Третиноин, Ретин А, Ретиноидна киселина, Ретинол - 3

• 88 670
  • 762
  •   1
Отговори
# 675
Тогава го пробвай на малка част и виж как е. Аз бях пробвала гликоловия 30% и след като започнах трета бях съвсем в началото, можеби първата седмица и се поизгорих леко, така че провсо внимавай. Дръж го 1 минута примерно не 2 също така.
А бе с две думи, пипай внимателно дори и сега да ти е добре, не означава, че след някоя и друга сдмица няма да се променят нещата. Третиноина е силен продукт и работи с натрупване.

# 676
Ще пробвам тези дни и ще кажа как е 💐

# 677
  • Стара Загора
Има ли значение, дали ще бъде крем или гел с третиноин? Досега ползвах крем Ретино А, а сега намирам това, пише- гел
Скрит текст:
т.е. дали няма да изсушава допълнително?

# 678
Казват, че гелът е по-сушащ. Аз съм на втора тубичка от същия, който си показала, но не мога да кажа категорично, защото не съм ползвала все още 0,1% крем а с 0,05% крем сравнение не може да се прави.

# 679
Така..вече месец ползвам Аирол, в началото 1 в седмицата, последната седмица през ден.С лицето всичко е наред, имам белене, клепачите горните бяха мн чувствителни, затова там внимавам.Но вратът ми ми е мн зле.Там продължавам да мажа през 6-7 дни , не минавам върху раздразнента кожа, но станах цялата на червени плюски, които много бавно минават.Мажа се с крем на Биодерма за пострадала кожа.Деколтето приема препаратът  добре .
Въпросът ми е как да процедирам с шията?Да спра ли съвсем терапията и да мина на продукти с Ретинол?

# 680
спри да мажеш шията докато се оправи
и после я мажи доста по-рядко
аз също се докарах като теб - направих си рани от едната страна без да искам
само дрехи с нежни тъкани около шията и дори си изрязах ноктите до дъно, защото подозирам, че несъзнателно съм се почесала по-грубо

# 681

Въпросът ми е как да процедирам с шията?Да спра ли съвсем терапията и да мина на продукти с Ретинол?
Аз спирам докато мине и после наново, обаче минах на 0,025% и доста по-рядко ми се случва. Не си струва да се мажа веднъж седмично и после цяла седмица да се опитвам да туширам червената и сърбяща кожа.

Или мини на ретинол или на по-ниска концентрация. Аз по всяка вероятност ще мина скоро на ежевечерно мазане с малката концентрация и след това ще опитвам да вдигна.

# 682
  • София
Аз се чудя дали въобще да отварям Аирола сега или да чакам есента?

# 683
Ама защо да не го почваш?Заради слънцезащитата ли?И през есента пак трябва да си изключително стриктна,та е все тая.

# 684
Питаш ли? Simple Smile

По принцип, при топло и влажно време, се гради по-лесно толерантност, отколкото при студ и вятър. Ако ползваш слънцезащита по правилата, не вярвам да имаш проблеми. Аз започнах миналото лято на 1 юни. Вярно, тук не е толкова жулещо като в България, но UV индекса не е по-нисък. С адекватна защита всичко ще е наред. Аз лично нямам никакво намерение да спирам и това лято.

# 685
  • София
Да, заради слънцето питам.

# 686
  • София
Аз вече минах на 5 пъти седмично, беленето е съвсем незабележимо, нямам и сухота на устните, което ми беше най-големия проблем. Само при допир кожата все още я чувствам като "изгоряла от слънцето". Лятото мисля да го спра 5-6 дни преди морето за всеки случай. Не съм предразположена към петна, но знае ли се ....
Обаче имам проблем с минералните защити, при нанасянето всичко е ок, но след около 30 мин, ако разтъркам лицето, слънцезащитата се рони като маска .....

# 687
emy_emy, въпреки това шапка с широка периферия и очила са задължителни и не само за плажа. Peace

Каква ти е минералната защита? Какво слагаш под нея? Според мен кремовете ти нещо са в конфликт.

# 688
  • София
emy_emy, въпреки това шапка с широка периферия и очила са задължителни и не само за плажа. Peace

Каква ти е минералната защита? Какво слагаш под нея? Според мен кремовете ти нещо са в конфликт.

С очила съм целогодишно, но шапки само на плажа нося. Под слънцезащитата слагам серуми Argireline Solution 10%, “Buffet” и понякога Resveratrol 3% + Ferulic Acid 3%, крема ми е на Мизон  - с екстракт от охлюви /изключително лек и попивен/, имам и един серум на Талго, чат-пат слагам,  а слънцезащитата на Неострата и един японски или корейски беше ... Biore Aqua Rich. Но няма значение какво слагам отдолу и по колко и дали изобщо слагам ... резултатът е един и същ. Със слънцезащита с химични филтри проблем нямам.  Имам един крем на Биотен той е с химични филтри, но само СПФ 15, ако беше поне 30, нямаше да го сменя за нищо на света ...а и цената му е смешна ...

# 689
На мен серумите на Ординери ми правят кир ефект с всякакви кремове. Само Resveratrol ми е ок сигурно защото е мазна консистенцията.

Общи условия

Активация на акаунт