Третиноин, Ретин А, Ретиноидна киселина, Ретинол - 3

• 88 676
  • 762
  •   1
Отговори
# 90
  • Бургас
Сигурно ще ми се смеете, но за около очи виждам огромен ефект от 2 български крема на Биофреш - серията с маслина и натура. На цена около 30 лв. са.
Ползвала съм много скъпи кремове и вносни, но видими резултати имам само от тези двата.

# 91
  • варна
Скрит текст:
От 3-4 години целогодишно ползвах 12% гликолова киселина всяка вечер,с минимална( spf10 )защита през деня.Избягвам слънцето и нося шапка,рядко очила.В колата главата и врата ми са покрити с лек шал+очила.Не си представям мазане през 2 часа със слънцезащита.Писах вече,че смятам да пробвам водата за пръскане през лятото.Въпроса ми е следния:Дали сега, мажейки третиноин опасността от петна е по голяма newsm78 отколкото,когато ползвах киселината?
пп Аз съм от доволните от третиноина.Не искам да го спирам лятото.Ех,добре си бях навремето като не бях и чувала за слънцезащита Laughing Laughing Laughing

пп Аз съм от доволните от третиноина.Не искам да го спирам лятото.Ех,добре си бях навремето като не бях и чувала за слънцезащита Laughing Laughing Laughing
Скрит текст:
Аз след 2 месеца  мазане с третиноин и никакъв забележим ефект, реши да мина на Глико А, понеже го имах закупен,. Мазах 2  пъти през два дни и установих, че никога не съм имала по-гладка на пипане кожа. Кремът ми понесе много добре и смятам да го измажа, преди да реша дали да продължа с третиноин. След толкова продължителна употреба на гликолова киселина, би  ли споделила какъв ефект видя от нея?

От ГликоА друг ефект не видях.Може би маааалко посвити пори.Ако целта е гладка кожа,обаче с две ръце препоръчвам Alpha Lipoic Acid 5% (The Ordinary)Доста чувствителна прави кожата и трябва да се ползва внимателно,но е магически!Аз третиниона си го ползвам според това как се държи кожата ми,а веднъж седмично слагам киселината.За съжаление ефекта е 2до3дни. Sad,но лицето е порцелан!Чак ми е смешно като видя ,че под порцелановото лице виси костенурската ми шия LaughingМажа и нея с третиноин всяка вечер,но повече си мечтая поне малко да се пооправи контура на лицето.

Последна редакция: пн, 15 яну 2018, 19:26 от zvezdelina6407

# 92
Благодаря ви, Миоки, Звезделина! Всеки съвет ми е много полезен. Ще си продължа с третиноина, то се е видяло. Мисля да оставя гликото един път седмично, колкото да ми смъква люспите, че дразнят много. Имам чист сквалан и шипково масло, както и един крем на Юсерин, с който кожата ми се спогажда и е с фактор 50. Имам и други крем чета, български, които много ми паснаха и ще ги мажа и тях. Дано кожата ми се отблагодари!😀

# 93
  • София
Талияна, щом имаш Сквалан, слагай след третиноина. Първо изчакваш 20-30 минути и след това мажеш. На мен ми помага да избегна беленето.

# 94
Сигурно ще ми се смеете, но за около очи виждам огромен ефект от 2 български крема на Биофреш - серията с маслина и натура. На цена около 30 лв. са.
Ползвала съм много скъпи кремове и вносни, но видими резултати имам само от тези двата.
Що пък да ти се смеем?! Аз загледах онзи ден кремове на Арома в сайта им. Специалносъстава им гледах, ами доста добри звучат и бих си закупила. Единственото ме дразни, че са в бурканчета, но ако са добри формулите, това не е чак такава болка за умиране. Така хваления на Ести Дейуеър според мен е посредствен - не е лош, но не и за тези пари.

На мен маслата не ми предотвратяват беленето, обаче са едно от малкото неща, които никога не са ми предизвиквали чувствителност, дори при много раздразнена кожа и откакто не ми е мазна кожата много обичам да ги ползвам.

# 95
  • София
Не харесвам бялата козметика на Ести аз. Свързвам маслата с липса на белене, защото спря след като почнах да слагам след третиноина. Възможно е и да е просто съвпадение. Но го няма и чувството на опъване сутрин.

# 96
А, аз не казвам, че не е невъзможно да са помогнали или да помагат. Просто аз и с масло и без, сутрин се будя с люспи по брадичката и около устата от време на време, но пък и кожата ми е супер мека и еластична/хидратирана като гумена ако съм сложила масло.
Ако пропусна, сутрин ми е по-опънато от желаното, така че рядко пропускам.

# 97
  • София
Вече 3 месеца се мажа с Аирол, след първия месец всеки ден. Порите ми се посвиха на носа и петната ми избледняха. Чувствам си кожата свежа и опъната. Обаче забелязвам, че под очите кожата е станала много суха и тънка и като че ли са се появили нови фини бръчки Sad дали е възможно или се вторачвам твърде много, за разлика от преди-с месеци не се поглеждах отблизо в огледало... Или пък причината за това е че не овлажнявам достатъчно зоната?

# 98
Не овлажняваш достатъчно по-скоро. Кожата под очите е тънка по принцип и по-суха от останалата част на лицето, а третиноина я изсушава допълнително. При мен чак след четвъртия месец, а може би към петия започна да се нормализира кожата и намалява изсушаването.

# 99
  • София
Сутрин и вечер мажа с околоочен крем на Ив роше и някакво масло (олио) за очи с витамин С. По-често ли трябва?

# 100
1. Сухотата до някаква степен е неизбежна. Трябва време да се адаптира кожата.
2. Пробвай друг крем. Аз специален околоочен не ползвам. Мажа с кремовете за лице и около очите. Мисля, че околоочните са слаби поне тези които аз съм ползвала, никога не са правили нищо.

# 101
  • Бургас
Поръчах си сквалан, за да си запълня поръчката към Ординери, та смятам да го пробвам около очите. Но ще загледам и на Биофреш кремовете, определено има хубави БГ кремове.
На BeAdora ето този съм ползвала , харесва ми, хич не е скромен откъм цена - около 50 лв беше:
https://www.beadora.eu/multiactive-eye-serum

От понеделник започнах Айрол, досега бях на Ретин А, почти година.
Определено Айрола ми прави кожата по-чувствителна, не знам защо.  Ако пак се появи Ретин А, го предпочитам.

# 102
  • Варна
Аз имам въпрос относно взаимодействието на масло с третиноин: защо преди нанасяне на третиноин не се ползва масло и защо трябва да се изчака 30 минути след третиноина за маслото? Всяка вечер мажа аирол, но досега не съм имала белене, та се чудя дали не прецаквам нещо или просто аз не го виждам newsm78

# 103
SVU_D, маслата са до голяма степен оклузивни, т.е. създават бариера, която препятства загубата на вода от кожата. Обикновено се нанасят най-накрая, като последен продукт, тъй като създават препятствие и за проникването на всеки друг продукт, нанесен след тях - ретиноидите включително.
От друга страна смесването на ретиноиди с крем или масло се препоръчва в случаите, когато ретиноидният продукт предизвиква по-сериозно дразнене.
Времето между нанасяне на ретиноид и последващо нанасяне на масло е идеално за кожа, която е привикнала към ретиноида. Тогава и двата продукта имат време да въздействат отпимално на кожата.
Това че няма белене всъщност е хубаво. Беленето на кожата е една от очакваните, но не задължителни реакции. От всичко, което съм изчела разбирам, че се получава като страничен ефект в периода, в който кожните клетки, които са загубили рецептори за третиноина, си изработват нови такива. Междувременно, не всичкият витамин А се усвоява и този, който остава неусвоен, може да предизвика различните странични реакции, които се свързват с ретиноидите.

# 104
Всичко сложено под ретиноида действа като бариера и намалява проникването му. Няма друго взаимодействие между двете.
Ако се сложи отгоре, до някаква степен, на теория, разрежда концентрацията, за това и се оставя време да попие и проникне, преди да се сложи нещо овлажняващо.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт