Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са страничните ефекти от третиноин и как кожата може да се адаптира към него?
Какви са препоръките за употреба на третиноин и как могат да се сведат до минимум страничните ефекти?
Как мога да получа крем третиноин/ретин-А в България?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са страничните ефекти от третиноин и как кожата може да се адаптира към него?
Третиноинът е лекарство, което помага за подобряване на текстурата на кожата, намалява бръчките и избистря тена. Въпреки това, той може да причини странични ефекти като сухота, чувствителност и повишен риск от акне. За да се адаптира кожата към третиноина, препоръчително е да започнете с ниска концентрация, постепенно увеличаване на честотата на приложение и използване на овлажняващ крем заедно с висок слънцезащитен фактор. Ефектите могат да се наблюдават след няколко месеца редовна употреба.
-
Какви са препоръките за употреба на третиноин и как могат да се сведат до минимум страничните ефекти?
Препоръчителните насоки за употреба на третиноин включват започване с най-ниската доза, постепенно увеличаване на честотата на приложение и използване на овлажняващ крем заедно с висок слънцезащитен фактор. За минимизиране на страничните ефекти се препоръчва прилагане на масло 20-30 минути след третиноин и избягване на масла, които запушват порите. Препоръчителният подход за използване на третиноин (диферен) включва постепенно въвеждане на продукта, избягване на прекомерно овлажняване след прилагането му и внимателно наблюдение на реакциите на кожата. Някои често срещани странични ефекти включват изсушаване, дразнене и образуване на белези, но те могат да бъдат ефективно управлявани с правилна употреба.
-
Как мога да получа крем третиноин/ретин-А в България?
-
Какви са основните характеристики на продуктите с ретиноиди и третиноин?
-
Какви са предупрежденията при използване на продукти, съдържащи ретиноиди?

Интересен продукт. Нормално е в салон да струва повече, но ако е нещо, което може да се направи вкъщи (рабира се като преди това се направи проучване как, кога, какво е дествието и за кого е предназначено и за кого не) и щом не е медицинска процедура, а салонна, аз съм ЗА с две ръце.
А идва лято и направо се чудя какво да си купувам и да мажа... Имам и пудри с УВ-защита, които слагам отгоре и пак нови петна... Бясна съм вече... Дайте идеи какъв наистина сигурен слънцезащитен крем да търся? Какво ползват лекарите след силен химичен пилинг?
Аз за това се бях газирала преди време така в темата за солариумите, ама като си на 20 и всичко окето хвърчи се яде и ще живеем вечно