, но да кажа, може да е полезно на някой! Simple Smile
Желая ви хубав, слънчев и спокоен ден!

# 299
Аз вече нищо не давам за колики.Стигнах до извода,че бебчо е на периоди с коликите и от капките ефект няма.От няколко дни не му давам и засега не е плакал.Храни се добре.Има дни,в които не иска да яде,върти главата и пищи.А в други си е ок.Нашият педатър казва да си го храним колкото иска.Таблицата на кутията АМ е само оренторовъчна и детето само си казва колко му трябва.Може повече,може и по-малко.Аз както се радвах,че започна да прави големи паузи вечер и успявах да поспя,снощи малчо се будеше на 2-3 часа за хранене.

Общи условия

Активация на акаунт