Третиноин, Ретин А, Ретиноидна киселина, Ретинол - 3

• 88 681
  • 762
  •   1
Отговори
# 645
Абсолютно няма шанс да си причиня такова нещо.Лазерите са тънка и деликатна работа,дори на Др Лим не бих се доверила.А много съм чела и съм се интересувала.Но ми стана интересна процедурата с въглена,едва ли не ще те върне в бебешките години.Извода е да не вярваме на нищо от Холивуд.Все пак и дерморолинга и реджувапен тръгнаха от там.

# 646
Да бе да.  Laughing Единственото нещо което за момента може да върне годините частично са третиноин и козметични процедури. Ако имаше нещо вълшебно, нямаше да видим Мадона остаряла, нито някоя от холивудските прими.

# 647
На мен ми е правило впечатление какви са свежи и красиви тия звезди,а като ги щракнат папараците без грим,без прическа,без фотошоп и осветление..майкоуу
Стига съм ви спамила!
Мойта кожа се бели значително по-малко.Минах на мазане всеки ден третиноин,не прекъснах дори и болна.Отгоре шипково масло.Да е жив и здрав човека,който се е сети
л  да извлече масло от шипка.
Всеки ден маска + хидратация + ув.Резултатите не закъсняват.Просто това е моята комбинация и няма да я сменям.
Бих добавила единствено пачове за очите,но на по-късен етап.

# 648
Бухали и Сови, супер, че си намерила твоята формула Simple Smile
Аз лека-полека ограничавам продуктите които ползвам и спирам да купувам купища за проба и после да ми стоят по рафтовете и да се чудя как да си ги измажа по краката.

За сега задължителните са ми Таймлес вит.С серум, Бепантен, Дермалекс, ЛРП Толериан флуид или Юсерин 5% уреа (тези ще ги въртя двата), масла и двата ми слънцезащитни крема - минерален и химични филтри. От измиващите ЛРП дермо клензър за сутрините, Юсерин реднес рилииф гел и измиващото ми олио. Пак не са малко продукти, но всички работят добре с 0,1% трет на моята кожа, не ми щипят и нямам нужда от друго.

# 649
Действам по същата схема и аз.Опростяване и организиране на "режима".Колкото по-малко химии толкова по-добре и спокойно на кожата.Както ти написах,придържам се към наистина работещи,активни съставки,масла и доказано не-правещи ми проблем продукти.И те не са по десетина броя,а един-два.За продуктите говоря,а маслата са ми много,защото ги ползвам постоянно и за много неща.
Много ми беше трудно до се прекърша и да спра да трупам козметика,ама успях.И сега ми се струва,че имам някои неща излишни.Времето ще покаже.

# 650
Здравейте ,момичета ,под мотото на темата,споделям резултати от ретинолов пилинг.Досега съм правила многократно пилинги с различни видове киселини,този е с 3%ретинол и няколко синергични съставки.Няма неутрализация,престоява се с него 8часа ,през това време няма неприятни усещания.Като категория е към средните пилинги.Пети ден беленето е стабилно ,без раздразнения.Най-доволна съм,че шунтирах салоните,където ми искаха 150 лв.за процедурата.Мисля,че с други пилинги повече няма да им пълня гушите😢🙆😀.

# 651
Би ли дала малко повече инфо за този пилинг. 3% ретинОЛ или ретиноидна киселина/третиноин? Къде го прави този пилинг и колко струва?

# 652
Пилингът е на Неострата, купих си опаковка от 12 ампули,което си е професионално количество .Направих си го сама,което не е сложно,особено за грамотен в козметиката човек.Една ампула ми излезе 50лв.Раздадох и на приятелки.В салона,в който ходя ми искаха 150лв.Аз работя с лекарства и така стигнах до вносителите,от където го взех.
Съставката е 3%но чист ретинол и салицилово съединение.Ако точно те интересува ще ти снимам състава.Пускам и снимка.Изненадана съм от мощното му действие,бяха ме предупредили😉.

# 653
Да, ще съм ти благодарна да пуснеш състава.  bouquet Интересен продукт. Нормално е в салон да струва повече, но ако е нещо, което може да се направи вкъщи (рабира се като преди това се направи проучване как, кога, какво е дествието и за кого е предназначено и за кого не) и щом не е медицинска процедура, а салонна, аз съм ЗА с две ръце.
Вероятно аз не бих си го направила на този етап, но е добре да има инфо за потенциални опции.  Hug

# 654
Ох, мен ме е страх от дълбок пилинг... Mr. Green  Не от друго, ами от възможната хиперпигментация след него... Моята кожа е супер чувствителна към слънцето... Сега си правя 15% домашен пилинг с плодова киселина и през вечер мажа крем с вит.А и Е, слагам обилно слънцезащита и въпреки пазенето ми от слънце, не мога да избегна нови петна... Предната събота беше хубаво време и излязохме на разходка, намазах слънцезащита, не ходих по пряко слънце и въпреки това на другия ден на едната буза ми се появи нещо като червено петно, после избозя, но сега отново го виждам и не се маха... Явно слънцезащитата ми 50+ фактор не пази ефективно, смених доста с химични филтри, пробвах и с физични и същата работа - не мога да разчитам на тях... Sick А идва лято и направо се чудя какво да си купувам и да мажа... Имам и пудри с УВ-защита, които слагам отгоре и пак нови петна... Бясна съм вече... Дайте идеи какъв наистина сигурен слънцезащитен крем да търся? Какво ползват лекарите след силен химичен пилинг? newsm78

# 655
Колко време беше навън и колко пъти нанесе отново слънцезащитния? А сложи ли достатъчно количество преди да излезеш? Това е много важно, за да е ефективен крема, освен това и при облачно време може да се пигментосаш, защото УВА лъчите минават спокойно през облаци и прозорци.
Въпреки всичко кремовете не предпазват на 100% и като ходиш по разходки е добре да носиш шапка и слънчеви очила.
Аз като си показвам носа навън, дори и да вали навън съм задължително с два слънцезащитни - първо химичния слагам и отгоре физичен. Най-добре е да се нанасят на слоеве (било то един или два или колкото там крема ползваме) като боядисването на стени - една ръка не покрива така добре като две ръце Laughing и на 1 ръка често има дупки. Отделно ако слагаш ФДТ, пудри, ружове и други и с четки и пръсти разбъркваш покритието.

След силен химичен пилинг, най-добре е да не се показваш навън 1-2-3 дни, а понякога с ТСА пилингите и седмица. 

А бе 'ич не е лесно ...  Crossing Arms

# 656
Слънцезащитата се слага през два часа.Досадно е много.Но си заслужава.Пусто слънце не прощава Cry

# 657
Ами намазах обилно преди излизане, не сме стояли дълго навън, пихме кафе и се прибрахме - мах 2 часа.. Не съм нанасяла допълнително, то няма как върху грима да слагам пак тази лепкава и мазна слънцезащита... Направо така ми е писнало вече...  Mr. Green Преди без никакви слънцезащити и нямах никакъв проблем със слънцето... Имам чувството, че си изнежих кожата и положението излиза извън контрол... Не е нормално според мен да се плескаме с тия кремове в градски условия, при не толкова ярко и силно слънце и пак да имаме петна... Освен това да не говорим каква алергия ми правят някои слънцезащити и как ми сълзят и парят очите от тях... А ако забравя да я махна с мицеларна вода и измия лицето, да не говорим ако попадне в очите какво става - химии, чисти химии... Всичко май е само една голяма реклама и нищо друго...  Laughing

# 658
Не мисля, че е само реклама. Просто както казва Бухали и Сови, слънцето не прощава и едни 10 минути навън са достатъчни да съсипят грижи и пазене градени месеци и години.
Дори да не стоиш на слънце, лъчите се отразяват от всякакви повърхности и когато сме предразположени към лесно петносване е много трудно пазенето. Също така мисля, че не може да се опазим на 100%, важното е петносването да е минимално и на есен с песен на нов глас борба с петна.

Борбата ще е до живот или докато се предадем и започне да не ни пука имаме ли петна или нямаме  hahaha Аз за това се бях газирала преди време така в темата за солариумите, ама като си на 20 и всичко окето хвърчи се яде и ще живеем вечно

Аз като излизам винаги правя сандвич от spf и задължително нанасям на 2 часа отново. До сега не съм се петносала, което не значи нищо де. Утре може да цъфна. Със сигурност няма да стана както бях преди няколко години петниста хиена. Имам снимки от тогава и положението е направо потресаващо. Сега съм в пъти по-добре и мисля, че всички усилия си заслужават и ще давам всичко от себе си пък каквото слънцезащита покаже.  Joy

# 659
Слънцето е страшен бич,момичета,но и хормоните не са за подценяване.Аз се петносах за няколко дена благодарение на хормони.Как се бори това чудо не е приятно за разправяне.За мен беше страшен шок и треперя да не се влоши.Със зъби и нокти съм се борила да изсветлее.
Затова мажете СЗащита яко,през два часа и никакво показване на слънце.Пък нека ни се смеят,че се държим като вампири.
Заслужава ли си красивата нежна кожа да се съсипе,за едни 20минути на слънце без крем.Аз си мия лицето през два часа и слагам СЗащита.Може да се спука да вали и да е мрачно,не ми дреме и се мажа.Досадно,ама се отплаща.

Общи условия

Активация на акаунт