Третиноин, Ретин А, Ретиноидна киселина, Ретинол - 3

• 88 662
  • 762
  •   1
Отговори
# 75
  • варна
Ееееее,златна си! bouquet

# 76
  • София
Да се оплача ... за втори път ползвам копринената ръкавица върху лицето заради беленето от третиноина и за втори път получавам червени пъпки/петна .... а днес за вечерна грижа намазах с buffet, и след това с resveratrol 3%, от който леко ми защипа на лицето ... някой да е имал такова усещане . .... знам, че доста от вас ползват Ordinary.

# 77
Аз забелязвам, че ако ползвам третиноин и отгоре сложа Матриксъл или Бюфет или Ниацинамид след ден-два на някои места - главно бузите, кожата ми се изсушава много, зачервява се, бели се и изобщо много кофти раздразнение получавам. Започва всичко да ми щипе. Първо мислех, че прекалявам с търкането с кърпа, обаче е от серумите в комбинация с крема.

Отнема няколко дни докато се успокоят нещата. Вече втори път ми се случва и мисля да прекратя тази практика. Вече вечер само третиноин и евентуално масло за лице и/или овлажняващ крем. Никакви допълнителни серуми с активни съставки.
Няма проблем, ако ги слагам сутрин, но не и в комбинация в един "рунд"

emy_emy, мисля, че копринената ръкавица ти идва прекалено агресивна като ексфолиращо средство и си преексфолираш кожата, за това така се получава.

# 78
  • София
Миоки, и аз до този извод стигнах ... два пъти правя грешка, трети път няма да има ...... аз вечер след третиноин нанасям само пантенол, останалите неща на ординери нанасям или сутрин или в дните, в които не ползвам третиноин ....

# 79
Да ама аз си викам нали пептиди това-онова обаче не става  Crossing Arms не знам защо ми дразни така, уж не са дразнещи обаче явно са в комбинация с 0,1%.

# 80
emy_emy и аз с копринената ръкавица така се докаравам Blush, дори съм писала някъде по напред. Но много ме изкушава просто. Ако не се прежуля с нея, най-добре се изчиствам механично. Но няколко пъти вече не мога да се усетя кога да спра, а и с времето тритиноина ми направи кожата по-тънка и чувствителна, та направо съм си я забранила. За това съм минала само на ексфолиант от типа gommage, които обсъждахме не отдавна. Така че пробвай с нещо такова да изтриваш.

# 81
  • София
Vici75, поръчах си от тези ексфолианти, но още не са пристигнали .. при мен няма белене тип "на парцали", а съвсем леко, като прекалено суха напукана кожа и то е главно около устата.
Днес за първи път откакто ползвам третиноин се престращих да отида на козметик за почистване на лице ... до този момент нямам "поражения", макар, че ми сложи един гел с висок процент киселини, но беше за съвсем кратко време...

# 82
  • варна
От 3-4 години целогодишно ползвах 12% гликолова киселина всяка вечер,с минимална( spf10 )защита през деня.Избягвам слънцето и нося шапка,рядко очила.В колата главата и врата ми са покрити с лек шал+очила.Не си представям мазане през 2 часа със слънцезащита.Писах вече,че смятам да пробвам водата за пръскане през лятото.Въпроса ми е следния:Дали сега, мажейки третиноин опасността от петна е по голяма newsm78 отколкото,когато ползвах киселината?
пп Аз съм от доволните от третиноина.Не искам да го спирам лятото.Ех,добре си бях навремето като не бях и чувала за слънцезащита Laughing Laughing Laughing

# 83
  • Бургас
Препоръчайте ми, моля, околоочен крем за зимата.
 Пробвам третиноина в околоочната зона , позасуши се, и сега имам нужда от нещо по-силно. Иначе си карам само на серума на Ординери за около очи с кофеин и си ми харусва. Вероятно ще ми трябва и нещо над него, обаче.
Вечер след третиноина не слагам нищо, мисля, че поне за моята кожа това е най-добрия вариант. Няма дразнене, зачервявания и т.н Сутрин кожата дори ми е леко мазна, като се събудя.

# 84
  • Prismatica Aerie

Мисля, че спокойно може да си ползваш NMF и около очите.

Аз с месеци обмислям какъв околоочен да си взема и поради тази причина  карам с дневната грижа за лице. Сега проучвам SubQ Eyes и NeoStrata Intensive Eye Therapy и установих, че и двата  ми трябват.. Smile

И гомаж и третиноин чакам. Засега съм с 5% ретиноид, слагам и около очите, няма поражения, няма подобрения,  но аз и не очаквам такива.  Blush

# 85
От 3-4 години целогодишно ползвах 12% гликолова киселина всяка вечер,с минимална( spf10 )защита през деня.Избягвам слънцето и нося шапка,рядко очила.В колата главата и врата ми са покрити с лек шал+очила.Не си представям мазане през 2 часа със слънцезащита.Писах вече,че смятам да пробвам водата за пръскане през лятото.Въпроса ми е следния:Дали сега, мажейки третиноин опасността от петна е по голяма newsm78 отколкото,когато ползвах киселината?
пп Аз съм от доволните от третиноина.Не искам да го спирам лятото.Ех,добре си бях навремето като не бях и чувала за слънцезащита Laughing Laughing Laughing
Аз след 2 месеца  мазане с третиноин и никакъв забележим ефект, реши да мина на Глико А, понеже го имах закупен,. Мазах 2  пъти през два дни и установих, че никога не съм имала по-гладка на пипане кожа. Кремът ми понесе много добре и смятам да го измажа, преди да реша дали да продължа с третиноин. След толкова продължителна употреба на гликолова киселина, би  ли споделила какъв ефект видя от нея?

# 86
  • София
 Пробвам третиноина в околоочната зона , позасуши се, и сега имам нужда от нещо по-силно.
Околоочната ми зона и шията са ми едно от местата, където нямам реакция от третиноина, а мажа и там. За околоочен ползвам на Neostrata, Bionic крема им. Ползвам  го вечер, в дните, когато не съм на третиноин и за дневна грижа.

# 87
Аз не ползвам отделен крем за около очи. Всичко което слагам на лицето, слагам и около очите. Иначе имам няколко кремчета околоочни купувани преди и нищоправещи.

Талияна, колко пъти седмично маза третиноин и каква концентрация? Обикновено резултатите се виждат около 3-6 месец, освен ако нямаш пъпки и черни точки, тогава може и по-рано, но трябва да си на ежедневно мазане. Ако мажеш 3 пъти седмично, за 2 месеца няма да видиш кой знае какъв ефект.

Аз съм си правила 30% пилинги с гликолова киселина преди да започна третиноин и ефектът беше по-равен тен и по-гладка на пипане кожа след всеки пилинг, но ефектът не може да се сравнява с този на третиноин поне при мен. Не ми изчистиха черните точки, нито ми загладиха кой знае фините линии. Все пак щом си решила и си доволна, ползвай си гликото. Peace

Последна редакция: пн, 15 яну 2018, 16:39 от Миоки

# 88
Аз не ползвам отделен крем за около очи. Всичко което слагам на лицето, слагам и около очите. Иначе имам няколко кремчета околоочни купувани преди и нищоправещи.

Талияна, колко пъти седмично маза третиноин и каква концентрация? Обикновено резултатите се виждат около 3-6 месец, освен ако нямаш пъпки и черни точки, тогава може и по-рано, но трябва да си на ежедневно мазане. Ако мажеш 3 пъти седмично, за 2 месеца няма да видиш кой знае какъв ефект.

Аз съм си правила 30% пилинги с гликолова киселина преди да започна третиноин и ефектът беше по-равен тен и по-гладка на пипане кожа след всеки пилинг, но ефектът не може да се сравнява с този на третиноин поне при мен. Не ми изчистиха черните точки, нито ми загладиха кой знае фините линии. Все пак щом си решила и си доволна, ползвай си гликото. Peace

Ползвах Айрол 0,05% , 3 пъти седмично. Много ми изсушаваше кожата и я правеше чувствителна на почти всички кремове, които слагах. Не съм се отказала от него, имам за измазване 2 опаковки, но някак очаквах по - осезаем ефект, предвид дискомфорта, който ми създава. И да попитам- някой смесвал ли го е с друг продукт, крем или друго при прилагане? Идеята ми е да го направя по-поносим за кожата си.

# 89
Скрит текст:

Ползвах Айрол 0,05% , 3 пъти седмично. Много ми изсушаваше кожата и я правеше чувствителна на почти всички кремове, които слагах. Не съм се отказала от него, имам за измазване 2 опаковки, но някак очаквах по - осезаем ефект, предвид дискомфорта, който ми създава. И да попитам- някой смесвал ли го е с друг продукт, крем или друго при прилагане? Идеята ми е да го направя по-поносим за кожата си.
Ами за съжаление е така. Това са част от страничните ефекти. Не съм чула някой да го е ползвал без да изпита поне част от тях, но за да има ефект, трябва да се ползва редовно и в дългосрочен план.
Иначе има начини да се тушират тези странични ефекти до някаква степен.

За сухотата се препоръчва ударна хидратация. Аз лично наслоявам няколко продукта.
Когато ми е много суха кожата, първо Бепантен върху мокро лице и масажирам леко докато попие. Малко е времеемко, но крема някак задържа водата в кожата. Отгоре масло за лице /обикновено сквалан на Ординери, защото е по-леко масло, но може всякакво каквото харесваш/, върху него Юсерин с 5% уреа или Толериан флуид на Ла Рош.
Вечер, около час след третиноин слагам марула масло и отгоре флуида на Ла Рош.
Между всеки продукт оставям 5-10 минутки да попие.

На мен също повечето кремове ми щипят и всичко което щипе не го ползвам повече. С гореизброените нямам проблеми. Ти може да замениш всяка стъпка с неща които имаш или ти понасят добре.

Серуми /като на Ординери Ниацинамид, Матриксъл, Бюфет, антиоксиданти и вит.С/ или други активни съставки вече не слагам вечер върху третиноин, защото ми изсушават жестоко кожата на определени части на лицето и после ми трябват няколко дни докато се успокои положението.
На другия ден няма проблеми да ги ползвам, проблемът е ако ги сложа върху третиноин, така че спрях.

Минералните слънцезащити също много ми сушат и ги ползвам пестеливо и само като излизам, а иначе основтите ми кремчета са две в момента - Ла Рош Антелиос и Биодерма Аквафлуид. И двата не щипят и не ми дразнят очите. Азиатските слънцезащити също не ми щипят, но ми сушат вероятно защото са с алкохол и ги избягвам вече, но имам две тубички които гледам да изразходя като съм вкъщи и мога да плескам кремове и масла отгоре.

Общи условия

Активация на акаунт