"Сега и Завинаги" Asla Vazgecmem Тема 3

• 96 048
  • 742
  •   1
Отговори
# 120

Дорис, не си глупачка. Но на мен ми казваха, че съм глупачка. Не става въпрос за подобна ситуация, а по принцип. Не знам дали от наивитет или от доброта, но не виждах задкулисието и двуличността. До сравнително късна възраст. Усещах нещата, но си казвах, да не съм мнителна и т.н. После пък минах в другата крайност - много мнителна. Но когато веднъж усетих как децата ми направиха тест за интуитивност и явно доста добре го издържах реших да се разделя и с наивитета и с мнителността, но да се доверя на вътрешното си чувство, което често се оказва много вярно. Но никога няма да стана зла и егоистка.

Нур, като й гледам реакцията в момента - за мен тя е напълно нормална. Имайки пред вид натрупаното толкова време напрежение тя сега избухна. Права или не - в момента тя се остави на чувствата си. Достатъчно търпя заради съобразяването на Ийт по отношение на Неджлял. На повърхността изглежда като неистова ревност, но това е само на повърхността. Тя в момента не може да мисли дали  това се е случило в пиянски момент. Самият Ийт,    дори не допуска, че това може да е лъжа. Не може да допусне какъв демон е бившата му съпруга. Жалко само, че когато трябва да изживеят най-хубавите и щастливи моменти от връзката си, те трябваше да живеят като разделени непознати.

Аз също бих искала да знам накратко развитието на сериала по-нататък. Или на лични, или, защо не тук в скрит текст. Който не иска - няма да го чете. 

# 121
Здравейте!

Драма в змиярника Козан- Иджлял бременна Crazy
Ийт си плаща за трагикомедията на леля си " Лъжливото овчарче/опс чобанче", заслужи си го. Едната да не страда защото кукувците и в главата се бунтуват, а другата страда и търпи унижения за 5 минути " манна небесна" със съпруга и.... Както и да е, кога ще има видов ден за змиите Козан и сие... Как ще се разбере за нейната лъжа...И още, тези как забременяват по роднинска линия... не е ли аморално за комшийските стандарти... Нур голяма драма за една изгубена илюзия- семейно щастие- сякаш не видя какво стана в спалнята. Мъжа и какво е търсел там в бившата семейна спалня, детското си влакче?

Да труден път имат пред себе си Нур и Ийт...

Димана Hug, е отговорила на въпроса ми в мнооогооо дълбоко скрит текст...всъщност и аз така предполагах.

Последна редакция: чт, 04 яну 2018, 21:18 от Slawena

# 122
Сезон 2
Епизод 25

- Отмъстих си! Днес угасих целия блясък на Нур. Тази змия вече е в тъмнината! Успяхме, Фърат, успяхме!

- Отвращавам се от себе си, мразя се! Щях да ти призная всичко, но не можах. Повярвай ми, не можах. Сам на себе си не можех да  обясня как го допуснах, как можех да го обясня на теб? Не знам как можах да го причиня и на двамата, наистина не знам, просто не знам!

- Дойдох да си взема нещата и да ти задам един въпрос – защо? Как можа да я докоснеш? Защо докосна друга, освен мен?

- Нямам отговор на въпроса ти. Кълна ти се, защото не знам как съм могъл да докосна друга, освен теб, не си спомням, имам бяло петно за случилото се онази нощ. Не бях на себе си, сякаш не бях аз ... Нур, не знам как съм могъл да го направя?

- Ти уби връзката ни и то със собствените си ръце! Никой не успя да ни сломи, но ти, ти ни уби!
- Нур, не напускай дома ни!

- Нима това е дом? .... Знаеш ли защо ги взех, защото не искам да ти оставям нищо мое, жалко, че не мога да си взема и спомените и отминалите дни ...

- Дори и в нощта, когато Иджлял се събуди ти не изглеждаше толкова съсипан.
- Защото имах надежда. Беше грешка, че не казах на Нур, знам това, но сбърках от любов, имах сили да се боря, а сега допуснах грешка към нея. За първи път съм толкова беззащитен и нямам оправдание. Както се казва, откъдето и да се погледне, виновен съм. Как да ме оправдае Нур? ... Щом сам не мога да си простя как да отида при Нур и да я моля за прошка?

- Казваш, че ще се откажеш от Нур?
- Не мога, няма как! Ако аз се откажа сърцето ми няма да се откаже сега и завинаги, но си мисля дали ще има полза от това. За пръв път съм безсилен. Откъде ще намеря сили да излекувам сърцето й, което аз разбих на парчета и което знам, че не заслужавам?  Как ще й докажа, че наистина я обичам, как?

- Не знам какво се е случило онази нощ, но знам само едно ако бях на себе си и бях трезвен, това нямаше да се случи. ... Наказанието ще продължи за цял живот, защото ще живея с болката, която ти причиних и знам, че каквото и да направя ти никога няма да забравиш моята грешка. Няма да я забравиш нали, Нур?

- Животът, Ийт, животът няма да позволи и на двама ни да забравим грешката ти. Ще имате още едно дете! Проклет да си!

- Няма да се откажа от теб, разбираш ли, сега и завинаги. Ако в сърцето ти е останала съвсем мъничко надежда не се отказвай, моля те не се отказвай!
- СЕГА И ЗАВИНАГИ, НУР!

# 123
Вай бе, като гледам накрая ще излезе, че Нур е виновна за бременността на бедната, мила Иджлял ooooh!

# 124
Момичета, благодаря за подкрепата, аз често си мислех дали не съм глупачка с тези си разсъждения, особено когато лично ме засягаха.
А Нур определено не е наивна, не. Тя просто е чиста душа и искрено мисли доброто на всички. Аз също имам приятелка като нея, изключителен човек, наистина уникална рядкост в този свят. Не винаги добротата означава наивност или мекушавост.  За мен такива хора са истинска радост за душата и сърцето.

newsm10 newsm10 newsm51

# 125
Фърат почва да се осъзнава. Видя точно как Иджлял го ползва. А нейното поведение спрямо него и по-точно спрямо неговото участие в оплождането беше направо брррррррр, умопомрачително.
Ето, какво  е нейното поведение спрямо хората. За нея те са средство за постигане на целите й, всеки един от имението е по този начин валиран в нейните ръце. Успя да настрои в нейна посока настроението на  Хафизе за Нур. Хафизе, с нейната преданост на рода Козан и подчинявайки се на общоприетите норми семейство успя да тласне Нур към решение за развод. Започвам да си мисля, че Елмаз нарочно се е превъзпитала, имайки предвид овчедушието на майка се.
Нур не послуша интоицията си и спомена от гласа на Ийт, а послуша леля си, която й въздейства на съвестта. Нур отново отстъпи и заглуши своя глас като отново помисли за Иджлял и нероденото й дете.

Много силен беше диалога между Нур и Ийт на асансьора. Тя много точно определи, че животът ще ги накара да не могат да простят, защото ще има едно дете, което винаги ще им напомня за тази непростима грешка.

Елмаз, обаче започва да ми харесва в желанието си да докаже истината си. Ако Нур имаше малко от нея щеше по друг начин да развие връзката си с Ийт. Но тогава пък Ийт може би нямаше да я обича толкова много.

Хиените Иджлял и Керем започнаха да настъпват към жерствите си с голям апетит да ги разкъсат.

А Айтюл колко благородно, лицемерно, роднински и победоносно поздрави Ийт, че ще става втори път баща. Голяма артистка та чак ми се поиска да я аплодирам как го направи.

На тази серия винаги си поплаквам и с двамата.Безизходицата, в която се намериха толкова много ги измъчва да страдат,че  ги боли всичко и душата, и тялото.
И Толга и Амине изпълниха тези сцени прекрасно. Вкараха ме в болката на Нур и Ийт много органично и ме разридаха.

# 126

Дорис, не си глупачка. Но на мен ми казваха, че съм глупачка. Не става въпрос за подобна ситуация, а по принцип. Не знам дали от наивитет или от доброта, но не виждах задкулисието и двуличността. До сравнително късна възраст. Усещах нещата, но си казвах, да не съм мнителна и т.н. После пък минах в другата крайност - много мнителна. Но когато веднъж усетих как децата ми направиха тест за интуитивност и явно доста добре го издържах реших да се разделя и с наивитета и с мнителността, но да се доверя на вътрешното си чувство, което често се оказва много вярно. Но никога няма да стана зла и егоистка.

Нур, като й гледам реакцията в момента - за мен тя е напълно нормална. Имайки пред вид натрупаното толкова време напрежение тя сега избухна. Права или не - в момента тя се остави на чувствата си. Достатъчно търпя заради съобразяването на Ийт по отношение на Неджлял. На повърхността изглежда като неистова ревност, но това е само на повърхността. Тя в момента не може да мисли дали  това се е случило в пиянски момент. Самият Ийт,    дори не допуска, че това може да е лъжа. Не може да допусне какъв демон е бившата му съпруга. Жалко само, че когато трябва да изживеят най-хубавите и щастливи моменти от връзката си, те трябваше да живеят като разделени непознати.

Аз също бих искала да знам накратко развитието на сериала по-нататък. Или на лични, или, защо не тук в скрит текст. Който не иска - няма да го чете.  

Орси,
Hugсподелям всяка една твоя дума и за личните откровения и за написаното за серията.

А какво ще се случи по-нататък ще ти напиша на лични, но днес няма да мога. Може би утре вечер. Peace

deniyoy Hugразбирам, че и ти се интересуваш за финала. Радвам се ,че ти харесва този сериал.
И на теб на лични ще напиша накратко какво ще се случи и какъв ще е финала.

# 127

Цитат
На тази серия винаги си поплаквам и с двамата.Безизходицата, в която се намериха толкова много ги измъчва да страдат,че  ги боли всичко и душата, и тялото.
И Толга и Амине изпълниха тези сцени прекрасно. Вкараха ме в болката на Нур и Ийт много органично и ме разридаха.

Димана, Flowers Hibiscusаз нямам сили дори да коментирам, затова и цитирах твоите думи,  които отразяват и моето настроение. Но не мога да подмина откровените коментари на Дорис и Орси, които ме карат да мисля в друга посока - за въздействието на сериала върху всички ни. Този сценарий поставя толкова въпроси, чийто отговори търси всеки от нас. Несъзнателно ние започваме да анализираме и своите действия и постъпки, търсим сходство и аналогии с наши близки и познати. Самите ние се поставяме на мястото на Нур и Ийт и разсъждаваме как бихме постъпили, къде ще сгрешим, кой ще ни препъне и на кого да се доверим. Невероятен сериал, страхотно подбран екип.

Момичета, трогната съм от вашата искреност и се надявам да продължим в същия дух. Има какво да коментираме, предстоят ни още по-тежки изпитания и ще се радвам да продължим заедно до края на сериала!

# 128
До кой оригинален епизод е стигнал сериала?

Да благодаря за съдействието Whistling, ако някой го интересува 28 еп.  Rolling Eyes

Последна редакция: чт, 04 яну 2018, 23:12 от Slawena

# 129
Сега виждам,че има подобна тема....ще ви следя с удоволствие

# 130

Цитат

Димана, Flowers Hibiscusаз нямам сили дори да коментирам, затова и цитирах твоите думи,  които отразяват и моето настроение. Но не мога да подмина откровените коментари на Дорис и Орси, които ме карат да мисля в друга посока - за въздействието на сериала върху всички ни. Този сценарий поставя толкова въпроси, чийто отговори търси всеки от нас. Несъзнателно ние започваме да анализираме и своите действия и постъпки, търсим сходство и аналогии с наши близки и познати. Самите ние се поставяме на мястото на Нур и Ийт и разсъждаваме как бихме постъпили, къде ще сгрешим, кой ще ни препъне и на кого да се доверим. Невероятен сериал, страхотно подбран екип.

Момичета, трогната съм от вашата искреност и се надявам да продължим в същия дух. Има какво да коментираме, предстоят ни още по-тежки изпитания и ще се радвам да продължим заедно до края на сериала!

Еми, споделям подчертаното на 100% Много се радвам, че ние с теб сме почти единомишленички, относно сериала и героите/не може без изключения/ Peace Благодарна съм , че този сериал е оценен от БТВ и можем да го видим на български. Сериалът е много стойностен и наистина те кара да се замислиш за своите дела в живота, за своите грешки и прошки, за своето обкръжение, за своето аз.
Може да ни даде отговори на отдавна зададени , без отговор въпроси , а също и да ни накара да задаваме въпрос. Много нюанси в човешките взаимоотношения ни показват и това е нещото, което ме залепи на екрана.
Благодаря за резюмето на серията и дано да продължиш по този начин да финала Peace
Много хубави колажи видях, че си постнала, супер са! newsm51 love001

# 131

Славена, в момента сме на 29 турски епизод!

mimkkata, добре дошла в темата! Ще се радвам да коментираш заедно с нас!

# 132

Да благодаря за съдействието Whistling, ако някой го интересува 28 еп.  Rolling Eyes

Щях да пиша коя е серията, но виждам, че ти си се редактирала. Да тази българска серия е част от 28 оригинална Peace

# 133

Добре дошла! welcome

Ще очакваме и да пишеш, независимо дали си от Нурките или от Ийтките Peace Joy Joy Joy

# 134
              Според мен Иджлял напразно обвинява Нур и Ийт. Той много ясно и каза, че за катастрофата
и последвалата я кома вината е нейна, защото тя я предизвика когато той поиска да се разведат, а и тя прекрасно си спомняше тази ситуация.Тя никога не е била негова любима, а той я уважаваше като майка на детето му и негова братовчетка с която са израстнали заедно. Така че мисълта за развод не му е била чужда ,а причината Ийт да поиска да се разведе след 3-те години кома на Иджлял е защото точно тогава срещна Нур и се влюби за първи път в живота си.
      Какво ще кажете какво би станало, ако след шока от вестта за бременността на Иджлял Нур простеше на Ийт?
Нали той и каза, че е бил мъртво пиян и не помни нищо?! Нима в живота няма толкова много такива
случаи?

Общи условия

Активация на акаунт