Третиноин, Ретин А, Ретиноидна киселина, Ретинол - 3

• 88 676
  • 762
  •   1
Отговори
# 660
Бухали и Сови, не е много добре да си миеш лицето толкова често. Нарушаваш киселинната мантия на кожата и в един момент може да започнеш да пъпчасваш или да си пресушиш кожата и да си докараш някоя екзема.

Иначе моите петна започнаха да се появяват по време на бременността и след нея. Някои са определено резултат от слънцето, но пръвоначално склонноста към пигментни петна ми е хормонално провокирана.

# 661
Ами като остава филм от предишното нанасяне,как?Стои мазно,лЪскаво и мръсно

# 662
Миеш си ръцете, попиваш със салфетка или хартийки за попиване на мазнина (blotting papers) и нанасяш. Аз така правя.

# 663
Кухненски салфетки????

# 664
Стават, ностни кърпички също. Става всичко което би ти попило мазнината от кожата. Simple Smile

# 665
Излиза ми резултат за хартия,която да попива излишно мастило.

# 666
Вжи така https://www.google.co.uk/search?q=blotting+paper&oq=blotting … rome&ie=UTF-8 и търси по име на продукт.

Ето едни в lookfantastic
Ето и на NYX - видях че има тема за марката във форума, така че предполагам се продава в България

# 667
Намерих матиращи пудри.Никога не съм ползвала такова чудо.
Матиращи листчета ли са ?Не знам какви марки да гледам,не се вълнувам от декоративна козметика.
Да,листчета,намерих ги.

# 668
Да, листчета като оризова хартия, но вероятно по-меки. Аз не съм ползвала, защото разбрах за тях след като вече нямах нужда, но изглеждат доста практични и елиминират нуждата от постоянно пудрене на носа Wink

Много хубава статия за слънцезащитните филтри
https://medium.com/gethealthy/what-are-the-best-sunscreens-to-pr … ging-5a13e0e66159

Последна редакция: чт, 29 мар 2018, 01:14 от Миоки

# 669
Влизам само да ви похваля маската с камелия на Дарфен.Много ми хареса дори след едно ползване.
Ще видим как ще се държи за напред.
И ако може да ми препоръчате хиалуронова киселина,защото серума на Мизон ми свършва.

# 670
Може ли веднъж седмично в дните без третиноин да използвам ензимният пилинг на Daytox,
Ето и съставът му:
Maris Sal, Disodium Lauryl Sulfosuccinate, Maltodextrin, Oryza Sativa Bran Powder, Aqua, Ananas Sativus Fruitextract, Lactobacillus Ferment, Carica Papaya Fruit Ferment Extract, Raphanus Sativus Root Ferment Extract, Propanediol, Bioflavonoids, Brassica Oleracea Italica Extract, Aloe Barbadensis Leaf Extract

# 671
Зависи колко ти е чувствителна кожата. Може и да може, а може и да не. Колко често мажеш трет и каква концентрация? Този пилинг колко % киселини е и какво рН?

# 672
Чувствителна е понякога, но не много! 3 пъти седмично го използвам, концентрацията е 0,05. На шишенцето на самият пилинг не са упоменати тези неща

# 673
Ами ако много искаш да ползваш продукта, тествай го първо. Сложи само на участък, който си сигурна, че е най-малко чувствителен. За мен това е челото. Аз така пробвах 30% гликолов преди време. Намазах си само челото и след това прецених резултата и след няколко дни направих на цялото лице.

Ползвала ли си го преди или ще ти е за пръв път?

# 674
Да, ползвала съм го, преди третиноина. Не трябва да се задържа на лицето повече от две минути, по листовка така е написано. Та, за тези си две минути лицето ми се чувства добре, ако престоя с него повече от 3 минути се зачервява леко, но на допир е добре

Общи условия

Активация на акаунт