"Сега и Завинаги" Asla Vazgecmem Тема 3

• 96 070
  • 742
  •   1
Отговори
# 135
     Димана, да се надявам, че ще ми остане време за всяка серия да пускам цитати и каквито намеря снимки.  Но ще продължа да пиша, защото е удоволствие за мен да споделям мнение и да чета с интерес всички коментари. свързани със сериала. Този сериал заслужава да бъде анализиран. Прави ми впечатление, че доста момичета четат темата, въпреки че по-малко се коментира, но е доста посещавана нашата тема.

А сега ми е и по-спокойно, дори се поразвеселих, защото гледам 30 български епизод. Пуснала си хубави снимки на Ийт, аз също ще украся с няколко, които свалих днес от Instagram.

# 136
              Според мен Иджлял напразно обвинява Нур и Ийт. Той много ясно и каза, че за катастрофата
и последвалата я кома вината е нейна, защото тя я предизвика когато той поиска да се разведат, а и тя прекрасно си спомняше тази ситуация.Тя никога не е била негова любима, а той я уважаваше като майка на детето му и негова братовчетка с която са израстнали заедно. Така че мисълта за развод не му е била чужда ,а причината Ийт да поиска да се разведе след 3-те години кома на Иджлял е защото точно тогава срещна Нур и се влюби за първи път в живота си.
      Какво ще кажете какво би станало, ако след шока от вестта за бременността на Иджлял Нур простеше на Ийт?
Нали той и каза, че е бил мъртво пиян и не помни нищо?! Нима в живота няма толкова много такива
случаи?

Сийка Hug
Много точен въпрос. Наистина в живота има много такива случаи. Да, Нур се подвоуми дали да влезе в адвокатската кантора и си говореше на глас, че не може да го направи. Може би след шока щеше да прости, не знам, но повече натежаха думите на леля й и това, че е излъгана за сетен път, че Иджлял ще има от мъжа й още едно дете, че Иджлял няма да пропусне случай да не атакува брака им и наверно още много бушуващи мисли в главата й, които  определиха действията й нататък.

# 137
 Емиии Hug Heart Eyes ехааа,  каква хубава гледка

# 138
  • Пловдив
Нур постъпи правилно. Аз много симпатизирам на Ийт, но той има нужда някой да го разтресе сериозно, за да вземе да прогледне каква е Иджлял. Ако сега Нур остане до него, Ийт ще е спокоен и ще продължи по инерция както до сега си е  бил. Да, не е винове за изневяра, но носи не по-малка вина че угаждаше на Иджлял в прищевките й. Едно е да се прави на съпруг, друго да я оставя да го върти на малкия си пръст.
Не съм гледала епизоди напред, но вярвам че сега Йит ще има повече мотивация да види истинската картина в живота си. А без да направи това, те с Нур нямат никакво бъдеще. Защото Иджлял и Айтюл ще продължат да го манипулират.

# 139
  • Bulgaria
Момичета ,след всичко ,което сте написали снощи ,ще ми е много трудно  да не се повтарям.

Сийка  Hug Иджлял много добре е опознала врага си ,знае слабостите на Нур -нейната прекалена добронамереност ,наивността на малко дете на моменти. Уцели точно момента да хвърли бомбата. Познава много добре и Ийт ,той е предан на семейството си въпреки всички и тя умело се възползва от това.

Дори Hug Не съм много убедена ,че той ще прогледне веднага . Освен ако не чуе някой случаен разговор в имението. Все още ме изумява поведението му спрямо ситуацията с Иджлял в предишните епизоди. Остави се да бъде манипулиран от двете харпии. За сега ни показва ,че Нур не е жената за него,щом позволява вечно някой да мести пешките на игралното поле на животът му.
юб
Дими   Hug За жалост дублажа развали силата на емоциите и не се получи желаното въздействие. Но съм съгласна с думите ти. Фърат-това е един образ ,който все още е неразбран от мен . Толкова ли може да е заслепен човек от любовта си ? Само той си е виновен -Иджлял още от самото начало му каза напълно ясно правилата на играта. Какво е очаквал той-с раждането на детето да се появи майчински инстинкт и любов у Иджлял ли ?  Laughing Laughing
Както бях написала и вчера- това е сериалът на несподелената любов и манипулациите. Иджлял  и Керем са перфектното доказателство за това . Но докато при единия все още се вижда плахост ,то другия директно напада без всякакви скрупули . Иджлял драпа като котка плячката си ,а Фърат и Керем са просто жертви на наивността си ,поне до епизода снощи.

Криси  Hug за съжаление ,когато животът ти поднесе шампанско ,то почни веднага е гарнирано със сълзи.И за мен поведението на Нур е напълно оправдано . Тя е много примерно ,горделиво момиче. За нея това е нож в гърба . Малко в повече ми дойдоха само оправданията на Ийт-какво ще постигне с всичкото това преследване-прошката не се постига само с няколко нежни слова. Както писах и за него преди дни-той си пати от прекаленото доверие към близките си ,въпреки всички  отрезвителни ,които му предложи съдбата.

Еми  bouquet

# 140
  • On the sea
Добро утро момичета! Страхотни анализи на снощния епизод. Според мен решението за развод на Нур според мен беше правилният избор, предвид добрината и съвестта и, колкото и болно да ми беше. За пореден път доказа, че тя не е егоист и винаги мисли първо за другите. Естествено Ийт беше съкрушен, но вместо да си отвори очите, той отново го приема и премълчава много неща. Понякога много ме дразни не знам нежелание ли е какво е да се опита да разобличи тези две меко казано манипулаторки. Хубаво е, че уважава майката на детето си и лелята която го е изгледала, но грам не се усеща какви змии са те всъщност. Ето ще си изпати от наивност, заслужи си развода, нека му е за урок. Излишно е да споменавам колко ме дразни г-н  Керем. Не стигат всичките ми страдания около Нур, а и неговата физиономия трябва да гледам и то все по често Rage.

# 141

Здравейте, момичета!
Спокоен, усмихнат и ползотворен петък!
И настроение с нашите любимци, че ни чакат тежки епизоди!

# 142

За новия филм, в който участва през  2016 г. "Византийски игри" (Bizans Oyunu), Толгахан дори боядисал косата си червена.
 Пребоядисахте косата си за ролята, каква беше реакцията на  другите?

- Много хора ми казват: "Не ти отива този цвят, това не си ти", и така нататък, но аз не се боядисах, за да се харесам.  Както беше планирано от директора, моят герой не беше много смешен, но за да добавим към образа комичност, аз боядисах косата си, Целта ми беше да се различавам от останалите си образи в сериалите.

И колко сте носели този цвят на косата?

- 1,5 месеца и какво ли не преживях (смее се). И родителите ми и момичетата ме гледаха непрекъснато в косата. Те не можеха да привикнат, струваше им се,  че срещу тях стои друг човек, а не аз. С тези коси приличах на ирландец. Излизах от къщата само с шапка и очила.

Спомен от младежките години

# 143

Относно любовта на Фърат. В турските сериали има много образи страдащи от обсебване. Особено, когато са обсебени от любов към някого. По-често това са мъжки образи обсебени от любов към дадена жена. Тааа същото е и с Фърат. Но той не е обсебеният от любов злодей. А със знак плюс. Любов до глупост. А дали е глупост...По-добре такава глупост, отколкото опасно налудничавата и пълна със злоба обсебеност на Неджлял.

Съгласна съм, че реакцията на Нур ще подейства отрезвяващо на Ийт. Пък дори и това да е крайната мярка - развод. То бива, бива алтруизъм, но понякога е належащо да се намеси и его-то и човек да прояви и съхраняващ егоизъм. Въпреки, че Ийт бешее стигнал до решение за развод с Неджлял преди да срещне Нур, и неговата добронамереност и вярност към отговорностите си е прекалена. Човек следва да е благодарен, но когато тази благодарност се експлоатира от отсрещния, трябва да се начертаят границите.

# 144

Относно любовта на Фърат. В турските сериали има много образи страдащи от обсебване. Особено, когато са обсебени от любов към някого. По-често това са мъжки образи обсебени от любов към дадена жена. Тааа същото е и с Фърат. Но той не е обсебеният от любов злодей. А със знак плюс. Любов до глупост. А дали е глупост...По-добре такава глупост, отколкото опасно налудничавата и пълна със злоба обсебеност на Неджлял.

Съгласна съм, че реакцията на Нур ще подейства отрезвяващо на Ийт. Пък дори и това да е крайната мярка - развод. То бива, бива алтруизъм, но понякога е належащо да се намеси и его-то и човек да прояви и съхраняващ егоизъм. Въпреки, че Ийт бешее стигнал до решение за развод с Неджлял преди да срещне Нур, и неговата добронамереност и вярност към отговорностите си е прекалена. Човек следва да е благодарен, но когато тази благодарност се експлоатира от отсрещния, трябва да се начертаят границите.

Привет!

Орси, Hugабсолютно съм съгласна, че колкото да е благодарен човек към някой той трябва все пак да постави граници на тази благодарност, когато се експлоатира от отсрещната страна.
А когато отсрещната страна/леля му/ знае само да вменява чувство за отговорност и за вина у Ийт го вкара в един омагьосън кръг, от който няма измъкване. Тя непрекъснато ще действа по тази линия и много често ще жъне успехи. И точно тук най-сбърканото в тази история е, че Ийт позволи да продължи да живее в имението, заедно с леля,батко, снахата, братовчедката Иджлял, което неминуемо го обвързваше с тези хора от битовото към емоционалното. При такава ситуация новата партньорка, в случая Нур никога няма да бъде истинската съпруга и те никога няма да имат истински брак.

Ако може само да те коригирам малко, екс съпругата се казва Иджлял, а не Неджлял. Peace

Пожелавам ви приятно гледане!

Толгахан на сватбата на Мурат Йълдъръм.

# 145
Много тъга тези серии.

# 146

Димана!

Цитат
Ако може само да те коригирам малко, екс съпругата се казва Иджлял, а не Неджлял

Да го приемем като вид лапсус.

Това вменяване на чувство на вина е много чест похват в сериалите им. И явно им е и народопсихология. Но когато става прекалено и най-тъпият би се досетил, че го манипулират. Или и най-отговорният. 

Иии....никак не ми харесва дружбата с Мурат. Харесвах този актьор, но обществените му пристрастия ме отблъснаха. Дано приятелството на Толга с него да е споделено само в личната сфера.

# 147
Сезон 2
Епизод 26

- Няма да се разведа, няма да те оставя!
- Май не ме разбираш, нямаш право на избор, всичко свърши, аз те оставих, край!

- Нур, не е свършило! Дори да си полудяла от гняв, когато те погледна в очите и виждам болка значи не е свършило. Макар да си гневна, макар аз да съм грешен, не можеш да ме погледнеш в очите и да ми кажеш, че всичко е свършило, не можеш!

- Напротив, гледам те в очите, гледам те в очите и ти казвам, че свърши, свърши!
- Нур, не искаш това, не го искаш!
- Искам да продължа напред, не разбираш ли, искам да продължа по своя път. Не те искам, не те искам нито в живота си, нито в сърцето си! Вече не те искам!

- Не ти вярвам, разбираш ли? Ако повярвам, че наистина не ме искаш бих се отдал на грешката си и бих те оставил, но аз не ти вярвам, каквото и да правиш не можеш да ме убедиш, не ти вярвам, че наистина искаш да сложиш край!
- Добре, в съда ще повярваш, ще ти се наложи да повярваш!
- Нур, няма начин да ме убедиш, каквото и да направиш няма начин да ме убедиш да застана пред съдията и да кажа, че искам да се разведа със съпругата си! Няма да стане!
- Ще видим! Ще видим, Ийт!

- До тук бяхме, време е за сбогуване. Довиждане Ийт Козан.
- Ти поиска и се разведохме, толкова е лесно, толкова е просто!
- Лесно, толкова лесно!

- Знаеш ли защо е толкова лесно? Защото не ме е грижа какво каза чиновникът и какво решение взе съдът! Разведохме се и какво? Приключи ли, разделихме ли се? Ако раздялата е това, Нур, то и раздялата е част от любовта. Виж, Нур, докато ние не се разделим тук, сърцето ми няма да приеме тази раздяла.

- Може би цял живот няма да успеем да се съберем, може би моите задължения и твоят гняв ще ни вържат ръцете. Може би животът ни ще бъде лишен от любов, но каквото и да стане, каквото и да изживеем отсега нататък ще съм твоя сянка.

- Няма да се откажа да те следвам. Ако аз съм Ийт Козан, ако съм сигурен в чувствата си към теб, докато сърцето ми продължава да бие няма да се откажа от теб и от любовта си към теб!

- Знаеш ли, влюбих се в теб още, когато видях очите ти, но не заради цвета им, а заради блясъка в тях.

- Не мога да загубя и теб и любовта ни и вярата в нас!
- Ако те загубя ще умра, Нур! Ако те загубя ще умра.

- Нур!
- Какво си въобразяваш?
- Правя това, което ти казах. Казах ти, че ще бъда след теб, ето ме!
- С какво право, с какво право!
- Може би нямам право, но повярвай ми нямам избор!
- Не ме нервирай или ще ти наложа забрана да ме доближаваш.
- Ако искаш направи го, но няма смисъл. Не мога да съм далеч от теб!
- Нищо няма да постигнеш с това, дори да си моя сянка и да си вечно след мен няма никакво значение. Ти ни уби! Уби и двама ни! Този път няма да имаш сили да ни съживиш. ... Ако искаш влез вътре, гледай снимките, виж как ставам друга жена. Виж как тази жена, която не можеш да приемеш слага големи обеци и те изтръгва от сърцето си!

- Няма нужда да вляза вътре, за да го видя. Аз виждам по улиците жената, която обичам в неузнаваем за мен вид, гримирана и облечена така. Тя мисли, че като постъпва така ще ме заблуди, но се лъже. ... Да се откъсна от теб сложи онези огромни обеци само за да ми докажеш, че си скъсала с мен. Разведох се с теб само, защото не исках  повече да се насилваш и да се правиш на това, което не си.... Вече ти го казах, ще ти го казвам стотици пъти, разбираш ли, няма да ми омръзне да го повтарям. Ще го повтарям, докато остана без дъх. Аз няма да те оставя!

- Свърши! Прави, каквото искаш, но всичко свърши! Днес е първият ден от живота ми без теб! И да вървиш след мен като сянка аз ще живея своя живот без теб!
- От живота си можеш да ме заличиш, а от сърцето си? ... А от сърцето си! 

# 148

Докато Ийт бавно и полека проглежда и започва да разпознава манипулациите на Иджлял и леля си, Нур започна да потъва, поддавайки се на внушението на околните. Болката така я е заслепила, че започна да се доверява на  този лисунгер Керем, остави се и Фърат да я заблуждава. А преди това пък лелята също разколеба  Нур с брътвежите си за майчините чувства.
     Няма нормални хора в имението Козан! И хитрата Елмаз, беше нокаутирана от Назан. Но пък Елмаз умее да се бори. Поставила си е задачка да живее в имението, да бъде господарката Козан и упорито преследва целта си. Но пък разполага с коз, убедена е, че Джахид е бащата и ще се бори до край. При нея милост няма.
     А нашите красавци ще страдат, ще се борят с гордостта си и егото, което и при двамата е в повече. И ще поемат отново в грешната посока. Ще си играят на гоненица и сега, като този път Нур ще бъде обектът. Иджлял и Керем потриват доволно ръце, защото пъклените им планове успяват. Какво нещо е да умееш да промиваш мозъка на другите, а това го могат всички, с изключение на Ийт и Нур.
     Бясна съм!

Диманааааааа,    кажи нещо поне ти!

# 149
Дали и на вас не ви се пише като на мен?

Този развод винаги ми действа много и пак си поплаках. Но всичко беше много красиво изиграно и сцените отлично конструирани.
Ийт беше прекрасен при влизането си в съда. Вървеше бавно, а и камерата забавяше и акцентираше неговото влизане и  придвижването му до съдебната зала. Стъпваше хем гордо, хем отчаяно и изключително уважително и със стил към институцията откъм облекло. Беше безкрайно красив.Сигурно никога няма да забравя точно тази сцена. После неговият заход и обръщане към Нур и тъжният му поглед към нея. Имах чувството, че тя очакваше той отново да откаже развод, както беше първият път, но сега не се случи и тя наистина се изненада с отчаяние и много мъка.

Песента, която вървеше, когато те си спомняха брака се беше прекрасна. Как да разберем кой я изпълнява и да я намерим. Ако някоя от вас я знае, моля да я публикува! Praynig

Началото - радост

краткото, желано съжителство

преди сбогуването - тъга и сълзи

краят - сбогуване

Общи условия

Активация на акаунт