"Сега и Завинаги" Asla Vazgecmem Тема 3

• 96 022
  • 742
  •   1
Отговори
# 105
Добро утро!
Спокоен и ползотворен ден, момичета!
   Мими, "откраднатото" щастие на Нур и Ийт наистина беше за миг. Но какво да се прави - добрите хора винаги си патят. Кой може да предположи, че най-близките са способни на такава подлост. Обвинявам Ийт и Нур единствено за тяхната наивност, за сляпото доверие към роднините, за липсата на съмнение и желанието другите да са щастливи. Това е въпрос на възпитание и морал. Жалко е, че до тук побеждават неморалните, лицемерите, подлеците, които задушиха и опорочиха чистата любов на двама влюбени.  Предстои дълъг път на борба и доказване!

Цитат
Споменах, че имам няколко глупави въпроса, то единият от тях е за фамилията Козан. Нали е на баща им, а на мен не ми е ясно, зако лелята - Айтюл, която е сестра на майка им носи тази фамилия? И се бие в гърдите, че е Козан

Vеlvet, въпросът ти изобщо не е глупав. Аз също не мога да си отговоря на него. Дано Димана ни даде отговор.

Просветна ми: Айтюл не носи фамилията Козан, а Демирер. А имението е Козан, защото собственик е Ийт Козан. Богатството на Козан, мястото, което заемат в обществото, уважението и респекта - всичко е благодарение неуморната работа на Ийт. Затова тези усойници са се увили около врата на Ийт и за нищо на света не искат да се разделят с охолния живот и положението да бъдат господарките на имението.

Последна редакция: чт, 04 яну 2018, 12:38 от Emiliya

# 106
  • Пловдив
Цитат
Извинявай, но Ийт не е предпочел своето щастие, пред това на сина си. Така се стекоха обстоятелствата и той много правилно обясни на детето какво се случва и как ще се вижда с него.Тези обстоятелства отново се стекоха, следствие действията на Иджлял. Тя помисли ли за детето? когато го разплака, казвайки на Нур и Ийт ,че знае за тях. Напротив, не пожали детето, а го дръпна доста грубо и го сложе пред нея срещу тях като защитен щит. това не беше поведение на майка, а на разярена вълчица, готова за кървава битка, с всички средства, първо ползвайки във фронталната линия собственото си дете. това беше доста жестоко според мен.

А поведението на таткото е на мъж, когото го е треснал хормона след три години въздържание и затова се влюби в Нур. Няма какво да се оправдава с поведението на Иджлял. Просто за него Нур се оказа по-атрактивна с големите си зелени очи. Както и да е, затънаха в блатото и разводът с Нур е най-правилното решение. Трябва да започнат на чисто, както се казва. А за влиянието на развода върху децата имам лични наблюдения от мои роднини и не само. В повечето случаи развеждащите се гледат да решат собствените си проблеми, а детето все ще израсте. Какво от това, че ще трябва да свиква с две майки или двама бащи, нали така?
Категорично не мога да приема, че Ийт е мъж треснат от хормона. И това го казвам от позицията на жена, която е била в ситуацията на Иджлял - т.е. мъжът ми си тръгна, защото се влюби в друга. Мисля, че е очебийно кога една връзка е просто страст и кога наистина е любов. Да, децата страдат, но виновник за това в случая не е Ийт, а Иджлял заради която е факт този брак без любов. В крайна сметка никой не е длъжен да е вечно нещастен, Ийт е човешко същество и като всеки човек има право да обича и да е обичан. В нито един момент Ийт не показва отказ от искреното си желание да бъде добър баща, което не може да се каже за доста родители, които продължават да живеят с децата си.
И последно -  моите наблюдения не са от роднини, а лично изживени.

# 107
Дорис, адмирации за искрения ти отговор, за трезвата мисъл и реалната ти оценка!

# 108
  • Пловдив
Благодаря, Еми  Heart Eyes
Аз наистина вярвам, че на пътя на истинската любов не трябва да се застава, това не носи никому полза, даже обратното  - колкото повече се противиш, толкова повече поражения има за всички.
Да, ситуацията е тежка, но не може да се избегне нито да се заобиколи. Мерт ще страда, но много по-малко би бил травмиран, ако майка му не му създава това напрежение. Иджлял мисли само за себе си... даже не за себе си, а само за отмъщението си. Помита всичко по пътя си, а това даже няма да й донесе радост или щастие. И защо го прави? Не мисля, че има право само защото е изоставена, в крайна сметка тя винаги е знаела, че Ийт не я обича. Сега страда не защото губи любовта му (нея не е имала никога), а просто защото не става на нейното.

# 109
  • On the sea
Това което ме накара да си задам този въпрос беше още когато говори с онзи който взриви яхтата по телефона и се представи за Айтюл Козан.

# 110
Благодаря, Еми  Heart Eyes
Аз наистина вярвам, че на пътя на истинската любов не трябва да се застава, това не носи никому полза, даже обратното  - колкото повече се противиш, толкова повече поражения има за всички.
Да, ситуацията е тежка, но не може да се избегне нито да се заобиколи. Мерт ще страда, но много по-малко би бил травмиран, ако майка му не му създава това напрежение. Иджлял мисли само за себе си... даже не за себе си, а само за отмъщението си. Помита всичко по пътя си, а това даже няма да й донесе радост или щастие. И защо го прави? Не мисля, че има право само защото е изоставена, в крайна сметка тя винаги е знаела, че Ийт не я обича. Сега страда не защото губи любовта му (нея не е имала никога), а просто защото не става на нейното.

Дорис, поздравления с възхита за двата ти поста. Както и за манталитета, който показваш в по-горния пост.

Винаги съм разсъждавала, че когато една двойка се разпада, не е виновен третият. Дори и в случаите, когато не става въпрос за любов, а за  най-елементарна изневяра. Не е виновно третото лице. Защото на негово място може да е всяка/всеки. А този, който извършва действието. Но когато съществува любов, влюбване - то тогава няма виновен. Освен, ако приемем любовта за виновна. Но аз не мисля така.

Относно сериала - малко ме дразни добротата на Нур. А характерът на Иджлял е изродиран. Но в техните сериали нещата винаги са попресилени. Освен всичко друго и въпрос на сценарий! Ийт не се сеща, аджеба, за ДНК тест, брат му пък не иска такъв, защото видиш ли, е сигурен, че не може да има деца. Да не говорим за тази супердосадна любовница. Само заради тази й наглост дано да не си развали семейството с иначе също коварната си съпруга.  Но...сценарий!

# 111

Цитат
Иджлял мисли само за себе си... даже не за себе си, а само за отмъщението си. Помита всичко по пътя си, а това даже няма да й донесе радост или щастие. И защо го прави? Не мисля, че има право само защото е изоставена, в крайна сметка тя винаги е знаела, че Ийт не я обича. Сега страда не защото губи любовта му (нея не е имала никога), а просто защото не става на нейното.

Дорис, съгласна съм с мнението ти. Иджлял наистина изпепелява всичко до което се докосне. Тя изпитва радост и е щастлива само, когато прави другите нещастни. Тя надмина и майка си по жестокост и изкривено чувство за величие и господство. Само един болен мозък може да посегне на рожбата си, а Иджлял никога не е изпитвала майчини чувства към Мерт, за нея Мерт е нежеланото дете. Мерт е машата, щитът на Иджлял срещу Ийт и Нур. И защо да не го манипулира, както манипулира и другите. И докато Ийт се консултира с психолог как да поднесе истината на сина си, Иджлял вече обработваше детската психика, без дори да се замисли за травмата, която нанася на рожбата си. Не мога да оправдая такова поведение, отвращавам се от такива хора.  Съжалих Ийт, който я молеше да не наранява Мерт. Ийт непрекъснато повтаряше на Иджлял, че е готов да приеме всички удари върху себе си,  но не иска детето му да пострада. И Иджлял за пореден път най-нагло го излъга, че няма да посегне на сина им.
колаж от руските фенове

# 112
Привет дами! wavey wavey wavey

Хубава раздумка сте си направили днес. И аз малко по-рано се прибрах от работа, че нещо като грип почва да ме нагазва та мога да се включа в "разговора" ви, стига да сте на линия.

Бях писала и преди и сега ще го напиша пак, но по-съкратено. Имам предвид Иджлял и нейното поведение.
Иджлял от малка е свикнала да и се угажда всячески. Айтюл споменава веднъж, че от 8-годишна я върти на пръста си. Явно Иджлял е сприхаво, неуравновесено, разглезено и неуправляемо дете. Каквото си науми, това става. Сценарият, разбирам, че е променен, имайки предвид увода на първа страница.
В един момент те са живяли много бедно и доколкото разбирам, следствие на забогатяването на Ийт става това имение, бизнесът и тяхното благополучие. Защото те говорят непрекъснато за възпитаност в поведението, за светско присъствие, за благотворителност и прочие снобски характеристики.
Изведнъж стават богати и разбира се, Иджлял желаеки всичко това го получава чрез Ийт, който от малка си нацелва за свой съпруг. Какво да направи майка й? Да й угоди ли или да й откаже? Тук Айтюл е имала дилема и спомена, че многократно е казвала на Иджлял, че Ийт не я обича, но Иджлял е настоявала да се оженят, въпреки, че майка й е казвала истината. Айтюл също каза на Иджлял, че тя се е вкопчила в Ийт както малко дете в любимата си играчка. Според мен Айтюл е усещала психическата неуравновесеност на дъщеря си и като майка се е страхувала да не я загуби. Много често знаете Иджлял заплашваше със самоубийство и фаталната катастрофа е предизвикана от нея. Но тя както писа Еми извърта нещата така, че кара другите да я смятат за жертва. Всички се въртят около нея, отстъпват й, понасят й обидите, търпят надменността й,защото тя е господарката на дома и съпругата на големия Ийт Козан. Тя се е изявявала в средите на хайлайфа като  съпругата на Ийт, едва ли не в качеството й на баронеса. Joy Joy Joy Това са все фобии на Иджлял, които правят заобикалящите я близки в нейни слуги или поне тя така ги определя с поведението си. Единствен Иййт е поставен на пиедестал, защото е любимата й играчка. С тези фобии Айтюл не е могла да се пребори, а напротив ги е стимулирала, защото и на нея й харесва да е в хайлайфа, да ходи на СПА, на фризьор на масаж, на педикюр и т.н., което бе основно занимание за тях двете. При такъв живот, поднесен на тепсия от Ийт как Айтюл да не ожени Ийт за дъщеря си? Естествено е, че е пренебрегнала факта за липса на любов, смятайки, че с раждането на детето ще се получи, но и увлечена от всичко материално прави фаталната грешка за дъщеря си, като я жени за мъж, който не я обича. Така опропастява и двете си деца
Зависимостта между майка и дъщеря е огромна и болезнена, но тази зависимост се определя от фобиите и снобията на Иджлял и от страха на Айтюл.

Сега да споделя мисли от видяното от мен в реала на Толга, тоест от снимките, които гледам.
Скрит текст:
Стана ми  смешно за тъщата на Толгахан. Гледах едно предаване като глухоняма на албанската телевизия, която интервюираше Алмеда, майка й и мисля, и баба й беше там.Бля, бля, бля, говореха си нещо и Алмеда и майката. По едно време се появи Толга, естествено Алмеда почна да му се глези, тоест да го милва и да прави някакви физиономии. Журналистът го попита нещо, Алмеда преведе, той каза нещо за Истанбул и това разбрах само. След това Толга стана да си тръгва, а дамите останаха с журналиста. При тръгването си Толга разцелува Алмеда, после отиде при бабата, разцелува и нея и си тръгна. Тъщата се почувства засегната и го върна, за да целуне и нея. Той се върна и какво да направи, разцелува и нея. Смях се на глас, защото видях каква невероятна тъща ще има Толга. Не мога да намеря този материал, за да ви го публикувам, но ако го намеря ще ви го покажа. Гледам на снимките тъщата е все някъде около зетя. Тя, като че ли е малко по-възрастна от него, та не ми се мисли тази върла албанка какво може да направи Joy Joy Joy
И на сватбата им има едно клипче, където тъщата пак се е докопала до зетя и заедно с булката и бълдъзата са го обградили и играят заедно. Личи си колко много му се радват, че е техен. Честно да си призная реалната му тъща, видяна от снимките само, започва да ми заприличва по манталитет на екранната му тъща Айтюл. Това всичко е в кръга на шегата, но ........
Димана, благодаря ти за анализа в скрития текст за тъщата, много се смях, нахендри се това момче горкото- да ударим момата да падне тъщата

# 113

Хубава раздумка сте си направили днес. И аз малко по-рано се прибрах от работа, че нещо като грип почва да ме нагазва та мога да се включа в "разговора" ви, стига да сте на линия.

Бях писала и преди и сега ще го напиша пак, но по-съкратено. Имам предвид Иджлял и нейното поведение.
Иджлял от малка е свикнала да и се угажда всячески. Айтюл споменава веднъж, че от 8-годишна я върти на пръста си. Явно Иджлял е сприхаво, неуравновесено, разглезено и неуправляемо дете. Каквото си науми, това става. Сценарият, разбирам, че е променен, имайки предвид увода на първа страница.
В един момент те са живяли много бедно и доколкото разбирам, следствие на забогатяването на Ийт става това имение, бизнесът и тяхното благополучие. Защото те говорят непрекъснато за възпитаност в поведението, за светско присъствие, за благотворителност и прочие снобски характеристики.
Изведнъж стават богати и разбира се, Иджлял желаеки всичко това го получава чрез Ийт, който от малка си нацелва за свой съпруг. Какво да направи майка й? Да й угоди ли или да й откаже? Тук Айтюл е имала дилема и спомена, че многократно е казвала на Иджлял, че Ийт не я обича, но Иджлял е настоявала да се оженят, въпреки, че майка й е казвала истината. Айтюл също каза на Иджлял, че тя се е вкопчила в Ийт както малко дете в любимата си играчка. Според мен Айтюл е усещала психическата неуравновесеност на дъщеря си и като майка се е страхувала да не я загуби. Много често знаете Иджлял заплашваше със самоубийство и фаталната катастрофа е предизвикана от нея. Но тя както писа Еми извърта нещата така, че кара другите да я смятат за жертва. Всички се въртят около нея, отстъпват й, понасят й обидите, търпят надменността й,защото тя е господарката на дома и съпругата на големия Ийт Козан. Тя се е изявявала в средите на хайлайфа като  съпругата на Ийт, едва ли не в качеството й на баронеса. Joy Joy Joy Това са все фобии на Иджлял, които правят заобикалящите я близки в нейни слуги или поне тя така ги определя с поведението си. Единствен Иййт е поставен на пиедестал, защото е любимата й играчка. С тези фобии Айтюл не е могла да се пребори, а напротив ги е стимулирала, защото и на нея й харесва да е в хайлайфа, да ходи на СПА, на фризьор на масаж, на педикюр и т.н., което бе основно занимание за тях двете. При такъв живот, поднесен на тепсия от Ийт как Айтюл да не ожени Ийт за дъщеря си? Естествено е, че е пренебрегнала факта за липса на любов, смятайки, че с раждането на детето ще се получи, но и увлечена от всичко материално прави фаталната грешка за дъщеря си, като я жени за мъж, който не я обича. Така опропастява и двете си деца
Зависимостта между майка и дъщеря е огромна и болезнена, но тази зависимост се определя от фобиите и снобията на Иджлял и от страха на Айтюл.

Сега да споделя мисли от видяното от мен в реала на Толга, тоест от снимките, които гледам.
Скрит текст:
Стана ми  смешно за тъщата на Толгахан. Гледах едно предаване като глухоняма на албанската телевизия, която интервюираше Алмеда, майка й и мисля, и баба й беше там.Бля, бля, бля, говореха си нещо и Алмеда и майката. По едно време се появи Толга, естествено Алмеда почна да му се глези, тоест да го милва и да прави някакви физиономии. Журналистът го попита нещо, Алмеда преведе, той каза нещо за Истанбул и това разбрах само. След това Толга стана да си тръгва, а дамите останаха с журналиста. При тръгването си Толга разцелува Алмеда, после отиде при бабата, разцелува и нея и си тръгна. Тъщата се почувства засегната и го върна, за да целуне и нея. Той се върна и какво да направи, разцелува и нея. Смях се на глас, защото видях каква невероятна тъща ще има Толга. Не мога да намеря този материал, за да ви го публикувам, но ако го намеря ще ви го покажа. Гледам на снимките тъщата е все някъде около зетя. Тя, като че ли е малко по-възрастна от него, та не ми се мисли тази върла албанка какво може да направи Joy Joy Joy
И на сватбата им има едно клипче, където тъщата пак се е докопала до зетя и заедно с булката и бълдъзата са го обградили и играят заедно. Личи си колко много му се радват, че е техен. Честно да си призная реалната му тъща, видяна от снимките само, започва да ми заприличва по манталитет на екранната му тъща Айтюл. Това всичко е в кръга на шегата, но ........
Димана, благодаря ти за анализа в скрития текст за тъщата, много се смях, нахендри се това момче горкото- да ударим момата да падне тъщата
Скрит текст:
може ли някой ако знае Ийт ще рабере ли ,че детето не е от него .Напишете в скрит текст

# 114
Това което ме накара да си задам този въпрос беше още когато говори с онзи който взриви яхтата по телефона и се представи за Айтюл Козан.

Velvet Hugне се притеснявай да задаваш въпроси, за неща които искаш да си изясниш. Абсолютно си права с този въпрос и аз си го задавах и когато изгледах сериала втори път хванах кога точно го казва , че е Козан дъртата кобра Айтюл. Тя казва, че е Козан само когато искъ да се изтъкне пред някой, че е от този клан. Това става още веднъж на някакво представяне, отново във "висшето" общество.
Иначе ще видите по-нататък тя каква злоба таи срещу фамилията Козан, но иначе се прудставя, че е от тази фамилия. Това какво е,  ако не е пълно ползване на благините, които е създал Ийт и името, което е наложил в обществото.
Еми, надявам се да съм отговорила, но ти сама си го казала, че двете, майка и дъщеря  се увиват  като истински змии около Ийт и неговото положение и не го пускат като истински пазителки на богатството.

Сега да кажа  ПРИВЕТ на всички!

Много се радвам на това, което прочетох сега в темата. Благодаря ви, че вече дискутираме повече.

Дорис
, Hug изключително съм ти благодарна за твоето откровение, за твоето участие в темата и реалното ти и здравомислещо мнение.Нъпълно споделям твоите съждения и особенно това за Иджлял:     " Сега страда не защото губи любовта му (нея не е имала никога), а просто защото не става на нейното". Заслужаваш адмирации! smile3501
smile3501 newsm51

Нади, Hugрадвам се, че съм те развеселила с моите съждения за тъщата на Толга. И на мен ми беше забавно, когато го писах. Peace bouquet

Мими
, Hug много точно си казала, че  Нур уж е съпруга ,но житейските ситуации я поставят като любовница. Peace bouquet

Орси Hugмного се радвам, че се отби в темата и , че писа. Знаеш, че за мен е важно да се дискутира, защото наистина има много какво. Разбирам раздразнението ти за добрината на Нур. В нашия вече толкова материален свят наистина добротата на Нур се приема като нещо пресилено.
В реалния живот познавам жена, моя приятелка от детинство, която беше същата като Нур, но забележете това продължи 15 години. През тези години много сълзи се изляха на моето рамо, всичките нюанси в тези сложни взаимоотношения са ми до болка познати. Накарах я да загледа сериала, загледа го и ми благодари, че съм я накарала, защото беше погребала тази връзка дълбоко в подсъзнанието си, а сериалът изкара потушаваната болка отново в сълзи, но както казва тя е било необходимо да се случи, за да се раздели окончателно с тези изгубени 15 години. Нейната връзка се прекрати негативно, като при нея също имаше бременност на второ дете от първата съпруга и т.н.

Гледам сериала с удоволствие, вече ви споделих защо и още мога да мисля и разсъждавам за емоционалните човешки взаимоотношения и любовта, поставени в такава сложна житейска ситуация.
Знаете ли, точно този случай на моята приятелка ме накара да се занимавам и с психология, за да мога да й помагам, отосително обективно и да й бъда коректив, защото тя беше сляпа за много негативни неща. Дори у нея имаше още по-голяма наивност от тази на Нур.

Да ви пожелая приятно гледане и ви чакам да си коментираме след серията.

Да ви покажа един футболен баскетбол Joy Grinning Heart Eyes

https://vk.com/video268903813_456239533?list=5577835d6a92737abf

Последна редакция: чт, 04 яну 2018, 19:27 от Dimana-nova1

# 115
Скрит текст:

Скрит текст:
Скрит текст:
може ли някой ако знае Ийт ще рабере ли ,че детето не е от него .Напишете в скрит текст

Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
За жалост няма да разбере, но пък природата си знае работата. Иджлял прави спонтанен аборт.

# 116
Димана,  благодаря за клипчето. Това си е нашето момче, умее всичко -  надарен и опасен!

Хайде и малко колажи за загрявка преди сериала!

# 117
Цитат
Да ви покажа един футболен баскетбол 35 Very Happy Love

https://vk.com/video268903813_456239533?list=5577835d6a92737abf

лелее как го напрай това  Crazy

Нур трябваше да  помисли преди да напусне Ийт . Знам че е трудно  да го понесеш .  Пиян залян   , упоен па бебе ша и прай 

# 118
Здравейте.Отскоро започнах да гледам сериала и много ми харесва,но както досега ме изгаря да разбера финала.Та някой знае ли как завършва,ако може да пише на лично или със скрит текст?Бих била много благодарна.

# 119
  • Пловдив
Момичета, благодаря за подкрепата, аз често си мислех дали не съм глупачка с тези си разсъждения, особено когато лично ме засягаха.
А Нур определено не е наивна, не. Тя просто е чиста душа и искрено мисли доброто на всички. Аз също имам приятелка като нея, изключителен човек, наистина уникална рядкост в този свят. Не винаги добротата означава наивност или мекушавост.  За мен такива хора са истинска радост за душата и сърцето.

Общи условия

Активация на акаунт